Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izbor direktora

 • niš

  Ko su novi direktori niških preduzeća?

  Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

  (23) detaljnije
 • skupština grada

  Isus, Čerčil i Željko Šašić “učesnici” rasprave o izboru direktora u Nišu

  Konačno završeni izbor direktora javnih preduzeća u Nišu nekim odbornicima ličio je na jeftinu produkciju španskih, indijskih i turskih serija. Na burnoj skupštinskoj sednici svoju ulogu u diskusiji imali su i Bajaga, Željko Šašić, Isus, Lenjin, ali i “zet iz BIA-e”.

  (9) detaljnije
 • skupstina

  Niška preduzeća dobila nove direktore

  Odbornici niške Skupštine, nakon višesatne diskusije i brojnih osporavanja predloženih kandidata, većinom glasova usvojili su predlog Gradskog veća sa imenima direktora i vršioca dužnosti direktora 10 niških javnih preduzeća.

  (14) detaljnije
 • gradsko veće

  “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan” dobijaju privremene direktore

  Nakon skoro 3 meseca od raspisivanja konkursa za direktore javnih preduzeća u Nišu, ovom procesu nazire se kraj, jer je Gradsko veće usvojilo većinu predloga Komisije za izbor direktora, dok su u javnim preduzećima “Mediana”, “Naissus” i “Nišstan”, i pored toga što takva odluka nema uporište u zakonu, imenovali v.d. direktore.

  (17) detaljnije
 • djb

  DJB: Niški SNS za direktore javnih preduzeća izabrao partijske jurišnike

  Nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, niški SNS mimo odluke Komisije za izbor direktora i Zakona o javnim preduzećima izabrao svoje kandidate za direktore niških preduzeća, iz Pokreta "Dosta je bilo" poručuju da je to presedan, nezabeležen u istoriji Grada Niša.

  (12) detaljnije
 • sns

  Umesto Komisije, imena novih direktora odlučio SNS

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća trebalo da bude vanstranački, u Nišu je Srpska napredna stranka, nakon puno problema sa nedavnim konkursom za izbor direktora i odlukom Komisije, izabrala imena 11 ljudi koji će voditi niška preduzeća. Poverenik niškog SNS negirao da će konkurs biti poništen.

  (49) detaljnije
 • fotelja

  Gradsko veće i dalje ne zna šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

  Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

  (11) detaljnije
 • Pokret Dosta je bilo

  I DJB traži da Nišlije ponovo idu na birališta

  Zbog “fijaska” oko izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, kome se ne nazire kraj i zbog koga ceo Grad ne funkcioniše, kako kažu u Pokretu “Dosta je bilo” u Nišu, traže da se niška Skupština raspusti i da se raspišu vanredni lokalni izbori. Najavljuju i da će uskoro da usledi “ozbiljna inicijativa pravih opozicionih odbornika”, zbog nezakonitog rada Komisije koja je birala buduće direktore.

  (6) detaljnije
 • komisija

  Komisija: O prigovorima kandidata za direktore može da odlučuje jedino sud

  Iako je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekao da Gradsko veće još nije izabralo kandidate za direktore niških preduzeća, jer je stiglo puno prigovora i zbog nepravilnosti u izboru kandidata, iz Komisije za izbor direktora odgovraju da ni oni, kao ni Veće, nemaju pravo da odlučuju o prigovorima. Dodaju i da Veće može samo da predloži prvorangiranog kandidata Skupštini Grada.

  (20) detaljnije
 • veće

  Gradsko veće: Komisija nije dosledno primenila Uredbu Vlade prilikom izbora direktora

  Iako još nema konkretnog rešenja, prema rečima zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, Gradsko veće još nije usvojilo predloge za nove direktore niških preduzeća koje im je prosledila Komisija za izbor direktora. Razlog su, kako kaže, brojne primedbe na rad Komisije, a i utvrđeno je da se prilikom izbora kandidata odstupilo od preporuka Vlade Srbije.

  (21) detaljnije
 • trznica2-JV-arhiva-P-B

  Niška preduzeća bez direktora, ne zna se kada će Gradsko veće predložiti nove

  Iako je Konkursna komisija još pre desetak dana dostavila predloge za nove-stare direktore niških javnih preduzeća, Gradsko veće o tome nije odlučivalo. U međuvremenu su većini aktuelnih direktora istekli mandati, a poverenik niškog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović kaže da se na narednoj sednici Skupštine očekuje imenovanje novih rukovodilaca.

  (16) detaljnije
 • Centar Mara

  Jedini kandidati za rukovodioce "Mare" i Sigurne kuće su dosadašnji direktori

  Direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić i direktor ustanove “Mara” Miloš Ranđelović i nakon isteka mandata zadržaće svoje fotelje, jer se sem njih, niko nije javio na konkurs za direktorsko mesto. Članica Odbora za imenovanje Radmila Popović kaže da je to tako jer su “potencijalni kandidati demotivisani, jer znaju da se posao u javnim ustanovama dobija po straničkoj preporuci”.

  (1) detaljnije
 • prazne stolice

  I pored brojnih primedbi, izbor direktora na narednoj sednici niške Skupštine?

  Iako je Komisija za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu predložila kandidate još pre nedelju dana, Gradsko veće još nije odlučivalo o njima. Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da se kasni, jer ima mnogo primedbi na konkurs, ali da se nada da će predlog kandidata biti usvojen do sednice Skupštine Grada, zakazane za 4. oktobar.

  (6) detaljnije
 • vladimir domazet

  DS Niš: Izbor direktora kasni jer SNS nema konsenzus unutar stranke

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je pri kraju, trebalo da bude nezavisan i odvojen od politike, niške demokrate navode da je očigledno da se tu radi o stranačkom postavljanju, a da je Komisija za izbor samo forma.

  (10) detaljnije
 • Radovan Milojević

  Član Komisije za izbor direktora ucenjivao kandidata?

  Direktor "Tržnice" i jedan od kandidata za novi direktorski mandat Radovan Milojević tražio je od Komisije za izbor direktora izuzeće člana Srđana Jovkovića, inače poverenika SNS Opštine Medijane, jer je, kako kaže, Jovković od njega tražio da mu nevenčanu suprugu zaposli kao savetnika direktora, što je ovaj odbio. Milojević smatra da je zbog toga, ocenjivanje bilo “neobjektivno i pristrasno”.

  (23) detaljnije
 • dejan

  Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

  Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

  (16) detaljnije
 • izbor direktora

  Počinju razgovori sa kandidatima za direktore, imena i dalje tajna

  Izbor za direktore niških preduzeća koja su u vlasništvu Grada, koji bi trebalo da bude javan, i dalje je u tajnoj fazi. Imena kandidata poznata su Komisiji za izbor direktora, ali ne i javnosti. Usmeni intervjui sa kandidatima koji su ušli u “uži izbor” biće obavljeni, kako je rekla predsednica Komisije Olivera Igić, od 9. do 20. septembra.

  (11) detaljnije
 • Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna

  Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”, sednice Komisije i dalje tajne

  Za direktorsku fotelju u JKP "Gorica" prijavila su se dva kandidata, ali prema odluci Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, niko od njih ne ispunjava uslove. Od 120 kandidata koji su se prijavili za 11 preduzeća, njih 59 ispunili su formalne uslove. Ipak, to je jedino što se zna, jer Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća i dalje zaseda iza zatvorenih vrata.

  (5) detaljnije
 • Opet zasedali iza zatvorenih vrata

  O direktorima javnih preduzeća i dalje na tajnim sednicama

  Iako je konačno poznato koliko se kandidata prijavilo za poziciju direktora svakog od 11 niških javnih preduzeća, gradska komisija koja bira nove direktore je opet zasedala iza zatvorenih vrata, pa se i dalje ništa ne zna o kandidatima. Od 120 njih, čak 21 se prijavio za direktorsku fotelju u Parking servisu , a samo dvoje za Goricu .

  (13) detaljnije
 • Novinarima dozvoljeno samo da prisustvuju početku sastanka

  I dalje se ništa ne zna o kandidatima za direktore javnih preduzeća

  Iako je navodno sednica Komisije za izbor direktora niških preduzeća, posle mnogo muke i telefonskih poziva novinara, bila otvorena za javnost, predsednica Komisije Olivera Igić je zatražila da novinarka Južnih vesti napusti sednicu nakon što je izbrojala prijave na konkurs. Zbog toga su svi detalji oko pristiglih kandidatura za direktore javnih preduzeća i dalje tajna.

  (10) detaljnije