Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradonačelnik

 • sat leskovac

  Ponovo radi sat u centru Leskovca, popravka dirnula i gradonačelnika Cvetanovića

  Nakon 20 godina veliki javni sat koji se nalazi preko puta Leskovačkog kulturnog centra ponovo pokazuje tačno vreme. Zamenjen je mehanizam, a Leskovčane koji se sećaju kada je sat postavljen obradovala je ova vest, kao i gradonačelnika Gorana Cvetanovića za koga je to "mesto sastajanja i novih ljubavi".

  (8) detaljnije
 • goran cvetanović, obilazak gradilišta

  Firma koju je kritikovao gradonačelnik Leskovca dobila novi posao za 2,5 miliona dinara

  Iako je lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proveravao gradilišta na kojima radi leskovačka firma Sistem SNL graditelj , te zbog silnih kašnjenja rekao da posao u ovom gradu više neće dobiti, jer će biti stavljena na “crnu listu”, to se ipak nije desilo. O razlozima nadležni ne govore, a firma je dobila novi posao - sređivanje dela parka Devet Jugovića čija je vrednost 2,5 miliona dinara bez PDV-a. Opozicionari kažu da se iz ovoga vidi koliko Cvetanović ispunjava data obećanja.

  (56) detaljnije
 • znak leskovac

  Nakon osude javnosti, gradonačelnik Leskovca se izvinjava Nišlijama

  Nakon što je za skupštinskom govornicom Niš opisao kao "grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica", što su mnogobrojni građani, aktivisti civilnog sektora i opozicionari osudili, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović se, kako piše u saopštenju, Nišlijama i gradonačelniku Darku Bulatoviću izvinjava. Ipak, pisanje o njegovom neprimerenom nastupu, Cvetanović naziva medijskom senzacijom.

  (29) detaljnije
 • leskovac znak

  Gradonačelnik Cvetanović nasmejao leskovačke funkcionere, a naljutio Nišlije

  Dok je u skupštinskoj sali dobio podršku prisutnih koji su se smejali, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sada od javnosti dobija osude, jer je Niš opisao kao “grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica”. Njegov istup ocenjuju kao neprimeren ili “kafanski govor”, a opozicionari i predstavnici civilnog sektora podsećaju Cvetanovića na težinu izgovorenih reči i da ovakve šale ne bi trebalo da budu deo javnog nastupa.

  (7) detaljnije
 • gradonačelnik

  Novogodišnju čestitku gradonačelnika Niša prepravili da bi postala istinita

  Nakon pitanja novinara “Južnih vesti” kako je to Grad Niš u 2019. godini izgradio čak 6 privatnih i 2 državna vrtića, kako je pisalo u novogodišnjoj čestitki gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, iz Kabineta je rečeno da je taj deo “pogrešno formulisan”. Ispravno je, kako su rekli, “uveli smo u sistem i sufinansiramo 6 privatnih i 2 državna vrtića”. To je u čestitki i naknadno promenjeno, pa je postala istinita.

  (14) detaljnije
 • Vladan Vasić, Goran Cvetanović, Darko Bulatović

  Gradonačelnici preporučuju knjige - od Kundere do “Kaluđera koji je prodao svoj ferari”

  Od klasika do popularne književnosti, takav je čitalački ukus gradonačelnika sa juga Srbije, pa tako čelnici Leskovca, Niša i Pirota građanima preporučuju romane nobelovca Petera Handkea, Dobrice Ćosića, Milana Kundere, ali i dela popularne psihologije kao što je "Kaluđer koji je prodao svoj ferari".

  (4) detaljnije
 • pčelica predstava funkcioneri

  Niški predškolci glumili funkcionere, za stručnjake je to manipulacija decom zarad političke propagande

  To što su niški predškolci Dečiju nedelju završili predstavom koju su igrali pred gradskim funkcionerima i to glumeći direktorku predškolske ustanove Svetlanu Mitić, gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora JKP Mediana i izgovarajući političke floskule, brojni građani poslednjih dana komentarišu kao jezivo i nedopustivo. Sociološkinja Bojana Pucarević ističe da je reč o čistoj propagandi političkih aktivnosti i manipulaciji decom.

  (26) detaljnije
 • gradska kuća

  Grad Niš netransparentan oko potpisivanja memoranduma o transparentnosti sa USAID-om

  Da bi se “ojačala borba protiv korupcije i povećala transparentnost” USAID je potpisao memorandum sa 6 gradova u Srbiji, među kojima je i Niš. Međutim, šta će se tačno raditi po ovim pitanjima i šta ovo znači za Niš, koji je prema oceni “Transparentnosti Srbija” jedan od najnetransparentnijih gradova, u kojem sam načelnik Gradske uprave ne odgovara na novinarska pitanja, a brojnim javnim funkcionerima optužnice zbog korupcije “vise nad glavama”, u Kabinetu gradonačelnika Niša ne govore.

  (5) detaljnije
 • Vladica

  Spornu saradnju gradonačelnika Niša i novinara ispitivaće inspekcije

  Saradnja gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i novinara Niške televizije Vladice Jovančića i snimatelja Vladana Damjanovića koju pravnici tumače kao protivzakonitu, nastavljena je uprkos uveravanjima iz Kabineta gradonačelnika da nije. Obojica su gradonačelnikovo društvo kada, bez najave za novinare, obilazi radove po Nišu, a pomažu i na novinarskim konferencijama u Gradskoj kući. Zbog ovoga budžetska inspekcija najavljuje kontrolu Bulatovićevog Kabineta.

  (4) detaljnije
 • egipat

  Ambasador Egipta ponovo najavio avio-liniju Niš - Hurgada

  Let Niš - Hurgada ponovo je tema gradske vlasti i to samo nekoliko meseci, nakon što je, bez jasnih razloga, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo odbio zahtev egipatske avio-kompanije za ovu destinaciju. Ambasador Egipta Amr Alguveilija rekao je da su ponovo spremili dokumentaciju i da se nadaju da će ovog puta zaživeti linija koja bi trebalo da spoji Niš i Egipat.

  (8) detaljnije
 • goran cvetanović, obilazak gradilišta

  Gradonačelnik Leskovca obilazio gradilišta, za kašnjenja krivi izvođače

  Iako to, kako kaže, nije njegov posao, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas nekoliko gradilišta gde kasne radovi, kako bi “pritisnuo” izvođače. Većina projekata sa kojima se kasni radi leskovačka firma, a Cvetanović kaže da je izvođač novčano kažnjen, ali da ne zna kada će radovi biti završeni.

  (9) detaljnije
 • vladica jovančić

  Zakon ne poznaje saradnju kakvu kažu da imaju gradonačelnik Niša i njegovi novinari

  To što je gradonačelnik Niša Darko Bulatović bez ikakvog ugovora angažovao novinara Vladicu Jovančića i snimatelja Vladana Damjanovića, obojicu sa Niške televizije, pravnici ocenjuju kao kršenje zakona. Iz organizacije “Transparentnost Srbija” kažu da ova situacija izaziva sumnju da se gradonačelnikovim novinarima plaća zaobilaznim putem.

  (5) detaljnije
 • gradska kuća

  Svi novinari gradonačelnika Niša - sukobi interesa, lažno predstavljanje i rad bez ugovora

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, iako često izbegava direktan kontakt sa medijima, okružen je novinarima koji rade za njega, a da nije jasno po kom osnovu i kako su za posao plaćeni kada uopšte nisu ni zaposleni u ovoj gradskoj službi. Njegov zvanični fotograf i portparol zapravo su zaposleni na sada privatnoj "Niškoj televiziji" i tvrde da su gradonačelnikovi volonteri, a zvanična pomoćnica za medije uverava da je i ona volonterka, ali na svom drugom poslu - na Gašićevoj TV “Zona plus”.

  (15) detaljnije
 • znakovi ljubavi

  "Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

  Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod OŠ “Svetozar Marković” i Zelene pijace, gde će građani, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, moći da ostave katance i "zaključaju" svoju ljubav. Kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu, a građani Leskovca kažu da je sve to preskupo.

  (11) detaljnije
 • aktivisti

  Aktivisti predočili gradonačelniku Niša probleme žitelja okolnih sela - novi sastanak u decembru

  Problemi meštana Donje Trnave, Toponice, Mezgraje, Vrtišta, Trupala, Popovca i Medoševca koje su tokom marša kroz ova mesta prikupili aktivisti Nacionalne koalicije za decentralizaciju, našli su se pred gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Prvi čovek grada je obećao da će sagledati probleme, a novi sastanak između njega i aktivista zakazan je za decembar.

  (3) detaljnije
 • darko bulatović

  Gradonačelnik Niša tvrdi da se ulice ne grade i sređuju "bez stajanja" zbog izbora

  Nakon što je na konferenciji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko medija najavio da se radi na 24 putna pravca i da će do kraja godine biti obnovljeno oko 50 km puteva u Nišu i okolini, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dva dana kasnije odbio da uživo odgovori na pitanje novinara Južnih vesti da li je užurbana izgradnja ulica u vezi sa predstojećim lokalnim izborima. Potom je mejlom odgovorio da "desetine kilometara ulica i puteva koje se grade nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama”, već da su sad stvoreni uslovi za gradnju.

  (35) detaljnije
 • škoda

  Bulatović bio na Kosovu, a službeni auto na njegovo ime vozili po Nišu - on o tome ćuti

  Dok je 8. septembra 2018. gradonačelnik Niša Darko Bulatović privatnim kolima išao na Kosovo na miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde je u povratku i priveden, na njegovo ime je njegov vozač po Nišu vozio službenu “škodu”. Vozač Zvonko Pavlović za to je naplatio 6 sati prekovremenog rada, a tvrdi da je tog dana razvozio gradske većnike po gradilištima, ali nije precizirao koje, niti zbog čega je Bulatović naveden kao korisnik. O svemu ćuti i gradonačelnik.

  (25) detaljnije
 • gradonačelnik

  Borci se sastali sa gradonačelnikom Niša - nove povlastice na čekanju

  Grupu ratnih veterana koja je protestovala ispred Gradske kuće primio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa kojim je, kako kažu u njegovom Kabinetu, dogovoreno da se nastavi sa beneficijama za komunalne usluge i izradom socijalnih karata. Odsad će, dodaju u Kabinetu gradonačelnika, gradska većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić jednom mesečno razgovarati sa njima.

  (3) detaljnije
 • gradski sajt Leksovac

  Gradski sajt Leskovca ponovo u službi veličanja gradonačelnika

  Trogodišnjica od odbrane doktorskog rada gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića bila je povod da se na gradskom sajtu napiše vest o tome. Iako bi zvanične prezenatcije gradova trebalo da informišu građane o važnim temama iz njihovg kraja, na leskovačkom često "zalutaju" vesti o gradonačelnikovim ličnim uspesima. I dok administratori sajta u tome ne vide ništa loše, opoziciona odbornica Jelena Spirić smatra da je reč o čistoj zloupotrebi.

  (40) detaljnije
 • Aero-klub Saša Mitrović Leskovac

  Puštanje zmajeva i druženje sa gradonačelnikom u nedelju u Leskovcu

  Ljubitelji vazduhoplovstva i avio-sportova moći će u nedelju, 7. jula od 17 sati bliže da se upoznaju sa radom aviona i vide deo opreme koju ima leskovački Aero-klub "Saša Mitorvić". Pored brojnih aktivnosti, Leskovčani će moći da uživaju u muzici i razgovoru, ali i, sudeći po pozivu sa zvaničnog gradskog sajta, razmene ideje sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

  (4) detaljnije