Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gran pri "naisa"

 • filmski susreti 2021

  Foto-vest: I zvanično završeni 56. Filmski susreti

  Poslednje veče 56. Filmskih susreta tradicionalno je obeležio vatromet, kao i dodela nagrada glumcima koji su po oceni žirija odigrali najbolje uloge. Ljubitelji domaćeg igranog filma imali su priliku da u proteklih sedam dana na Letnjoj pozornici gledaju 13 ostvarenja, a najznačajnija nagrada Gran-pri “Naisa” pripala je Nenadu Jezdiću.

  detaljnije
 • Filmski susreti

  Zatvaranje "Filmskih susreta" u slikama

  Uz vatromet i dodelu festivalskih nagrada sinoć su zatvoreni 53. "Filmski susreti" u Nišu. Publika je pozdravila nagrađene i ispratila glumce do avgusta 2019, kada će se umetnici glume i Niš opet sresti, kao u prethodnih pola veka. Okom objektiva svečano zatvaranje zabeležio je fotograf "Južnih vesti" Vanja Keser.

  (1) detaljnije
 • bikovic

  Bikoviću Gran pri "Filmskih susreta" u Nišu

  Glavna nagrada upravo završenih 53. Filmskih susreta u Nišu, Gran pri “Naisa”, pripala je Milošu Bikoviću za ulogu Petra Maraša u filmu "Južni vetar". Biković, koga je publika izglasala za glumca prve večeri ovogodišnjeg festivala, nije lično primio nagradu jer trenutno snima film u Rusiji, te je svoju zahvalnost izrazio putem snimka koji je emitovan na Letnjoj pozornici nakon proglašenja dobitnika.

  (4) detaljnije
 • glavna

  Gran pri “Naisa“ Borisu Milivojeviću

  Uručivanjem zvaničnih festivalskih nagrada ovogodišnjim laureatima i sinoć su na Letnjoj pozornici u Nišu  završeni  49. “Filmski susreti“. Gran pri "Naisa" pripao Borisu Milivojeviću za ulogu Marka u filmu "Spomenik Majklu Džeksonu".

  (2) detaljnije