Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

hladnjača

  • visnja

    Dveri Niš: Otkupna cena višnje ne pokriva ni osnovne troškove proizvođača, ljudi seku voćnjake

    Sa niskom otkupnom cenom višnje suočavaju se proizvođači u merošinskom kraju, pa iz niške Gradske organizacije Dveri kažu da su poljoprivrednici primorani da seku stabla i uništavaju svoje voćnjake. Ističu da ni Sekretarijat za poljoprivredu, a ni dva ministarstva koja se bave selom i poljoprivredom, kao i sama Opština nisu pružili nikakvu pomoć, niti su garantovali otkupnu cenu, što godinama utiče na proizvođače kojima su proteklog vikenda pomagali u berbi.

    (28) detaljnije
  • dobar kvalitet oblacinske visnje

    Grad Prokuplje traži partnera za izgradnju hladnjače

    Nakon što je upravo završena berba višanja u Toplici obeležena niskom otkupnom cenom i problemima sa plasmanom ovog voća, te su brojni proizvođači odustali od berbe, iz gradske vlasti u Prokuplju najavljuju da će pokrenuti inicijativu za izgradnju velike hladnjače. Grad Prokuplje je spreman da za hladnjaču izdvoji oko 120 miliona dinara, obezbedi lokaciju i infrastrukturu, ali uz učešće privatnog kapitala od 50 odsto.

    (1) detaljnije
  • hladnjaca-voce-povrce-hf5.jpg

    Hladnjaču u Beloljinu "koči" administracija?

    Iako je početkom godine najavljeno otvaranje hladnjače u Beloljinu kod Prokuplja i upošljavanje 100 radnika, još uvek se ne zna da li će i kada stvarno ona početi sa radom. Iz Opštine kažu da je "dugotrajan proces oko dokumentacije".

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: