Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

grip

  • vakcina

    Zalihe vakcina protiv sezonskog gripa pri kraju na jugu Srbije, hronični bolesnici prioritet

    Skoro mesec dana od kako su dopremljene svim ambulantama, zalihe vakcina na jugu Srbije su pri kraju. Iz domova zdravlja kažu da su ove godine dobili više vakcina nego ranijih godina, ali je interesovanje veliko, pa postoje prioriteti - stariji od 65 godina, hronični bolesnici i deca starija od 6 meseci koja imaju neko oboljenje. Roditelji čija su deca zdrava, a hteli bi da ih preventivno vakcinišu, vakcinu uglavnom moraju da nabave sami, a njih u prodaji nema svuda.

    (2) detaljnije
  • vakcinacija

    Na jugu Srbije počinje vakcinacija protiv gripa

    Oni koji žele da se zaštite od sezonskog gripa, vakcinu će moći da prime u narednom periodu u domovima zdravlja u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu, kao i u Prokuplju i Svrljigu. Vakcinacija na jugu Srbije počinje 15. oktobra, a preporučuje se najstarijim i najmlađim sugrađanima.

    detaljnije
  • vakcina

    U Nišu počinje vakcinacija protiv gripa

    Niški Dom zdravlja od ponedeljka, 14. oktobra otvoriće svoje ordinacije građanima koji bi da prime vakcinu protiv sezonskog gripa. U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da se ona preporučuje najmlađim i najstarijim sugrađanima.

    (2) detaljnije
  • maska

    Odjavljena epidemija gripa u Nišu, ukinuta zabrana poseta

    Nakon nešto više od dva meseca kako je prijavljena epidemija gripa u Nišu, odjavljena je, potvrđuju u niškom Institutu za javno zdravlje, a ujedno je i ukinuta zabrana poseta pacijentima u Kliničkom centru. Od početka sezone u Nišavskom okrugu od gripa je obolelo 9.358 osoba, njih 62 je hospitalizovano, a od posledica ovog virusa umrlo je 8 ljudi.

    (1) detaljnije
  • Zavod za javno zdravlje Leskovac

    Opada broj obolelih sa simptomima gripa u Jablaničkom okrugu

    Respiratorne infekcije slične gripu u prethodnoj nedelji registrovane su kod 218 pacijenata u Jablaničkom okrugu. Broj obolelih opada, kažu u leskovačkom Zavodu za javno zdravlja, a virus gripa u prošloj nedelji nije potvrđen ni kod jednog pacijenta. Iz predostrožnosti, posete pacijentima u Opštoj bolnici i dalje su zabranjene.

    detaljnije
  • Još uvek nije proglašena epidemija

    Druga žrtva gripa iz Pčinjskog okruga

    Žena stara 66 iz Preševa preminula je 3. marta na infektivnoj klinici u Nišu i ona je, prema rečima dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Vranju, druga žrtva gripa u Pčinjskom okrugu.

    detaljnije
  • maska

    Institut: Od gripa u Nišavskom okrugu preminulo 7 ljudi

    Deset dana do javnosti nisu dolazile informacije o broju obolelih i umrlih od gripa u Nišavskom okrugu. Epidemiolog Marina Kostić iz niškog Instituta za javno zdravlje je konačno otkrila da je u ovom reonu od početka godine od gripa preminulo 7 ljudi, a da je od toga u Nišu bilo 5 smrtnih slučajeva. Jedna osoba preminula je u Topličkom okrugu.

    (4) detaljnije
  • 800x600-maska-grip-foto-aleksandar-kostic

    Raste broj obolelih sa simptomima gripa u Pčinjskom okrugu

    Broj obolelih od gripa u Pčinjskom okrugu dostigao je do sada cifru od 1.102 i beleži se intezivan rast, kaže epidemiolog dr Slađan Stanković. U ovom trenutku 19 osoba je sa težom kliniičkom slikom hospitalizovano na infektivnom odeljenju, ali zasad nema životno ugroženih.

    detaljnije
  • 800x600-800x600-infektivna-foto-JV

    Nadležni ćute o dve nove žrtve gripa u Nišu

    I dok je prema nezvaničnim informacijama u niškoj Klinici za infektivne bolesti od posledica gripa 15. februara preminuo 61-godišnji muškarac, a dan kasnije i 64-godišnjak iz Vranja, iz nadležnih zdravstvenih ustanova nema zvanične potvrde. U niškom Kliničkom i dalje upućuju na “Batut”, dok iz ovog Instituta ne daju podatke o broju obolelih i smrtnim ishodima po gradovima, već samo ukupnu statistiku za celu zemlju.

    (12) detaljnije
  • skolske klupe

    I na jugu Srbije produžen raspust zbog gripa

    Kako se grip ne bi širio, Vlada Srbije je preporučila da se raspust produži još nedelju dana i da se đaci u klupe vrate u ponedeljak 25. februara. U Nišu i Pirotu, gde je proglašena epidemija ovog virusa, potvrđeno je da će osnovci i srednjoškolci i naredne nedelje odmarati od školskih obaveza.

    (5) detaljnije
  • U Pirotu potvrđen virus gripa kod 12 pacijenata

    Za 7 dana 14 novih žrtava gripa, ne otkriva se koliko njih je sa juga

    Od početka godine u Srbiji je preminulo 29 osoba od posledica gripa, od toga 14 njih u poslednjoj nedelji za koju je Institut “Batut” objavio podatke. Međutim, u današnjem saopštenju “Batuta” ne navodi se u kojim gradovima je bilo smrtnih slučajeva, tako da i dalje ostaje misterija ima li i koliko novih žrtava gripa na jugu Srbije.

    (7) detaljnije
  • opsta bolnica leskovac

    Prva žrtva gripa u Leskovcu, preminuo nakon što su ga vratili iz KC Niš

    Zbog komplikacija izazvanih virusom gripa 59-godišnji Leskovčanin preminuo je juče, potvrdili su "Južnim vestima" u Opštoj bolnici u Leskovcu. On je prva žrtva gripa u ovom gradu, a bio je, kako kažu lekari, u teškom stanju zbog hroničnih bolesti. Iako su ga uputili na lečenje u niški Klinički centar, on je vraćen u leskovačku bolnicu jer su, kako je tada rečeno u KC Niš, tako procenili lekari.

    (9) detaljnije
  • U Pirotu potvrđen virus gripa kod 12 pacijenata

    U Pirotu grip potvrđen kod 12 pacijenata

    U poslednje 3 nedelje u Pirotskom okrugu povećan je broj obolelih od gripa, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot, a do sada je grip laboratorijski potvrđen kod 12 pacijenata.

    detaljnije
  • zdravstveni centar vranje foto i.m.

    Kod 3 pacijenta u Vranju potvrđen virus gripa

    Iako je broj pacijenata sa respiratornim infekcijama u porastu, u Vranju je kod 3 pacijenta klinički potvrđeno da imaju grip tipa H1N1, saopštila je danas direktorka vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. I dalje na snazi zabrana posete pacijentima.

    detaljnije
  • 800x600-maska-grip-foto-aleksandar-kostic

    Institucije kriju informacije o epidemiji gripa u Nišu

    Nakon što je u petak prijavljena epidemija gripa u Nišu, nastupio je muk u nadležnim zdravstvenim ustanovama. Koliko je obolelih i da li su tačni navodi o novim smrtnim slučajevima ne žele da govore ni u niškom Kliničkom centru, ni u Institutu za javno zdravlje, već upućuju na Institut “Batut”, gde - takođe ćute.

    (20) detaljnije
  • infektivna

    Šesta žrtva gripa u Nišu - preminuo 43-godišnji muškarac

    Zbog komplikacija koje je izazvao grip, na Klinici za infektivne bolesti preminuo je 43-godišnji policajac, a on je šesta žrtva gripa u Nišu za nedelju dana.

    (23) detaljnije
  • Klinički centar Niš

    Od gripa u Nišu preminule još dve starije osobe

    Zbog hroničnih bolesti i pratećih komplikacija koje je izazvao grip, kako kažu u niškom Kliničkom centru, tokom noći preminulo je još dvoje starijih pacijenata kod kojih je potvrđen virus AH1N1.

    (12) detaljnije
  • Još uvek nije proglašena epidemija

    I u Nišu prijavljena epidemija gripa

    Nakon Pirota, epidemija gripa prijavljena je i u Nišu, a ranije su posete već zabranjene pacijentima u niškom Kliničkom centru. RTS prenosi podatke Instituta za javno zdravlje prema kojima je do sada registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu., duplo više nego protekle nedelje, a od posledica gripa u Nišu su do sada preminule 3 osobe.

    (5) detaljnije
  • bolnica vranje

    Zabranjene posete i u vranjskoj Bolnici

    Zbog sve većeg broja obolelih od gripa i drugih respiratornih infekcija na svim odeljenjima vranjske Bolnice zabranjene su posete pacijentima. Porodice i prijatelji ne mogu u posete svojima u bolnicama u Pirotu, Prokuplju i Leskovcu, kao i u Kliničkom centru u Nišu, gde je već ranije uvedena zabrana.

    detaljnije
  • Nis-Infektivna-klinika-i-uputstvo-za-delovanje-u-slucaju-pojave-sumnjivih-ili-obolelih-od-avijar.jpg

    Još pacijenata sa gripom hospitalizovano u Nišu, 11 njih na respiratorima

    Na niškoj Klinici za infektivne bolesti juče je primljeno još pacijenata sa simptomima gripa, pa se trenutno u njoj nalazi 37 pacijenata koji imaju kliničku sliku ove bolesti koja je u ovoj nedelji "odnela" tri života u Nišu. U KC Niš kažu da nije bilo novih smrtnih slučajeva od posledica gripa, ali da je 11 pacijenata na respiratorima i nalaze se u teškom stanju.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: