Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlozba fotografija

 • Sadašnji izgled keja na Nišavi

  Istorija pirotskog keja na jednom mestu

  Izložbom fotografija i dokumenata pod nazivom “Kej - nekad i sad”, Muzej Ponišavlja Pirot i Istorijski arhiv u Pirotu obeležiće 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja, zaštitnog znaka grada i ponosa svih Piroćanaca.

  detaljnije
 • izložba eu info kutak

  U EU info kutku izložba o kulturnom nasleđu

  Postavka "Putovanje kroz kulturno nasleđe" već se nalazi u EU info kutku u Voždovoj ulici u Nišu, a kažu da kroz fotografije građani mogu da se upoznaju sa evropskim i srpskim kulturnim nasleđem. Izložba će biti otvorena do 14. jula.

  detaljnije
 • Šaban Bajramović

  Svirka i izložbe u čast Šabana Bajramovića

  Već 10 godina je Niš, ali i čitav svet bez kralja romske muzike Šabana Bajramovića i upravo u njegovu čast 7. i 8. juna biće upriličena manifestacija “Me sem Šaban”. Organizatori kažu da će 7. juna na amfiteatru na Nišavi biti muzičko veče, dok je naredni dan predviđen za foto-izložbu i tribinu u prostorijama Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • 1 Narodni muzej vranje foto i.m

  U Vranju Izložba fotografija zaboravljenih igračaka dece migranata

  Na platou ispred vranjskog Narodnog muzeja će u petak, 25. maja od 12:30, biti otvorena izložba “Ostavljene uspomene” sa fotografijama ostavljenih i izgubljenih igračaka dece migranata iz Prihvatnog centra u Preševu. Autor izložbe je Vranjanka Milica Anđelković Jovanović.

  detaljnije
 • izložba ivan nikolić

  U Nišu izložba fotografija o neizgovorenim mislima

  Mladi niški umetnik Pavle Nikolić izložiće fotografije o “onome o čemu se ne priča, a neprestano ponavlja”. Ova neobično zamišljena izložba o “nikad izgovorenim mislima” biće otvorena u nedelju 27. maja u niškom kafiću "Paris art".

  (1) detaljnije
 • niš

  Nišlija izlaže “ulične” fotografije u kafiću “Paris Art”

  Fotografije koje je usnimio spontano, na ulici, beležići kadrove i praveći od njih priče, Nišlija Dalibor Čerškov izložiće u kafiću "Paris Art", a otvaranje je u nedelju 22. aprila.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

  detaljnije
 • Izložba Dina

  Izložba radova slikarke koja se umetnošću bori protiv depresije

  Otvaranje izložbe mlade umetnice Dine Abu Majaleh, koja je rođena u Nišu, ali se kao mala odselila u Jordan, a koja svoj rad smatra ličnom “terapijom boja” protiv depresije, zakazano je za 11. mart. Njene slike i fotografije biće izložene u “Gradskom klubu 1846” u Nišu.

  detaljnije
 • Galerija narodni muzej vranje foto i.m.

  Izložba o Vranju na fotografijama iz 1913. godine

  Povodom Dana državnosti Srbije, narodni muzeji iz Vranja i Valjeva organizuju izložbu "Vranje 1913. na fotografijama dr Arijus van Tihovena". Izložba će biti otvorena 14. februara od 18 sati u Galeriji vranjskog Narodnog muzeja.

  detaljnije
 • odbojka ilustracija

  Na Svetosavskom turniru humanitarna izložba

  Otpočeo je novi ciklus jednog od najvećih turnira u odbojci namenjenog školarcima i trajaće do kraja januara. Prema najavama organizatora, 24. izdanje Svetosavskog turnira okupiće 25 ekipa, a takmičenje će imati i humanitarni karakter, pa će se prodajom fotografija i crteža prikupljati novac za Specijalnu školu “Bubanj”, a svi su pozvani da daju svoj doprinos.

  detaljnije
 • Paviljon u Tvrđavi

  Fotografije Italijanke o životu u srpskim enklavama na izložbi u Nišu

  “Prosvetli tamu” naziv je izložbe koja će biti otvorena u petak 15. decembra od 19 sati, u Paviljonu u niškoj Tvrđavi, a fotografije koje govore o životu u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji zabeležila je italijanska umetnica Federika Troizi.

  (1) detaljnije
 • Brazil fotografija

  U Nišu izložba fotografija sa putovanja u Južnu Ameriku i Japan

  Dva fotografa i putnika, prikazaće u Oficirskom domu svoja dela nastala prilikom boravka u zapadnim i istočnim krajevima planete, a otvaranje je zakazano za ponedeljak 11. decembar, od 18 sati. Pod nazivom “Dve strane sveta” izlažu Ivan Mančić I Nikola Jovanović, a zainteresovani će moći da vide njihove fotografije do 17. decembra.

  detaljnije
 • Fotografija

  U nedelju otvaranje izložbe mladog niškog fotografa

  Sa idejom da sačuva fotografiju kao važan medij današnjice, mladi niški fotograf Dušan Ivanović prikazaće svoja dela od 26. novembra u “Biro kafeteriji” u Nišu, a izložba je prodajnog karaktera. Otvaranje je u 18 sati, a posetioci će tada moći i da popričaju sa njim i saznaju više o njegovom radu.

  detaljnije
 • U Pirotu otvorena izložba povodom 70 godina UNICEF-a u Srbiji

  Postavka fotografija koja prikazuje 7 decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine, kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, otvorena je danas na Trgu pirotskih ratnika. Izložba će biti postavljena do 4. oktobra.

  detaljnije
 • Vesli Čenel fotograf i Sabina Dizdarević

  Američki fotograf i na jugu tražio “lica Srbije”

  Na ulicama brojnih gradova u Srbiji, prevozu ili Fejsbuku, poznati fotograf Vesli Čenel i Sabina Dizdarević iz Tutina tražili su, fotografisali i intervjuisali Srbe, a od dobijenog materijala planiraju da izrade knjigu, a zatim i organizuju izložbe. Uz svaku od fotografija stajaće kako “model” vidi sebe u budućnosti, što je inspirisano nebrigom Srba za budućnost. Nedavno se i Niš našao na mapi gradova u kojima su tražili lica za portrete.

  detaljnije
 • fotografija

  Fotografije starog Prokuplja u gradskom muzeju

  Ljubitelji istorije Prokuplja mogu da vide šezdesetak starih fotografija ovog gradića koje je pribavio i arhivirao jedan od najboljih prokupačkih novinara Slobodan Nestorović. Izložba će biti otvorena mesec dana u Narodnom muzeju Toplice.

  detaljnije
 • Kej pun mladi

  Dan mladih u Nišu posvećen borbi protiv nasilja

  U subotu, 12. avgusta i u Nišu će biti obeležen Međunarodni dan mladih, a nizom radionica, izložbom fotografija i projekcijom filmova na nišavskom keju u centru grada, propagiraće se borba protiv svake vrste nasilja. Program će početi u 17 sati, a predviđeno je da se sve završi u 22.

  detaljnije
 • Fotografija Đorđa Odanovića

  Izložba beogradskog fotografa u Nišu

  Pejzaže koje je fotografisao nagrađivani autor i profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu - Đorđe Odanović, Nišlije će imati prilike da vide u Oficirskom domu, gde će biti izložene od 3. do 20. avgusta.

  detaljnije
 • polaznici škole fotografije

  Izložba polaznika leskovačke Škole fotografije

  Ljubitelji fotografije moći će da pogledaju radove dvadeset jednog polaznika leskovačke Škole fotografije Foto kluba "Leskovac", koji će biti izloženi u velikoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra. Organizatori navode da će izložba trajati od 21. do 26. juna.

  detaljnije
 • Narodno pozorište Niš

  Izložba o srpsko-ruskim vezama u arhitekturi

  Narodno pozorište, vile u Niškoj Banji, ali i mnoge druge zgrade u Nišu delo su ruskih arhitekata, koji su se ovde doselili nakon Oktobarske revolucije. Više o tome, kao i onome što su srpske arhitekte stvarale u najvećoj zemlji na svetu, zainteresovani građani će moći da saznaju u Galeriji društva arhitekata Niša.

  detaljnije