Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

imenovanje direktora

 • Klinički centar

  Pomoćnica direktora klinike, žena Radovanovićevog pomoćnika

  Nedavno je za direktora Klinike za kožne bolesti postavljen Dragan Jovanović, a za njegovu pomoćnicu Milanka Ljubenović, inače supruga Dragiše Ljubenovića - pomoćnika generalnog direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, koji kaže da je on nije izabrao, ali da se složio sa ovim predlogom.

  (29) detaljnije
 • os TATKO prokuplje foto arhiva JV

  Poništen konkurs za direktora "Tatkove" škole u Prokuplju

  Nakon što je Školski odbor, a zatim i Nastavničko veće izglasalo jednog od 3 kandidata koja su se javila po ranije raspisanom konkursu za direktora Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko”, Ministarstvo prosvete je odbacilo njihov predlog i do raspisivanja novog konkursa postavilo za v. d. direktorku Jasminu Pršić, profesorku Medicinke škole.

  detaljnije
 • Klinički centar

  Nekoliko niških klinika ima nove direktore

  Iako direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kako je sam rekao, nije imao vremena da prokomentariše razloge za imenovanje novih direktora nekoliko klinika i potvrdi njihova imena, u njegovom kabinetu su potvrđena saznanja novinara "Južnih vesti" da će Infektivnu, Očnu, Psihijatrijsku i Kliniku za kožne bolesti ubuduće voditi novi ljudi.

  (18) detaljnije
 • Narodna stranka

  Narodna stranka Vuka Jeremića počela sa radom i u Nišu

  Inicijativni odbor Narodne stranke na čelu sa poverenikom Dejanom Dimitrijevićem formiran je u Nišu. Iz ove nove partije na političkoj mapi Grada poručuju da Niš treba da bude uzor za čitavu južnu Srbiju, kao i da Nišlije na radnom mestu nose osmeh, a ne pelene.

  (12) detaljnije
 • niš

  Ko su novi direktori niških preduzeća?

  Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

  (24) detaljnije
 • Gerontološki centar Niš

  Ministarstvo krije razlog smene direktora Gerontološkog centra Niš

  Umesto odgovora na pitanje zašto je smenjen direktor niškog Gerontološkog centra Dragan Miletić nakon samo 4 meseca od imenovanja, u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponavljaju da je u njihovoj nadležnosti da postavljanju i razrešavaju dužnosti direktore.

  (3) detaljnije
 • Pokret Dosta je bilo

  I DJB traži da Nišlije ponovo idu na birališta

  Zbog “fijaska” oko izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, kome se ne nazire kraj i zbog koga ceo Grad ne funkcioniše, kako kažu u Pokretu “Dosta je bilo” u Nišu, traže da se niška Skupština raspusti i da se raspišu vanredni lokalni izbori. Najavljuju i da će uskoro da usledi “ozbiljna inicijativa pravih opozicionih odbornika”, zbog nezakonitog rada Komisije koja je birala buduće direktore.

  (6) detaljnije
 • zastava demokratske stranke

  Niški DS traži vanredne lokalne izbore

  Zbog, kako navode niške demokrate, najveće krize lokalne vlasti u istoriji prouzrokovane sukobom u vrhu niškog SNS, Demokratska stranka traži da građani ponovo izađu na birališta i da se niški naprednjaci “sklone s vlasti”.

  (27) detaljnije
 • Centar Mara

  Jedini kandidati za rukovodioce "Mare" i Sigurne kuće su dosadašnji direktori

  Direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić i direktor ustanove “Mara” Miloš Ranđelović i nakon isteka mandata zadržaće svoje fotelje, jer se sem njih, niko nije javio na konkurs za direktorsko mesto. Članica Odbora za imenovanje Radmila Popović kaže da je to tako jer su “potencijalni kandidati demotivisani, jer znaju da se posao u javnim ustanovama dobija po straničkoj preporuci”.

  (1) detaljnije
 • prazne stolice

  I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

  Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

  (6) detaljnije
 • fotelja

  Sindikalisti traže poništenje konkursa za direktore i podnose krivične prijave

  Konkurs za izbor direktora niških javnih preduzeća, kako kažu u Sindikatu "Nezavisnost" niškog JKP "Naisus", nije sproveden po zakonu i zbog toga su podnete krivične prijave protiv svih članova Komisije, a sindikalisti traže i da se ceo postupak poništi.

  (6) detaljnije
 • fotelja

  Komisija za izbor direktora konačno transparentna - objavljene rang liste

  Nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, konačno su poznata imena kandidata za čelnike gradskih preduzeća. Gradsko veće treba da izabere po jednog kandidata i uputi ga Skupštini Grada na usvajanje.

  (9) detaljnije
 • Igor Davidovic i Jovan Djordjevic JKSP Svrljig foto Aleksandar Kostic Juzne vesti

  Đorđević umesto Davidovića na čelu svrljiškog "Komunalca"

  Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" Igor Davidović, nakon izbora za odbornika u lokalnoj Skupštini, podneo je ostavku na tu funkciju, a za novog v. d. direktora odbornici su jednoglasno izabrali Jovana Đorđevića, radnika tog preduzeća.

  (3) detaljnije
 • zgrada Gimnazije u Prokuplju

  Direktor podneo ostavku nakon performansa go-go igračica u dvorištu Gimnazije

  Iako je ostavku zvanično podneo "iz ličnih i zdravstvenih razloga“, dosadašnji direktor prokupačke Gimnazije Vučelja Radenović kaže da je to učinio i iz moralnih razloga zbog skandala kada su go-go igračice imale svoj performans na auto-skupu u dvorištu ove škole pre dvadesetak dana. Za v. d. direktora postavljen Dragoslav Minić.

  (2) detaljnije
 • direktorka

  Petkovićeva i zvanično direktor niškog SKC

  Premijerka Ana Brnabić potpisala je rešenje o imenovanju Dragani Petković, koja je postala direktorka Studentskog kulturnog centra Niš. Ona je do sada obavljala funkciju v.d. direktora, a na konkurs za ovo radno mesto, pored nje, bio je prijavljen još jedan kandidat.

  (9) detaljnije
 • univerzitet

  Petkovićeva predložena za direktorku Studentskog kulturnog centra Niš

  Aktuelna v.d. direktorka niškog Studenstkog kulturnog centra Dragana Petković, nakon sprovedenog konkursa, predložena je za direktorku ove ustanove. Iako je i njeno imenovanje na mesto v.d. direktora bilo sporno zbog radnog iskustva, u Konkursnoj komisiji kažu da je Petkovićeva potvrdama dokazala da ispunjava i taj uslov.

  detaljnije
 • pcelica-A.S

  Zamenica direktora “Pčelice” bivša članica Upravnog odbora

  Iako je Odbor za imenovanja Ljiljanu Stamenković, sa još nekoliko njenih kolega, smenio iz Upravnog odbora “Pčelice” zbog toga što su dva puta Zorana Jonića predlagali za direktora, nova v.d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić je Stamenkovićevu imenovala za svoju zamenicu. Direktorka kaže da je Stamenkovićeva dobar saradnik i da njen raniji angažman u UO neće uticati na njen rad.

  (9) detaljnije
 • javni konkurs

  Raspisan konkurs za direktore niških preduzeća

  Pošto dosadašnjim direktorima ističe mandat, konkursi za odabir novih rukovodioca raspisani su za 11 javnih preduzeća u Nišu. Prema javno dostupnoj konkursnoj dokumentaciji, između ostalog, kandidati moraju da dostave i dokaz da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci ili da su im zamrznute stranačke funkcije.

  (8) detaljnije
 • nkc

  Niški kulturni centar dobija v.d. direktora

  Pošto ni posle dva konkursa za izbor direktora i promene Upravnog odbora, iz Niškog kulturnog centra nije stigla lista kandidata za direktora ustanove, Odbor za imenovanja niške Skupštine će, kako kaže njegov predsednik Ivan Jovanović, na prvoj narednoj sednici imenovati vršioca dužnosti direktora.

  (2) detaljnije
 • odbor za imenovanja

  Predloženi novi direktori niških javnih preduzeća i ustanova

  Toplana, Gorica i Galerija dobiće novo rukovodstvo, a imena predloženih direktora obelodanjena su na sednici Odbora za imenovanja. Pored ovih javnih preduzeća i ustanova i Apoteka Niš dobija v. d. direktora, a predložen je nekadašnji prvi čovek ove ustanove, koji je u njoj zaposlio svoje i dete svog pomoćnika.

  (8) detaljnije