Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

imenovanje direktora

 • fotelja

  Novi-stari direktori leskovačkih javnih preduzeća

  Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Leskovca - Nebojša Kocić u naredne 4 godine trebalo bi da bude na direktorskom mestu, a ista situacija je i u Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja , koje će i nadalje voditi Novica Nikolić. Novog rukovodioca trebalo bi da dobije Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, a novog v.d. direktora Istorijski arhiv. O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

  (1) detaljnije
 • fotelja

  Uskoro konkurs za direktore nekoliko niških javnih preduzeća

  Zbog toga što Saši Petronijević ističe četvorogodišnji direktorski mandat u Direkciji za javni prevoz, gradska vlast odlučila je da raspiše konkurs za ovu poziciju. Pored Direkcije , direktore bi trebalo da dobiju "Gorica", "Mediana", "Naissus" i "Nišstan" kojima trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora.

  (10) detaljnije
 • centar za socijalni rad Leskovac

  Centar za socijalni rad u Leskovcu dobija novog rukovodioca

  Prema oceni Upravnog odbora Centra za socijalni rad, ovu leskovačku ustanovu u novom mandatu trebalo bi da vodi pravnik u Službi za decu i mlade Predrag Momčilović. Konkurs je raspisan zbog isteka mandata aktuelnog direktora Bobana Ilića, a predlog Upravnog odbora treba da dobije “zeleno svetlo” lokalne Skupštine i resornog ministarstva.

  detaljnije
 • Zdravstveni centar Vranje foto i.m

  Novi načelnici odeljenja u vranjskoj Bolnici

  Iako tek nedavno postavljena, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić nastavlja sa reorganizacijom rada i promenom čelnih ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa nagomilanim problemima. Do promena je sada došlo i na čelnim pozicijama ginekologije, laboratorije, hirurgije i na Odeljenju fizikalne medicine.

  detaljnije
 • Aerodrom

  Gradsko veće predložilo novog v.d. direktora Aerodroma

  Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu “Konstantin Veliki”, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Aerodrom Niš”. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj sednici.

  (33) detaljnije
 • miljan milenković

  Kandidat SNS za direktora Lutkarskog pozorišta odustao od kandidature

  Nakon pisanja "Južnih vesti" o negodovanju glumaca niškog Pozorišta lutaka zbog kamera koje je v. d. direktora Miljan Milenković postavio tamo gde se deca i oni presvlače, kao i pisanja o neprimerenim komentarima koje je upućivao maloletnicama, Milenković je “izašao” iz trke za direktorsku fotelju. On je dao ostavku i na trenutnu funkciju, a kao razlog za to naveo je "negativnu konotaciju" u medijima i "narušavanje porodičnog mira" u medijima.

  (15) detaljnije
 • pozorište lutaka

  Glumci ga optužuju za špijuniranje, komentariše maloletnice, a SNS ga predlaže za direktora

  Uprkos protestu glumaca zbog spornih kamera, neadekvatnoj biografiji i obrazovanju, ali i lascivnim komentarima koje upućuje maloletnicama, članovi Odbora za imenovanja ispred stranaka iz vlasti, ocenili su da je dosadašnji v. d. direktora niškog Pozorišta lutaka Miljan Milenković najkompetentniji da zaduži direktorsku fotelju u naredne 4 godine. Ipak, konačna odluka je na gradskim odbornicima.

  (14) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Izabrani novi-stari direktori niškog Muzeja i Centra za socijalni rad

  Premda su se na konkurs za direktora Narodnog muzeja prijavila i dvojica profesora istorije, većina članova Odbora za imenovanja direktora, ocenilo je da je dosadašnji v. d. direktora Nenad Spasić kompetetniji od njih za tu funkciju. Odbor je odlučivao i o direktoru Centra za socijalni rad, gde se prijavio samo dosadašnji direktor Zoran Jovanović, kome će ovo biti 3. mandat u istoj rukovodećoj fotelji.

  (8) detaljnije
 • Dr Ljiljana Antic Vranje foto i.m

  Ljiljana Antić nova direktorka vranjskog Zdravstvenog centra

  Rešenjem Ministarstva zdravlja, dr Ljiljana Antić, specijalista interne medicine, imenovana je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju, potvrđeno je Južnim vestima u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ona će danas preuzeti funkciju od dosadašnjeg direktora dr Dragana Veličkovića koji je pre dvadesetak dana podneo ostavku.

  detaljnije
 • zdravstveni centar vranje foto i.m.

  Vranjski Zdravstveni centar i dalje bez direktora

  Iako je proslo više od 15 dana od ostavke direktora dr Dragana Veličkovića, Ministarstvo zdravlja se još nije oglasilo da li će ostavka biti prihvaćena i ko će biti novi direktor Zdravstvenog centra kojim trenutno upravlja pravnica Lidija Stojković.

  (2) detaljnije
 • Pozoriste lutaka

  Kandidat za direktora Lutkarskog koga odbornici nisu izglasali preti tužbom

  Zbog toga što je Odbor za imenovanje prvo prihvatio njegovu kandidaturu i predložio da bude novi direktor niškog Pozorišta lutaka, a nakon toga predsednik ovog skupštinskog tela Ivan Jovanović pozvao odbornike da ga ipak ne izglasaju, Miladin Milanović preti tužbama, jer tvrdi da je ovo presedan u izboru direktora nekog javnog preduzeća.

  (2) detaljnije
 • Trajko Palilulac

  Vika mi ovaj moja žena si i domakica: "A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja".

  (10) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Novi direktor Narodnog pozorišta: Bez “tezgi”, moderniji repertoar i saradnje sa drugim teatrima

  Predstave “za laku zabavu i brzo sticanje novca” i bez umetničkog kvaliteta, kako kaže novoizabrani direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Ž. Milovanović, ubuduće ne bi trebalo da budu na repertoaru pozorišta. Pored toga, planira i stalno promovisanje niških pisaca, saradnju sa pozorištima iz regiona i sveta i agresivniji marketing.

  (7) detaljnije
 • lutkarsko

  Pozorište lutaka i dalje bez direktora, jedini kandidat imao spornu dokumentaciju

  Zbog toga što je, kako kaže predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, jedini kandidat za direktora Pozorišta lutaka Niš Miladin Milanović dostavio dokumentaciju u kojoj je navedeno da je u ovoj ustanovi kulture godinama obavljao poslove sa fakultetom, iako ga je tek kasnije završio, njegova kandidatura je odbijena. Upravni odbor bi, dodaje, u najskorijem roku trebalo da raspiše novi konkurs.

  (2) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Narodni muzej Niš i dalje bez direktora, žalbe odbijenih kandidata osnovane

  Iako je Upravni odbor Narodnog muzeja ocenio da samo dosadašnji v. d. direktor Nenad Spasić ispunjava uslov za direktorsku funkciju, na Odboru za imenovanju se o fotelji u Muzeju nije odlučivalo. Predsednik Odbora Ivan Jovanović kaže da su žalbe 2 kandidata koji nisu dostavili lekarsko uverenje, koje se konkursom nije ni tražilo, najverovatnije osnovane i da će Stručna komisija odlučiti šta će dalje biti sa izborom direktora ove javne ustanove.

  (5) detaljnije
 • odbor za imenovanja

  TON, NKC i niška Galerija zadržavaju svoje dosadašnje direktore

  Ukoliko odbornici na Skupštini grada usvoje predloge Odbora za imenovanje, na čelo Turističke organizacije Niš bi trebalo da ostane Uroš Parlić, koji je dosad imao “prolongirani status” direktora, jer mu je mandat istekao još pre nekoliko meseci. Na čelo Niškog kulturnog centra ostaće dosadašnji v. d. direktor Srđan Savić, dok će u Galeriji savremenih likovnih umetnosti iz statusa vršioca dužnosti u direktorski preći Emilija Ćoćić Bilić.

  (7) detaljnije
 • srđan nonić

  Niška inicijativa o 700 dana Bulatovićeve vlasti: Vrhunsko poslušništvo

  Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, hapšenje gradskog većnika, opšti komunalni haos, nefunkcionisanje gradskih službi i direktori niških ustanova u v. d. stanju obeležili su, kako ocenjuju iz niške inicijative, 700 dana vlasti gradonačelnika Darka Bulatovića od jula 2016.

  (20) detaljnije
 • izbor direktora

  Direktori sa isteklim mandatima i nezakonitostima u radu i dalje vode niške ustanove i preduzeća

  Niš je od početka aprila u parlamentarnoj krizi zbog odluke o poklanjanju aerodroma Republici, što je uticalo i na to da niška preduzeća i ustanove vode direktori kojima su istekli mandati, kao i oni za koje je inspekcija utvrdila da nisu radili po zakonu. Hoće li se o tome raspravljati na sutrašnjoj sednici Skupštine još je neizvesno.

  (7) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Kandidat za direktora Muzeja odbijen zbog uverenja koje konkursom nije ni traženo

  Doktor istorijskih nauka Nebojša Radenković tvrdi da Upravni odbor niškog Narodnog muzeja nije ni razmatrao njegovu kandidaturu za direktora, jer nije priložio dokaz o zdravstvenoj sposobnosti, koja se u konkursu nije ni tražila. Ipak, on nije ispao “iz trke”, jer će konačnu odluku o direktoru ove ustanove doneti Odbor za imenovanje niške Skupštine.

  (9) detaljnije
 • narodni muzej niš

  Od 4 kandidata samo aktuelni direktor niškog Muzeja ispunjava uslove za tu funkciju

  Na konkurs na kome se birao novi direktor Narodnog muzeja prijavila su se četiri kandidata, a Upravni odbor je prijave dvojice profesora istorije odbacio, jer nisu dostavili lekarsko uverenje, dok jedan kandidat nije imao dovoljno radnog iskustva u struci, te su procenili da samo aktuelni v. d. direktor Nenad Spasić ispunjava sve uslove za ovu poziciju.

  (12) detaljnije