Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

golman

  • Aleksandar Jovanović

    Evropsko veče Nišlija - jedan odbranio ključni penal, drugi dao dva gola

    Niš nema klupskog predstavnika u evropskim takmičenjima u kolektivnim sportovima, ali ima fudbalere koji su večeras obeležili svoje evropske mečeve. Golman Partizana Aleksandar Jovanović odbranio je penal Alasgarovu u poslednjoj seriji za pobedu beogradskog tima nad Sabahom (2:0, pp 5:4) i prolazak u plej-of Lige konferencije, a sa dva gola Andrija Živković je upotpunio trijumf svog PAOK -a nad hrvatskim Hajdukom (3:0).

    (11) detaljnije
  • Miodrag Knežević Knez

    Preminuo legendarni golman niškog Radničkog Miodrag Knežević Knez

    Legendarni golman, jedan od najboljih u istoriji niškog Radničkog, Miodrag Knežević Knez, preminuo je u 81. godini života.

    (6) detaljnije
  • pantelić

    Preminuo legendarni golman Radničkog Dragan Pantelić

    Dugogodišnji golman i legenda niškog Radničkog Dragan Pantelić preminuo je jutros, potvrđuju u niškom klubu, a mediji prenose da je umro od posledica kovida u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

    (24) detaljnije
  • Aksentijević futsal Srbija Brazil

    Najbolji futsal golman Francuske je Prokupčanin

    Nakon dve godine zaredom u kojima je proglašavan za najboljeg golmana ruskog šampionata, Miodrag Aksentijević je ovog puta priznanje zavredio i u Francuskoj. Najjača liga ove zemlje je okončana, njegov ACCS iz Pariza završio je na prvoj poziciji, a po izboru Top 5 futsal trophy golman rodom iz Prokuplja proglašen je za najboljeg u Francuskoj.

    (2) detaljnije
  • Miodrag Aksentijević

    Miodrag Aksentijević proglašen za 4. najboljeg futsal golmana na svetu

    Iako se u poslednje vreme većina lepih sportskih vesti svodi na to ko je donirao novac za lečenje od virusa korona, a ko poručio ljudima da sede kućama, Futsal planet rešio je da ne obustavi izbor najboljih u prošloj godini. Prokupčanin Miodrag Aksentijević, jedini srpski predstavnik gledajući svih 10 kategorija, ovu "trku" završio je kao 4. najbolji golman na svetu.

    detaljnije
  • Miodrag Aksentijević

    Futsal golman iz Prokuplja ponovo nominovan za najboljeg na svetu

    Među najboljim golmanima na svetu, po izboru Futsal planet-a, našao se golman iz Prokuplja Miodrag Aksentijević. Čuvar mreže fransuckog tima Paris 92 jedan je od 10 nominovanih, za koje će u narednom periodu glasati eksperti iz ovog sporta, a ovo je sedmi put kako se Prokupčanin našao u najužem izboru.

    detaljnije
  • Nikola Vasiljevic

    Golman Nikola Vasiljević se vratio u Radnik iz Crvene zvezde

    Od surduličkog Radnika je Crvena zvezda prošlog leta kupila golmana Nikolu Vasiljevića, a sada ga je na isto mesto vratila, samo na šestomesečnu pozajmicu. Sa mesta neprikosnovenog među stativama Radnika Vasiljević je prelaskom u redove šampiona Srbije stigao do uloge trećeg golmana.

    detaljnije
  • Aleksandar Jovanović golman

    Aca Jovanović ponovo u Danskoj - dobio podršku navijača i svoj stari dres

    "Mogu knjigu da napišem o tome šta mi se dešavalo poslednjih mesec dana", kaže golman Aleksandar Jovanović, koji je u poslednjim trenucima prelaznog roka ozvaničio povratak u danski Orhus . Iako je Nišlija u grad na obali Severnog mora stigao na šestomesečnu pozajmicu, izazvao je oduševljenje navijača, a dočekao ga je i njegov strari dres sa brojem 26.

    (2) detaljnije
  • naisa-rukomet,-2013.jpg

    Naisa vratila golmana

    Nišlijka Milena Petković ponovo će stati na gol Naise, pošto se u rmatični klub vratila iz slovačkog kluba Juventa Mihalovce. 26-godišnjakinja je sa niškim rukometnim klubom, kako sami kažu, potpisala ugovor na dve godine, a naglašavaju i da tu nije kraj pojačanjima.

    detaljnije
  • Nikola Vasiljevic

    Niški golman prešao iz Radnika u Crvenu zvezdu

    I drugo pojačanje šampiona Srbije u ovom prelaznom roku dolazi sa juga Srbije, pošto je novi golman Crvene zvezde Nišlija Nikola Vasiljević. On je poslednje 4 sezone proveo u surduličkom Radniku koji će, kako kaže njegov sportski direktor Darko Gašić dobiti obešteće između 250 i 300 hiljada evra.

    (1) detaljnije
  • Čair Radnički fudbaleri trče

    Golman i zadnji vezni pojačali Radnički

    Uoči polaska na pripreme u Sloveniju, Radnički je doveo dva pojačanja - golmana Nikolu Petrovića, koji stiže iz kruševačkog Napretka, kao i 23-godišnjeg Luku Čermelja, zadnjeg veznog kome je ovo prvi superligaški, ali i prvi angažman van Beograda

    (2) detaljnije
  • Ristić Stanković Radnički

    Radnički ostao bez golmana, u Larisu otišao i odbrambeni fudbaler

    Temperamentni golman, koji je bio nezamenljiv u Radničkom ove sezone Borivoje Ristić potpisao je dvogodišnji ugovor sa grčkim superligašem Larisom. Njemu se pridružio i odbrambeni fudbaler niškog sastava Nikola Stanković. Ugovori su istekli još i prvotimcima Petru Grbiću, Aleksandru Todorovskom i Nikoli Drinčiću, a šta će sa njima biti, kažu u klubu, znaće se od 1. juna.

    detaljnije
  • Vasiljević Nikola

    Reprezentativac Srbije ostaje veran Radniku

    Golman koji nije debitovao u dresu reprezentacije, ali je bio u sklopu nacionalnog tima tokom ovogodišnje Lige nacija, Nišlija Nikola Vasiljević, produžio je ugovor sa surduličkim Radnikom na još 3 godine.

    detaljnije
  • Aleksandar Jovanović golman

    Niški golman se ustalio u Primeri, meč sa Realom najveći u karijeri

    Jedini Nišlija koji nastupa u španskoj Primeri, jednoj od najjačih liga na svetu, je golman Aleksandar Jovanović, koji se ustalio na golu novajlije i "fenjeraša" Ueske. Meč sa Real Madridom smatra najvećim u karijeri, atmosferu u reprezentaciji opisuje kao korektnu, zadovoljan je uspehom svog bivšeg kluba Radničkog, kao i trenerom Nenadom Lalatovićem, ali ne i posetom na tribinama "Čaira".

    (8) detaljnije
  • Aleksandar Jovanović brani Radnički hala "Čair"

    Jovanović: Ne plašim se šuteva Mesija, Suareza, Bejla...

    Pošto je potpisao za tim Ueska, koji nastupa u španskoj Primeri, golman Aleksandar Jovanović imaće prilike da, ukoliko se nametne treneru, brani udarce igrača poput Mesija, Suareza, Bejla i Košte. Ipak, Nišlija kaže da je dovoljno sazreo, te da se ne plaši da se nosi svakog vikenda sa nekim od najboljih svetskih igrača.

    detaljnije
  • Aleksandar Jovanović golman

    Golman iz Niša u Primeri

    Jedan od najboljih srpskih fudbalskih golmana Nišlija Aleksandar Jovanović potpisao je trogodišnji ugovor sa novim članom španske Primere - Ueskom. Bivši golman niškog Radničkog, saopštavaju iz Ueske, uskoro će doputovati u grad na istoku Španije i biti na raspolaganju treneru Leu Franku.

    (3) detaljnije
  • Vasiljević

    Golman iz Niša u Surdulici još 3 godine

    Mladi golman Nikola Vasiljević produžio je na još tri godine ugovor sa Radnikom. Rođeni Nišlija je od početka prolećnog dela sezone standardan na golu superligaša iz Surdulice, gde je zamenio Ognjena Čančarevića, koji je otišao u jermanski Alaškert.

    (1) detaljnije
  • Zavisa Pejic

    Legenda Radničkog novi trener golmana u Surdulici

    Zbog privatnih obaveza, kako su rekli u Radniku, dosadašnji trener golmana Zoran Vasković se povukao, a na njegovo mesto postavljen je dugogodišnji čuvar mreže i legenda niškog Radničkog Zaviša Pejić.

    (6) detaljnije
  • Stadion Čair

    Iskusni golman stigao u Radnički, pregovara se i sa štoperom

    Iako se, kada su u pitanju pojačanja, u Radničkom uglavnom govorilo o štoperu, u Niš je ipak stigao golman. U pitanju je iskusni 33-godišnji superligaš Nemanja Krznarić, koji će pooštriti konkurenciju na golu Nišlija, a u klubu kažu i da ne odustaju od pojačavanja odbrane, pa su u toku pregovori i sa štoperom Nikolom Raspopovićem.

    (2) detaljnije
  • Aleksandar Jovanović golman

    Nišliji skandirao ceo stadion u Danskoj

    U stilu Aleksandra Mitrovića, kome su navijači Njukasla pevali nakon utakmica, i njegov imenjak Jovanović dobio je sličnu počast. Sa tribina “Ceres Parka” u Danskoj, orilo se ovog vikenda prezime golmana iz Niša, koji je imao značajnu ulogu u pobedi svog Orhusa nad Brondbijem.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: