Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja puteva

 • koridor 10

  Uz vatromet i muziku otvoren Koridor 10

  Nakon višegodišnjeg odlaganja auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj konačno je otvoren, a svečanost je održana kod mosta Vrla u Vladičinom Hanu. Najteža deonica auto-puta južnog kraka Koridora 10 je završena, rekao je na ceremoniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh i brojni ambasadori i zvaničnici iz regiona.

  (34) detaljnije
 • koridor 10

  Ministarstvo: Koridor 10 biće otvoren u subotu

  Iako su prethodnih nedelja i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka Zorana Mihajlović, ali i samo Ministarstvo “licitirali” sa tačnim datumom otvaranja auto-puta ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj - 15, 16. ili 17. maj, u Ministarstvu sada potvrđuju da će svečana ceremonija biti organizovana u subotu, 18. maja u popodnevnim satima. Zasad nema informacija o tačnoj lokaciji, vremenu, niti ko će zvanično i konačno otvoriti Koridor 10.

  (9) detaljnije
 • zorana mihajlović

  Mihajlović: Koridor 10 završen, otvaranje za desetak dana

  Nakon što je probijen i poslednji rok za otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru, ministarka Zorana Mihajlović objavljuje novi i kaže da je Koridor 10 završen i da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, saobraćaj biti pušten za desetak dana.

  (10) detaljnije
 • koridor 10

  Istekao "Vučićev rok" za otvaranje južnog kraka Koridora 10

  Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre 2 nedelje obećao da će auto-put kroz Grdeličku klisuru biti otvoren za "samo 10 dana", taj rok je prošao. Nema objašnjenja da li je otvaranje za taj period uopšte bilo planirano i da li je i zašto pomereno, a nadležni novo otvaranje ponovo najavljuju za 10 dana. I dok u "Koridorima Srbije" licitiraju sa datumima - 15, 16. ili 17. maj, stručnjaci ovakvo ponašanje ocenjuju kao neodgovorno i bahato.

  (12) detaljnije
 • vučić

  Vučić: Južni krak Koridora 10 biće otvoren za 10 dana

  Novim auto-putem do Skoplja i obala Grčke, prema najnovijim obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vozila će moći da prođu za 10 dana, što je najnoviji rok za otvaranje južnog kraka Koridora 10.

  (16) detaljnije
 • zorana mihajlovic

  Mihajlović: Pre leta puštamo auto-put kroz Grdeličku klisuru

  Dugonajavljivani auto-put kroz Grdeličku klisuru čiji je rok za izgradnju pomeran nekoliko puta, prema najnovijem obećanju ministarke Zorane Mihajlović koja je danas obišla najduži tunel Manajle, biće pušten u saobraćaj pre leta. U Vranju je najavila da će se ove godine u Pčinjskom okrugu raditi na obnovi puteva, kao i na izgradnji kanalizacione mreže i kolektora.

  (7) detaljnije
 • bager

  Niške ulice u naredne dve godine krpi firma porodice Međarac i bugarski "Trace"

  U naredne dve godine rupe na niškim ulicama “krpiće” firma "Vodogradnja" iz Pukovca koja je u vlasništvu Miodraga Ljubića, inače oca funkcionera SNS i predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca. Ova firma imala je problematičnu prošlost, jer su zbog navodnih malverzacija 2014. bili uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran. Posao vredan 200 miliona dinara "Vodogradnja" će podeliti sa firmom "Trace Srbija" u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

  (21) detaljnije
 • bulevar

  Bulevar heroja sa Košara tokom večeri privremeno asfaltiran

  Premda su predstavnici gradske vlasti pre samo nekoliko dana tvrdili da je Bulevar heroja sa Košara u Nišu završen po projektu, ali da nije pušten u saobraćaj jer je ostao neasfaltiran deo puta, zbog naknadne odluke da se na proleće tu izgradi kružni tok, radnici su sinoć ipak asfaltirali tih stotinak metara. Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević sada kaže da je to privremeno rešenje.

  (21) detaljnije
 • bulevar heroja sa košara

  Poluasfaltirana kaljuga umesto Bulevara heroja sa Košara u Nišu

  Potpuno sređen Bulevar heroja sa Košara, kako je gradska vlast obećavala, Niš je trebalo da dobije septembra ove godine, pošto su propala prvobitna obećanja za kraj 2017. Dva meseca nakon drugog obećanog roka, umesto po savremenom kolovozu, građani voze po rupama, polovično asfaltiranom i nebezbednom putu. U Direkciji za izgradnju kažu da su oni “samo nadzorni organ”, a iz Ministarstva privrede, koje je investitor, zasad nema odgovora zašto sve nije završeno na vreme.

  (12) detaljnije
 • udarne rupe

  Više para za krpljenje udarnih rupa u Nišu, opet se traži najjeftiniji izvođač

  Za razliku od prethodne dve godine, kada je za saniranje udarnih rupa na gradskim i seoskim putevima, bilo planirano 192 miliona dinara bez PDV, sada će Nišlije "krpljenje" ulica u 2019. i 2020. godine platiti do 200 miliona. Međutim, kao i prethodnog puta i sada je tender raspisan tako da favorizuje najnižu cene, a ne kvalitet.

  (4) detaljnije
 • ulica bore pesica grdelica

  Asfaltirana ulica u Grdelici koju su oštetile mašine na izgradnji Koridora 10

  Ulica Bore Pešića koja je oštećena zbog prolaska teških mašina angažovanih na izgradnji Koridora 10 je rekonstruisana, pa je tako staru kaldrmu zamenio novi asfalt. Uskoro će, prema najavi direktora Koridora Zorana Babića, krenuti i rekonstrukcija puta koji vodi od Oraovice, preko kružnog toka do ulaska u Grdelicu, a svi radovi koštaće oko 600.000 evra.

  (3) detaljnije
 • Zorana Mihajlović Grdelička klisura

  Mihajlovićeva u Grdelici: Ne postoji prirodnije mesto na kom bi trebalo da budem

  Potez da se ove nedelje preseli u Grdeličku klisuru i nadzire izgradnju južnog kraka Koridora 10, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović objašnjava time što je taj projekat najvažniji za Vladu i samu zemlju Srbiju, te da za nju kao resornu ministarku ne postoji prirodnije mesto na kome treba da bude.

  (10) detaljnije
 • put pridvorica

  Asfaltiran put u bojničkom selu Pridvorica

  Rupe, bare i blato, sa kojima su Pridvorčani godinama imali problema, zamenio je asfalt, pa će meštani ovog bojničkog sela lakše dolaziti do svojih kuća i okolnih njiva. Sređivanje puta koštalo je 374.000 evra, a projakat je finansiran preko IPA fonda.

  detaljnije
 • delfi leskovac

  Počelo uređenje saobraćajnica u Zelenoj zoni

  Nova saobraćajnica u dužini od 500 metara, parking prostor, deo atmosferske kanalizacije, biće izgrađeni u Zelenoj zoni, u delu gde se trenutno gradi fabrika britanske kompanije Delfi . Za ove radove od para leskovačkih poreskih obveznika biće izdvojeno 47,2 miliona dinara.

  detaljnije
 • m univerzal

  Firma koja “krpi” niške ulice u blokadi, a ugovore sa Gradom založila kod privatnika

  Jedna od najvećih muka Nišlija su udarne rupe, a firma "M univerzal tim" koja ih od 2017. sanira ima višemilionsku blokadu računa, dok je ugovore potpisane sa Direkcijom za izgradnju Niša založila kod drugih. Direktor Direkcije nezadovoljan je njima, a stručnjaci ocenjuju da zalozima blokirani "M univerzal" zaobilazi isplatu dužnicima i pare preusmerava na svoje ili firme sa kojima sarađuje. Inače, takva praksa traje godinama.

  (18) detaljnije
 • bojnik granica

  Asfaltiran put od Bojnika ka selu Granica

  Nakon 28 godina čekanja, meštani bojničkog sela Granica od sada će do svojih domaćinstava dolaziti asfaltiranim putem za koji je, kako kažu nadležni, Opština Bojnik utrošila oko 6 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • rusenje

  Počeli radovi na proširenju Bulevara Nikole Pašića u Leskovcu

  Desetak objekata duž Bulevara Nikole Pašića biće srušeno kako bi se, kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ovaj deo puta proširio, a tranzitni saobraćaj preusmerio iz gradskog jezgra.

  (5) detaljnije
 • seoski put

  Sređivanje seoskih puteva u okolini Leskovca

  Takozvani “Put kroz komasirano” u leskovačkom selu Čekmin, kao i “Put za staro selo” u Velikoj Grabovnici više neće biti puni rupa, jer će se, prema rečima šefa Odeljenja za privredu i poljoprivredu Bobana Sokolovića, u toku ove godine raditi na revitalizaciji ovih atarskih puteva.

  detaljnije
 • put

  Počela izgradnja puteva u pojedinim bojničkim selima

  Rupe i blato sa kojima meštani bojničkih sela Pridvorica i Zeletovo godinama imaju probleme, uskoro će zameniti asfalt. Radovi na izgradnji ovog puta, prema najavama nadležnih, trebalo bi da budu završeni do kraja juna ove godine.

  detaljnije
 • izgradnja atarskog puta Madjare - Prekopuce kod Prokuplja foto Lj.M.

  Sanacijom atarskog puta povezana dva prokupačka sela

  Dugogoišnji problem meštana prokupačkih sela Mađare i Prekopuce i poljoprivrednika koji su teško dolazili do svojih njiva biće konačno rešen u narednih nekoliko dana završetkom radova na sanaciji atarskog puta dužine oko 2 kilometra koji će spojiti ova sela.

  detaljnije