Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

humanitarna pomoć

 • humanitarna pomoc

  Stigla pomoć iz Austrije za ugrožene nakon poplava u leskovačkom kraju

  Sredinom janura Jablanički okrug pogodile su obilne padavine koje su mnogim stanovnicima ovog kraja nanele veliku štetu. Odmah nakon smirivanja situacije Fondacija Pokreni život krenula je da pomaže najugroženijima, a u magacinski prostor organizacije pre par dana stigla je i donacija iz Austrije koju je poslala organizacija HiKoDe.

  detaljnije
 • konkurs za volontere foto Humanitarna org. Pokreni život

  Humanitarna organizacija "Pokreni život" u potrazi za volonterima

  U tim humanitarne organizacije "Pokreni život" dobrodošli su svi kreativni, ambiciozni i odgovorni mladi ljudi, kao svako ko volonterskim radom misli da može da doprinese njihovoj humanitarnoj misiji, navodi se u pozivu.

  (1) detaljnije
 • Humanitarna organizacija “Pokreni život”

  Potreban novac za lečenje male Vlasotinčanke

  Humanitarna organizacija “Pokreni život” organizovala je sakupljanje novca za terapije i tretmane za devojčicu iz Vlasotinca Anastasiju Spasić kojoj je dijagnostikovana statička kvadriplegična cerebralna paraliza. S obzirom na to da je za lečenje potrebno 3 miliona dinara, a do sada nije prikupljen ni dinar, iz ove organizacije pozivaju građane da pomognu i doniraju novac.

  (5) detaljnije
 • šleper humanitarna pomoć

  Pomoć za Petrinju stiže iz Pirota - građani donirali neophodnu robu za ugrožene

  U akciju prikupljanja humanitarne pomoći za ljude, koji su ostali bez krova nad glavom nakon serije zemljotresa u Hrvatskoj, uključili su se i humani Piroćanci, a sve je pokrenula Danijela Petrović iz ovog grada. Do danas je donirano toliko odeće, posteljine i sredstava za higijenu da mogu da se napune dva kombija, kao i jedan šleper sa krevetima i drugim kabastim stvarima. Taj kontigent pomoći Petrinjani će dobiti za nekoliko dana, kada se završi potrebna administracija.

  (3) detaljnije
 • crveni krst

  Crveni krst upućuje pomoć za porodice sa juga ugrožene poplavama

  Preko 200 porodica sa područja opština Doljevac, Žitorađa, Medveđa, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac, Niš, Bela Palanka i Pirot, koje su pogođene poplavama, dobiće pakete pomoći koje im je pripremio Crveni krst Srbije. U ova mesta upućena su i sušilice za vlažne zidove i setovi za čišćenje nakon poplave.

  (1) detaljnije
 • poplave spasavanje

  Humanitarne akcije za ugrožene zbog poplava

  Vanredna situacija u Leskovcu i Vlasotincu i dalje traje, saniraju se posledice poplava, a više organizacija poziva građane da se odazovu i uključe u prikupljanje pomoći. Prema prvim informacijama, šteta je veća nego u poslednjim poplavama 2010. godine.

  (1) detaljnije
 • Vranje obeležje

  Umesto organizovanog dočeka Grad Vranje 500.000 dinara uplaćuju za lečenje najmlađih

  Kao i prethodnih godina, Vranjanci će novac predviđen za organizovani doček Nove godine uplatiti na namenski račun za lečenje dece koja boluju od maligniteta i drugih teških bolesti, a ove godine je za tu svrhu izdvojeno 500.000 dinara.

  (2) detaljnije
 • Oliver - "Budi human"

  Humanitarni bazar za pomoć malom Oliveru u Leskovcu, novac hitno potreban

  Kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje Olivera Pal Gajodija, Leskovčani će u subotu, 12. decembra na platou preko puta Leskovačkog kulturnog centra organizovati humanitarni bazar od 11 do 15 sati.

  detaljnije
 • Minja Matić - Humanitarna organizacija "Budi human"

  Humanitarni bazar za pomoć maloj Minji u Vranju

  Kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje jednogodišnje Minje Matić, Vranjanci će u nedelju, 31. oktobra na šetalištu kod robne kuće organizovati humanitarni bazar. Svoje rukotvorine će prodavati od 11 do 16 sati.

  detaljnije
 • Janko i Ognjen - Pokreni život

  Humanitarni bazar za pomoć Janku i Ognjenu u subotu u centru Leskovca

  Oni koji žele da pomognu u sakupljanju novca za lečenje 19-godišnjeg Janka Petrovića iz Aranđelovca i 8-godišnjeg Ognjena Stojanovića iz Bratimilovca, to mogu učiniti na humanitarnom bazaru koji će u subotu, 24. oktobra, biti održan kod spomenika Tomi Zdravkoviću. Igračke, slatkiše, knjige, garderobu, obuću će biti prodavani od 13 do 17 sati, a sav prihod odlazi u humanitarne svrhe.

  (1) detaljnije
 • humanitana licitacija

  Licitacijama u Fejsbuk grupi sakupe i do 6.000 evra dnevno za pomoć deci i odraslima u lečenju

  Svakodnevno u Fejsbuk grupi "Budi human-humanitarne licitacije", koja postoji od maja ove godine, članovi oglašavaju različitu robu na licitaciju, a pobednik licitacije mora određenu sumu da uplati na račun za lečenje nekog kome je ta pomoć potrebna, objašnjava Branka Zarić, osnivačica i administratorka grupe. Dnevno se skupi između 3.000 i 6.000 evra, dodaje, a cilj je da se pomogne brojnoj deci i odraslima koji su bolesni i potreban im je novac za dalje lečenje, među kojima ima i dosta onih sa juga Srbije.

  (3) detaljnije
 • foto: M. T.

  Mladom Nišliji potrebna novčana pomoć za lečenje u Turskoj

  Tokom dve godine borba 28-godišnjeg Nikole Zdravkovića sa opakom i teškom bolešću - tumorom na mozgu, uključila je brojne operacije i lečenje u Beogradu, a pošto to sve nije dalo željeni rezultat, nada je klinika u Turkoj. Da bi otišao na dalje lečenje potrebna mu je novčana pomoć koja se sakuplja slanjem SMS-a, uplatama na račun i ostavljanjem priloga u "Banci dobročinstva" u centru Niša.

  (5) detaljnije
 • Fondacija "Divac" Vranje

  I ugroženi Vranjanci dobijaju pakete pomoći Fondacije “Divac”

  U Vranju će osobama sa smetnjama u razvoju, obolelima od cerebralne paralize, multipla skleroze, seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, korisnicima naredne kuhinje biti uručena 929 paketa pomoći Fondacije “Ana i Vlade Divac” u okviru pomoći ugroženima kojima je život dodatno otežan usled pandemije korone. Pakete će volonteri lokalnih udruženja narednih dana odneti na njihove kućne adrese.

  detaljnije
 • Odbor za ljudska prava Vranje

  Paketi pomoći za žene i devojke žrtve nasilja

  Žene i devojke sa iskustvom porodičnog i partnerskog nasilja u Vranju, Vladičinom Hanu, Bujanovcu, Surdulici i Leskovcu dobile su pakete pomoći od Odbora za ljudska prava iz Vranja, u okviru humanitarne akcije podele 40 paketa pomoći žrtvama nasilja kojima je život dodatno otežan usled pandemije korone.

  detaljnije
 • paketi

  Paketi za prokupačke penzionere sa primanjima ispod 25.000 dinara

  Svi prokupački penzioneri čija primanja ne prelaze 25.000 dinara dobiće na kućnu adresu humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu koje je obezbedila lokalna samouprava, a za čiju namenu je iz gradskog budžeta izdvojeno 6 miliona dinara. Podelu paketa za više od 6.500 penzionera na teritoriji Prokuplja vrši Crveni krst.

  detaljnije
 • pomoc

  Humanitarna pomoć iz skladišta kod Niša konačno završila gde je najpotrebnija - u Kliničkom centru

  Donacija medicinske opreme koja je još u jesen 2019. godine stigla u Srbiju iz SAD-a, konačno je došla do onih kojima je najpotrebnija, kažu u organizaciji “28. jun”. Pored mnogo administrativnih prepreka, u ovoj organizaciji kažu da je oprema, među kojom su i maske, zaštitna odela i respirator, uručena KC Niš.

  (4) detaljnije
 • 108834045_1191558107843458_1449821082651754115_n

  Ukradena kutija sa novcem koji Marina Adamović prikuplja za lečenje bolesnih

  Nepoznata osoba ukrala je kutiju sa novcem Marini Admamović u centru Niša. Ona kaže da se to desilo rano jutros i da ne zna kako su odneli kutiju koje u jednom trenutku nije bilo pored nje. U njoj je tada bilo, kako kaže, oko 10.000 dinara.

  (13) detaljnije
 • paketi Niš

  I ugrožene Nišlije dobile pakete pomoći od Fondacije "Divac" 

  Porodice učenika škole "Bubanj", SOS Dečije selo, korisnici Verskog dobrotvornog starateljstva, Udruženja distrofičara, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, porodice bez primanja i deca bez roditeljskog staranja u Nišu dobili su pakete pomoći od Fondacije "Ana i Vlade Divac", u okviru pomoći ugroženima kojima je život dodatno otežan usled pandemije korone.

  (5) detaljnije
 • Foto_Fondacija Ana i Vlade Divac 1

  Paketi za najugroženije Prokupčane

  Ukupno 432 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu podeljeni su najugroženijim stanovnicima Prokuplja - 402 za korisnike tuđe nege i pomoći i 30 paketa za korisnike Dnevnog boravka "Sunce“ u selu Vodice, koji pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. Pomoć je obezbedila Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta "Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ koji sa 200.000 evra finansira Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

  detaljnije