Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

humanitarna pomoć

 • Oficirski dom

  U Nišu humanitarna aukcija opreme poznatih sportista

  Kako bi pomogli porodici iz Belog Polja u opštini Peć, kako kažu organizatori, u ponedeljak 29. januara, održaće humanitarnu aukciju sportske opreme. Tako će se u Oficirskom domu tada naći potpisana oprema sportista, poput evropskog prvaka Asmira Kolašinca, vaterpolo reprezentativca Save Ranđelovića, te fudbalera Branislava Ivanovića.

  detaljnije
 • Nikolina Ranđelović

  Večeras humanitarna predstava u Narodnom pozorištu

  Mlade umetnike u Nišu ujedinila je humanost, pa će oni večeras od 20 sati u Narodnom pozorištu izvesti plesnu verziju bajke Petar Pan. Novac od ulaznica namenjen je, kako kažu organizatori, za lečenje male Nikoline Ranđelović, kojoj je potrebna velika svota za operaciju u inostranstvu.

  detaljnije
 • gimnazija lebane

  Gimnazijalci iz Lebana organizuju Svetosavsko darivanje

  Kako bi pomogli socijalno ugroženim stanovnicima Lebana, gimnazijalci će, u saradnji sa profesorima i roditeljima od 24. do 26. januara u prostorijama školske biblioteke prikupljati darove. Pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

  detaljnije
 • svetosavski bal

  Ovogodišnji Svetosavski bal za pomoć Udruženju studenata sa hendikepom

  Još jednom će plemenite Nišlije obući svečana odela i haljine kako bi na Svetosavskom balu donirali novac. Sada već tradicionalni niški bal, čiji je idejni tvorac arhitekta i humanitarac Hadži Ivan Redi, a organizator Studentski kulturni centar, organizuje se 28. januara od 19 sati u hotelu “New City”, kako bi se prikupio novac za nabavku guseničara za invalidska kolica za Udruženje studenata sa hendikepom.

  detaljnije
 • Nikolina Ranđelović

  Ljubitelji životinja pozvani u centar Niša na humanitarnu akciju

  Vlasnici pasa, mačaka i ostalih ljubimaca danas od podneva pa do 16 sati, mogu da dođu na Trg kralja Milana i da učestvuju sa svojim ljubimcima u humanitarnoj akciji za pomoć maloj Nikolini Ranđelović.

  (9) detaljnije
 • Bolnica

  Devojčicama iz Niša potreban novac za lečenje u Nemačkoj

  Da bi mogle da odu na lečenje, sestrama Nataliji i Ivi Bašović iz Niša, koje imaju retko genetsko oboljenje, potreban je novac, navode u Udruženju "Porodična filharmonija", jer svakodnevno koriste skupe lekove za srce koje nabavljaju u inostransvu, a plaćaju i terapeuta koji mora da radi sa njima.

  detaljnije
 • Predstava

  Osnovci škole "Ivo Andrić" plešu za decu obolelu od raka

  Mališani uzrasta od 1. do 4. razreda izvešće “Novogodišnji ples” u petak, 29. decembra, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić”. Manifestacija je i humanitarnog karaktera, a svi su pozvani da uživaju u koreografijama 450 osnovaca i, kako najavljuju u niškoj školi, daju svoj doprinos lečenju dece obolele od raka.

  detaljnije
 • odbojka ilustracija

  Na Svetosavskom turniru humanitarna izložba

  Otpočeo je novi ciklus jednog od najvećih turnira u odbojci namenjenog školarcima i trajaće do kraja januara. Prema najavama organizatora, 24. izdanje Svetosavskog turnira okupiće 25 ekipa, a takmičenje će imati i humanitarni karakter, pa će se prodajom fotografija i crteža prikupljati novac za Specijalnu školu “Bubanj”, a svi su pozvani da daju svoj doprinos.

  detaljnije
 • Elsi Inglis

  Komemoracija u znak sećanja na humanitarku Elsi Inglis

  Povodom 100 godina od smrti velike škotske humanitarke, koja je pomagala Srbima u Prvom svetskom ratu, u edinburškoj Katedrali Svetog Egidija odata je počast Elsi Ingliš i Bolnici škotskih žena.

  detaljnije
 • Marina Jovanović

  Aktiviran SMS za prikupljanje para za lečenje Svrljižanke

  Da bi nastavila sa lečenjem hemioterapijom u inostranstvu, Svrljižanki Mileni Jovanović, koja boluje od raka debelog creva, kažu u fondaciji “Budi human”, potrebno je još 3 miliona dinara. U prikupljanju novca mogu da učestvuju svi građani, tako što će poslati SMS sadržine 371 na broj 3030, a cena jedne poruke je 200 dinara.

  detaljnije
 • Basket

  U Nišu humanitarni turnir u stonom tenisu, basketu i futsalu

  Studenti koji žele da se zabave, takmiče i uz to budu humani, mogu oformiti ekipu za mali fudbal, basket ili stoni tenis, prijaviti se i nadmetati 21. i 22. oktobra od 9 do 15 sati u sali Osnovne škole “Mika Antić”. Prikupljena kotizacija i ostali dobrotvorni prilozi, kako kažu organizatori, biće uplaćeni na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

  detaljnije
 • Ponovo obijena Banka dobročinstva

  Ponovo obijena “Banka dobročinstva” u Obrenovićevoj

  Humanitarni kutak u Obrenovićevoj ulici u Nišu, u kome boravi Marina Adamović i prikuplja novac za sve kojima je potrebno lečenje, noćas je ponovo obijena. Na sreću, kaže, u ponedeljak je uplatila oko 20.000 dinara, pa u “Banci dobročinstva” nije ostalo mnogo novca, ali je uplašena. U policiji kažu da traže lopova.

  (6) detaljnije
 • Rođaci Elsi Inglis

  Niš posetili potomci škotske humanitarke koja je pomagala Srbima u Velikom ratu

  Povodom obeležavanja 100-godišnjice od smrti čuvene humanitarke Elsi Inglis, koja je u Prvom svetskom ratu pomagala srpskim vojnicima i narodu, njeni rođaci su posetili Niš, grad u kome je bila jedna od njenih bolnica.

  (3) detaljnije
 • Humanitarna pomoć

  Prikupljanje novca SMS-om ili putem računa za Mateu Lazarevića

  Neophodni lekovi, rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i operacija tetiva, olakšaće detinjstvo 5-godišnjem Matei Lazareviću iz Pirota, koji je do sedmog meseca života operisan sedam puta, a sada mu je neophodna još jedna, već oktobra ove godine.

  detaljnije
 • Vaterpolo klub Nais bazen Čair

  Humanitarne vaterpolo utakmice na “Čairu”

  Nais, niški klub sa kratkom, ali bogatom istorijom, proslaviće svoj 6. rođendan revijalnim utakmicama u petak, 25. avgusta od 20:30. Rezultat dva meča biće u drugom planu, jer je glavni cilj prikupljanje novca za lečenje plivača Aleksandra Jovanovića.

  detaljnije
 • helikopter

  MUP i Vlada još ćute o plaćanju 8 miliona za angažovanje ruskog helikoptera

  Još se ne zna za šta će biti potrošeno 8 miliona dinara poreskih obveznika Srbije koje je Vlada izdvojila za "angažovanje" specijalnog helikoptera za gašenje požara, koji je kao "humanitarnu pomoć" poslala ruska Vlada. Iz srpske Vlade prebacuju odgovornost na MUP, a MUP odbija da odgovori na postavljena pitanja.

  (5) detaljnije
 • helikopter

  Angažovanje ruskog helikoptera građane košta 8 miliona dinara

  Odlukom Vlade Srbije, angažovanje ruskog helikoptera MI-8, koji je u sredu sleteo na niški aerodrom, građani Srbije platiće 8 miliona dinara - ali se još ne zna šta se tim novcem plaća. Rusi su letelicu u Niš poslali na poseban zahtev premijerke Ane Brnabić "o traženju pomoći u oblasti zaštite i spasavanja", ali Vlada i MUP zasad ne odgovaraju na novinarska pitanja o tome.

  (17) detaljnije
 • Žele da pomognu svom kolegi plivaču

  Plivačko takmičenje na “Čairu” za pomoć mladom sportisti

  Humanitarno plivačko takmičenje “Plivajmo za Acu”, koje organizuju mladi da bi pomogli svom kolegi Aleksandru Jovanoviću, kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu, jer mu je utvrđena metastaza tumora na oba plućna krila, održaće se večeras od 18 sati, na zatvorenim bazenima u “Čairu”. Osim toga, biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog.

  detaljnije
 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Grad pomaže teško bolesnom Vranjancu

  Grad Vranje finansijski će podržati lečenje Vranjanca dr Nenada Ristića, docenta na Građevinskom fakultetu u Nišu koji boluje od retkog oblika limfoma, saopšteno je iz Gradske uprave.

  detaljnije