Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

humanitarna akcija

 • Lena Kovačević

  Humanitarni koncert Lene Kovačević zbog kiše pomeren u Dom vojske

  Džez pevačica Lena Kovačević pevaće u niškom Domu vojske u petak, 22. septembra od 20 sati, a sav prihod od prodatih karata namenjen je kupovini transportnog inkubatora za niški Klinički centar, jer zasad u ovoj ustanovi postoji samo jedan.

  detaljnije
 • školski pribor

  Rotarijanci prikupljaju školski pribor za najmlađe Nišlije

  Sveske, olovke, bojice i ostali pribor biće prikupljan za osnovce i srednjoškolce kojima je pomoć potrebna, u okviru humanitarne akcije “Đak đaku”, koja se organizuje od 6. do 15. septembra u Nišu.

  detaljnije
 • Vaterpolo klub Nais bazen Čair

  Humanitarne vaterpolo utakmice na “Čairu”

  Nais, niški klub sa kratkom, ali bogatom istorijom, proslaviće svoj 6. rođendan revijalnim utakmicama u petak, 25. avgusta od 20:30. Rezultat dva meča biće u drugom planu, jer je glavni cilj prikupljanje novca za lečenje plivača Aleksandra Jovanovića.

  detaljnije
 • vranje foto i.m.

  Naplata parkiranja u četvrtak u Vranju za pomoć mladom Stefanu

  Sav prihod od naplate parkinga putem SMS poruka u četvrtak, 17. avgusta, biće namenjen za lečenje mladog Vranjanca Stefana Arsića obolelog od tumora karlične kosti, a kome je novac neophodan za lečenje u Atini.

  detaljnije
 • Žele da pomognu svom kolegi plivaču

  Plivačko takmičenje na “Čairu” za pomoć mladom sportisti

  Humanitarno plivačko takmičenje “Plivajmo za Acu”, koje organizuju mladi da bi pomogli svom kolegi Aleksandru Jovanoviću, kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu, jer mu je utvrđena metastaza tumora na oba plućna krila, održaće se večeras od 18 sati, na zatvorenim bazenima u “Čairu”. Osim toga, biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog.

  detaljnije
 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Grad pomaže teško bolesnom Vranjancu

  Grad Vranje finansijski će podržati lečenje Vranjanca dr Nenada Ristića, docenta na Građevinskom fakultetu u Nišu koji boluje od retkog oblika limfoma, saopšteno je iz Gradske uprave.

  detaljnije
 • Nikola Kojo i gitara

  Nikola Kojo prodaje gitaru za opremanje niške klinike za lečenje dece od raka

  U humanitarnoj akciji za pomoć završetku izgradnje hemato-onkološke klinike u niškom Kliničkom centru, poznati glumac Nikola Kojo oglasio je prodaju svoje akustične gitare. Onaj ko kupi instrument, takođe će dati doprinos akciji jer sav novac ide NURDOR-u za opremanje klinike.

  (4) detaljnije
 • Osoba sa oštećenim sluhom

  Organizacija gluvih i nagluvih dve zime bez grejanja, traže pomoć

  Gluvi i sugrađani koji imaju probleme sa sluhom okupljaju se u gradskoj organizaciji preko koje dobijaju pomoć i podršku u komunikaciji sa institucijama kao što su lekari, advokati, škole. Međutim, ova organizacija ne funkcioniše već 2 godine tokom zime, jer nemaju grejanje u prostorijama koje su im, kako kažu, kao kuća.

  detaljnije
 • Nenad Ristić sa suprugom

  Još jedna humanitarna žurka za niškog docenta

  Studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta organizuju još jednu akciju za pomoć svom docentu Nenadu Ristiću koji boluje od retkog oblika limfoma. Za njegovo lečenje prikupljaće pare na žurci koju organizuju u klubu “Lo Co” u četvrtak 6. jula. 

  detaljnije
 • Basket

  Humanitarni turnir u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu

  Svi oni koji žele da budu humani, a pri tom se i takmiče u malom fudbalu, basketu ili stonom tenisu, imaće priliku da svoje umeće pokažu na turniru “Igraj humano”. Takmičenje je zakazano za 9. jul od 17 sati na terenu “Sprite”, pored vrtića “Zvončići”.

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  SMS za lečenje niškog docenta

  Da bi se Nenad Ristić, docent niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, izlečio od retke vrste limfoma, neophodno mu je lečenje u Nemačkoj, što ne pokriva zdravsteni fond. Oni koji pošalju SMS poruku sadržine 328 na broj 3030, pomoći će Nenadu u najvažnijoj borbi života, poručuju iz fondacije “Budi human”.

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  Humanitarna žurka u “Saloon”-u u Tvrđavi

  Docentu niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nenadu Ristiću, koji boluje od retkog i agresivnog oblika karcinoma, potrebno je lečenje u Nemačkoj, što ne plaća zdravstveni fond. Zbog toga će u “Saloon”-u biti organizovana humanitarna žurka u nedelju 25. juna, na kojoj će se prikupljati novac za Nenadovo lečenje.

  (1) detaljnije
 • Oglasi za život Nele Karajlić

  Nova humanitarna akcija za opremanje klinike za decu obolelu od raka u Nišu

  Nove i polovne stvari poznatih među kojima su Nele Karajlić, Nikola Kojo, Mirjana Karanović i mnogi drugi, prodavaće se na stranici www.oglasizazivot.rs, a sav novac od prodaje biće potrošen za završetak dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Svako će moći da pomogne deci oboleloj od raka i tako što će oglasiti podaju svojih stvari.

  detaljnije
 • Predstava Heroji

  Humanitarna predstava "Heroji" u leskovačkom Pozorištu

  Savremena porodica čije dete dobija rak i svi njeni realni problemi na putu izlečenja deteta, teme su predstave “Heroji” koja će biti odigrana 26. juna u 20 sati u Narodnom pozorištu u Leskovcu. Karta košta 150 dinara, a novac od prodatih ulaznica biće doniran za izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

  detaljnije
 • Slika

  Mladi umetnici prikupljaju novac za EKG aparat

  Humanitarna izložba slika za kupovinu EKG-a za dečje odeljenje Doma zdravlja, biće održana u nedelju 18.juna u 18 sati, u kafiću “Dvorište” na Paliluli. Građani će moći da pomognu boljem lečenju niških mališana, kupovinom slika mladih umetnika ili davanjem dobrovoljnog priloga. 

  (3) detaljnije
 • maraton vranje foto i.m.

  U Vranju održani humanitarni maraton i polumaraton

  Kruševljanin Nenad Živković bio je najbrži na prvom maratonu održanom u Vranju koji je u više trka okupio ukupno 360 takmičara. Sav prihod sa maratona uplaćen je u humanitarne svrhe.

  (1) detaljnije
 • Detalj sa predstave

  Gimnazijska predstava za pomoć deci oboleloj od raka

  U ponedeljak od 20 sati će u Lutkarskom pozorištu u Nišu biti izvedena humanitarna predstava niške Gimnazije "Stevan Sremac". Novac od predstave biće namenjen deci oboleloj od raka, pod brigom udruženja "Nurdor".

  detaljnije
 • Igraće za kupovinu aparata za Službu niškog Doma zdravlja; foto: Pixabay

  Humanitarni plesni performans za niški Dom zdravlja

  Moderan balet, hip-hop, salsa, samba, kabare, samo su neki od plesnih stilova koje će plesači izvesti u Oficirskom domu u utorak 16. maja. Program počinje u 19:30, najavljuju organizatori, a prihod od prodatih ulaznica namenjen je kupovini elektrokardiografa za Službu za zdravstvenu zaštitu dece niškog Doma zdravlja.

  detaljnije
 • Komad govori o svim realnim problemima sa kojima se susreću porodice obolele dece; foto: JV/PB

  Predstava o deci oboleloj od raka

  “Heroji”, priča o životu porodice u kojoj dete oboljeva od raka, premijerno će biti odigrana u niškom Narodnom pozorištu večeras od 20 sati, a novac prikupljen od prodaje karata otići će u humanitarne svrhe.

  detaljnije
 • Crkva svete Trojice

  Uhapšen nakon što je iz crkve ukrao novac za lečenje Miljane Ristić

  Vranjska policija hapsila je dvadesetsedmogodišnjeg muškarca koji u četvrtak popodne iz crkve Svete Trojice u Vranju ukrao kutiju sa novcem koji je bio prikupljan za lečenje Miljane Ristić.

  detaljnije