Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

govor

 • vučić

  Jug Srbije stane zbog petominutnog Vučićevog govora

  Javni službenici od Pirota do Negotina, po “radnom zadatku”, u radno vreme koje im plaćaju građani, pred otvaranje fabrike "Cumtobel" u Nišu čekali su dugo da im se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrati kratko. To je već ustaljeni scenario kad Vučić dolazi u Niš, a ti petominutni govori najviše štete građanima, zbog gužvi u saobraćaju, blokade grada, maksimalnog angažovanja policije i javnih preduzeća, ali i zbog toga što službenici tih dana umesto građanima, služe predsedniku kao deo scenografije na otvaranju privatne firme.

  (15) detaljnije
 • rad sa logopedom foto ljm

  Projektom "Razgovetni mališani" do ranog otkrivanja problema sa govorom

  Svi polaznici prokupačkih vrtića “Neven” i “Bajka” naredna 4 meseca proći će tretmane sa najsavremenijim logopedskim aparatima pomoću kojih se mogu utvrditi eventualni problemi sa govorom.

  detaljnije
 • Južnjački kompleks inferiornosti

  Osim toga, naš čovek sa juga u susretu i suživotu sa svojim sunarodnicima sa severozapada iz nekadašnje zajedničke Jugoslavije lako upija njihove termine i govor, što nije slučaj sa njima, čak i slučaju kada se trajno nastane u našoj zemlji. 

  (10) detaljnije
 • tanja petrovic

  Govor juga označen kao “pokvaren” i smešan

  “Južnjački dijalekti”, kako procenjuje lingvistkinja Tanja Petrović u knjizi “Srbija i njen jug”, nepravedno se označavaju kao “pokvareni”, “nepravilni” i smešni, a njihovi govornici kao kulturno zaostali, ruralni i komični.

  (78) detaljnije
 • nik vujicic

  Nik Vujičić Nišlijama: Ne fokusirajte se na ono što nemate

  Svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić u prepunoj hali “Čair” poručio je Nišlijama da ne odustaju, budu zahvalni na onome što imaju i da ne čekaju samo da bolje dane, već da urade ono što mogu u ovom trenutku.

  (4) detaljnije
 • vlasotince

  Govor Vlasotinca pun duha i specifičnog temperamenta

  Kad čujete da je neko zamrteo ili je ub`knut, hvata ga skomina od klblk, skoro sigurno je da su to reči Vlasotinačnina koje, kako kažu stručnjaci, ali i oni sami, imaju specifičan govor koji oslikava njihov duh i veselu narav.

  (12) detaljnije