Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlozba fotografija

 • France_Prešeren_foto wikimedia The British Library

  U Svetosavskom domu bogat program povodom Prešernovog dana

  Izložbom fotografija, muzikom i plesom, recitalom, te prikazom dva kratka dokumentarna filma, u petak, 8. februara u niškom Svetosavskom domu svečano će biti obeležen Prešernov dan, državni praznik Slovenije, posvećen najvećem pesniku ove zemlje.

  detaljnije
 • Tvrđava Pirot

  U Nišu izložba fotografija "Pozdravi iz Srbije"

  Tvrđava u Pirotu, Crkva brvnara na Zlatiboru i Rajačke pimnice, neki su od lokaliteta koji su podržani ili obnovljevi parama Evropske unije. Izložbu "Pozdravi iz Srbije", gde su prikazane fotografije devet ovakvih lokaliteta, građani će moći da pogledaju do 14. decembra u svečanoj sali niške Univerzitetske biblioteke.

  detaljnije
 • galerija nkc

  Izložba fotografija mlade umetnice u NKC-u

  Prva samostalna izložba Ane Pandore Igić u Nišu, koja fotografije pravi analognim fotoaparatom, počeće u 18 sati, u utorak 16. okobra u galeriji Niškog kulturnog centra.

  (2) detaljnije
 • izlozba i ovo je srbija

  Izložba fotografija "I ovo je Srbija" pred Nišlijama

  Lepote, ali i sumornu svakidašnjicu zabačenih i skoro ugaslih srpskih sela, koje je zabeležio Zoran Cvetković, zainteresovani će moći da vide na izložbi fotografija koja se otvara danas u 13 sati u Galeriji Sinagoga u Nišu, a trajaće do 28. septembra.

  (3) detaljnije
 • izlozba japan lkc

  Leskovčani uživali u fotografijama i razgovoru o Japanu

  Tradicionalna nošnja, urbani stilovi, arhitektura, portreti ljudi i detalji Japana prikazani su na fotografijama mlade Leskovčanke Jane Gligorijević. Otvaranje izložbe okupilo je brojne posetioce koji su, kako kažu, uživali u prikazanom deliću “zemlje izlazećeg sunca”. Oni koji nisu stigli na otvaranje, fotografije mogu videti do 16. septembra u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  (1) detaljnije
 • izlozba Japan

  Izložba fotografija Japana mlade Leskovčanke

  Ljubitelji umetnosti moći će da uživaju u delima mlade Leskovčanke Jane Gligorijević, koja je fotografisala sve na šta je naišla u Japanu. Umetnica će svoje fotografije predstaviti publici 3. septembra od 19 sati u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • palestina

  “Fotopisi” iz Evrope i Azije na izložbi u Nišu

  Šta je sve inspirisalo Svetlanu Rajković da na putovanjima po Evropi i Aziji pokrene okidač foto-aparata i koji predeli su joj bili zanimljivi, Nišlije će moći da vide od nedelje 29. jula, kada će njeni radovi biti izloženi u kafe-galeriji “Paris Art”.

  detaljnije
 • drum dum fest

  U Leskovcu počeo Festival bubnjeva, večeras Vlatko Stefanovski trio

  Izložbom fotografija i promocijom knjiga o rok muzici počeo je 8. "Drum dum fest", a publika će, u dva dana festivala, pored poznatih muzičkih imena, moći da čuje i izvođenje mladih bubnjara. Festival se ove godine održava u Leskovačkom kulturnom centru i Narodnom pozorištu, a ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • bubnjevi

  "Drum dum fest" ove godine ipak u zatvorenom prostoru

  Zbog neizvesnih vremenskih uslova koje u poslednje vreme prate čitav region, koncerti i predstavljanje mladih bubnjara na “Drum dum festu", koji se u Leskovcu održava 13. i 14. jula, neće biti “pod otvorenim nebom”. Prvo veče festivala biće održano u Leskovačkom kulturnom centru, a drugo veče premešteno je iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće u salu Narodnog pozorišta. Ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • migranti izbeglice foto i.m

  Upoznavanje građana juga Srbije sa migrantima kroz izložbe fotografija

  Počev od subote, narednih dana će se u Vranju, Preševu, Bujanovcu i Pirotu održati niz manifestacija, ali i izložbe fotografija kroz koje će se lokalno stanovništvo upoznati sa svojim “komšijama” smeštenim u prihvatnim centrima. Stanovnici ovih gradova moći će i da razgovaraju sa migrantima i da se bliže upoznaju sa njihovim kulturama.

  detaljnije
 • Petkovićeva prvi put samostalno izlaže svoje radove; foto: Elizabeta Petković

  Leskovačka fotografkinja izlaže radove u Nišu

  Ljubitelji fotografije, kako kažu organizatori, imaće prilike da posete izložbu Elizabete Petković iz Leskovca, koja će biti upriličena u kafiću "Paris Art"-u, od 1. jula.

  (1) detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Srpsko-bugarska izložba fotografija u niškom Oficirskom domu

  Kako je fotografkinja iz Srbije kroz objektiv svog foto-aparata videla glavni grad Bugarske, ali i kako je bugarski fotograf uslikao Beograd, građani će moći da vide na izložbi njihovih fotografija, koja će biti postavljena u niškom Oficirskom domu od 29. juna.

  detaljnije
 • fotografija nikola djordjevic

  Izložba fotografija "Crno-belo"

  Šarenilo motiva predstavljeno samo crnom i belom bojom na fotografijama koje su delo Nikole Đorđevića, zainteresovani mogu videti na izložbi koja će biti otvorena u nedelju 24. juna od 20 sati u niškoj galeriji “Paris Art”.

  detaljnije
 • Sadašnji izgled keja na Nišavi

  Istorija pirotskog keja na jednom mestu

  Izložbom fotografija i dokumenata pod nazivom “Kej - nekad i sad”, Muzej Ponišavlja Pirot i Istorijski arhiv u Pirotu obeležiće 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja, zaštitnog znaka grada i ponosa svih Piroćanaca.

  detaljnije
 • izložba eu info kutak

  U EU info kutku izložba o kulturnom nasleđu

  Postavka "Putovanje kroz kulturno nasleđe" već se nalazi u EU info kutku u Voždovoj ulici u Nišu, a kažu da kroz fotografije građani mogu da se upoznaju sa evropskim i srpskim kulturnim nasleđem. Izložba će biti otvorena do 14. jula.

  detaljnije
 • Šaban Bajramović

  Svirka i izložbe u čast Šabana Bajramovića

  Već 10 godina je Niš, ali i čitav svet bez kralja romske muzike Šabana Bajramovića i upravo u njegovu čast 7. i 8. juna biće upriličena manifestacija “Me sem Šaban”. Organizatori kažu da će 7. juna na amfiteatru na Nišavi biti muzičko veče, dok je naredni dan predviđen za foto-izložbu i tribinu u prostorijama Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • 1 Narodni muzej vranje foto i.m

  U Vranju Izložba fotografija zaboravljenih igračaka dece migranata

  Na platou ispred vranjskog Narodnog muzeja će u petak, 25. maja od 12:30, biti otvorena izložba “Ostavljene uspomene” sa fotografijama ostavljenih i izgubljenih igračaka dece migranata iz Prihvatnog centra u Preševu. Autor izložbe je Vranjanka Milica Anđelković Jovanović.

  detaljnije
 • izložba ivan nikolić

  U Nišu izložba fotografija o neizgovorenim mislima

  Mladi niški umetnik Pavle Nikolić izložiće fotografije o “onome o čemu se ne priča, a neprestano ponavlja”. Ova neobično zamišljena izložba o “nikad izgovorenim mislima” biće otvorena u nedelju 27. maja u niškom kafiću "Paris art".

  (1) detaljnije
 • niš

  Nišlija izlaže “ulične” fotografije u kafiću “Paris Art”

  Fotografije koje je usnimio spontano, na ulici, beležići kadrove i praveći od njih priče, Nišlija Dalibor Čerškov izložiće u kafiću "Paris Art", a otvaranje je u nedelju 22. aprila.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja "Fotografija grada iz mog ugla", a radovi u digitalnoj formi se mogu poslati od 1. do 10. aprila Domu kulture.

  detaljnije