Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

imenovanje direktora

 • Autobuska stanica Leskovac

  Raspisan konkurs za direktora leskovačkog “GAS”-a

  Svi zainteresovani sa završenim fakultetom i najmanje 3 godine radnog iskustva na poslovima povezanim sa radom javnih preduzeća, koji misle da mogu rukovoditi "Gradskom autobusom stanicom", mogu se prijaviti na konkurs za ovo direktorsko mesto. Prijave su otvorene do 11. februara.

  (3) detaljnije
 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

  Nakon neuspelog konkursa i uvođenja v.d. stanja, Istorijski arhiv raspisao je novi konkurs, a čelnu poziciju zauzeće nekadašnja direktorka Marija Lazarević. Leskovački "Vodovod", nakon ostavke dosadašnje direktorke Kosare Ilić, dobiće vršioca dužnosti, a na to mesto predložen je Branislav Stanković. O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

  detaljnije
 • Igor Davidović foto Aleksandar Kostić

  Igor Davidović ponovo na čelu svrljiškog "Komunalca"

  Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" koji je, nakon ostavke zbog izbora za odbornika, kasnije najpre imenovan za pomoćnika predsednice Opštine, a potom i za predsednika Skupštine, gde je takođe podneo ostavku zbog neslaganja sa predsednicom Opštine, ponovo je na čelu "Komunalca". U fotelju "matičnog preduzeća" vraća se nakon ostavke Jovana Đorđevića.

  (1) detaljnije
 • univerzitet

  Dosadašnja v. d. jedina kandidatkinja za direktorku Zavoda za zaštitu spomenika Niš

  Ministarstvo kulture i informisanja odlučuje da li će Ljiljana Berić, jedina kandidatkinja za direktorku niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, ubuduće voditi ovu ustanovu. Kako su naveli iz Zavoda, Upravni odbor ustanove je jedino Berićevu predložio za ovu funkciju.

  (4) detaljnije
 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

  Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Pijaca" Ivan Milovac, nakon sprovedenog konkursa, izabran je za direktora. Četvorogodišnji mandat odbornici su potvrdili i Predragu Momčiloviću, koji će ubuduće voditi Centar za socijalni rad. Vršioca dužnosti dobilo je Javno-komunalno preduzeće "Toplana" jer je dosadašnji direktor Jovica Đorđević otišao u penziju, a odbornici su za novog rukovodioca izglasali Miloša Mićića.

  detaljnije
 • boza marjanovic

  Potvrđeno: Boža Marjanović novi v. d. direktor leskovačkog Pozorišta

  Spekulacije da će teatar u Leskovcu u narednom periodu voditi glumac Dragan Boža Marjanović, široj publici poznat po autorskim predstavama "Ja Aleksa", "Sam protiv NATO" i "Povraćaj iz Hag", danas su potvrđene skupštinskim materijalom, koji je pored ostavke dosadašnjeg direktora, dopunjen i Marjanovićevom biografijom. Konačnu odluku daće odbornici glasanjem o ovoj tački dnevnog reda.

  (2) detaljnije
 • Bez objašnjenja iz Opštine

  Direktori javnih preduzeća i ustanova u Beloj Palanci, mimo zakona, još godinu dana u v. d. stanju

  Iako suprotno Zakonu o javnim preduzećima i Zakonu o kulturi, Skupština opštine Bele Palanke produžila je status vršioca dužnosti četvorici direktora javnih preduzeća i ustanova kojima je istekao mandat. I pored više poziva, novinari "Južnih vesti" nisu dobili objašnjenje od nadležnih zbog čega je doneta ovakva odluka, a opozicija u belopalanačkoj skupštini i eksperti tvrde da je vlast prekršila zakon.

  detaljnije
 • Gradska skupština potvrdila imenovanje novih direktora

  Novi i stari direktori pirotskih javnih preduzeća

  Umesto Slađane Mančić, koja je protekle godine bila vršilac dužnosti direktora "Gradske toplane" u Pirotu, za novog direktora odlukom lokalne Skupštine imenovan je Bratislav Ćirić koji je do sada bio pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića. Dosadašnji v.d. direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju ostao na funkciji i zadužio ceo mandat.

  (2) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Slučaj Bate Vučkovića za Perišića nije trgovina, nego dogovor oko funkcije

  Iako su u Kabinetu gradonačelnika do poslednjeg dana tvrdili da ne znaju ko će zameniti Miloša Miloševića u Gradskom veću Niša, a sam novoizabrani većnik Bratislav Vučković, koji je došao na to mesto nakon što je povukao kandidaturu za direktora Mediane, rekao da se “ne radi ni o kakvoj trgovini ili dilovima”, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić kazao je da je ipak sve bilo dogovoreno.

  (17) detaljnije
 • fotelja

  "Mediana" i "Naissus" konačno dobili direktore, 3 preduzeća i dalje u v. d. stanju

  V. d. direktora "Mediane" Dragoslav Pavlović na sednici Skupštine grada izabran je za direktora ovog javnog preduzeća, a vršilac dužnosti Igor Vučić za direktora "Naissusa". Ipak, “maratonski” konkurs za niške direktore koji traje od juna prošle godine, premda obustavljen, formalno još nije završen, jer su Direkcija za javni prevoz, "Gorica" i "Nišstan" u v. d. statusu.

  (8) detaljnije
 • Biblioteka Gadžin Han

  Direktor Biblioteke u Gadžinom Hanu u v. d. stanju duže od dve godine

  Iako Zakon o kulturi propisuje da direktori ustanova mogu biti u v. d. stanju najduže godinu dana, Goran Savić je na ovoj funkciji u Biblioteci "Branko Miljković" u Gadžinom Hanu od juna 2016. godine. Pošto je u aprilu te godine bio raspisan konkurs za izbor direktora, poništen je jer statut Biblioteke nije usklađen sa novim zakonskim propisima.

  (2) detaljnije
 • fotelja

  Posle više od godinu dana od konkursa pojedina niška preduzeća dobila nove direktore

  Dosadašnji v. d. direktora JKP "Mediana" Dragoslav Pavlović predložen je za direktora ovog javnog preduzeća, a Igor Vučić za direktora "Naissusa". Gradsko veće je ovaj dvojac predložio nakon što su prvi na listi za direktore ovih preduzeća, posle više od godinu dana otkako je konkurs bio raspisan, odustali od kandidature. Pored toga, Gradsko veće Niša odustalo je zasad od izbora direktora u "Nišstanu", "Gorici", ali i Direkciji za javni prevoz gde je nedavno konkurs bio raspisan i tim preduzećima će rukovoditi vršioci dužnosti.

  (13) detaljnije
 • 800x600-skupstina-sala-prazna

  Opozicija: Izbor direktora preduzeća blokira nišku Skupštinu

  Razlog za to što već 2 meseca ne zaseda Skupština grada Niša, prema mišljenju predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miodraga Stankovića je to što u Srpskoj naprednoj stranci ne mogu da se dogovore ko će rukovoditi "Medianom", "Nišstanom", "Goricom", "Naissusom", kao i Direkcijom za javni prevoz. Međutim, ovakve tvrdnje negira poverenik SNS Niš Zvezdan Milovanović.

  (5) detaljnije
 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih javnih preduzeća

  Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Leskovca - Nebojša Kocić u naredne 4 godine trebalo bi da bude na direktorskom mestu, a ista situacija je i u Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja , koje će i nadalje voditi Novica Nikolić. Novog rukovodioca trebalo bi da dobije Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, a novog v.d. direktora Istorijski arhiv. O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

  (1) detaljnije
 • fotelja

  Uskoro konkurs za direktore nekoliko niških javnih preduzeća

  Zbog toga što Saši Petronijević ističe četvorogodišnji direktorski mandat u Direkciji za javni prevoz, gradska vlast odlučila je da raspiše konkurs za ovu poziciju. Pored Direkcije , direktore bi trebalo da dobiju "Gorica", "Mediana", "Naissus" i "Nišstan" kojima trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora.

  (10) detaljnije
 • centar za socijalni rad Leskovac

  Centar za socijalni rad u Leskovcu dobija novog rukovodioca

  Prema oceni Upravnog odbora Centra za socijalni rad, ovu leskovačku ustanovu u novom mandatu trebalo bi da vodi pravnik u Službi za decu i mlade Predrag Momčilović. Konkurs je raspisan zbog isteka mandata aktuelnog direktora Bobana Ilića, a predlog Upravnog odbora treba da dobije “zeleno svetlo” lokalne Skupštine i resornog ministarstva.

  detaljnije
 • Zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Novi načelnici odeljenja u vranjskoj Bolnici

  Iako tek nedavno postavljena, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić nastavlja sa reorganizacijom rada i promenom čelnih ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa nagomilanim problemima. Do promena je sada došlo i na čelnim pozicijama ginekologije, laboratorije, hirurgije i na Odeljenju fizikalne medicine.

  detaljnije
 • Aerodrom

  Gradsko veće predložilo novog v.d. direktora Aerodroma

  Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu “Konstantin Veliki”, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj sednici.

  (33) detaljnije
 • miljan milenković

  Kandidat SNS za direktora Lutkarskog pozorišta odustao od kandidature

  Nakon pisanja "Južnih vesti" o negodovanju glumaca niškog Pozorišta lutaka zbog kamera koje je v. d. direktora Miljan Milenković postavio tamo gde se deca i oni presvlače, kao i pisanja o neprimerenim komentarima koje je upućivao maloletnicama, Milenković je “izašao” iz trke za direktorsku fotelju. On je dao ostavku i na trenutnu funkciju, a kao razlog za to naveo je "negativnu konotaciju" u medijima i "narušavanje porodičnog mira" u medijima.

  (15) detaljnije
 • pozorište lutaka

  Glumci ga optužuju za špijuniranje, komentariše maloletnice, a SNS ga predlaže za direktora

  Uprkos protestu glumaca zbog spornih kamera, neadekvatnoj biografiji i obrazovanju, ali i lascivnim komentarima koje upućuje maloletnicama, članovi Odbora za imenovanja ispred stranaka iz vlasti, ocenili su da je dosadašnji v. d. direktora niškog Pozorišta lutaka Miljan Milenković najkompetentniji da zaduži direktorsku fotelju u naredne 4 godine. Ipak, konačna odluka je na gradskim odbornicima.

  (14) detaljnije