Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fotokonkurs

 • "ATD" - Anita Janković

  Fotografija Anite Janković pobednička na konkursu u Vranju

  Fotografija “ATD” Anite Janković iz Vranja pobedila je na konkursu “OBJEKTIVno Vranje” u konkurenciji od 113 radova ukupno 20 autora, dok je drugo mesto pripalo Slobodanu Stojkoviću za fotografiju “Gradsko šetalište ispred Višeg suda” Slobododana Stojkovića. Prema oceni publike koja je glasala na društvenim mrežama, treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević za fotografiju “Beli most noću”. Pored nagrađenih autora, žiri je napravio i selekciju radova koji će se naći na izložbi 7. septembra u Vranju.

  (1) detaljnije
 • Foto-aparat

  113 fotografija u konkurenciji za nagradu na konkursu u Vranju

  Na foto-konkurs “OBJEKTIVno Vranje” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost stiglo je 113 fotografija ličnog doživljaja Vranja 20 autora , a žiri će od toga napraviti selekciju od 20 fotografija koje će 7. septembra biti izložene u Vranju, a zatim i u Vranjskoj Banji. Nakon toga, one će biti poklonjene legatu grada.

  detaljnije
 • dom kulture

  Izabrana najlepša fotografija na konkursu prokupačkog Doma kulture

  U konkurenciji pedesetak pristiglih fotografija po ranije raspisanom konkursu Doma kulture "Foto(grad)fija", po mišljenju stručnog žirija, za najlepšu je izabrana fotografija "Boja jeseni", koju je poslala Prokupčanka Emilija Stojanović. Sve pristigle fotografije prokupačkih fotografa amatera su za temu imale zanimljive detalje Prokuplja u vreme vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Foto-konkurs leskovačke Biblioteke "Knjigom protiv korone"

  Prikaz toga na koji način knjiga pomaže u vreme pandemije virusa korona i izolacije tema je foto-konkursa Narodne biblioteke "Radoje Domanović" u Leskovcu, koji je otvoren do 22. maja. U Biblioteci navode da će fotografije ostati kao dokument u njihovom zavičajnom albumu i da će najbolji biti nagrađeni, ali ne preciziraju šta su nagrade.

  detaljnije
 • kreativna-reciklaza2-foto-indigo

  Pirotska deponija raspisala nagradni konkurs na temu recikliranja

  Kako bi podigla i razvijala ekološku svest kod dece, upoznala ih sa pravilnim odlaganjem smeća i recikliranjem, Regionalna deponija Pirot objavila je nagradni konkurs za učenike osnovnih škola i decu svih predškolskih ustanova iz okruga. Konkurs ima 3 kategorije - predmet od reciklažnog materijala, fotografija i literarni rad.

  detaljnije
 • poezija

  Biblioteka u Leskovcu raspisala foto-konkurs "Knjigom protiv korone"

  Na koji način knjiga može i pomaže u vreme epidemije virusa korona i izolacije, građani mogu ilustrovati fotografijom i poslati je na foto-konkurs Narodne biblioteke "Radoje Domanović" u Leskovcu. Najbolje će biti dokumentovane i čuvane u arhivu Biblioteke, a konkurs je otvoren do 22. maja.

  detaljnije
 • Nis najduzi policijski cas 1; foto: Vanja Keser

  Pirotski Arhiv raspisao nagradni konkurs o epidemiji virusa korona

  Literalne, likovne i foto-radove na aktuelnu temu epidemije virusa korona, vanrednog stanja i policijskog časa, mogu poslati građani svih opština Pirotskog okruga, a najbolje radove će nagraditi pirotski Istorijski arhiv. Rok za slanje radova je 1. jun, a posle završetka vanrednog stanja i uspostavljanja normalnog načina rada Arhiva, stručna komisija će pregledati radove.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  U toku leskovački konkurs za najbolju fotografiju iz karantina

  Sa najviše 8 fotografija svi zainteresovani mogu se prijaviti na foto-konkurs koji je raspisao Leskovački kulturni centar. Šalju se fotografije iz karantina koje će, kažu organizatori, svedočiti o ovom periodu u Srbiji, a konkurs je otvoren do 10. maja. Najbolji radovi biće predstavljeni publici nakon ukidanja vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • 800x600_foto-aparat-foto-aleksandar-kostic

  Muzej Ponišavlja raspisao nagradni foto-konkurs

  Ljubitelji fotografije iz Pirota koji smatraju da njihovi radovi zavređuju pažnju, svoje radove mogu poslati na konkurs Muzeja Ponišavlja do 15. februara. Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom i mobilnim telefonom.

  detaljnije
 • drum dum fest leskovac

  U toku prijave za foto-konkurs "Drum dum festa"

  Profesionalni i fotografi amateri svoja dela sa tematikom muzike, a naročito bubnjeva, mogu slati do 4. jula, na konkurs koji drugu godinu zaredom organizuje "Drum dum fest". Tri najbolja rada dobiće nagrade iznenađenja, a odabrani radovi biće predstavljeni na izložbi u okviru festivala. "Drum dum fest" se u Leskovcu održava 18. i 19. jula.

  detaljnije
 • predavanje

  Otvoren konkurs “Evropski dnevnik” za srednjoškolce

  Pojedinci ili tročlani timovi srednjoškolaca mogli bi maja 2019. godine da putuju Evropom ukoliko pobede na konkursu za likovni, literarni, foto, video ili multimedijalni rad. Konkurs “Evropski dnevnik” organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, a radovi se mogu slati do 21. februara 2019. godine.

  detaljnije
 • selfi takmicenje

  “Selfi” foto-takmičenje na temu kulturnog nasleđa

  Oni koji naprave “selfi” sa primerom srpske i evropske kulturne baštine, mogu učestvovati na foto-takmičenju tako što će tu fotografiju do 21. maja okačiti na Instagram uz određene “haštagove”.

  detaljnije
 • foto-konkurs

  Nagradni foto-konkurs “Objektivom kroz muziku”

  Ljubitelji fotografije mogu do 15. juna slati svoja dela, čija je tematika muzika, a naročito bubnjevi, na konkurs koji priređuju organizatori Drum dum festa, koji se već 7 godina održava u Leskovcu. Odabrani radovi biće predstavljeni na izložbi, a 3 najbolja dobiće nagrade iznenađenja.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

  detaljnije
 • Slavljenički dres za najpopularniju fotografiju; foto: Aleksandar Trajković

  Nagradni foto-konkurs povodom rođendana Radničkog

  Najvernije i najkreativnije “meraklije” moći će da učestvuju u proslavi 94. rođendana niškog Fudbalskog kluba Radnički, tako što će poslati svoje fotografije koje su na neki način povezane sa njihovim klubom, a autori 3 najbolje će biti nagrađeni.

  (1) detaljnije
 • Poster

  Za najbolju fotografiju celo odeljenje ide u bioskop

  Mališani koji naprave fotografiju najluđeg zagrljaja moći će da osvoje ulaznice za celo odeljenje za bioskopsku projekciju filma „Trolovi“ u Vilinom Gradu. Konkurs traje do 20. oktobra.

  detaljnije
 • Konkurs

  Nagradni foto-konkurs na temu ekologije i mobilnosti

  Otvoren je konkurs “Budi eko-mobilan!” na koji zainteresovani mogu da pošalju fotografije na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine, a nagrade su bicikl, roleri, trotinet, hrana i oprema za kućne ljubimce.  

  (2) detaljnije
 • sps-surdulica.jpg
  Izbori 2016

  Konkurs SPS-a za studentske fotografije naprednjaka

  Tvrdeći da niko nikad nije na fakultetu video funkcionere SNS-a Dragana Stevanovića Bosketa i Bobana Bankovića, surdulički SPS je raspisao konkurs za najbolju fotografiju iz njihovih studentskih dana. Nagradni fond je čak 3.000 evra.

  (6) detaljnije
 • nebriga-o-kulturnom-nasledju.jpg

  Izložba fotografija pokazala (ne)brigu o kulturnom nasleđu

  Više od 150 fotografija stiglo je na konkurs pirotskog Muzeja Ponišavlja na temu “(Ne)briga o kulturnom nasleđu”, a najboljih 30 fotografija je izloženo. Autori 3 najbolje fotografije nagrađeni su sa po 5.000 dinara.

  detaljnije
 • eu

  EU konkurs za profesionalne i fotografe amatere

  Fotografija o realizovanim projektima Evropske unije u vašem kraju može vam doneti put u Brisel, ukoliko se prijavite na konkurs koji je otvoren do 28. avgusta.

  detaljnije