Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

imenovanje direktora

  • Ljiljana Krasić

    Osuđena direktorka Muzeja u Prokuplju, falsifikovala ostavku bivšeg direktora

    Ljiljana Krasić, direktorka Narodnog muzeja "Toplice" u Prokuplju, osuđena je prvostepenom presudom Osnovnog suda u tom gradu na 8 meseci zatvora, s tim da se kazna neće izvršiti ako za godinu dana ne ponovi krivično delo. Ona je nepravosnažno osuđena jer je falsifikovala potpis ostavke tadašnjeg v. d. direktora Muzeja koju je sama sačinila i ostavku predala Skupštini koja je trebala na osnovu toga da ga smeni, a na njegovo mesto imenuje nju za v. d. direktorku Muzeja.

    (11) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Penzioner na čelu Vodovoda angažovao za savetnika profesora fizičkog

    Odmah nakon što je na poslednjoj Skupštini Prokuplja Milisav Brajković, 71-godišnji penzioner postavljen za v. d. direktora JKP Gradski vodovod, jedna od prvih njegovih odluka je da po ugovoru o dopunskom radu angažuje Miladina Radojičića, profesora fizičkog koji je u prethodnom sazivu lokalne vlasti bio i gradski većnik.

    (17) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Penzioner u nezakonitom v. d. statusu ponovo imenovan za v. d. direktora

    Nakon što je, kako je objašnjeno, zbog tehničkih propusta skupštinska većina lokalnog parlamenta u Prokuplju izglasala poništenje oglasa koji je raspisan za direktore JP Gradski vodovod i JP za urbanizam i izgradnju, odbornici su izabrali za v. d. direktora Gradskog vodovoda 71-godišnjeg Milisava Brajkovića. Brajković je pre toga razrešen sa mesta v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju na koje je postavljen 2019. godine i mimo svih propisa i zakona obavljao je tu funkciju do danas.

    (7) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Zakazana Skupština Prokuplja, na dnevnom redu poništenje oglasa za direktore javnih preduzeća

    Gradska vlast u Prokuplju zakazala je petu po redu Skupštinu na kojoj će odbornici odlučivati i o poništenju oglasa koje su ranije raspisali za direktore JP Gradski vodovod i Direkcije za urbanizam i izgradnju. Da je vladajuća većina sigurna da će te tačke biti izglasane govori i to da su na dnevnom redu tačke o razrešenju i izboru novih v. d. direktora tih preduzeća, a Skupština je zakazana za sredu 3. aprila od 10 sati.

    (1) detaljnije
  • bozanic

    Odlukom većine Aleksandra Božanić zvanično v. d. direktorka "Parking servisa"

    Dosadašnja izvršna direktorka niškog JKP Parking servis , odbornica niškog parlamenta i funkcionerka SNS-a Aleksandra Božanić, odlukom skupštinske većine izabrana je za novu v. d. direktorku ovog preduzeća. Dok opozicija traži nezavisne komisije koje će odlučivati o imenovanjima direktora, iz niškog SNS-a kažu da nema razloga za zabrinutost, pošto su školavani i perspektivni kadrovi partije u pitanju.

    (11) detaljnije
  • bozanic

    Aleksandra Božanić predložena za v. d. direktorke niškog "Parking servisa"

    Dosadašnja izvršna direktorka niškog JKP Parking servis, odbornica niškog parlamenta i funkcionerka SNS-a Aleksandra Božanić biće buduća v. d. direktorka ovog preduzeća, ukoliko predlog o njenom imenovanju izglasaju odbornici niške Skupštine na sutrašnjem zasedanju. Kako se navodi, razlog za njeno imenovanje je to što je dosadašnjem direktoru Dejanu Dimitrijeviću istekao mandat.

    (23) detaljnije
  • Vranje

    Promene na čelu dva javna preduzeća u Vranju

    Slavoljub Stojmenović, član Pokreta socijalista, nije više na čelu Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Vranja, a njega će na tom mestu zameniti naprednjak Dejan Stanojević. Dužnosti je razrešen i v. d. direktor Parking servisa Dejan Manić, a potpredsednika Jedinstvene Srbije zameniće diplomirani ekonomista Zoran Velinović, kadar SNS-a.

    detaljnije
  • dom kulture pirot

    Raspisuje se konkurs za direkora pirotskog Narodnog pozorišta

    Nakon što je Grad kao osnivač dao saglasnost Upravnom odboru pirotskog Narodnog pozorišta, uskoro će se raspisati i sprovesti javni konkurs za imenovanje direktora te kulturne ustanove. Sadašnji direktor je u v. d. stanju od 10. marta 2023. godine.

    (2) detaljnije
  • bolnica pirot

    Bivši odbornik SNS-a novi v. d. direktora pirotske Bolnice

    Anesteziolog Momčilo Bojkić novi je vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Pirot, a na to mesto došao je nakon ostavke njegovog prethodnika Perice Stojanovića, koji je takođe bio vršilac dužnosti.

    (1) detaljnije
  • skupština leskovac

    Imenovani novi direktori leskovačkog Narodnog pozorišta i Turističke organizacije

    Na današnjoj sednici Privremenog organa Grada Leskovca usvojena je ostavka dosadašnjeg v. d. direktora Narodnog pozorišta Dragana Marjanovića, a na njegovo mesto imenovan je Stanislav Grujić koji je već bio na ovoj funkciji. Novog vršioca dužnosti direktora dobila je Turistička organizacije na čijem čelu će ubuduće biti Dijana Ranđelović.

    (2) detaljnije
  • klinicki centar

    Kolegijum niške Kardiohirurgije traži da nadležni hitno imenuju novog direktora Kliničkog

    Više od tri godine, umesto do 6 meseci, traje mandat vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zorana Perišića, a kolegijum Klinike za kardiohirurgiju je uputio zahtev državnim organima da hitno i bez odlaganja imenuju novog direktora, jer kažu da aktuelni uskoro ide u penziju. Takođe traže i formiranje novog Upravnog odbora, jer smatraju da je aktuelni neaktivan, nezainteresovan i potpuno otuđen od pacijenata i njihovih potreba, ali i zaposlenih radnika.

    (25) detaljnije
  • banjica

    Još jedan mandat direktorki belopalanačkog Sportskog centra

    Od 1. januara 2024. godine počeo je novi, četvrti mandat Jelene Živić na mestu vršioca dužnosti direktora Ustanove za sport "Sportski centar Banjica". Kao i do sada, mandat će trajati 6 meseci. Kao i ranije, i sada je imenovana na funkciju suprotno Zakonu o javnim preduzećima, jer period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine i ista osoba ne može biti dva puta imenovana.

    (2) detaljnije
  • skupština grada niša (2)

    Imenovanje direktora i programi rada preduzeća i ustanova na dnevnom redu niške Skupštine

    Verovatno poslednje zasedanje u ovoj godini niški odbornici imaće u utorak, 26. decembra, a na dnevnom redu biće preko 40 tačaka - od rebalansa budžeta za ovu godinu, imenovanja v. d. direktora Dečijeg obrazovno rekreativnog centra, preko programa poslovanja i rada svih javnih preduzeća, ustanova i centara za narednu godinu, do Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2024. godinu i odluke o izmeni reprograma duga Niškoj televiziji.

    (2) detaljnije
  • bolnica pirot

    Direktor pirotske Bolnice podneo ostavku

    Lekar Perica Stojanović u oktobru je imenovan za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Pirot, a samo dva meseca kasnije podneo je ostavku na tu funkciju. Kao povod za to naveo je privatne razloge. Stojanović je inače i bivši odbornik pirotske Skupštine i član SNS-a, a na aktuelnim izborima nije ga bilo na listi kandidata naprednjaka.

    (2) detaljnije
  • komnis

    Nova promena na čelu belopalanačkog "Komnisa"

    Nišlija Dejan Petrović nije više vršilac dužnosti direktora belopalanačkog Komunalnog preduzeća Komnis, a umesto njega na čelu tog javnog preduzeća, takođe u v. d. statusu, postavljen je Ivan Nikolić, dosadašnji član Nadzornog odbora Komnisa.

    (2) detaljnije
  • bolnica pirot

    Petrović više nije direktor pirotske Bolnice, menja ga internista i naprednjak Stojanović

    Nakon više od 10 godina Goran Petrović više nije direktor Opšte bolnice Pirot, a na njegovo mesto na predlog Ministarstva zdravlja, postavljen je Perica Stojanović, specijalista interne medicine i odbornik Srpske napredne stranke u pirotskoj Skupštini.

    (3) detaljnije
  • katastar vrata

    Misterija direktora niškog Katastra

    “Ne posedujemo dokument koji sadrži traženu informaciju” - odgovor je Republičkog geodetskog zavoda na pitanje novinara Južnih vesti o tome ko je odgovorno lice niškog Katastra. Tog podatka nema ni na zvaničnom sajtu Zavoda, a neki advokati tvrde da im dopise iz Službe za katastar nepokretnosti u Nišu sada potpisuju samo sa “RGZ”.

    (29) detaljnije
  • bela palanka opština

    Novi-stari direktori u javnim ustanovama u Beloj Palanci

    Nakon sprovedenih konkursa, nove mandate na 4 godine dobili su dosadašnji direktori Ustanove kulture "Remezijana", Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" i Turističke organizacije Bela Palanka, što je potvrđeno i na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

    (3) detaljnije
  • bela palanka

    Uskoro konkursi za direktore belopalanačkih ustanova kulture i Turističke organizacije

    Saglasnost na odluku upravnih odbora nekoliko javnih ustanova u Beloj Palanci da se za direktore tih ustanova raspišu javni konkursi za direktore, dali su odbornici lokalne skupštine, pa će tako konkursi biti i zvanično raspisani, a nove ili nove-stare direktore dobiti dve ustanove kulture i Turistička organizacija.

    detaljnije
  • muzej prokuplje

    Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv direktorke prokupačkog Muzeja

    Nakon nešto više od godinu dana, prokupačko Osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv aktuelne direktorke Narodnog muzeja “Toplice” u Prokuplju zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje isprave. Kako su Južne vesti ranije pisale, sumnja se da je Lj. K. falsifikovala potpis o navodnoj ostavci tadašnjeg v. d. direktora Muzeja Dragana Popovića na osnovu čega je Skupština Prokuplja kao jednu od tačaka na sednici uvrstila njegovo razrešenje i njeno imenovanje za direktora te ustanove.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: