Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradska priznanja

 • vlasotince

  Uručena tradicionalna oktobarska priznanja u Vlasotincu

  Niški gimnazijalac iz Vlasotinca Žarko Ivković, koji se sa ovogodišnje Međunarodne hemijske olimpijade vratio sa srebnom medaljom, nagrađen je diplomom 10. oktobar na svečanosti povodom Dana opštine Vlasotince. Priznanje su, između ostalih, dobile i zdravstvene ustanove, humanitarci i radnica Centra za socijalni rad.

  detaljnije
 • Prokuplje

  Protojerej Slobodan Petrović dobitnik Plakete Svetog Prokopija

  Za doprinos duhovnom i crkveno-graditeljskom razvoju Prokupčana, Plaketu Svetog Prokopija koju Grad Prokuplje tradicionalno dodeljuje na dan gradske slave, 21. jula dobiće protojerej stavrofor Slobodan Petrović. Pohvalnice će ove godine biti dodeljene Narodnoj biblioteci "Rade Drainac“, književniku Sibinu Šoviću i volonterima Crvenog krsta Prokuplje. Zbog trenutne situacije, dodela priznanja u crkvi, uz poštovanje svih mera, biće i jedini događaj kojim će Prokuplje ove godine obeležiti svoju slavu.

  detaljnije
 • Dodela priznanja za Dan Grada

  U Vranju dodeljena gradska priznanja, Vučiću će biti uručeno naknadno

  Podelom najviših gradskih priznanja “31. januar” i pratećim programom u kome su izvedena muzička dela, u Pozorištu “Bora Stanković” u Vranju održana je Svečana akademija povodom oslobođenja Vranja od Osmanlijske imperije i time je zavšena proslava Dana grada. Kako se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uz priznanje za doprinos umetničkom stvaralaštvu i izgradnje nove zgrade Pozorišta, dobio i 100.000 dinara, nije pojavio na dodeli priznanja, ono će mu biti uručeno naknadno.

  (1) detaljnije
 • nagrada 11. januar

  Kardiolog, glumac i "Mašinac" dobitnici nagrade "11. januar"

  Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, glumac Narodnog pozorišta Miroljub Nedović Riki i Ženski fudbalski klub Mašinac - dobitnici su najvećeg priznanja Niša za svoj rad, nagrade "11. januar". Ove godine je smanjen broj dobitnika, a njih troje podeliće 500.000 dinara.

  (21) detaljnije
 • Građani mogu da daju i svoj predlog

  Poziv Piroćancima da predlože dobitnike najviših gradskih priznanja

  Svoje kandidate koji po njima zaslužuju da dobiju najviša gradska priznanja i nagrade, svi zainteresovani građani ili firme mogu poslati komisiji najkasnije do 5. decembra. Dobitnicima će se nagrade dodeliti 28. decembra, na Dan grada Pirota.

  (2) detaljnije
 • Predlozi se šalju do 2. septembra

  Dimitrovgrad obeležava Dan opštine, specijalno priznanje za Zoranu Mihajlović

  Svečanom sednicom Skupštine i liturgijiom, otvaranjem renoviranog platoa ispred Centra za kulturu i arheološkom izložbom, Opština Dimitrovgrad obeležiće u subotu, 21. septembra, Dan opštine i gradsku slavu. Specijalno priznanje Opštine dobiće potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

  (2) detaljnije
 • Predlozi se šalju do 2. septembra

  Objavljen poziv za predlaganje dobitnika priznanja Opštine Dimitrovgrad

  Svi Dimitrovgrađani koji žele da predlože svoje kandidate za dodelu opštinske nagrade i priznanja koja se dodeljuju povodom Dana opštine, mogu dostaviti u pisanoj formi svoje predloge najkasnije do 2. septembra. Konačnu odluku o nagradama i priznanjima donosi Skupština opštine Dimitrovgrad na predlog predsednika Opštine.

  detaljnije
 • PROKUPLJE zgrada opstine prokuplje (1)

  Doktor Dragan Milić dobitnik Plakete Svetog Prokopija

  Za doprinos kvalitetnijim uslovima rada u zdravstvenim ustanovama u gradu, ali i uspešnoj promociji Prokuplja širom Evrope, Komisija za dodelu Plakete Svetog Prokopija koju Grad Prokuplje tradicionalno dodeljuje na dan gradske slave, 21. jula, odlučila je da prestižno priznanje pripadne kardiohirurgu Draganu Miliću, docentu na Medicinskom fakultetu u Nišu i direktoru Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Niš.

  (1) detaljnije
 • dobitnici 11. januar

  Niško priznanje "11. januar" za profesora, čuvara spomenika i 3 kolektiva

  Profesor i neko za koga kažu da je “uzdigao niški aerodrom” Radoslav Bubanj, kao i čuvar i domaćin spomenika na Čegru Selomir Marković, su se među pojedincima u Nišu istakli i dobili najveće niško priznanje. Nagrada "11. januar" uručena je i OŠ “Radoje Domanović”, Folklornom ansamblu “Oro” i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a i ove godine će petoro laureata podeliti 500.000 dinara.

  (9) detaljnije
 • future-realty-sistem2-foto-privatnaarhiva

  Niški start-ap donosi revoluciju u arhitektonskom projektovanju

  Mobilna aplikacija “52 vikenda u Srbiji”, virtuelna tura Novog dvora, kao i platforma koja služi za dizajn enterijera, neki su od radova kompanije Future Reality Systems koju je nedavno Grad Niš nagradio priznanjem za najboljeg početnika u poslovanju.

  (3) detaljnije
 • Predlozi se šalju do 12. decembra

  Poziv Piroćancima da predlože kandidate za nagrade Grada

  Svi oni koji žele da predlože svoje kandidate za dodelu najviših priznanja i nagrada Grada Pirota, moći će svoje predloge da pošalju najkasnije do 10. decembra. Dobitnicima će se nagrade dodeliti 28. decembra na Dan Grada Pirota.

  (1) detaljnije
 • opstina leskovac

  Poziv Leskovčanima da predlože dobitnike “Oktobarske nagrade”

  Građani, udruženja, ustanove i svi oni koji žele da predlože kandidate za priznanja povodom 11. oktobra, Dana oslobođenja Leskovca u Drugom svetskom ratu, svoje predloge mogu dostaviti Gradskoj upravi do 15. septembra.

  (1) detaljnije
 • Ove godine bez povelje Nikita Remizijanski

  Bela Palanka obeležava Dan opštine, ove godine bez plakete "Nikita Remizijanski"

  Opština Bela Palanka obeležiće 5. jula Dan opštine svečanom akademijom i koktelom, a ove godine svečanost će proći bez dodele priznanja “Sveti Nikita Remizijanski”, koje je prošle godine dodeljeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  detaljnije
 • dan opstine svrljig 2018 dobitnici priznanja foto aleksandar kostic

  Obeležen Dan opštine Svrljig

  Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig, dan kada se svrljiška nahija 1833. godine priključila Kneževini Srbiji. Povodom Dana opštine, dodeljena su priznanja i pohvalnice, a ove godine izostala je dodela titule počasnog Svrljižanina koju je prošle godine poneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  (2) detaljnije
 • dobitnici priznanja povodom Dana Vranja; foto Grad Vranje

  Nagrade i vatromet za kraj obeležavanja Dana Vranja

  Svečanom akademijom u sali Doma Vojske na kojoj su dodeljena najveća gradska priznanja, završeno je obeležavanje Dana grada, 31. januara i 140. godišnjice oslobođenja od Turaka. Specijalno javno priznanje u vidu diplome i 100.000 dinara pripalo je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića

  detaljnije
 • Najveće gradsko priznanje Vranja unuci Bore Stankovića

  Povodom 31. januara, Dana grada kada je Vranje 1878. godine oslobođeno od Turaka, specijalno javno priznanje "31. januar" u vidu diplome sa novčanim iznosom od 100.000 dinara biće uručeno Zori Živadinović Davidović, unuci Borisava Stankovića, za izuzetne rezultate u oblasti umetničkog stvaralaštva, odlučili su vranjski odbornici.

  detaljnije
 • Aleksandra Milenkovic i Nikola Djordjevic RK Vlasotince

  U Vlasotincu bokseri najbolji kao kolektiv, rukometaši pojedinačno

  Nagrade za najbolje sportiste Vlasotinca u minuloj godini pokupili su rukometaši, pa su tako Aleksandra Milenković i Nikola Đorđević proglašeni za najbolje pojedince. Kada je reč o kolektivu, najuspešniji je bio Bokserski klub Arena, a nagrađeni su i šahisti, atletičari, te mladi fudbaleri. Predsednik opštine Vlasotince rekao je da će se sledeće godine raditi klimatizacija i grejanje za sportsku halu u ovom mestu.

  detaljnije
 • dobitnik javnog priznanja Rade Novkovic foto i.m

  Novkoviću dodeljeno priznanje povodom Dana oslobođenja Vranja

  Ovogodišnji dobitnik nagrade "7. septembar" koja se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu je izvršni direktor Hemijske industrije Vranje Rade Novković. On se odrekao novčanog dela nagrade od 50.000 dinara u korist svojih sugrađana kojima je novac neophodan za lečenje.

  detaljnije
 • Vranje, Gradska uprava, Kosta

  Vranje: Otvoren poziv za predloge dobitnika nagrade "4. oktobar"

  Građani i institucije koje žele da predlože dobitnike priznanja povodom Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, mogu to učiniti do 25. septembra. Predlozi pojedinaca ili institucija podnose se Gradskoj upravi Vranje u pisanoj formi.

  detaljnije
 • dobitnici priznanja foto lj..m.

  Dodeljena priznanja povodom gradske slave Prokuplja

  Najveće priznanje koje se dodeljuje za izuzetan doprinos i zalaganje u interesu grada povodom gradske slave Prokuplja "Povelja Svetog Prokopija" pripala je privatniku Bobanu Petroviću - Čuturi.

  detaljnije