Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

građevinske firme

 • gradsko veće

  Banđur tvrdi da se nekom žuri da gradi, pa većnici pritiskaju Sekretarijat za ekologiju

  Niški građevinci hteli su da prave nove zgrade u Opštini Medijana, ali i da nadzidaju postojeće, Gradsko veće im je to dozvolilo, a onda povuklo sopstvenu odluku prošle nedelje. Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tvrdi da postoje pritisci na Sekretarijat za zaštitu životne sredine koji procenjuje kako gradnja utiče na ekologiju, a da ti pritisci dolaze čak i iz Veća i Kabineta gradonačelnika.

  (18) detaljnije
 • zapaljena firtma u vranju foto i.m.

  Tužilaštvo: Istraga o paljenju građevinske firme u Vranju još na početku

  Brojna ispitivanja, veštačenja i prikupljeni dokazi još nisu dali odgovor na pitanje ko je i zašto zapalio ceo vozni park građevinske firme "5D" iz Vranja. Dok sin vlasnika sumnja na konkurenciju, u vranjskom Osnovnom tužilaštvu ne kriju da se još nalaze na početku i da je reč o veoma širokoj istrazi u kojoj, zasad, nema "poklapanja".

  (1) detaljnije
 • Zapaljen vozni par firme 5d iz Vranja foto i.m.

  Vlasnik zapaljene građevinske firme u Vranju sumnja na konkurenciju

  Slučaj paljevine kompletne mehanizacije građevinske firme iz Vranja još je u fazi istrage, a u policiji i javnom tužilaštvu kažu da u ovoj fazi ne mogu da daju izjave. Sin vlasnika ove porodične firme koja je nedavno, nakon afere hapšenja oko gradnje stanova za bezbednjake dobila taj posao, kaže da je šokiran svime što se dogodilo i jedino sumnja na konkurenciju jer nikome ništa nažao nisu učinili.

  (11) detaljnije
 • radnici-1

  Niški građevinci često bez zaštitne opreme, Inspekcija kažnjava

  Radnici koji i na velikim visinama rade bez kaciga, ali i bez druge neophodne zaštitne opreme, česta su slika niških gradilišta, a neretko građevinci i konzumiraju alkohol na radnom mestu. U Inspekciji rada kažu da redovno kontrolišu gradilišta u Nišu i da stalno podnose prekršajne prijave, kao i da je poslednje dve godine povređeno devetoro radnika.

  (6) detaljnije
 • gradilište

  I pre izdavanja građevinske dozvole gradili kružni tok kod "Cumtobela"

  Kružni tok na Bulevaru cara Konstantina i deo prilaza do fabrike “Cumtobel” u Nišu radnici su počeli da grade i pre nego što su za to dobili građevinsku dozvolu. Da li je razlog za protivzakonitu gradnju žurba da se radovi završe do kraja septembra, kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio otvaranje “Cumtobela”, ili nešto drugo, kao i da li će neko za to odgovarati, pitanja su na koje novinari nisu uspeli da dobiju odgovor ni od izvođača radova, ni od gradonačelnika Niša, koji je odbio da komentariše.

  (20) detaljnije
 • Zorana Mihajlović

  Mihajlovićeva: Oduzimaćemo inženjerima licence zbog Grdelice

  Povodom urušavanja potpore na neizgrađenom Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će tražiti oduzimanje inženjerskih licenci odgovornima za pad kosine. Iako nikada nisu pronađeni odgovorni za prethodni sličan incident, koji se u martu dogodio takođe u blizini tunela Predejane, Mihajlovićeva je sada kazala da će insistirati da se pronađu krivci, a u čitav slučaj je uključena i BIA.

  (24) detaljnije
 • primorska-zgrada-JV-A.S

  Milione uložio u nelegalizovani deo lokala, sada tuži vlasnika zgrade i inspektora

  Više od 7 miliona dinara je, kako kaže Nišlija Zoran Milosavljević, za svega nekoliko meseci uložio u opremanje picerije i plaćanje zakupa za objekat u Primorskoj ulici. Ispostavilo se da deo lokala u kojem je radio nije legalizovan, pa sada tuži vlasnika zgrade i građevinskog inspektora. Dok u inspekciji ne žele da komentarišu ovaj slučaj, direktor firme koja je gradila zgradu tvrdi da je sve urađeno po zakonu.

  (1) detaljnije
 • detalj sa licitacije

  "Tajno" prodali gradsku imovinu

  Gradske vlasti Leskovca prodale 9 "lokacija" takozvanog neizgrađenog građevinskog zemljišta. Iako je sve bilo na "javnoj licitaciji", novinari ni na koji način nisu bili obavešteni o tome.

  (5) detaljnije
 • 2.jpg

  Leskovčanki uništili stan, a njoj prošao život u pisanju molbi

  Stan leskovačke penzionerke bukvalno je uništen nakon godina prokišnjavanja od kada je počela nadgradnja, a majstori otišli još na početku radova. Lokalnim vlastima u poslednje 2 godine poslala 296 molbe da joj pomognu i niko nikada nije reagovao.

  (4) detaljnije
 • gradjevinci.jpg

  Niški građevinci rade u Rusiji

  250 zidara i armirača već je otputovalo, a još 200 radnika za završne radove u građevini iz Niša trebalo bi uskoro da krene za grad Soči.

  detaljnije
 • bivsi radnici Gradjevinara

  Tračak nade za radnike niškog “Građevinara”

  Bivšim radnicima ove niške građevinske firme se u proseku duguju po 24 plate. Preduzeće je u restruktuiranju, a iz Vlade ima pozitivnih znakova da bi problem mogao biti rešen.

  detaljnije
 • Peticija građevinaca sa juga

  Zbog uvođenja kategorija za obračun koeficijenata i terenskog dodatka, građevinska preduzeća uputila su peticiju Vladi Srbije.

  detaljnije