Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izbori 2017

  • Ponovo protestovali "protiv diktature", izneli i konkretne zahteve; foto: Vanja Keser

    Nekoliko hiljada Nišlija ponovo na ulicama, sada sa konkretnim zahtevima

    Kiša koja je u nekoliko navrata jako padala, nije omela par hiljada Nišlija da treći dan zaredom izađu na ulice i protestuju “protiv diktature”, nezadovoljni izbornim rezultatima i pobedom Aleksandra Vučića. Za razliku od prethodnih protesta, sada su izneli i konkretne zahteve, a novinarima i svima koji se pitaju su poručili da su “samo svoji i na istoj strani”.

    (32) detaljnije
  • protesti vanja keser foto

    Protesti mladih protiv Vučića i na jugu Srbije

    Osim Niša, u kome se na "Protestima protiv diktature" već 3 dana okuplja nekoliko hiljada građana, i u ostalim gradovima na jugu Srbije za večeras od 18 sati najavljeno je okupljanje nezadovoljnih, uglavnom mladih ljudi iz Vranja, Leskovca, Prokuplja i okolnih gradova.

    (5) detaljnije
  • Najavili protestnu šetnju i za večeras; foto: Vanja Keser

    Protest protiv Vučića u Nišu najavljen i za večeras

    Nezadovoljni ishodom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Vučić, uglavnom mlađe Nišlije su od ponedeljka 3. aprila na ulicama, protestujući “protiv diktature”. Na jučerašnjem protestu bilo je nekoliko hiljada ljudi, a na kraju šetnje najavili su novo okupljanje za danas u 18 sati na Trgu Kralja Milana.

    (16) detaljnije
  • Protest na Trgu kralja Milana

    Nekoliko hiljada Nišlija na protestu protiv Vučića

    Drugog dana protesta Nišlija nezadovoljnih izbornim rezultatima, na kojima je pobedio Aleksandar Vučić, centralnim ulicama grada prošetalo je nekoliko hiljada, uglavnom mladih, koji su uzvikivali parole protiv novoizabranog predsednika Srbije. Uz zvuke pištaljki, transparente i glasno negodovanje, oni su prošetali "protiv diktature".

    (28) detaljnije
  • Protest ispred pozorišta

    Novi protest protiv Vučića najavljen za večeras

    Grupa mladih koja je sinoć izašla u šetnju centrom Niša, protestujući zbog toga što smatraju da su izbori na kojima je pobedio Aleksandar Vučić neregularni, zakazala je preko društvenih mreža protest i za 18 sati večeras na Trgu kralja Milana.

    (46) detaljnije
  • Glasačka kutija

    Vučić pobedio u celom Pčinjskom okrugu

    U Vranju i šest opština Pčinjskog okruga kandidat SNS Aleksandar Vučić odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima koji su održani u nedelju. U celom okrugu na 353 glasačkih mesta, od 197.941 birača sa pravom glasa, na izbore je izašlo 82.533 ili u procentima 41,70 %. Na nižu izlasnost utiče i bojkot Albanaca, pa je tako u Bujanovcu zabeležena izlaznost od 19,47, a u Preševu svega 6,44 %.

    detaljnije
  • Za Vučića glasalo 70 % Svrljižana; foto: Vanja Keser

    Beli drugi u Svrljigu

    Za predsednika Srbije juče je glasalo oko 54 % Svrljižana, a čak 70 % njih je svoj glas dalo Aleksandru Vučiću, kažu u Radnom telu RIK-a u tom gradu, na osnovu više od 90 % prebrojanih glasova. Interesantno je da je drugi po broju osvojenih glasova u Svrljigu Luka Maksimović - Ljubiša Preletačević Beli.

    (2) detaljnije
  • Vučić najviše glasova dobio u Niškoj Banji, najmanje u Medijani; foto: Vanja Keser

    Polovina glasača u Nišu podržala Vučića

    Svoje biračko pravo juče je iskoristilo 54,52 % Nišlija, a najveću podršku dali su kandidatu Aleksandru Vučiću, kaže poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović. Vučića je podržalo oko 50 % glasača, dok je na drugom mestu Saša Janković koji je osvojio skoro 19 % glasova, a treći Luka Maksimović koji je dobio podršku 11 % njih.

    (14) detaljnije
  • Izbori foto vanja keser

    Ubedljiva pobeda Vučića u Toplici

    Na jučerašnjim izborima predsednički kandidat koalicije oko SNS-a Aleksandar Vučić ostvario je ubedljivu pobedu u Prokuplju, kao i u ostale 3 opštine Topličkog okruga. Najviše birača izašlo je na izbore u Kuršumliji, a najubedljiviju pobedu sa čak 82 % Vučić je ostvario u Žitorađi.

    detaljnije
  • Foto: Vanja Keser

    U Pčinjskom okrugu Vučić ubedljivo pobedio

    Iz vranjskog odbora SNS-a kazali su da je predsednički kandidat ove stranke Aleksandar Vučić u Trgovištu osvojio čak 93,2 %, dok je u Vranju dobio 71,34 % glasova. Više od 70 % birača glasalo je za Vučića u Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Surdulici.

    detaljnije
  • VAK-1081

    Niški naprednjaci počeli sa slavljem: Vučić pobedio u Nišu

    Uz roštilj i šampanjac, gradski odbor Srpske napredne stranke počeo je da slavi pobedu Aleksandra Vučića - prema njihovim podacima, na 146 biračkih mesta u Nišu kandidat vladajuće koalicije je osvojio oko 51,2 % glasova. U Doljevcu za naprednjake preko 80 % glasova.

    (30) detaljnije
  • Još jedan incident u Leskovcu; ilustracija; foto: Vanja Keser

    CRTA: Aktivista stranke napao predsednika biračkog odbora u Leskovcu

    Na biračkom mestu 16 u Leskovcu pre zatvaranja biračkih mesta aktivista jedne stranke napao je predsednika biračkog odbora i naneo mu lakše povrede, a intervenisala je policija i Hitna pomoć, kažu posmatrači iz misije  “Građani na straži”.

    detaljnije
  • Foto: Vanja Keser

    Prvi rezultati RIK-a: Vučić osvojio skoro 60 odsto

    Na 10,14 % obrađenog biračkog tela, Aleksandar Vučić je na izborima za predsednika Republike osvojio je 59,79 % glasova, dok je drugi Saša Janković sa 13,17 %, saopšteno je iz Republičke izborne komisije. 

    detaljnije
  • Rezultati uživo

    Rezultati izbora 2017 - Niš

    Rezultate predsedničkih izbora u Nišu možete pratiti uživo iz minuta u minut na Južnim vestima.

    (3) detaljnije
  • Rezultati DS-a

    Niški DS: Moguć drugi krug predsedničkih izbora

    Potpredsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Radović je kazao da, iako je izlaznost na predsedničkim izborima manja nego što su to očekivali kandidati opozicije i iznosi oko 56 %, njihovi podaci pokazuju da je vrlo moguće da bude drugog kruga predsedničkih izbora.

    (1) detaljnije
  • Rezultati

    CRTA: Vučić ubedljivo vodi

    Na osnovu 96 % obrađenog uzorka najviše glasova osvojio je Aleksandar Vučić, koga je podržalo 54,9 % građana sa biračkog spiska, saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži». Na drugom mestu je Saša Janković sa 16,2 odsto, a zatim slede Luka Maksimović 9,4 i Vuk Jeremić 5,8 odsto.

    detaljnije
  • Glasačka kutija

    Niški SNS: Manja izlaznost u opštinama na jugu, glasalo oko 53 % Nišlija

    Na izbore za predsednika Srbije je, prema informacijama Izbornog štaba Srpske napredne stranke u Nišu, izašlo je 53,8 % Nišlija. U odnosu na parlamentarne izbore koji su održani prošle godine primećena je manja izlaznost u opštinama van Niša. Prema nepotvrđenim informacijama oko 57 % Leskovčana izašlo je na birališta.

    detaljnije
  • Rezultati izbora 2017 - Vranje

    Rezultate predsedničkih izbora u Vranju možete pratiti uživo iz minuta u minut na Južnim vestima.

    detaljnije
  • izbori-foto-vanja-keser

    Do 18 sati na jugu Srbije glasalo oko polovine upisanih birača

    U gradovima i opštinama na jugu Srbije izlaznost je u nivou republičkog proseka - do 19 sati je u Vranju glasalo oko 53 % birača, dok je do 18 sati u Prokuplju glasalo oko 45 % ljudi, u Pirotu oko 35 %.

    detaljnije
  • Neko se potpisao umesto njih; ilustracija; foto: Vanja Keser

    Manje nepravilnosti u Leskovcu, jednom biraču nije dozvoljeno da glasa

    Dvoje Leskovčana nije moglo da glasa na svom biračkom mestu, jer je umesto njih neko već bio potpisan, kazali su iz Posmatračke misije “Građani na straži”. Jednom je dozvoljeno da glasa i potpiše se na drugom mestu, iako mu glas možda neće biti uvažen, dodaju, dok drugi nije mogao glasa.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: