Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja

 • Park Madera Le

  Stanari traže poništenje odluke o izgradnji višespratnice umesto parka u centru Leskovca

  Kako bi sprečili izgradnju višespratnice na mestu gde se trenutno nalazi park za decu, stanari zgrada kod popularne ”Pepeljugine vile” uložili su prigovor na odluku Gradske uprave, koja je pre nekoliko dana privatnom investitoru dala odobrenje za gradnju. Stanari u žalbi traže poništenje rešenja, kao i objašnjenje zašto je promenjena firma koja je izradila prvi projekat, ali i podsećaju da se u tom delu Leskovca već nalazi 8 višespratnica, te da su deci neophodan park i zelenilo.

  (2) detaljnije
 • Park

  Odobrena izgradnja višespratnice na mestu parka za decu u centru Leskovca, stanari najavljuju nove proteste

  I pored nekoliko protesta, prikupljenih 1.500 potpisa protiv gradnje, Komisija za planove grada Leskovca odobrila je zahtev privatnog investitora za gradnju višespratnice na mestu gde se sada, između 3 zgrade, nalazi park za decu. U saopštenju stanari zgrada kod popularne ”Pepeljugine vile” za ovakvu odluku direktno krive Gradsku upravu koja je potvrdila tu odluku, ali i navode da su interesi investitora najvažniji, što ih neće sprečiti da nastave sa protestima.

  (9) detaljnije
 • zelena pijaca

  Počinju radovi na izgradnji zelene pijace u Prokuplju, vrednost oko 350 miliona dinara

  Upravna zgrada, 15 infrastrukturno opremljenih lokala, poslovni objekat sa magacinskim prostorom za odlaganje proizvoda i poseban objekat za mlečne proizvode i sanitarni blok imaće nova zelena pijaca u Prokuplju, čiji su radovi na izgradnji započeli tokom dana. Vrednost radova je oko 350 miliona dinara, a finansiraće ih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Grad Prokuplje.

  (8) detaljnije
 • stadion Leskovac

  Cvetanović: Stadion u Leskovcu biće završen do februara naredne godine

  Nakon što je srušen stari gradski stadion u Leskovcu, početkom jula krenulo se izgradnjom novog, a posle tri meseca od početka gradnje, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zadovoljan je dinamikom kojom se radovi za sada odvijaju. Očekuje da sve bude završeno do februara 2023. godine, ali za sada, kako kaže, ne zna ko će se brinuti o stadionu nakon završetka izgradnje.

  (41) detaljnije
 • Centar izvrsnosti - Vranje

  Vranje dobija Obrazovno-naučni centar na izletištu Ćoška, odlučila Vlada Srbije

  Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o osnivanju Obazovno-naučnog centra “Ćoška - Rista Stajić” u Vranju. Izgradnja ovog centra na vranjskom izletištu Ćoška najavljena je pre sedam meseci iz lokalne samouprave, a kako je tada objašnjeno, tamo će se izučavati fizika, hemija, matematika i astronomija.

  (5) detaljnije
 • 1631277272104

  Inspekcija nakon žalbe komšija obustavila izgradnju kuće u Vlasotincu

  Da gradilište u centru nije adekvatno obezbeđeno i da sumnja da je vlasnik objekta u izgradnji pekoračio i odstupio od propisa, žalila se inspekciji Vlasotinčanka čija kuća se nalazi odmah pored. Tvrdi da zbog visine stambenog objekta trpi štetu, jer joj je kuća zagrađena i zaklonjena od svetlosti. Opštinski građevinski inspektor za Južne vesti kaže da je juče bio na terenu i utvrdio da postoje sitna odstupanja zbog čega je do promene projektne dokumentacije obustavio radove.

  (18) detaljnije
 • novi nis

  Nadležni tvrde da višespratnice na periferiji Niša neće loše uticati na život građana

  Da će soliteri, čija se izgradnja prema novim izmenama generalnog urbanističkog plana Niša planira na 41 lokaciji u gradu i na oko 100 hektara, biti građeni samo na periferiji, tvrde iz Zavoda za urbanizam i dodaju da oni neće loše uticati na život građana. Gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da će višespratnice biti simboli grada i da će nova naselja rasteretiti centar grada.

  (38) detaljnije
 • ukc niš

  Sukobe zbog izgradnje privatne klinike kod novog Kliničkog centra u Nišu rešavaće sud

  Ugrožavanje bezbednosti, dovođenje pacijenata u zabunu i ometanje funkcionisanja Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu - problemi su koje je, prema rečima direktora ove ustanove Zorana Perišića, donelo to što privatni investitor gradi polikliniku odmah pored Urgentnog centra, za šta koristi put između gradilišta i UKC-a. Međutim, advokat investitora kaže da Perišić nema pravo da određuje ko će koristiti ovaj put i da je reč o ličnom, a ne pravnom interesu.

  (94) detaljnije
 • brnabic

  Premijerka u Nišu obećala 1.000 novih radnih mesta, kaže dolaziće i stranci da rade jer je nezaposlenost pala

  Otvaranje fabrike u kojoj će biti zaposleno 1.000 ljudi, početak gradnje auto-puta mira od Niša do Drača, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnja gasovoda do Bugarske - samo su neke od stvari koje u današnjoj poseti Nišu najavila premijerka Srbije Ana Brnabić. Navela je i da će u Niš dolaziti stranci da rade jer je nezaposlenost pala.

  (76) detaljnije
 • trg le

  Na leskovačkom Trgu nema radnika, do sada završena tek trećina radova

  Pre samo dva meseca radovi na gradskom Trgu u Leskovcu krenuli su ubrzanin tempom, a kada se očekivalo da će se sa radovima nastaviti, došlo je do novog zastoja. Jutros na Trgu nije bilo nijednog radnika, a nakon godinu i po dana, iako je rok za završetak bio 365 dana, urađeno je svega 37%, navodi se u saopštenju Grada i dodaju da je nemoguće predvideti konačan završetak radova.

  (3) detaljnije
 • park Madera Le

  Cvetanović o izgradnji višespratnice zbog koje protestuju građani: Biće parka i parkinga

  Predlog odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" da se na sednici Skupštine Leskovac raspravlja o izgradnji višespratnice na mestu parka za decu u centru grada, zbog čega građani protestuju, nije prihvaćen, ali je ipak bilo reči o tome. Gradonačelnik Goran Cvetanović po prvi put je javno komentarisao izgradnju višespratnice rekavši da su se u tom parku godinama unazad okupljali narkomani, ali da i će investitor o svom trošku u blizini izgraditi park za decu.

  (7) detaljnije
 • park Madera Le

  Leskovčani zbog protesta protiv izgradnje višespratnice dobili prijave

  Nakon što su tri protekla vikenda stanari zgrada kod popularne "Pepeljugine vile" u užem centru Leskovca protestovali protiv najavljene izgradnje višespratnice na mestu gde se nalazi park za decu, protiv pet osoba koje su učestvovale u protestima, podnete su prijave policiji. Kako kažu stanari zgrada za Južne vesti , prijave je podneo sam investitor, a zbog zloupotrebe službenog položaja i ugrožavanje bezbednosti ljudi i nepoštovanja epidemioloških mera.

  (5) detaljnije
 • Šetalište Vranjska Banja

  "Milenijum resort" sa američkom kompanijom gradi hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

  Beogradska firma “Milenijum Resort”, poznata po mnogim državnim unosnim projektima, i američka hotelska kompanija “Marriot International” gradiće kompleks hotela u Vranjskoj Banji, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Direktor "Milenijuma" Stojan Vujko kaže da će njegova firma u projekat uložiti 90 miliona evra i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

  (5) detaljnije
 • park

  Umesto parka za decu u centru Leskovca planiraju izgradnju višespratnice

  Zbog namere privatnog investitora da na mestu parka za decu koji se nalazi između 3 zgrade kod popularne "Pepeljugine vile" podigne stambenu zgradu, stanari okolnih zgrada organizovali su protest i kažu da će se boriti da na tom mestu i dalje ostane park. Parcelu je gradska vlast prodala 2012. godine, a urbanističkim planom iz 2019. godine je dozvoljena gradnja višespratnice.

  (7) detaljnije
 • Nevena Leskovac

  Gradnja pogona za pakovanje poljoprivrednih proizvoda u Leskovcu

  U radnoj zoni "Nevena" gradiće se objekti za pakovanje svežih i dehidriranih poljoprivrednih proizvoda, piše portal eKapija. Planirana izgradnja svih objekata će se prostirati na 1.738 kvadrata, a objekat će imati i deo za sklapanje kartonskih kutija i gajbica, kao i skladišni prostor za poljoprivredne proizvode.

  detaljnije
 • vrtić

  Novi rok za završetak vrtića u Brzom Brodu kraj juna, a u Novom Selu kraj izgradnje planiran za oktobar

  Iako je krajem prošle godine Niš trebalo da dobije dva nova vrtića, rokovi su produženi, te sada iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj navode da je novi rok za završetak vrtića u naselju Brzi Brod kraj sledećeg meseca. Dinamika izgradnje drugog vrtića u Novom selu biće usporena, jer, kako navode, rešavaju probleme oko tehničke dokumentacije, pa bi izgradnja te ustanove konačno trebalo da bude gotova do kraja leta ili oktobra ove godine.

  (9) detaljnije
 • zgrada za naucnike foto Vanja Keser

  Grad Niš se ponudio da završi stanove za mlade naučnike

  Završetak radova na izgradnji stanova za mlade naučnike u nedovršenoj zgradi u Branka Krsmanovića, koja je počela od 2008. godine, kako su najavili nadležni, mogao bi da preuzme Grad Niš. U zgradu bi, ukoliko je Ministarstvo prosvete proda ili ustupi Gradu, i u tom slučaju bili useljeni mladi istraživači i umetnici Univerziteta u Nišu koji imaju nerešeno stambeno pitanje, a u deo stanova i mladi bračni parovi, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

  (21) detaljnije
 • somborski

  Ustupanje atarskog puta u Panteleju državi uvod u završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara

  Na hitnoj sednici niške Skupštine odbornici su usvojili odluku da atarski put u naselju “Ardija” u Panteleju ustupi državi kako bi se tu gradili stanovi za bezbednjake, a kako je pojasnio većnik Nenad Stanković, Grad dobija izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadanjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

  (16) detaljnije
 • ulice Leskovac

  Za letnje održavanje puteva 48 miliona dinara iz leskovačkog budžeta

  357 kilometara opštinskih i 79 kilometara nekategorizovanih puteva do novembra će održavati frma Trejs Srbija, potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a građane će taj posao koštati 48 miliona dinara, koliko je u budžetu planirano za najboljeg ponuđača na tenderu.

  detaljnije