Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

humanitarna pomoć

 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Grad pomaže teško bolesnom Vranjancu

  Grad Vranje finansijski će podržati lečenje Vranjanca dr Nenada Ristića, docenta na Građevinskom fakultetu u Nišu koji boluje od retkog oblika limfoma, saopšteno je iz Gradske uprave.

  detaljnije
 • Steafan Miladinović

  Otvoren SMS servis za pomoć Stefanu Miladinoviću

  Nada za oporavak 3-godišnjaka iz Niša koji se prošle godine razboleo od tumora mekog tkiva je odlazak na operaciju u Študgart, u ustanovu za lečenje sarkoma kod dece. Stefanu Miladinoviću je za operaciju na kojoj će mu biti uklonjen tumor potrebna pomoć svih humanih ljudi, a fondacija Aleksandra Šapića pokrenula je SMS servis putem koga mogu da doniraju pare.

  detaljnije
 • Komad govori o svim realnim problemima sa kojima se susreću porodice obolele dece; foto: JV/PB

  Predstava o deci oboleloj od raka

  “Heroji”, priča o životu porodice u kojoj dete oboljeva od raka, premijerno će biti odigrana u niškom Narodnom pozorištu večeras od 20 sati, a novac prikupljen od prodaje karata otići će u humanitarne svrhe.

  detaljnije
 • Izreka "U zdravom telu zdrav duh", podstakla učenike da organizuju aktivnost; ilustracija: flickr/Mt. Hood Territory

  Gimnazijalci u nedelju organizuju "biciklijadu"

  Sve Nišlije koje žele da unesu malo fizičke aktivnosti u svoj život, a pritom budu humani, mogu se pridružiti “biciklijadi”, koju organizuje Učenički parlament Gimnazije “Svetozar Marković”. Skup počinje u nedelju od 12 sati, a mesto okupljanja je na Trgu kralja Milana.

  detaljnije
 • Humane Nišlije nastavljaju da prikupljaju novac za Stefanovo lečenje; foto: FB Ljudmila Ristić Miladinović

  Novi humanitarni koncert za lečenje malog Stefana

  Sa zajedničkim ciljem da pomognu malom Nišliji Stefanu Miladinoviću kome je hitno potrebno lečenje, jer boluje od tumora mekih tkiva, niški muzičari su se ponovo udružili i održaće koncert u niškom Domu vojske. Drugo “Stefanovo veče” počinje u sredu 10. maja od 20 sati, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje dečaka.

  detaljnije
 • Svetosavski bal

  Na 5. Svetosavskom balu prikupljeno oko 400.000 dinara (foto)

  Na dobrotvornom balu, u elegantnoj odeći i u svečanoj građanskoj atmosferi, Nišlije su prikupljale novac kojim će biti kupljen kombi za Specijalnu školu “Bubanj”. 

  (1) detaljnije
 • zimski paketi crveni krst FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Crveni krst šalje pakete za zavejane na jugu Srbije

  Ugroženim porodicama u zavejanim delovima Vranja, Vladičinog Hana, Aleksinca i Crne Trave Crveni krst Srbije podeliće pakete sa hranom, svećama, higijenskim sredstvima, čizme, ćebad i krevete sa dušecima.

  detaljnije
 • Zoki stolar

  Majstor Zoki iz Niša, čovek veštih ruku i velikog srca

  Ormari, kreveti, stolice za osobe sa invaliditetom, garderoba za dečije domove, paketići i pregršt sličnih majstorija samo su deo onoga što više od dve decenije iz radionice jednog stolara iz Niša, potpuno besplatno, odlazi onima kojima je najpotrebnije.

  (1) detaljnije
 • Koncert niških muzičara za pomoć malom Stefanu; foto: FB Ljudmila Ristić Miladinović

  Humanitarni koncert za dvoipogodišnjeg Stefana

  Niški muzičari, žanrovski potpuno različiti, udružiće snage i održati koncert sa zajedničkim ciljem da pomognu dvoipogodišnjem Stefanu Miladinoviću koji boluje od tumora mekih tkiva. “Stefanovo veče” će biti održano u Domu vojske, 21. decembra od 20 sati.

  detaljnije
 • Marina dobila sklonište u Obrenovićevoj; foto: Opština Medijana, S. Đ.

  Niška humanitarka dobila „krov nad glavom“

  Nakon više od godinu i po dana od kada je tražila sklonište u centru grada, a dva meseca od kada su radovi na izgradnji „Banke dobročinstva“ počeli, humana Nišlijka Marina Adamović dobila je sklonište u Obrenovićevoj ulici u Nišu u kome će, kako kaže, moći duže i više da radi za one kojima je neophodna pomoć.

  (2) detaljnije
 • Kaže da će do večeras dobiti svoj prostor; foto: Marina Adamović

  Marina Adamović dobija svoju „Banku dobročinstva“

  Vetar, kiša i hladnoća sa kojom se svakodnevno suočavala prikupljajući humanitarne priloge, uskoro bi trebalo da postanu prošlost za humanu Nišlijku Marinu Adamović, jer je u Obrenovićevoj ulici u centru Niša počelo postavljanje skloništa koje će, kako kaže, do kraja dana biti završeno.  

  (8) detaljnije
 • glumacka ekipa surdulickog pozorista foto Dragan Milosevic

  Surdulički glumci odigrali humanitarnu predstavu

  Glumci surduličkog Amaterskog pozorišta “Barja“ izveli su u sredu predstavu Narodni poslanik u Domu kulture u Alakincu i prikupili oko 90.000 dinara za lečenje 17-godišnje učenice Tehničke škole iz ovog mesta Nataše Miladinović koja boluje od karcinoma.

  detaljnije
 • Mladi glumci igraju za Stefana; Foto: FB Ljudmila Ristić Miladinović

  Humanitarna predstava Akademskog za pomoć Stefanu

  Akademsko pozorište SKC-a odigraće predstavu "Mučenici" za pomoć dvoipogodišnjem Stefanu Miladinoviću koji boluje od malignog tumora sarkoma i potrebno mu je lečenje u inostranstvu. Predstava će biti izvedena 5. decembra od 20 sati u Lutkarskom pozorištu.

  detaljnije
 • Marina Adamović prikuplja pomoć

  Marina do decembra bez skloništa

  Stari rokovi koje su odredili rukovodstvo Opštine Medijana i sam premijer Vučić do kada bi niška humanitarka Marina Adamović trebalo da dobije sklonište kako bi mogla da prikuplja donacije za bolesne, ponovo su prolongirani. Iz Opštine najavljuju da će kućica biti završena za petnaestak dana.

  (4) detaljnije
 • Marina Adamović

  Vučić obećao sklonište za nišku humanitarku, Medijana ga plaća

  Dok niška humanitarka Marina Adamović tvrdi da joj je premijer Aleksandar Vučić obećao da će obezbediti novac za izgradnju skloništa odakle ona može da prikuplja donacije, ovo će platiti Opština Medijana. Arhitekta Ivan Redi uradio je idejno rešenje, a ovo utočište je nazvao “Banka dobročinstva”.

  (4) detaljnije
 • beslagic

  Niški ugostitelji pomažu malom Vanji Bešlagiću

  Za specifično lečenje tumora na mozgu Vanje Bešlagića potrebno je 33.000 dolara mesečno, a na apel roditelja odgovorili su vlasnici niških kafića i kafana koji su za nekoliko dana prikupili i uplatili 228.400 dinara. Oni pozivaju i sve druge koji mogu, da pomognu lečenje 5-godišnjeg dečaka.

  (1) detaljnije
 • Dusan-Sekulic-promo

  Humanitarna revija i koncert za izradu senzornog parka za decu

  Tim mladih ljudi koji su deo Rotarakt kluba “Niš - Konstantin Veliki” organizuju humanitarnu modnu reviju i koncert kako bi prikupili sredstva za kupovinu opreme za izradu prvog senzornog parka za decu sa čulnim poteškoćama u Nišu.

  detaljnije
 • filozofski

  Humanitarna nedelja za pomoć Emiliji Dukić

  Šesnaestogodišnjoj Emiliji Dukić dijagnostifikovan je tumor na mozgu i hitno joj je potrebno lečenje koje je moguće u Turskoj. Iz tog razloga organizovana je humanitarna nedelja koju će pratiti brojne aktivnosti, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena za njeno lečenje.

  detaljnije
 • Utovar robe

  Stigli avioni kojima se u Siriju šalje humanitarna pomoć

  Na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" u toku je utovar robe koja će kao humanitarna pomoć Rusije i Srbije biti poslata u Siriju, ali se još ne zna kome će biti podeljena. Sa Aerodroma izveštavaju ruski mediji, dok srpski nisu bili ni obavešteni.

  (5) detaljnije