Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja puteva

  • kruzni tok medijana

    Gradiće se put od kružnog toka kod DIS-a do Brzog Broda, a biće plaćen 700 miliona dinara

    Izgradnja saobraćajnice dug nešto više od 3 km koja će pratiti tok Nišave i spojiti Bulevar Medijana i niško naselje Brzi Brod u planu je, a prvi korak, raspisivanje tendera za izradu projektno-tehničke dokumentaciju i izvođenje radova, učinilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Vrednost radova procenjena je na 700 miliona dinara.

    (36) detaljnije
  • Kamion sneg

    Aleksinačko preduzeće za puteve kupuje grejder za 13,5 miliona dinara

    Nekorišćenu i u potpunosti ispravnu građevinsku mašinu - grejder sa priključcima, želi da kupi Javno preduzeće za puteve i stambeno komunalnu delatnost Opštine Aleksinac. Planiraju da za to izdvoje 13,5 miliona dinara bez PDV-a, a koliko će tačno platiti grejder znaće se posle 18. marta kada ističe rok za podnošenje ponuda.

    (5) detaljnije
  • Rentgenova

    Stanari Rentgenove i Pasterove ulice zaustavili radove, sumnjaju da između zgrada prave ulice

    Radovi u međublokovskom prostoru između Rentgenove i Pasterove ulice uznemirili su građane koji sumnjaju da između njihovih zgrada niču nove ulice. Visoki ivičnjaci, “zarobljeni automobili” i nedostatak parking mesta i strah od poplava naterali su ih da zaustave radove i pitaju nadležne “šta se ovde radi?”. Konkretan odgovor nisu dobili već su dobili poziv za sastanak.

    (25) detaljnije
  • metar

    Masovne tužbe blokiraju opštine sa juga - lokalni putevi na privatnim parcelama i nerealne odšete

    Manjim opštinama na jugu počele su da stižu tužbe jer veliki broj lokalnih i atarskih puteva izgrađenih i pre 50 i više godina, prema podacima iz Republičkog geodetskog zavoda, nije u granicama svojih katastarskih, već zahvataju i privatne delove parcela. Masovne tužbe ugrožavaju normalno funkcionisanje tih opština, zbog čega su na sastanku u Svrljigu predstavnici 11 lokalnih samouprava formirali zajedničku komisiju koja će se obratiti Zavodu, Vladi i predsedniku Srbije.

    (5) detaljnije
  • Do Poganova novim asfaltom

    Masovne tužbe protiv Opštine Dimitrovgrad zbog eksporprijacije zemljišta za lokalne puteve

    Veliki broj masovnih potencijalnih tužbi građana za eksproprijaciju zemljišta prilikom gradnje puteva u dimitrovgradskoj opštini, a koji su rađeni i pre više od 50 godina, mogao bi da blokira lokalnu samoupravu, kaže predsednik Opštine Vladica Dimitrov. Do sada je stiglo 12 tužbi, a Dimitrov kaže da može da ih bude i do 1.000, s obzirom na sličnu situaciju u nekim drugim opštinama, ali i na osnovu broja potpisanih blanko punomoćja advokatima koji su to pokrenuli.

    (2) detaljnije
  • Matić i Brnabić Sijarinska Banja

    Premijerka u Sijarinskoj Banji najavila gradnju puta koji spaja banje u blizini

    Godinama unazad stanovnici Sijarinske Banje, ali i Medveđe slušaju priče o izgradnji puta preko Radan planine koji će ih povezati sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom Banjom, a gradnja puta je već dogovorena, što je danas saopštila predsednica Vlade Ana Brnabić. Međutim, kada će se krenuti sa radovima i kolika će biti vrednost investicije nije saopšteno.

    (8) detaljnije
  • 1621850236244

    Zbog odrona kod Prve Kutine više od godinu dana saobraća se jednom trakom

    Ni posle više od godinu dana od kako se se pojavili odron i klizište na putu od Niša ka Gadžinom Hanu, u mestu Prva Kutina, ta deonica još nije sanirana, a u međuvremenu je prelaz preko nje za teretna vozila zabranjen. Zato meštani do grada mogu samo automobilima, a da bi se išli autobusom moraju da pešače do stanice u susednom naselju. Iz Puteva Srbije kažu da je u toku izgradnja nove konstrukcije otcepljenog dela puta i novog potpornog zida i da će biti završeno do kraja juna 2021. godine.

    (3) detaljnije
  • Radanska rizla

    U programu Direkcije da se izgradi i obnovi skoro 100 ulica u Nišu za dve godine

    Skoro 100 saobraćajnica u svih 5 niških opština je Direkcija za izgradnju Niša navela u svom Programu rada, a planiraju da za njihovu izgradnju i rekonstrukciju izdvoje ukupno 500 miliona dinara tokom ove i naredne godine. Na spisku je najviše ulica u Opštini Pantelej, a neke saobraćajnice se ponavljaju iz ranijih planova i predizbornih obećanja.

    (33) detaljnije
  • Udarna-rupa-foto-citalac-prijavi-problem

    Za održavanje i izgradnju puteva u Nišu preko milijardu dinara, posao opet dobili "Trace" i "Vodogradnja"

    Ugovore na dve godine za održavanje javnih puteva i ulica i krpljenje udarnih rupa u Nišu i ove godine je Direkcija za izgradnju sklopila sa firmama "Vodogradnja" i "Trace Srbija", a njihova procenjena vrednost bez PDV-a je 900 miliona dinara. Prema programu rada, koji je Gradsko veće usvojilo, Direkcija iz budžeta Niša planira da potroši više od milijardu dinara za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva i ulica.

    (43) detaljnije
  • put

    Posle decenija čekanja napravljen put koji povezuje 3 prokupačka sela

    Nakon dvadesetak dana radova, probijen je i urađen put koji povezuje 3 sela na teritoriji Prokuplja - Mikulovce, Gornje Kordince i Bajčince. Predsednik Mesne zajednice Mikulovac Dragiša Kocić, rekao je da je izgradnja ovog puta planirana još pre trideset godina, ali nikad nije urađena.

    (3) detaljnije
  • auto-put

    Amerikanci konkretizuju projekat izgradnje auto-puta od Niša do Prištine

    Nakon sporazuma u Beloj kući, potpisani su još neki - ovog puta između Američke finansijske korporacije (DFC) i Izvozno-uvozne banke SAD (EXIM) sa jedne strane i Beograda i Prištine sa druge. Neobavezujući sporazumi imaju za cilj nastavak pomoći u finansiranju izgradnje auto-puta Niš - Priština.

    (7) detaljnije
  • put

    Direktor "Puteva Srbije" pomešao put, najavio sređivanje onog koji ne postoji

    Da će put ka Staroj planini dodatno srediti i to deonice od Knjaževca i Pirota do sela Kalna u podnožju planine, kao i od ove tačke do same planine, najavio je u Pirotu direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Drobnjak je, međutim, obećao i sređivanje trećeg pravca, ali nepostojećeg - od Gadžinog Hana ka Staroj Planini.

    (14) detaljnije
  • Vladičin Han

    Tri decenije čekali na okretnicu, a dobili zid koji će ih od nje odvajati

    Umesto okretnice na koju porodica Pavlović u Vladičinom Hanu čeka punih 30 godina, bez normalnog prilaza kući, u slepoj ulici je, tvrdi Ljiljana Pavlović, započeta izgradnja još jedne slepe ulice širine 3,5 metara i ubuduće će im to biti prilaz kući, a od obećane okretnice će ih odvajati potporni zid. Nezadovoljni su, kažu, i širinom sokaka u kome ne mogu da se mimoiđu dva auta. Nadležni kažu da konfiguracija terena ne dozvoljava drugačije rešenje i da svi dobijaju ulicu i prilaz, ali ne po svačijoj želji.

    (1) detaljnije
  • darko bulatović

    Gradonačelnik Niša tvrdi da se ulice ne grade i sređuju "bez stajanja" zbog izbora

    Nakon što je na konferenciji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko medija najavio da se radi na 24 putna pravca i da će do kraja godine biti obnovljeno oko 50 km puteva u Nišu i okolini, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dva dana kasnije odbio da uživo odgovori na pitanje novinara Južnih vesti da li je užurbana izgradnja ulica u vezi sa predstojećim lokalnim izborima. Potom je mejlom odgovorio da "desetine kilometara ulica i puteva koje se grade nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama”, već da su sad stvoreni uslovi za gradnju.

    (35) detaljnije
  • drvored grdelica

    Građani negoduju zbog seče stabala na ulazu u Grdelicu

    Drvored platana na ulazu u Grdelicu, po kome je, kako kažu građani, ovo mesto i poznato, posečen je zbog izgradnje pešačke staze. Građani se pitaju da li je za uređenje prilaza Grdelici postojalo drugo rešenje jer je drvored bio njihov zaštitni znak. U Koridorima Srbije , preduzeću koje rekonstruiše ovaj deo puta, kažu da je posečen samo deo, ali da će na tim mestima zasaditi novo drveće.

    (5) detaljnije
  • koridor-10-otvaranje-3,-foto-Bojana-Antic

    Nadležni tvrde da se kosina na Koridoru ne obrušava, samo tako izgleda

    Zbog ranijeg obrušavanja brda i klizišta koja su se javljala na deonici južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, a i dalje izgledaju rizično, vozači strepe da je sam auto-put nebezbedan. U "Koridorima Srbije" uveravaju da nema mesta brizi.

    (32) detaljnije
  • grdelica put

    Rekonstruiše se ulica na ulazu u Grdelicu

    Oštećenu kaldrmu na ulazu u Grdelicu zameniće novi asfalt, a radovi bi trebalo da budu završeni za 3 meseca. Rekonstrukcija 579 metara puta koštaće 34 miliona dinara, a platiće iz preduzeće Koridori Srbije.

    (2) detaljnije
  • koridor 10

    Uz vatromet i muziku otvoren Koridor 10

    Nakon višegodišnjeg odlaganja auto-put ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj konačno je otvoren, a svečanost je održana kod mosta Vrla u Vladičinom Hanu. Najteža deonica auto-puta južnog kraka Koridora 10 je završena, rekao je na ceremoniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh i brojni ambasadori i zvaničnici iz regiona.

    (38) detaljnije
  • koridor 10

    Ministarstvo: Koridor 10 biće otvoren u subotu

    Iako su prethodnih nedelja i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka Zorana Mihajlović, ali i samo Ministarstvo “licitirali” sa tačnim datumom otvaranja auto-puta ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj - 15, 16. ili 17. maj, u Ministarstvu sada potvrđuju da će svečana ceremonija biti organizovana u subotu, 18. maja u popodnevnim satima. Zasad nema informacija o tačnoj lokaciji, vremenu, niti ko će zvanično i konačno otvoriti Koridor 10.

    (9) detaljnije
  • zorana mihajlović

    Mihajlović: Koridor 10 završen, otvaranje za desetak dana

    Nakon što je probijen i poslednji rok za otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru, ministarka Zorana Mihajlović objavljuje novi i kaže da je Koridor 10 završen i da će, u zavisnosti od vremenskih uslova, saobraćaj biti pušten za desetak dana.

    (10) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: