Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gusle

 • muzej

  Guslarsko veče u prokupačkom Muzeju

  Guslari iz Niša, Prokuplja i Medveđe izvođenjem patriotskih, rodoljubivih, epskih i starih narodnih pesama, predstaviće se prokupačkoj publici u subotu, 25. januara od 18 sati u Narodnom muzeju Toplice na 6. druženju guslara u Prokuplju koje se ovoga puta organizuje povodom obeležavanja dve godine od osnivanja Guslarskog društva "Toplički Gvozdeni puk" i praznika Sveti Sava. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • gusle

  Guslarsko epsko-pesničko veče u Nišu

  Povodom pravoslavnog praznika Svetog Vasilija Ostroškog i sećanja na bombardovanje niškog naselja Duvanište 1999. godine, Društvo guslara "Ratko Pavlović Ćićko" priređuje epsko-pesničko veče u četvrtak 12. maja u 19 sati u sali Svetosavskog doma u Nišu.

  detaljnije
 • gusle

  Festival mladih guslara u Nišu

  Finalno takmičenje u kome će se nadmetati 25 najboljih mladih guslara iz Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske biće održano u subotu 3. oktobra u sali Svetosavskog doma u Nišu od 19 sati.

  detaljnije
 • gusle

  Guslarsko-poetsko veče u Nišu

  U utorak 12. maja u Svetosavskom domu u Nišu biće održano guslarsko-poetsko veče i to povodom praznika Sveti Vasilije Ostroški.

  detaljnije
 • 490x370-GUSLARSKO-VECE.jpg

  Guslarsko veče u Nišu

  U petak, 7. novembra u Svetosavskom domu u Nišu, biće održano guslarsko veče povodom obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata.

  (6) detaljnije
 • GUSLARSKO-VEČE.jpg

  Guslarsko veče u Kuršumliji

  Narodna biblioteka Kušumlije u sali Opštine organizovala je "Guslarsko veče Novaka Milenkovića i prijatelja“ u cilju očuvanja tradicije ispevane u guslarskim pesmama.

  detaljnije