Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja puteva

 • Matić i Brnabić Sijarinska Banja

  Premijerka u Sijarinskoj Banji najavila gradnju puta koji spaja banje u blizini

  Godinama unazad stanovnici Sijarinske Banje, ali i Medveđe slušaju priče o izgradnji puta preko Radan planine koji će ih povezati sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom Banjom, a gradnja puta je već dogovorena, što je danas saopštila predsednica Vlade Ana Brnabić. Međutim, kada će se krenuti sa radovima i kolika će biti vrednost investicije nije saopšteno.

  (8) detaljnije
 • 1621850236244

  Zbog odrona kod Prve Kutine više od godinu dana saobraća se jednom trakom

  Ni posle više od godinu dana od kako se se pojavili odron i klizište na putu od Niša ka Gadžinom Hanu, u mestu Prva Kutina, ta deonica još nije sanirana, a u međuvremenu je prelaz preko nje za teretna vozila zabranjen. Zato meštani do grada mogu samo automobilima, a da bi se išli autobusom moraju da pešače do stanice u susednom naselju. Iz Puteva Srbije kažu da je u toku izgradnja nove konstrukcije otcepljenog dela puta i novog potpornog zida i da će biti završeno do kraja juna 2021. godine.

  (3) detaljnije
 • Radanska rizla

  U programu Direkcije da se izgradi i obnovi skoro 100 ulica u Nišu za dve godine

  Skoro 100 saobraćajnica u svih 5 niških opština je Direkcija za izgradnju Niša navela u svom Programu rada, a planiraju da za njihovu izgradnju i rekonstrukciju izdvoje ukupno 500 miliona dinara tokom ove i naredne godine. Na spisku je najviše ulica u Opštini Pantelej, a neke saobraćajnice se ponavljaju iz ranijih planova i predizbornih obećanja.

  (32) detaljnije
 • Udarna-rupa-foto-citalac-prijavi-problem

  Za održavanje i izgradnju puteva u Nišu preko milijardu dinara, posao opet dobili "Trace" i "Vodogradnja"

  Ugovore na dve godine za održavanje javnih puteva i ulica i krpljenje udarnih rupa u Nišu i ove godine je Direkcija za izgradnju sklopila sa firmama "Vodogradnja" i "Trace Srbija", a njihova procenjena vrednost bez PDV-a je 900 miliona dinara. Prema programu rada, koji je Gradsko veće usvojilo, Direkcija iz budžeta Niša planira da potroši više od milijardu dinara za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva i ulica.

  (43) detaljnije
 • put

  Posle decenija čekanja napravljen put koji povezuje 3 prokupačka sela

  Nakon dvadesetak dana radova, probijen je i urađen put koji povezuje 3 sela na teritoriji Prokuplja - Mikulovce, Gornje Kordince i Bajčince. Predsednik Mesne zajednice Mikulovac Dragiša Kocić, rekao je da je izgradnja ovog puta planirana još pre trideset godina, ali nikad nije urađena.

  (3) detaljnije
 • auto-put

  Amerikanci konkretizuju projekat izgradnje auto-puta od Niša do Prištine

  Nakon sporazuma u Beloj kući, potpisani su još neki - ovog puta između Američke finansijske korporacije (DFC) i Izvozno-uvozne banke SAD (EXIM) sa jedne strane i Beograda i Prištine sa druge. Neobavezujući sporazumi imaju za cilj nastavak pomoći u finansiranju izgradnje auto-puta Niš - Priština.

  (7) detaljnije
 • put

  Direktor "Puteva Srbije" pomešao put, najavio sređivanje onog koji ne postoji

  Da će put ka Staroj planini dodatno srediti i to deonice od Knjaževca i Pirota do sela Kalna u podnožju planine, kao i od ove tačke do same planine, najavio je u Pirotu direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Drobnjak je, međutim, obećao i sređivanje trećeg pravca, ali nepostojećeg - od Gadžinog Hana ka Staroj Planini.

  (14) detaljnije
 • Vladičin Han

  Tri decenije čekali na okretnicu, a dobili zid koji će ih od nje odvajati

  Umesto okretnice na koju porodica Pavlović u Vladičinom Hanu čeka punih 30 godina, bez normalnog prilaza kući, u slepoj ulici je, tvrdi Ljiljana Pavlović, započeta izgradnja još jedne slepe ulice širine 3,5 metara i ubuduće će im to biti prilaz kući, a od obećane okretnice će ih odvajati potporni zid. Nezadovoljni su, kažu, i širinom sokaka u kome ne mogu da se mimoiđu dva auta. Nadležni kažu da konfiguracija terena ne dozvoljava drugačije rešenje i da svi dobijaju ulicu i prilaz, ali ne po svačijoj želji.

  (1) detaljnije
 • darko bulatović

  Gradonačelnik Niša tvrdi da se ulice ne grade i sređuju "bez stajanja" zbog izbora

  Nakon što je na konferenciji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko medija najavio da se radi na 24 putna pravca i da će do kraja godine biti obnovljeno oko 50 km puteva u Nišu i okolini, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dva dana kasnije odbio da uživo odgovori na pitanje novinara Južnih vesti da li je užurbana izgradnja ulica u vezi sa predstojećim lokalnim izborima. Potom je mejlom odgovorio da "desetine kilometara ulica i puteva koje se grade nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama”, već da su sad stvoreni uslovi za gradnju.

  (35) detaljnije
 • drvored grdelica

  Građani negoduju zbog seče stabala na ulazu u Grdelicu

  Drvored platana na ulazu u Grdelicu, po kome je, kako kažu građani, ovo mesto i poznato, posečen je zbog izgradnje pešačke staze. Građani se pitaju da li je za uređenje prilaza Grdelici postojalo drugo rešenje jer je drvored bio njihov zaštitni znak. U Koridorima Srbije , preduzeću koje rekonstruiše ovaj deo puta, kažu da je posečen samo deo, ali da će na tim mestima zasaditi novo drveće.

  (5) detaljnije
 • koridor-10-otvaranje-3,-foto-Bojana-Antic

  Nadležni tvrde da se kosina na Koridoru ne obrušava, samo tako izgleda

  Zbog ranijeg obrušavanja brda i klizišta koja su se javljala na deonici južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, a i dalje izgledaju rizično, vozači strepe da je sam auto-put nebezbedan. U "Koridorima Srbije" uveravaju da nema mesta brizi.

  (32) detaljnije
 • grdelica put

  Rekonstruiše se ulica na ulazu u Grdelicu

  Oštećenu kaldrmu na ulazu u Grdelicu zameniće novi asfalt, a radovi bi trebalo da budu završeni za 3 meseca. Rekonstrukcija 579 metara puta koštaće 34 miliona dinara, a platiće iz preduzeće Koridori Srbije.

  (2) detaljnije
 • koridor 10

  Uz vatromet i muziku otvoren Koridor 10

  Nakon višegodišnjeg odlaganja auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj konačno je otvoren, a svečanost je održana kod mosta Vrla u Vladičinom Hanu. Najteža deonica auto-puta južnog kraka Koridora 10 je završena, rekao je na ceremoniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh i brojni ambasadori i zvaničnici iz regiona.

  (38) detaljnije
 • koridor 10

  Ministarstvo: Koridor 10 biće otvoren u subotu

  Iako su prethodnih nedelja i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka Zorana Mihajlović, ali i samo Ministarstvo “licitirali” sa tačnim datumom otvaranja auto-puta ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj - 15, 16. ili 17. maj, u Ministarstvu sada potvrđuju da će svečana ceremonija biti organizovana u subotu, 18. maja u popodnevnim satima. Zasad nema informacija o tačnoj lokaciji, vremenu, niti ko će zvanično i konačno otvoriti Koridor 10.

  (9) detaljnije
 • zorana mihajlović

  Mihajlović: Koridor 10 završen, otvaranje za desetak dana

  Nakon što je probijen i poslednji rok za otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru, ministarka Zorana Mihajlović objavljuje novi i kaže da je Koridor 10 završen i da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, saobraćaj biti pušten za desetak dana.

  (10) detaljnije
 • koridor 10

  Istekao "Vučićev rok" za otvaranje južnog kraka Koridora 10

  Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre 2 nedelje obećao da će auto-put kroz Grdeličku klisuru biti otvoren za "samo 10 dana", taj rok je prošao. Nema objašnjenja da li je otvaranje za taj period uopšte bilo planirano i da li je i zašto pomereno, a nadležni novo otvaranje ponovo najavljuju za 10 dana. I dok u "Koridorima Srbije" licitiraju sa datumima - 15, 16. ili 17. maj, stručnjaci ovakvo ponašanje ocenjuju kao neodgovorno i bahato.

  (12) detaljnije
 • vučić

  Vučić: Južni krak Koridora 10 biće otvoren za 10 dana

  Novim auto-putem do Skoplja i obala Grčke, prema najnovijim obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vozila će moći da prođu za 10 dana, što je najnoviji rok za otvaranje južnog kraka Koridora 10.

  (16) detaljnije
 • zorana mihajlovic

  Mihajlović: Pre leta puštamo auto-put kroz Grdeličku klisuru

  Dugonajavljivani auto-put kroz Grdeličku klisuru čiji je rok za izgradnju pomeran nekoliko puta, prema najnovijem obećanju ministarke Zorane Mihajlović koja je danas obišla najduži tunel Manajle, biće pušten u saobraćaj pre leta. U Vranju je najavila da će se ove godine u Pčinjskom okrugu raditi na obnovi puteva, kao i na izgradnji kanalizacione mreže i kolektora.

  (7) detaljnije
 • bager

  Niške ulice u naredne dve godine krpi firma porodice Međarac i bugarski "Trace"

  U naredne dve godine rupe na niškim ulicama “krpiće” firma "Vodogradnja" iz Pukovca koja je u vlasništvu Miodraga Ljubića, inače oca funkcionera SNS i predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca. Ova firma imala je problematičnu prošlost, jer su zbog navodnih malverzacija 2014. bili uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran. Posao vredan 200 miliona dinara "Vodogradnja" će podeliti sa firmom "Trace Srbija" u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

  (21) detaljnije
 • bulevar

  Bulevar heroja sa Košara tokom večeri privremeno asfaltiran

  Premda su predstavnici gradske vlasti pre samo nekoliko dana tvrdili da je Bulevar heroja sa Košara u Nišu završen po projektu, ali da nije pušten u saobraćaj jer je ostao neasfaltiran deo puta, zbog naknadne odluke da se na proleće tu izgradi kružni tok, radnici su sinoć ipak asfaltirali tih stotinak metara. Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević sada kaže da je to privremeno rešenje.

  (21) detaljnije