Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja stanova

 • zgrada za naucnike foto Vanja Keser

  Grad Niš se ponudio da završi stanove za mlade naučnike

  Završetak radova na izgradnji stanova za mlade naučnike u nedovršenoj zgradi u Branka Krsmanovića, koja je počela od 2008. godine, kako su najavili nadležni, mogao bi da preuzme Grad Niš. U zgradu bi, ukoliko je Ministarstvo prosvete proda ili ustupi Gradu, i u tom slučaju bili useljeni mladi istraživači i umetnici Univerziteta u Nišu koji imaju nerešeno stambeno pitanje, a u deo stanova i mladi bračni parovi, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

  (21) detaljnije
 • zgrada za naucnike foto Vanja Keser

  Gradilište na kome je pronađen 18-godišnjak za građane nebezbedno, nadležni kažu nema opasnosti

  “Ne postoji nikakva potencijalna opasnost po okolinu od strane objekta”, tvrde nadležni za gradnju stanova za mlade naučnike koja traje od 2008. godine u zgradi u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, gde je pronađeno telo 18- godišnjeg Jovana Veselinovića koji je nestao pre tačno mesec dana. Gradilište Nišlije iz okoline zovu najnebezbednijim mestom u gradu i pitaju kako se započeta gradnja stanova za mlade naučnike pretvorila u mesto od koga Nišlije strahuju.

  (18) detaljnije
 • novi nis foto TT

  Nepoznat datum kompletnog završetka "Novog Niša", gotovi stanovi za vojsku

  Nakon što je pre četiri godine počela gradnja “Novog Niša“ na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, koja je prodata američkom investitoru Clean Earth Capital, stanovi za vojsku su konačno završeni pošto su prethodno probijeni rokovi. Kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište koji će se, prema rečima investitora Ričarda Hanta, graditi na proleće naredne godine. Iako je završetak celog projekta ranije predviđen za 2021. godinu, kako je rekao Hant još uvek se ne zna kada će radovi biti gotovi.

  (13) detaljnije
 • Somborski bulevar? Odmah pored njive, imas tu i palete, moz' se iskoristi za podpalu. Niko te nece dira ☺

  Uskoro arheološka istraživanja na Somborskom bulevaru zbog planirane izgradnje stanova za bezbednjake

  Somborski bulevar u Nišu bi trebalo da bude još jedna lokacija za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Zbog sumnje da u ovom delu Niša ima arheoloških ostataka, kako kažu u KLERP-u, prvo će istraživati ovo područje. Javna nabavka za te radove se očekuje uskoro i u istraživanje će biti uloženo 12 miliona dinara.

  (4) detaljnije
 • Zgrada započeta još 1999. godine

  Belopalančani grade stanove za mlade bračne parove

  Nedovršeni objekat u blizini centra grada koji je do sada bio u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije, Opština Bela Palanka je otkupila za nešto više od 4 miliona dinara, a na tom mestu, kaže predsednik Opštine Goran Miljković, planira se izgradnja stanova koji bi se dali na korišćenje mladim bračnim parovima. Zgrada je započeta 1999. godine, a plan je da se stanovi završe do 2023. godine.

  (1) detaljnije
 • debata Dubočica

  Debata u Dubočici: Građani ne žele zgradu, investitor kaže - za posečeno drvo dobićete 60 komšija

  I dok građani već mesecima insistiraju na tome da u leskovačkom naselju Dubočica ne žele novu zgradu, već samo zelenilo, što su rekli i lično investitoru Bratislavu Jovanoviću, on im je na debati poručio da će biti posečeno samo jedno drvo i da će u zamenu za to dobiti 60 novih komšija, ali i kafić i teretanu. To je izazvalo ogromno nezadovoljstvo građana, ali investitor kaže da će početi da zida maja sledeće godine, ako to struka odobri.

  (5) detaljnije
 • Policija pronašla ugljenisano telo

  U Nišu uhapšen investitor zbog prevare sa stanom

  Zbog sumnje da je od 45-godišnjeg muškarca uzeo 16.500 evra za stan u zgradi koju nikada nije završio, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, uhapšen je 70-godišnji investitor.

  (8) detaljnije
 • bager kašika foto aleksandar kostic

  Firma koja je rušila u Savamali gradi sa Turcima jeftine stanove u Nišu i Vranju

  Posao državne stanogradnje obavljaće i "Milenijum tim", firma koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za "Beograd na vodi". Iz Ministarstva građevinarstva saopšteno je da će baš oni zajedno sa turskom kompanijom Tašjapi, sa kojom je ugovor potpisan u krajem 2018. godine, graditi 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju za službenike snaga bezbednosti Srbije.

  (5) detaljnije
 • zgrada

  Jeftine stanove za snage bezbednosti u Nišu i Vranju grade Turci

  Kompanija "Tašjapi" iz Turske sa čijim je predstavnikom pre nekoliko dana potpisan ugovor u Vladi Srbije, biće izvođač radova u Nišu i Vranju, te će Turci graditi ukupno 376 stanova koja će u ovim gradovima biti dostupni onima koji rade u snagama bezbednosti - vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji. Nedavno osnovana državna preduzeća će, kako kažu u Ministarstvu građevinarstva, u ovom projektu biti investitori.

  (10) detaljnije
 • Više od 9 meseci kasni izgradnja zgrade za izbeglice u Prokuplju

  Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila 2017. kada je lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u predsedničkoj kampanji, podržavajući Vučića, postavio kamen temeljac za izgradnju zgrade sa 20 stanova za izbegle i raseljene, rok za završetak zgrade, mart ove godine, "probijen" je punih 9 meseci.

  (1) detaljnije
 • Vranje

  Vlada Srbije u Vranju osnovala preduzeće za gradnju jeftinih stanova

  Jeftine stanove za ljude koji rade u organima bezbednosti gradiće posebna preduzeća koja je osnovala Vlada Srbije. Jedno od tih preduzeća osnovano je i u Vranju, gde je najavljena izgradnja 186 stanova.

  (3) detaljnije
 • stambene zgrade

  Opet pomeren rok za početak gradnje jeftinih stanova u Nišu i Vranju

  Proleće i kraj avgusta su prošli, a stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju još nisu počeli da se grade, iako su to bili termini koje su nadležni najavljivali. Novi termin je kraj oktobra, prema najavama ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, koja je rekla da su izdate građevinske dozvole za prve stanove.

  (6) detaljnije
 • Stočni trg

  KLER: Restitucija ne zaustavlja izgradnju kuća za Rome na Stočnom trgu

  Izgradnja 25 kuća za Rome na Stočnom trgu neće biti obustavljena zbog toga što su neke od parcela na kojima bi trebalo da se gradi u postupku restitucije, kazao je Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Objašnjava da zemljište neće biti vraćeno, već bi naslednici trebalo da budu obeštećeni.

  (8) detaljnije
 • mahala

  Većnica: Od 2011. poznata lokacija za romske kuće, a nije bilo primedbi

  Iako je, prema rečima gradske većnice Tijane Đorđević Ilić, pre 7 godina određena lokacija za gradnju stanova za Rome u Nišu, stanovnici Medoševca, koji od prošle godine kada je najavljena izgradnja negoduju zbog ove odluke, kažu da ranije nisu bili upoznati sa tim planom te da nisu mogli tada da reaguju.

  (2) detaljnije
 • romi

  Stanovnici Medoševca najavili proteste zbog izgradnje kuća za Rome

  Zbog toga što je već sasvim izvesno da će se 25 kuća za Rome, čiju će izgradnju većim delom finansirati EU, graditi na lokaciji kod Stočnog trga, u blizini Ulice Ivana Milutinovića, stanovnici Medoševca su negodovali i najavili čak i proteste. Kako su saopštili iz Saveta građana Medoševca, gradska vlast je zanemarila njihove predloge da se kuće rasporede po različitim delovima grada, umesto da budu izgrađene sve na jednom mestu.

  (6) detaljnije
 • romi

  Početak gradnje stanova za Rome u Nišu najavljen za april

  Kuće za 50 romskih porodica trebalo bi da počnu da se grade u aprilu, na lokaciji koja je i prvobitno predviđena, u Ulici Ivana Milutinovića. Uprkos tome što su stanovnici Medoševca protestovali zbog odluke da se na ovom mestu napravi 25 kuća za Rome i obećanja gradske vlasti da će uvažiti zahteve ovih građana, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kažu da je u toku procedura izrade dokumentacije i svega što prethodi izgradnji.

  (15) detaljnije
 • U Prokuplju počela izgradnja stanova za izbeglice

  Iako su zvanični radovi započeti još aprila ove godine, kada je predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u predsedničkoj kampanji u Prokuplju postavio kamen temeljac za 20 stanova za izbegla i raseljena lica, izgradnja objekta počela je tek pre nekoliko dana.

  (1) detaljnije
 • Dacic Prokuplje foto Lj.M.

  Dačićev kamen temeljac zarastao u korov

  Iako su radovi u Prokuplju zvanično započeti aprila, kada je lider SPS-a u jeku predsedničke kampanje postavio kamen temeljac za izgradnju stanova za izbegle i raseljene, čitav prostor je zarastao u korov i ništa od tog dana nije urađeno. U korov zarastao i drugi Dačićev temeljac za policijsku stanicu.

  (7) detaljnije
 • Romsko naselje

  U Nišu najavljena izgradnja stanova za 50 romskih porodica

  Za oko 2 godine u Ulici Ivana Milutinovića koja se nalazi na putu za Medoševac trebalo bi da budu izgrađeni stanovi za najsiromašnije romske porodice. Evropska unija finansira ovaj projekat sa milion evra, dok 300.000 ide iz gradske kase.

  (2) detaljnije
 • vladicin han foto i.m.

  Stanovi za devet romskih porodica iz Vladičinog Hana

  Devet romskih porodica, korisnika socijalne pomoći čiji su domovi uništeni u poplavama i klizištima pre 2 godine, preselile su se iz kontejnera u nove domove opremljene osnovnim nameštajem i belom tehnikom. Devet stanova je smešteno u pet objekata u selu Prekodolce.

  detaljnije