Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja

 • Glavna autobuska stanica

  Poznate lokacije za Glavnu autobusku stanicu i Muzičku dvoranu u Nišu

  Glavna autobuska stanica koja godinama “zatvara” Tvrđavu, prema planskim dokumentima koja su usvojena na Gradskom veću, trebalo bi da bude izmeštena iza Duvanske industrije, kao što je i prvobitno najavljeno. Muzička dvorana, namenjena raznim umetničkim dešavanjima, biće na Bulevaru Nemanjića kod bivše garaže " Niš ekspresa" , gde će se graditi i " Delta siti" .

  (19) detaljnije
 • put

  Počeli radovi na obnavljanju puta Leskovac - Jašunjski manastiri

  Staru kamenu kocku koja se nalazila na jednom delu puta koji vodi od Leskovca ka Jašunjskim manastirima, prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, u narednih 60 dana zameniće novi dvoslojni asfalt.

  detaljnije
 • Zgrada Ković nadogradnja

  Nišlija 17 godina čeka građevinsku dozvolu za nadogradnju zgrade

  Od januara 2001. godine Nikola Ković čeka dozvolu da počne nadogradnju sprata i potkrovlja na četvorospratnici na Trošarini, u kojoj je tada stanovao. Dok iz Gradske uprave odbijaju da je izdaju, jer u projektu nema lifta, sud poništava rešenja Grada i vraća na ponovno odlučivanje, te ovaj Nišlija ne izlazi iz “začaranog kruga”.

  (10) detaljnije
 • Zorana Mihajlovic jeftini stanovi vranje foto gradska uprava vranje

  Gradnja jeftinih stanova u Vranju počinje na proleće

  Vranje je jedini od 6 gradova u kojima je planirana gradnja jeftinih stanova za vojsku i policiju, a koji je kompletno spreman za početak izgradnje, pa bi radovi, prema najavi ministarke Zorane Mihajlović, trebalo da počnu od aprila do juna. Planirana je izgradnja 190 stanova na površini od 7.500 kvadratnih metara.

  (4) detaljnije
 • Niš tvrđava

  Groblje za kućne ljubimce i najam bicikala sledeće godine u Nišu?

  Niš bi, sudeći po planu razvoja koji će se ove nedelje naći pred odbornicima, sledeće godine trebalo da dobije infrastrukturu koja je svojstvena svetskim metropolama. Osim groblja za kućne ljubimce, planirano je da se uvede usluga rent-a-bajk, izgradi Veletržnica, Delta siti, Lidl, akva-park, Muzička dvorana, Univerzitetski sportski kompleks, “Niš na Nišavi”...

  (15) detaljnije
 • zgrade

  Poligon niške kasarne i Asambair u Vranju moguće lokacije jeftinih stanova

  Od 3 lokacije koje su bile u opticaju u Nišu, kako kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković, predloženo je da se jeftini stanovi grade na poligonu uz kasarnu “Knjaz Mihailo”, gde bi trebalo da bude izgrađen novi deo Somborskog bulevara. U Vranju će se stanovi za vojsku i policiju, kako kaže gradonačelnik Slobodan Milenković, najverovatnije graditi u naselju Asambair.

  (9) detaljnije
 • Darko Bulatović

  Bulatović: Kamen temeljac za "Delta siti" u martu 2018. godine

  Navodeći koje investicije građani mogu da očekuju u 2018, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada najavio da će u martu biti postavljen kamen temeljac za novi tržni centar na prostoru bivše garaže “Niš ekspresa”, koga je kupio konzorcijum radnika i kompanije "Delta ril estejt" povezane sa biznismenom Miroslavom Miškovićem.

  (26) detaljnije
 • Novi Niš

  Nova bankarska garancija za “Novi Niš”, prvi stanovi do kraja 2018.

  Kako bi se osigurali da će investitor do 2021. godine da završi projekat “Novi Niš”, pojašnjava Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Grad treba da potpiše sa investitorom novu bankarsku garanciju, na osnovu aneksa ugovora kojim je predviđeno da prvi stanovi na prostoru bivše kasarne “Bubanjski heroji” treba da budu gotovi do kraja 2018.

  (15) detaljnije
 • Tamara i Bogdan

  “Prodali” korake za više od 2 miliona dinara za izgradnju dečijeg Hemato-onkološkog odeljenja

  Nakon više od 250.000 koraka, mladi humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, koji su pre osam dana pešaka krenuli iz Beograda, stigli su u Niš, a svoje korake “prodali su” za više od 2 miliona dinara, da bi se što pre završilo dečije Hemato-onkološko odeljenje, u kome će se lečiti mališani sa juga Srbije.

  (1) detaljnije
 • Studentski dom

  Ponovo najavljen nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu

  Do kraja godine bi, prema rečima direktora Studentskog centra Radeta Rajkovića, trebalo da bude raspisan novi tender za izbor firme koja će nastaviti da gradi dom za studente kod Elektronskog fakulteta u Nišu, gde već 3 godine nije bilo radova zbog sudskog spora sa izvođačem.

  (3) detaljnije
 • udarne rupe

  Problem udarnih rupa u Nišu zbog nestručnosti i slabe kontrole

  I dok vozači već decenijama, najčešće bezuspešno, pokušavaju da izbegnu udarne rupe u skoro svim delovima Niša, gradska vlast kaže da čini sve što je u njihovoj mogućnosti da ih zakrpi, pa i da poboljša kvalitet asfalta. Međutim, iznova se javljaju nove rupe, zakrpe pucaju, a stučnjaci kažu da je to zbog toga što se za razliku od gradova Evropske unije, niške ulice ne saniraju stručno i što se "krpljenje" ne kontroliše.

  (20) detaljnije
 • Klinički centar stari deo

  Prvi Dečiji urgentni centar biće napravljen u Nišu do kraja godine

  U starom delu Kliničkog centra u Nišu, kako je najavio direktor Zoran Radovanović, do kraja ove godine biće napravljen prvi Dečiji urgentni centar u Srbiji. Na jednom mestu će mališani imati pedijatra i svu potrebnu dijagnostiku. Sledeće godine Niš možda dobije i Dečiju bolnicu.

  (11) detaljnije
 • instrumenti muzika sala

  Još neizvesno gde će se graditi dvorana u Nišu

  Iako još nije poznata lokacija na kojoj bi, prema najavama ministra kulture Vladan Vukosavljevića, za nekoliko godina trebalo da bude izgrađena muzička dvorana u Nišu, Gradsko veće je počelo sa aktivnostima oko planiranja gradnje ovog objekta.

  (8) detaljnije
 • Bivši predsednik i potpredsednica Vlade na zajedničkom sastanku

  Nikolić: Kina podržala izgradnju kanala Morava-Vardar

  Plovni kanal koji bi trebalo da poveže Veliku i Južnu Moravu i Vardar do Soluna, čime bi prema ranijim najavama Vranje dobilo luku, gradiće se ako se sa idejom bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, kako je najavio, slože Makedonija i Grčka, jer je Kina podržala ovaj projekat.

  (9) detaljnije
 • Ministar Vladan Vukosavljević

  Ministar najavio izgradnju muzičke dvorane u Nišu

  Dvorana za koncerte, predstave, izložbe i druge kulturne manifestacije, mogla bi da bude izgrađena u Nišu za 4 do 5 godina, najavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. On je kazao da će Republika da podrži pravljenje ovog prostora.

  (7) detaljnije
 • Počeli radovi na izgradnji crkve u Prokuplju; foto: Lj.M.

  Vojska kopa temelj za novu crkvu u Prokuplju

  Dugo najavljivan početak radova na izgradnji nove crkve Svetog Đorđa u Prokuplju započeo je danas uz pomoć mehanizacije Vojske, a uskoro će, uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, biti postavljen i kamen temeljac. Plan je da se do zime završe temelj i ploča kako bi na proleće počelo zidanje hrama planiranog još 1934. godine.

  (5) detaljnije
 • Lozni kalem

  Do kraja godine saobraćajnica i trotoar na Loznom kalemu

  Da bi povećao turistički promet u Nišu i Niškoj banji i stvorio uslove za nove investicije na Loznom kalemu, Grad će, prema najavama, do kraja godine izgraditi saobraćajnicu i trotoar na ovoj lokaciji. Očekuje se da tu bude izgrađen akva-park, kao i hala filipinske kompanije “IMI”, a plan gradske vlasti je da taj deo Niša postane turističko-poslovni i rekreativni lokalitet.

  (9) detaljnije
 • Spojiće bulevare Nikola Tesla i 12. februar

  Novi bulevar u Nišu do kraja godine

  Ulica koja spaja bulevare Nikola Tesla i 12. februar, do kraja godine bi trebalo da postane i sama bulevar, najavljuje Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Zasad je “radni naziv” Somborski, a njegova dužina biće oko 535 m i prostiraće se između kompleksa “Filip Moris” i Mašinske indistrije.

  (16) detaljnije
 • Do kraja godine bi trebalo da se završi hemato-onkološko odeljenje

  Pola miliona od Medijane za opremanje klinike za lečenje dece

  Najveća niška opština je odlučila da sa pola miliona dinara pomogne NURDOR-u i priključi se akciji u kojoj se prikuplja novac za završetak izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Predsednik Opštine Medijana je rekao da će izdvojiti novac građana i za narednu fazu izgradnje i pozvao sve da se uključe, da bi deca što pre dobila bolje mesto za lečenje.

  (2) detaljnije
 • Kada će ova zgrada postati useljiva?

  Neizvestan završetak izgradnje Studentskog doma zbog sudskog spora

  Iako je trebalo da se prvi studenti još 2015. godine usele u novi Studentski dom, koji se još od 2009. gradi kod Elektronskog fakulteta u Nišu, već 2 godine majstori i mašine ne grade zgradu, jer je firma “Put inženjering”, koja je izvodila radove, tužila Ministarstvo prosvete zbog kašnjenja sa isplatom. Zato se ne zna kada će radovi na izgradnji biti nastavljeni.

  (4) detaljnije