Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

humanitarna akcija

 • Majice za Nurdor

  Ručno oslikane majice prodavaće u humanitarne svrhe

  Da bi Hemato-onkološko odeljenje u Nišu, u kome će se deca lečiti od raka, što pre bilo završeno, mladi umetnici su ručno oslikali majice i poklonili ih NURDOR-u koji će ih prodavati i sav novac iskoristiti za završetak radova.

  (4) detaljnije
 • Tamara i Bogdan

  “Prodali” korake za više od 2 miliona dinara za izgradnju dečijeg Hemato-onkološkog odeljenja

  Nakon više od 250.000 koraka, mladi humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su pre osam dana pešaka krenuli iz Beograda, stigli su u Niš, a svoje korake “prodali su” za više od 2 miliona dinara, da bi se što pre završilo dečije Hemato-onkološko odeljenje, u kome će se lečiti mališani sa juga Srbije.

  (1) detaljnije
 • humanitarna pomoc

  U Nišu najavljena humanitarna akcija za ljude i životinje

  Odeća i obuća, ćebad, posteljina, hrana za ljude, ali i za životinje deliće se najugroženijim Nišlijama, kod spomenika sestrama Baković, kod Parka Čair, 29. oktobra.

  (4) detaljnije
 • mucenici-SKC-FB

  Akademsko pozorište humanitarnom predstavom pomaže gluvima i nagluvima

  Pošto su prostorije Gradske organizacije gluvih i nagluvih bez grejanja još od 2015. godine, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš rešilo je da parama od prodaje karata za predstavu “Mučenici” plati račune Gradskoj toplani. Inače, predstava će, kažu organizatori, biti odigrana u Pozorištu lutaka 30. oktobra od 20 sati.

  (1) detaljnije
 • Marina Jovanović

  Aktiviran SMS za prikupljanje para za lečenje Svrljižanke

  Da bi nastavila sa lečenjem hemioterapijom u inostranstvu, Svrljižanki Mileni Jovanović, koja boluje od raka debelog creva, kažu u fondaciji “Budi human”, potrebno je još 3 miliona dinara. U prikupljanju novca mogu da učestvuju svi građani, tako što će poslati SMS sadržine 371 na broj 3030, a cena jedne poruke je 200 dinara.

  detaljnije
 • Đaci Ostrovica

  Đaci iz Ostrovice izvođenjem predstave prikupljaju pare za školu

  “Put oko sveta” je komad koji će izvesti đaci Osnovne škole “Nadežda Petrović” iz Sićeva i Ostrovice, u petak 13. oktobra od 18 sati. Sav novac koji prikupe od dobrovoljnih priloga posetilaca, prema rečima učiteljice Mirjane Martinović, uložiće u opremanje škole koja je skoro opljačkana.

  (2) detaljnije
 • Dečija klinika

  Niški vrtići pomažu izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja

  Povodom obeležavanja “Dečije nedelje”, Predškolska ustanova “Pčelica” se priključila humanitarnoj akciji, kažu u NURDOR-u, da bi se što pre završilo opremanje dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, u kome će mališani moći da se leče od malignih bolesti.

  detaljnije
 • Slobodan Šarenac

  Slobodan Šarenac prodaje svoju opremu za pomoć deci oboleloj od raka

  Akciji “Oglasi za život” koja je pokrenuta kako bi pomogla opremanje Hemato-onkološkog odeljenja za decu u niškom Kliničkom centru, priključio se i čuveni sportski novinar Slobodan Šarenac. U humanitarne svrhe, on prodaje svoju komentatorsku kutiju.

  detaljnije
 • Lena Kovačević

  Humanitarni koncert Lene Kovačević zbog kiše pomeren u Dom vojske

  Džez pevačica Lena Kovačević pevaće u niškom Domu vojske u petak, 22. septembra od 20 sati, a sav prihod od prodatih karata namenjen je kupovini transportnog inkubatora za niški Klinički centar, jer zasad u ovoj ustanovi postoji samo jedan.

  detaljnije
 • školski pribor

  Rotarijanci prikupljaju školski pribor za najmlađe Nišlije

  Sveske, olovke, bojice i ostali pribor biće prikupljan za osnovce i srednjoškolce kojima je pomoć potrebna, u okviru humanitarne akcije “Đak đaku”, koja se organizuje od 6. do 15. septembra u Nišu.

  detaljnije
 • Vaterpolo klub Nais bazen Čair

  Humanitarne vaterpolo utakmice na “Čairu”

  Nais, niški klub sa kratkom, ali bogatom istorijom, proslaviće svoj 6. rođendan revijalnim utakmicama u petak, 25. avgusta od 20:30. Rezultat dva meča biće u drugom planu, jer je glavni cilj prikupljanje novca za lečenje plivača Aleksandra Jovanovića.

  detaljnije
 • vranje foto i.m.

  Naplata parkiranja u četvrtak u Vranju za pomoć mladom Stefanu

  Sav prihod od naplate parkinga putem SMS poruka u četvrtak, 17. avgusta, biće namenjen za lečenje mladog Vranjanca Stefana Arsića obolelog od tumora karlične kosti, a kome je novac neophodan za lečenje u Atini.

  detaljnije
 • Žele da pomognu svom kolegi plivaču

  Plivačko takmičenje na “Čairu” za pomoć mladom sportisti

  Humanitarno plivačko takmičenje “Plivajmo za Acu”, koje organizuju mladi da bi pomogli svom kolegi Aleksandru Jovanoviću, kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu, jer mu je utvrđena metastaza tumora na oba plućna krila, održaće se večeras od 18 sati, na zatvorenim bazenima u “Čairu”. Osim toga, biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog.

  detaljnije
 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Grad pomaže teško bolesnom Vranjancu

  Grad Vranje finansijski će podržati lečenje Vranjanca dr Nenada Ristića, docenta na Građevinskom fakultetu u Nišu koji boluje od retkog oblika limfoma, saopšteno je iz Gradske uprave.

  detaljnije
 • Nikola Kojo i gitara

  Nikola Kojo prodaje gitaru za opremanje niške klinike za lečenje dece od raka

  U humanitarnoj akciji za pomoć završetku izgradnje hemato-onkološke klinike u niškom Kliničkom centru, poznati glumac Nikola Kojo oglasio je prodaju svoje akustične gitare. Onaj ko kupi instrument, takođe će dati doprinos akciji jer sav novac ide NURDOR-u za opremanje klinike.

  (4) detaljnije
 • Osoba sa oštećenim sluhom

  Organizacija gluvih i nagluvih dve zime bez grejanja, traže pomoć

  Gluvi i sugrađani koji imaju probleme sa sluhom okupljaju se u gradskoj organizaciji preko koje dobijaju pomoć i podršku u komunikaciji sa institucijama kao što su lekari, advokati, škole. Međutim, ova organizacija ne funkcioniše već 2 godine tokom zime, jer nemaju grejanje u prostorijama koje su im, kako kažu, kao kuća.

  detaljnije
 • Nenad Ristić sa suprugom

  Još jedna humanitarna žurka za niškog docenta

  Studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta organizuju još jednu akciju za pomoć svom docentu Nenadu Ristiću koji boluje od retkog oblika limfoma. Za njegovo lečenje prikupljaće pare na žurci koju organizuju u klubu “Lo Co” u četvrtak 6. jula. 

  detaljnije
 • Basket

  Humanitarni turnir u basketu, malom fudbalu i stonom tenisu

  Svi oni koji žele da budu humani, a pri tom se i takmiče u malom fudbalu, basketu ili stonom tenisu, imaće priliku da svoje umeće pokažu na turniru “Igraj humano”. Takmičenje je zakazano za 9. jul od 17 sati na terenu “Sprite”, pored vrtića “Zvončići”.

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  SMS za lečenje niškog docenta

  Da bi se Nenad Ristić, docent niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, izlečio od retke vrste limfoma, neophodno mu je lečenje u Nemačkoj, što ne pokriva zdravsteni fond. Oni koji pošalju SMS poruku sadržine 328 na broj 3030, pomoći će Nenadu u najvažnijoj borbi života, poručuju iz fondacije “Budi human”.

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  Humanitarna žurka u “Saloon”-u u Tvrđavi

  Docentu niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nenadu Ristiću, koji boluje od retkog i agresivnog oblika karcinoma, potrebno je lečenje u Nemačkoj, što ne plaća zdravstveni fond. Zbog toga će u “Saloon”-u biti organizovana humanitarna žurka u nedelju 25. juna, na kojoj će se prikupljati novac za Nenadovo lečenje.

  (1) detaljnije