Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fotokonkurs

 • Biblioteka Leskovac

  Prvu nagradu na foto-konkursu leskovačke Biblioteke osvojila fotografija ”Leto”

  Leskovačka Biblioteka "Radoje Domanović" tokom leta je raspisala foto-konkurs ”Sa knjigom u svet”, a prvu nagradu prema oceni žirija osvojila je Olja Simović iz Raške za fotografiju ”Leto”.

  detaljnije
 • Rastko Belić - fotografija

  Fotografija Rastka Belića pobednička na foto-konkursu "Objektivno Vranje"

  U konkurenciji od 48 fotografija, “Šetnja šumom” autora Rastka Belića proglašena je najboljom na foto-konkursu “OBJEKTIVno Vranje 2” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Na drugom mestu, po odluci žirija, našla se fotografija Novice Cvetkovića “Antići Drenovac”, dok je treće mesto, o kome je odlučivala publika glasanjem na društvenim mrežama, pripalo Slađani Tasić.

  detaljnije
 • fotokonkurs

  48 fotografija u širem izboru za najbolje na foto-konkursu "Objektivno Vranje"

  Ukupno 48 fotografija seoskih sredina i neotkrivenih turističkih bisera vranjskog kraja stiglo je na foto-konkurs "OBJEKTIVno Vranje" na temu “Tako blizu, a tako daleko” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Imena dobitnika nagrada znaće se 1. septembra, a prema propozicijama takmičenja, prva dva mesta biraće žiri, dok će treća nagrada biti izabrana glasovima publike.

  detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Foto-konkurs leskovačke biblioteke "Sa knjigom u svet"

  Narodna biblioteka "Radoje Domanović" u Leskovcu raspisuje konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom " Sa knjigom u svet". Konkurs je otvoren do 16. avgusta, a fotografije se šalju na mejl [email protected] .

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Niški DIF raspisao foto-konkurs za najbolje sportske fotografije

  Konkurs za najbolje sportske fotografije “Moje telo, moja snaga” raspisao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, a pravo učešća imaju imaju svi studenti u Srbiji. Konkurs je otvoren do 15. septembra, a nagrade će biti dodeljene 20. oktobra, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 50. godišnjice Fakulteta.

  detaljnije
 • fotokonkurs

  Foto-konkurs za najlepše fotografije iz vranjskog kraja

  Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost raspisao je foto-konkurs OBJEKTIVno Vranje na temu "Tako blizu, a tako lepo". Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri stariji od 14 godina iz Srbije i inostranstva, otvoren je do 20. avgusta ove godine, dok će se rezultati dobitnika znati do 1. septembra.

  detaljnije
 • kontejner

  Nagradni konkurs pirotske deponije na temu zaštite životne sredine

  Fotografijama, literarnim radom ili izradom predmeta od reciklažnog materijala, učenici osnovnih škola i deca svih predškolskih ustanova iz Pirotskog okruga mogu se i ove godine prijaviti na nagradni konkurs Regionalne deponije u Pirotu.

  (1) detaljnije
 • škola u pakleštici

  “Škola u Pakleštici” - najbolja fotografija na konkursu pirotskog Muzeja

  29 autora učestovalo je sa oko 200 fotografija na foto-konkursu pirotskog Muzeja Ponišavlja “(Ne)briga o kulturnom nasleđu”, a za najbolju fotografiju izabrana je fotografija "Škola u Pakleštici" autora Milana Pešića iz Pirota.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  “Znamenitosti mog zavičaja” - tema foto-konkursa Turstičke organizacije Babušnice

  Zainteresovani za konkurs za najlepšu fotografiju “Znamenitosti mog zavičaja” koja prezentuje znamenitosti opštine Babušnica, mogu poslati fotografije do 25. juna, a izložba najlepših biće organizovana u okviru obeležavanja Dana opštine Babušnica, 6. septembra u prostorijama Turističke organizacije.

  (8) detaljnije
 • radionica

  Novogodišnji program leskovačke Biblioteke ove godine onlajn

  Izložbom, video-prezentacijom i radionicama, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu obeležiće predstojeće praznike, a ove godine zbog epidemije virusa korona, sve aktivnosti će se organizovati onlajn. Raspisan je i foto-konkurs "Praznične priče" koji je otvoren do 28. decembra.

  (1) detaljnije
 • "ATD" - Anita Janković

  Fotografija Anite Janković pobednička na konkursu u Vranju

  Fotografija “ATD” Anite Janković iz Vranja pobedila je na konkursu “OBJEKTIVno Vranje” u konkurenciji od 113 radova ukupno 20 autora, dok je drugo mesto pripalo Slobodanu Stojkoviću za fotografiju “Gradsko šetalište ispred Višeg suda” Slobododana Stojkovića. Prema oceni publike koja je glasala na društvenim mrežama, treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević za fotografiju “Beli most noću”. Pored nagrađenih autora, žiri je napravio i selekciju radova koji će se naći na izložbi 7. septembra u Vranju.

  (1) detaljnije
 • Foto-aparat

  113 fotografija u konkurenciji za nagradu na konkursu u Vranju

  Na foto-konkurs “OBJEKTIVno Vranje” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost stiglo je 113 fotografija ličnog doživljaja Vranja 20 autora , a žiri će od toga napraviti selekciju od 20 fotografija koje će 7. septembra biti izložene u Vranju, a zatim i u Vranjskoj Banji. Nakon toga, one će biti poklonjene legatu grada.

  detaljnije
 • dom kulture

  Izabrana najlepša fotografija na konkursu prokupačkog Doma kulture

  U konkurenciji pedesetak pristiglih fotografija po ranije raspisanom konkursu Doma kulture "Foto(grad)fija", po mišljenju stručnog žirija, za najlepšu je izabrana fotografija "Boja jeseni", koju je poslala Prokupčanka Emilija Stojanović. Sve pristigle fotografije prokupačkih fotografa amatera su za temu imale zanimljive detalje Prokuplja u vreme vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • biblioteka leskovac

  Foto-konkurs leskovačke Biblioteke "Knjigom protiv korone"

  Prikaz toga na koji način knjiga pomaže u vreme pandemije virusa korona i izolacije tema je foto-konkursa Narodne biblioteke "Radoje Domanović" u Leskovcu, koji je otvoren do 22. maja. U Biblioteci navode da će fotografije ostati kao dokument u njihovom zavičajnom albumu i da će najbolji biti nagrađeni, ali ne preciziraju šta su nagrade.

  detaljnije
 • kreativna-reciklaza2-foto-indigo

  Pirotska deponija raspisala nagradni konkurs na temu recikliranja

  Kako bi podigla i razvijala ekološku svest kod dece, upoznala ih sa pravilnim odlaganjem smeća i recikliranjem, Regionalna deponija Pirot objavila je nagradni konkurs za učenike osnovnih škola i decu svih predškolskih ustanova iz okruga. Konkurs ima 3 kategorije - predmet od reciklažnog materijala, fotografija i literarni rad.

  detaljnije
 • poezija

  Biblioteka u Leskovcu raspisala foto-konkurs "Knjigom protiv korone"

  Na koji način knjiga može i pomaže u vreme epidemije virusa korona i izolacije, građani mogu ilustrovati fotografijom i poslati je na foto-konkurs Narodne biblioteke "Radoje Domanović" u Leskovcu. Najbolje će biti dokumentovane i čuvane u arhivu Biblioteke, a konkurs je otvoren do 22. maja.

  detaljnije
 • Nis najduzi policijski cas 1; foto: Vanja Keser

  Pirotski Arhiv raspisao nagradni konkurs o epidemiji virusa korona

  Literalne, likovne i foto-radove na aktuelnu temu epidemije virusa korona, vanrednog stanja i policijskog časa, mogu poslati građani svih opština Pirotskog okruga, a najbolje radove će nagraditi pirotski Istorijski arhiv. Rok za slanje radova je 1. jun, a posle završetka vanrednog stanja i uspostavljanja normalnog načina rada Arhiva, stručna komisija će pregledati radove.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  U toku leskovački konkurs za najbolju fotografiju iz karantina

  Sa najviše 8 fotografija svi zainteresovani mogu se prijaviti na foto-konkurs koji je raspisao Leskovački kulturni centar. Šalju se fotografije iz karantina koje će, kažu organizatori, svedočiti o ovom periodu u Srbiji, a konkurs je otvoren do 10. maja. Najbolji radovi biće predstavljeni publici nakon ukidanja vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • 800x600_foto-aparat-foto-aleksandar-kostic

  Muzej Ponišavlja raspisao nagradni foto-konkurs

  Ljubitelji fotografije iz Pirota koji smatraju da njihovi radovi zavređuju pažnju, svoje radove mogu poslati na konkurs Muzeja Ponišavlja do 15. februara. Fotografije mogu biti snimljene foto-aparatom i mobilnim telefonom.

  detaljnije
 • drum dum fest leskovac

  U toku prijave za foto-konkurs "Drum dum festa"

  Profesionalni i fotografi amateri svoja dela sa tematikom muzike, a naročito bubnjeva, mogu slati do 4. jula, na konkurs koji drugu godinu zaredom organizuje "Drum dum fest". Tri najbolja rada dobiće nagrade iznenađenja, a odabrani radovi biće predstavljeni na izložbi u okviru festivala. "Drum dum fest" se u Leskovcu održava 18. i 19. jula.

  detaljnije