Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlozba fotografija

 • izlozba i ovo je srbija

  Izložba fotografija "I ovo je Srbija" pred Nišlijama

  Lepote, ali i sumornu svakidašnjicu zabačenih i skoro ugaslih srpskih sela, koje je zabeležio Zoran Cvetković, zainteresovani će moći da vide na izložbi fotografija koja se otvara danas u 13 sati u Galeriji Sinagoga u Nišu, a trajaće do 28. septembra.

  (3) detaljnije
 • izlozba japan lkc

  Leskovčani uživali u fotografijama i razgovoru o Japanu

  Tradicionalna nošnja, urbani stilovi, arhitektura, portreti ljudi i detalji Japana prikazani su na fotografijama mlade Leskovčanke Jane Gligorijević. Otvaranje izložbe okupilo je brojne posetioce koji su, kako kažu, uživali u prikazanom deliću “zemlje izlazećeg sunca”. Oni koji nisu stigli na otvaranje, fotografije mogu videti do 16. septembra u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  (1) detaljnije
 • izlozba Japan

  Izložba fotografija Japana mlade Leskovčanke

  Ljubitelji umetnosti moći će da uživaju u delima mlade Leskovčanke Jane Gligorijević, koja je fotografisala sve na šta je naišla u Japanu. Umetnica će svoje fotografije predstaviti publici 3. septembra od 19 sati u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • palestina

  “Fotopisi” iz Evrope i Azije na izložbi u Nišu

  Šta je sve inspirisalo Svetlanu Rajković da na putovanjima po Evropi i Aziji pokrene okidač foto-aparata i koji predeli su joj bili zanimljivi, Nišlije će moći da vide od nedelje 29. jula, kada će njeni radovi biti izloženi u kafe-galeriji “Paris Art”.

  detaljnije
 • drum dum fest

  U Leskovcu počeo Festival bubnjeva, večeras Vlatko Stefanovski trio

  Izložbom fotografija i promocijom knjiga o rok muzici počeo je 8. "Drum dum fest", a publika će, u dva dana festivala, pored poznatih muzičkih imena, moći da čuje i izvođenje mladih bubnjara. Festival se ove godine održava u Leskovačkom kulturnom centru i Narodnom pozorištu, a ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • bubnjevi

  "Drum dum fest" ove godine ipak u zatvorenom prostoru

  Zbog neizvesnih vremenskih uslova koje u poslednje vreme prate čitav region, koncerti i predstavljanje mladih bubnjara na “Drum dum festu", koji se u Leskovcu održava 13. i 14. jula, neće biti “pod otvorenim nebom”. Prvo veče festivala biće održano u Leskovačkom kulturnom centru, a drugo veče premešteno je iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće u salu Narodnog pozorišta. Ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • migranti izbeglice foto i.m

  Upoznavanje građana juga Srbije sa migrantima kroz izložbe fotografija

  Počev od subote, narednih dana će se u Vranju, Preševu, Bujanovcu i Pirotu održati niz manifestacija, ali i izložbe fotografija kroz koje će se lokalno stanovništvo upoznati sa svojim “komšijama” smeštenim u prihvatnim centrima. Stanovnici ovih gradova moći će i da razgovaraju sa migrantima i da se bliže upoznaju sa njihovim kulturama.

  detaljnije
 • Petkovićeva prvi put samostalno izlaže svoje radove; foto: Elizabeta Petković

  Leskovačka fotografkinja izlaže radove u Nišu

  Ljubitelji fotografije, kako kažu organizatori, imaće prilike da posete izložbu Elizabete Petković iz Leskovca, koja će biti upriličena u kafiću "Paris Art"-u, od 1. jula.

  (1) detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Srpsko-bugarska izložba fotografija u niškom Oficirskom domu

  Kako je fotografkinja iz Srbije kroz objektiv svog foto-aparata videla glavni grad Bugarske, ali i kako je bugarski fotograf uslikao Beograd, građani će moći da vide na izložbi njihovih fotografija, koja će biti postavljena u niškom Oficirskom domu od 29. juna.

  detaljnije
 • fotografija nikola djordjevic

  Izložba fotografija "Crno-belo"

  Šarenilo motiva predstavljeno samo crnom i belom bojom na fotografijama koje su delo Nikole Đorđevića, zainteresovani mogu videti na izložbi koja će biti otvorena u nedelju 24. juna od 20 sati u niškoj galeriji “Paris Art”.

  detaljnije
 • Sadašnji izgled keja na Nišavi

  Istorija pirotskog keja na jednom mestu

  Izložbom fotografija i dokumenata pod nazivom “Kej - nekad i sad”, Muzej Ponišavlja Pirot i Istorijski arhiv u Pirotu obeležiće 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja, zaštitnog znaka grada i ponosa svih Piroćanaca.

  detaljnije
 • izložba eu info kutak

  U EU info kutku izložba o kulturnom nasleđu

  Postavka "Putovanje kroz kulturno nasleđe" već se nalazi u EU info kutku u Voždovoj ulici u Nišu, a kažu da kroz fotografije građani mogu da se upoznaju sa evropskim i srpskim kulturnim nasleđem. Izložba će biti otvorena do 14. jula.

  detaljnije
 • Šaban Bajramović

  Svirka i izložbe u čast Šabana Bajramovića

  Već 10 godina je Niš, ali i čitav svet bez kralja romske muzike Šabana Bajramovića i upravo u njegovu čast 7. i 8. juna biće upriličena manifestacija “Me sem Šaban”. Organizatori kažu da će 7. juna na amfiteatru na Nišavi biti muzičko veče, dok je naredni dan predviđen za foto-izložbu i tribinu u prostorijama Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • 1 Narodni muzej vranje foto i.m

  U Vranju Izložba fotografija zaboravljenih igračaka dece migranata

  Na platou ispred vranjskog Narodnog muzeja će u petak, 25. maja od 12:30, biti otvorena izložba “Ostavljene uspomene” sa fotografijama ostavljenih i izgubljenih igračaka dece migranata iz Prihvatnog centra u Preševu. Autor izložbe je Vranjanka Milica Anđelković Jovanović.

  detaljnije
 • izložba ivan nikolić

  U Nišu izložba fotografija o neizgovorenim mislima

  Mladi niški umetnik Pavle Nikolić izložiće fotografije o “onome o čemu se ne priča, a neprestano ponavlja”. Ova neobično zamišljena izložba o “nikad izgovorenim mislima” biće otvorena u nedelju 27. maja u niškom kafiću "Paris art".

  (1) detaljnije
 • niš

  Nišlija izlaže “ulične” fotografije u kafiću “Paris Art”

  Fotografije koje je usnimio spontano, na ulici, beležići kadrove i praveći od njih priče, Nišlija Dalibor Čerškov izložiće u kafiću "Paris Art", a otvaranje je u nedelju 22. aprila.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

  detaljnije
 • Izložba Dina

  Izložba radova slikarke koja se umetnošću bori protiv depresije

  Otvaranje izložbe mlade umetnice Dine Abu Majaleh, koja je rođena u Nišu, ali se kao mala odselila u Jordan, a koja svoj rad smatra ličnom “terapijom boja” protiv depresije, zakazano je za 11. mart. Njene slike i fotografije biće izložene u “Gradskom klubu 1846” u Nišu.

  detaljnije
 • Galerija narodni muzej vranje foto i.m.

  Izložba o Vranju na fotografijama iz 1913. godine

  Povodom Dana državnosti Srbije, narodni muzeji iz Vranja i Valjeva organizuju izložbu "Vranje 1913. na fotografijama dr Arijus van Tihovena". Izložba će biti otvorena 14. februara od 18 sati u Galeriji vranjskog Narodnog muzeja.

  detaljnije
 • odbojka ilustracija

  Na Svetosavskom turniru humanitarna izložba

  Otpočeo je novi ciklus jednog od najvećih turnira u odbojci namenjenog školarcima i trajaće do kraja januara. Prema najavama organizatora, 24. izdanje Svetosavskog turnira okupiće 25 ekipa, a takmičenje će imati i humanitarni karakter, pa će se prodajom fotografija i crteža prikupljati novac za Specijalnu školu “Bubanj”, a svi su pozvani da daju svoj doprinos.

  detaljnije