Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlet

 • kukavica

  Dvodnevni izlet iz Leskovca do Kukavice

  Školarci koji žele da jesenji raspust provedu u prirodi, ali i svi koji žele aktivan vikend, mogu se do 6. novembra prijaviti za dvodnevni izlet do Kukavice. Polazak je planiran za 10. novembar u 8 sati, a povratak je 12. novembra u popodnevnim satima.

  detaljnije
 • pasjacki vis

  U subotu pešačenje do Pasjačkog visa

  Ljubitelji prirode i rekreativci moći će da se prošetaju do Pasjačkog visa, oblasti koja leži na tromeđi Toplice, Puste reke i Pomoravlja. Akcija je zakazana za 27. oktobar, a okupljanje učesnika je ispred prostorija Planinarsko-skijaškog kluba “Kukavica” u Leskovcu. Zainteresovani se za ovu akciju mogu prijaviti do 25. oktobra.

  detaljnije
 • Ribarska banja

  U Ribarsku Banju sa akcijom "Svi u prirodu"

  Sportsko-rekreativni dan na čistom vazduhu, po kome je poznata Ribarska Banja, moći će da provedu sve Nišlije koje se odluče da u nedelju, 23. septembra krenu na akciju "Svi u prirodu".

  detaljnije
 • Krajkovačko jezero

  Do Malog Jastrepca i Krajkovačkog jezera sa akcijom "Svi u prirodu"

  Pešačka tura do Taktove zemunice, za koju se vezuje priča o tome kako su se u njoj partizani krili za vreme Drugog svetskog rata, zatim do izletišta Jasenove vode, a onda i Krajkovačkog jezera, destinacije su na koje vodi akcija “Svi u prirodu” u nedelju, 29. jula.

  (5) detaljnije
 • Hrast-Divljana-foto-JV

  Akcija “Svi u prirodu” vodi u Divljanu i na jahanje

  Pešačenje do manastira Svetog Dimitrija i Starog hrasta u naselju Divljana, nedaleko od Bele Palanke, a onda i jahanje u Konjičkom klubu Čegar, aktivnosti su koje očekuju izletnike u nedelju, 22. jula u okviru akcije “Svi u prirodu”.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet i gledanje finala Svetskog prvenstva na vodopadu Tupavica

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, smešten na Staroj planini, mesto je koje će u nedelju, 15. jula moći da posete svi zainteresovani u sklopu akcije “Svi u prirodu”. Kako će se tokom izleta igrati finale Svetskog prvenstva u fudbalu, u Savezu za rekreativni sport Niša kažu da je obezbeđeno i gledanje ovog meča.

  (1) detaljnije
 • sokobanja

  Izleti za studente i školarce krajem jula

  U društvu dvadesetoro Španaca, Italijana, Holanđana, Rusa, Čeha, Nemaca i Estonaca, kažu u organizaciji AEGEE-Niš, studenti i srednjoškolci iz Niša mogu se prijaviti i krenuti na izlete u Sofiju, Sokobanju ili na Kamenički vis i Cerjansku pećinu.

  (1) detaljnije
 • Midzor

  Uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu

  Za one sa nešto više kondicije planinari niškog kluba Mosor u nedelju, 28. januara organizuju uspon na najviši vrh Stare planine Midžor, dok se početnici mogu zaustaviti na Babinom zubu. Takođe, kako kažu u niškom klubu, mogu krenuti i oni koji žele da skijaju, a u organizaciji ovog dela pomoćiće ski sekcija Mosora.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Jednodnevni izlet iz Niša opet do Kopaonika

  Osim sportsko-rekreativnih aktivnosti na Kopaoniku, jednodnevni izlet će, prema najavama, obuhvatiti i pešačku turu do Gejzera i Mestođa. Polazak je u nedelju 12. novembra, u blizini niške Tvrđave.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Za vikend jednodnevni izlet do Kopaonika sa polaskom iz Niša

  Srebrna i Sunčana planina neki su od nadimaka Kopaonika, što dovoljno govori o karakteristikama ovog nacionalnog parka, a Nišlije će u nedelju, 5. novembra, u okviru akcije “Svi u prirodu” imati šansu da je posete i pritom se posvete rekreaciji, jer je u ovaj jednodnevni izlet uključena i pešačka tura.

  (2) detaljnije
 • Ribarska banja

  Jednodnevni izlet u Ribarsku Banju, poznatu po čistoj vodi i vazduhu

  Kako se nalazi na obroncima Jastrebca, Ribarska Banja poznata je kao oaza čistog vazduha, kako kažu na sajtu ovog mesta, ali i da ima toliko kvalitetnu vodu, da su je posećivali gotovo svi srpski kraljevi, zbog čega je i poznata kao “kraljevska banja”. Upravo tamo akcija “Svi u prirodu” vodi Nišlije u nedelju, 29. oktobra, a polazak je zakazan za 7 sati.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet do živopisnog kanjona i vodopada nedaleko od Pirota

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, kao i neobični kanjon Rosomače, čije litice obrazuju rupe, koje podsećaju na lonce, biće destinacije u kojima će svi ljubitelji prirode i rekreacije moći da uživaju u nedelju, 22. oktobra. Kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niš, polazak na ovaj izlet je u 7 sati, sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu.

  detaljnije
 • Planinarenja sekcija

  Učenici planinarali po Malom Jastrepcu

  Inovativna sekcija Osnovne škole “Ratko Vukićević” u Nišu okupila je ovog vikenda 20 planinara, roditelje, 23 đaka i njihovu učiteljicu, koji su iskoristili poslednje lepo vreme, planinarili i uživali na izletu na Malom Jastrepcu.

  detaljnije
 • Planinarenja

  Niški planinari vode na planine Ozren i Devica

  Leto se bliži kraju, a sa njim i lepo vreme. Niški planinarski klubovi žele da iskoriste poslednje zrake sunca i zato pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na dva izleta ovog vikenda - na Ozren u subotu, 9. septembra, dok je aktivnost na planini Devica predviđena za nedelju, 10. septembra.

  detaljnije
 • Kamenički vis se nalazi blizu sela Kamenica, po kojoj je i dobio ime; foto: wikimedia/Dragan Jankovic Faza…

  Besplatan prevoz do Kameničkog visa za 1. maj

  Za sve one koji žele da 1. maj, međunarodni praznik rada, provedu u prirodi, a nemaju prevoz, besplatne vožnje autobusom obezbeđene su na svaka dva sata, a odredište je Kamenički vis, jedno od najposećenijih izletišta u okolini Niša.

  (1) detaljnije
 • Pecina-foto-Sasa-Panakidic

  Izlet do pećine sa crtežima starim hiljadama godina

  Oni koji žele da posete jednu od najvećih pećina na Balkanu, poznatu po tome što je u njoj oslikan solarni kalendar iz kasnog neolita, mogu da se prijave za učešće u akciji Planinarskog društva "Naissa" i 10. jula odu na izlet u pećinu Maguru i tvrđavu Belogradčik u Bugarskoj. 

  (3) detaljnije
 • Vodopad-Stara-planina.jpg

  Izlet do staroplaninskih vodopada

  Oni koji žele da se uvere u prirodne lepote tri staroplaninska vodopada Bukovački do, Piljski vodopad i Bigar mogu u subotu 7. novembra poći na izlet niškog Planinarskog kluba "Železničar".

  detaljnije
 • Mladi_za_turizam

  "Mladi za turizam" primaju nove članove

  Mladi koji se interesuju za turizam, ekonomiju, hotelijerstvo, zaštitu žuvotne sredine, novinarstvo, marketing, dizajn, fotografiju i u tim oblastima se školuju mogu da iskustvo steknu u Udruženju "Mladi za turizam" koje do 15. oktobra prima nove članove.  

  detaljnije
 • djavolja

  Izlet do Đavolje varoši za Svetski dan turizma

  Avanturisti iz Niša i okoline mogu se prijaviti do četvrtka 24. septembra za odlazak na izlet do Đavolje varoši koji će povodom Svetskog dana turizma biti održan u nedelju 27. septembra.

  detaljnije
 • vodopad

  U akciji "Svi u prirodu" do kanjona Vučjanke

  Obilaskom kanjona reke Vučjanke na obroncima planine Kukavica, pešačenjem do Skobaljić grada i obližnjih visova u nedelju 13. septembra biće nastavljena akcija “Svi u prirodu”.

  detaljnije