Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

funkcionerska kampanja

  • Aleksandar Vučić

    Otvaranje gasnog konektora u Nišu - "glupa pravila", Vučićeve dve rečenice i najava pobede

    Zbog "glupih pravila" koja mu ne daju da se pohvali onim što je uradio za svoju zemlju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se mnogo obraćao medijima i predsednicima Bugarske i Azerbejdžana i šefu delegaciji EU u Srbiji na svečanom puštanju u rad gasne interkonekcije Srbija - Bugarska, ali je stigao da kaže: "nemojte da se sekirate, mi ćemo svakako da pobedimo". On je u subotu na Pinku najavio da će u Nišu reći dve rečenice, ali je malo produžio obraćanje.

    (16) detaljnije
  • Ministarka Đedović i Ambasador EU Emanuele Žiofre u poseti radovima u Jelašnici

    Građanske inicijative pozivaju ambasadora EU da ne učestvuje u funkcionerskoj kampanji u Nišu

    Povodom najavljenog dolaska Vučića u Niš i puštanja u probni rad gasovoda u prisustvu ambasadora EU Emanuela Žiofrea, reagovali su iz Građanskih inicijativa i uputili mu "snažan apel da se uzdrži od učešća" u bilo kakvim događajima koji bi mogli biti shvaćeni kao podrška vladajućoj stranci, posebno usred predizborne kampanje.

    (13) detaljnije
  • boban

    SNS predizborne igranke na jugu - kolo, tombola, čajanka i Boban

    Tombole i večere u kafanama za penzionere, čajanke sa ženama i veselje uz kolo sa članovima i simpatizerima - neke su od predizbornih aktivnosti Srpske napredne stranke na jugu. Tako su su sinoć u niškom selu Donji Matejevac kandidata naprednjaka Arnoa Gujona dočekali uz pesmu “Svi u Pariz ja u Niš”, a gost iznenađenja bio je niški pevač Boban Zdravković. Politički analitičar Boban Stojanovič kaže da ga ovakva kampanje ne čudi i da je legitimna, ali i da možda birači više ne mogu da se "kupe" upaljačem i sloganom na flajeru, već da je potrebno da dobiju i večeru.

    (18) detaljnije
  • 392798745_829516015848662_4811755499577234665_n

    Sotirovski i funkcionerska kampanja:"Šta sad treba ja da radim, da idem na odmor, na bolovanje?"

    U kampanji naprednjaka, koja je počela mitinzima na jugu, Niš neće učestvovati, jer nema vanredne lokalne izbore, uverava gradonačelnica Dragana Sotirovski, a kaže da njene aktivnosti nisu i neće biti deo funkcionerske kampanje. Ipak, najavljuje da priprema informator o 3 godine svoje vlasti, jer napominje da građani treba da znaju "da ne postoji oblast gde nešto nije uradila". Iako je poslednjih meseci neke zahteve građana ispunjavala gašenjem protesta, smatra da su mnogo efikasniji njeni karavani nego ulica, za koju su Nišlije govorile da im je "jedina ostala".

    (29) detaljnije
  • političari šaptanje kijanje KOSTA 23

    Nova kampanja ucena: Izborna volja građana Srbije kao "šargarepa na štapu"

    Floskula današnjih političara, naročito na jugu je da predizborna kampanja nikada nije prestala pa, umesto da institucije i javna preduzeća rade svoj posao, poslednjih godina je za to u Nišu zadužen karavan gradonačelnice Dragane Sotirovski koji obilazi delove i naselja Niša i daje obećanja. Zapošljavanja po ugovoru podrazumevaju uslovljavanja, odlaske na mitinge, broje se "novodovedeni" i "sigurni glasovi", organizuju se humanitarne akcije, a gase se i čitavi sektori ako se odbije stranačka poslušnost. Kampanja je počela, a formulare su dobili i radnici na naplatnim rampama, preti se i sindikalcima u Kragujevcu i pred najavljene izbore direktno se funkcijama i ucenama kroji politička volja svih građana Srbije.

    (2) detaljnije
  • Čerenac - Vranje

    Gradonačelnik Vranja svakodnevno u obilasku gradilišta, opozicija ukazuje na funkcionersku kampanju

    Intezivirani radovi, asfaltiranje ulice, izgradnja kanalizacionih mreža, obnavljavljanje sportskih terena i dečijih igrališta obeležili su nedelju pred izbore u Vranju, a danas su čak i stanari “Čerenca” dobili struju posle dve decenije. Većinu radova obišao je gradonačelnik Slobodan Milenković, a neretko iskoristio priliku i da ljudima kaže kako je sve to zasluga predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i lokalnog rukovodstva, što predstavnici opozicije u tom gradu vide kao funkcionersku kampanju i zloupotrebu svog položaja.

    (1) detaljnije
  • Cvetanović i Đukanović Leskovac

    Na otvaranje Digitalnog centra gradonačelnik Leskovca poveo prijatelja iz SNS-a Đukanovića

    Digitalni kulturni centar danas je otvoren u Leskovcu, a sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem na otvaranju se pred medijima našao i visoki funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović. Da se nastavlja funkcionerska kampanja, prvi čovek Leskovca se nije složio, a prisustvo Đukanovića objasnio je time da je tu kao njegov prijatelj.

    (36) detaljnije
  • vojvode putnika

    Lokalna vlast i ministri ubrzano otvaraju gradilišta, opozicija upućuje na "funkcionersku kampanju"

    Celodnevne aktivnosti gradskih funkcionera, obilazak radova, karavani, prijem građana dve nedelje pred izbore niška opozicija tumači kao spasavanje svakog glasa. Ističu da je vlast u Nišu poljuljana i da zato koristi pozicije za, inače zabranjenu, "funkcionersku kampanju".

    (11) detaljnije
  • Ana Brnabić jeftini stanovi

    Brnabić privatno - političku posetu jugu nastavlja u Pirotu, najavljena šetnja sa gradonačelnikom

    Nakon što je, kako je napisala na Instagramu, provela porodični dan u Babušnici, rodnom mestu njene majke, premijerka Srbije danas će boraviti u Pirotu, a kako obaveštavaju iz kabineta gradonačelnika, ona će zajedno sa Vladanom Vasićem prošetati centrom grada.

    (5) detaljnije
  • RSHC

    Brnabić posetila Babušnicu - i dalje bez detalja, samo slike na Instagramu

    Nakon što je u petak uveče na svom privatnom tviter nalogu najavila, predsednica Vlade Srbije je subotu, 30. maj, provela u Babušnici, ali i dalje nema detalja o njenoj poseti, za koju je ranije objašnjeno da je privatno - politička.

    (10) detaljnije
  • Ana Brnabić jeftini stanovi

    Premijerka Srbije u privatno - stranačkoj poseti Pirotu i Babušnici

    Da će dane vikenda premijeka Srbije Ana Brnabić provesti u Pirotskom okrugu u privatno-stranačkoj poseti i tokom 2 dana obići Babušnicu i Pirot, najavila je na svom tviter nalogu, a zvanične najave nema. Dok u Vladi Srbije kažu da je to zato što poseta nema veze sa njenom funkcijom, u babušničkom povereništvu SNS-a kažu da čak nemaju ni informacije o dolasku.

    (12) detaljnije
  • vasić

    Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

    Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

    (5) detaljnije
  • DB funkcionerska2

    Gradonačelnik Niša u spornoj funkcionerskoj kampanji

    “Za našu decu” je najavljeni izborni slogan SNS za predstojeće izbore, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović ga uveliko koristi i kada promoviše sebe i svoj rad kao gradonačelnik Niša. Pravnici kažu da ovo jeste jedna vrsta nezakonite funkcionerske kampanje, za koju od Agencije za borbu protiv korupcije funkcioner može da dobije upozorenje, a može da se pokrene i prekršajni postupak.

    (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: