Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gusle

  • gusle

    Guslarsko veče u Svetosavkom domu u Nišu

    Povodom četrdeset godina rada i postojanja Društva guslara “Ratko Pavlović Ćićko” iz Niša u subotu, 2. decembra, od 18:30 biće održana svečana akademija u sali Svetosavkog doma.

    (1) detaljnije
  • muzej

    Guslarsko veče u prokupačkom Muzeju

    Guslari iz Niša, Prokuplja i Medveđe izvođenjem patriotskih, rodoljubivih, epskih i starih narodnih pesama, predstaviće se prokupačkoj publici u subotu, 25. januara od 18 sati u Narodnom muzeju Toplice na 6. druženju guslara u Prokuplju koje se ovoga puta organizuje povodom obeležavanja dve godine od osnivanja Guslarskog društva "Toplički Gvozdeni puk" i praznika Sveti Sava. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • gusle

    Guslarsko epsko-pesničko veče u Nišu

    Povodom pravoslavnog praznika Svetog Vasilija Ostroškog i sećanja na bombardovanje niškog naselja Duvanište 1999. godine, Društvo guslara "Ratko Pavlović Ćićko" priređuje epsko-pesničko veče u četvrtak 12. maja u 19 sati u sali Svetosavskog doma u Nišu.

    detaljnije
  • gusle

    Festival mladih guslara u Nišu

    Finalno takmičenje u kome će se nadmetati 25 najboljih mladih guslara iz Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske biće održano u subotu 3. oktobra u sali Svetosavskog doma u Nišu od 19 sati.

    detaljnije
  • gusle

    Guslarsko-poetsko veče u Nišu

    U utorak 12. maja u Svetosavskom domu u Nišu biće održano guslarsko-poetsko veče i to povodom praznika Sveti Vasilije Ostroški.

    detaljnije
  • 490x370-GUSLARSKO-VECE.jpg

    Guslarsko veče u Nišu

    U petak, 7. novembra u Svetosavskom domu u Nišu, biće održano guslarsko veče povodom obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata.

    (6) detaljnije
  • GUSLARSKO-VEČE.jpg

    Guslarsko veče u Kuršumliji

    Narodna biblioteka Kušumlije u sali Opštine organizovala je "Guslarsko veče Novaka Milenkovića i prijatelja“ u cilju očuvanja tradicije ispevane u guslarskim pesmama.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: