Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izlozba slika

 • galerija

  Izložba povodom sedam vekova od smrti Jelene Anžujske

  Ljubitelji slikarstva moći će da posete izložbu koja se organizuje povodom 7 vekova od smrti Jelene Anžujske i slave Narodnog muzeja Vranje, Svetog kralja Milutina, u galeriji Narodnog muzeja , u nedelju 12. novembra.

  detaljnije
 • slike

  Izložba slika sa motivima Narodnog pozorišta iz Leskovca

  Zaljubljenici u pozorište i likovnu umetnost, mogli su da se podsete predstava koje su se nekada igrale na daskama Narodog pozorišta u Leskovcu, na izložbi slika “Retrospektiva scenografija” Srđana Cakića, koja je otvorena u Leskovačkom kulturnom centru, 2. dana Festivala amaterske pozorišne režije.

  detaljnije
 • galerija

  Izložba akvarela Vladimira Crnomarkovića u Nišu

  Otvaranje izložbe niškog umetnika koji je izlagao i bio nagrađivan i u inostranstvu, biće upriličeno u Galeriji Niškog kulturnog centra, u ponedeljak 6. novembra, u 14 sati.

  detaljnije
 • Slika

  Otvorena izložba slika umetnika iz grupe “Leskovački krug”

  Tradicionalna izložba slika umetnika grupe “Leskovački krug” kojom se, kako kažu, obeležava zaštitnik svih umetnika Sveti Luka, ali i zatvara mesec posvećen osobama trećeg doba, otvorena je sinoć u klubu Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu.

  detaljnije
 • Slika

  Izložba slika pirotske umetnice u Galeriji „Art 55“

  Slike Bojane Nikolić koje, prema rečima istoričara umetnosti Radmile Vlatković, otkrivaju eksplozivni svet boja širokih poteza, biće izložene u Galeriji „Art 55“ u Nišu od srede 1. novembra.

  detaljnije
 • poster

  Izložba slika Slavka Krunića u “Deliju”

  Ljubitelji slikarstva mogu da posete izložbu slika akademskog slikara Slavka Krunića, koja će, kako kažu organizatori, biti postavljena u “Deli” prostoru od 1. novembra.

  detaljnije
 • galerija narodni muzej vranje foto i.m.

  Dela iz opusa Milana Konjovića na izložbi u Vranju

  U Galeriji Narodnog muzeja u petak, 8. septembra, biće otvorena izožba slika "Kontinuitet u umetničkom stvaralaštvu Milana Konjovića“. Ljubitelji umetnosti izložbu će moći da pogledaju do 21. septembra.

  detaljnije
 • Milan

  Izložba crteža mladih umetnika u “Salonu 77”

  Umetnici Katarina Novaković i Ivan Mitić u ciklusu crteža bave se različitim aspektima komunikacije. Ciklus crteža “Modeli komunikacije” publika će moći da vidi na izložbi koja će biti otvorena 30. avgusta od 20 sati, u “Salonu 77” u Tvrđavi.

  detaljnije
 • Njegova dela biće izložena u niškoj Galeriji koja je u Oficirskom domu

  Dela istaknutog srpskog slikara biće izložena u Nišu

  Stvaralaštvo umetnika Milana Konjovića uticalo je na tokove srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka, navodi autor izložbe Nebojša Vasić koji kaže i da je on neiscrpnu stvaralačku i pokretačku energiju pronalazio u ljubavi prema čoveku, savršenstvu prirode i uzvišenoj lepoti. Njegova dela biće izložena u Oficirskom domu u Nišu od 22. avgusta, a svečano otvaranje je u 20 sati.

  detaljnije
 • kolonija foto lj.m.

  Završena likovna kolonija "Boža Ilić“ u Prokuplju

  Slike 20 umetnika iz zemlje i inostranstva nastale u okviru Likovne kolonije "Boža Ilić“ na Belom Kamenu, Prokupčani će moći da pogledaju na izložbi koja se priprema za desetak dana u Galeriji koja nosi naziv ovog najpoznatijeg topličkog umetnika i slikara.

  detaljnije
 • Ilustracija maskenbal

  Kulturni program i različita takmičenja na 24. "Brestovačkom letu"

  Od najstarijih do najmlađih, svako će imati čime da se zabavi u večernjim satima u Brestovcu,. Za 19. jul od 21 sat zakazano je otvaranje 24. Brestovačkog leta, a prvog dana manifestacije posetioce očekuje dečji maskenbal, folkloraši i muzički program.

  detaljnije
 • slika

  U Oficirskom domu izložba slika i crteža inspirisana muzičkim instrumentima

  Ljubitelji moderne umetnosti moći će da pogledaju slike i crteže Siniše Žikića inspirisane žičanim muzičkim instrumentima, koja će biti postavljena u Oficirskom domu u Nišu. Radovi će, navode organizatori, biti izloženi do 24. jula.

  detaljnije
 • Slike grupe ST.ART

  Izložba slika o problemima savremenog doba u "Salonu 77"

  Počev od četvrtka, 8. juna od 20 sati, građani će imati prilike da u "Salonu 77" u niškoj Tvrđavi pogledaju slike na kojima su prikazane glavne teme savremenog doba. Svako od četiri mlada umetnika, koji čine grupu ST.ART , kako navode iz Galerije savremene likovne umetnosti, na sebi svojstven način, oslikava ove probleme kroz portrete.

  (1) detaljnije
 • sinagoga

  U Sinagogi izložba slika nastalih u psihijatrijskoj bolnici

  Više desetina slika akademskih slikara koje su tokom godina nastajale na likovnim kolonijama  “Prinčev san”, koje organizuje Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” kraj Niša, biće izloženo u Sinagogi od 25. do 30 aprila.

  (3) detaljnije
 • izlozba prokuplje foto lj.m.

  Slike sa Likovne kolonije u Blacu izložene u Prokuplju

  U narednih mesec dana u Galeriji "Boža Ilić“ Prokupčani će moći da vide izložbu slika nastalih na likovnoj koloniji koja se nedavno završila u Blacu pod nazivom "Sećanje na heroje Topličkog ustanka“.

  detaljnije
 • Izlozba

  Izložba slika "Meditacije na Seni" u Nišu

  Nakon crno-belih slika, kojima se prošlog puta predstavio Nišlijama, slikar Mehmed Slezović će ovog puta izložiti dela na kojima su u boji prikazane senke koje se igraju na mirnim površinama vode, u galeriji “Paviljon” u niškoj Tvrđavi, a otvaranje je zakazano za utorak, 28. mart u 19 sati.  

  detaljnije
 • Izložba američkog slikara

  Izložba slika Adolfa Bence u Nišu

  Ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju dve kolekcije dela američkog slikara slovačkog porekla Adolfa Bence, koja je pre izložbe u Nišu obišla samo Evropski parlament u Briselu. Kolekcije „Cesta na severozapad“ i „Mali Irak – oči diabla“, kao i još 50 dela ovog umetnika, pred Nišlijama će se naći 4. februara u Oficirkom domu u ulici Orlovića Pavla, sa početkom u 18:30.

  (1) detaljnije
 • Izložba slovačko-američkog slikara

  Izložba slika američkog umetnika u Nišu

  Kolekcija dela američkog slikara slovačkog porekla Adolfa Bence, koja je do sada bila izložena samo u Evropskom parlamentu u Briselu, naći će se pred Nišlijama u subotu, 21. januara od 17 sati.

  detaljnije
 • Izložba će biti otvorena od 5. do 19. januara; ilustracija; foto: Galerija "Art 55"

  Slike Velizara Krstića na izložbi u Nišu

  Nišlije koje žele da pogledaju deo bogatog stvaralaštva Velizara Krstića koji je rodom iz okoline Niša, moći će 5. januara da posete otvaranje izložbe njegovih slika. Radovi ovog umetnika biće izloženi u Galeriji “Art 55” od 19 sati.

  detaljnije
 • Izložba

  Izložba “Retrospektiva i fajumski portreti” za ljubitelje likovne umetnosti

  Radovi Milene Zarove, čiji je život vezan za Srbiju, Grčku i Bugarsku, ljubitelji slikarstva će moći da pogledaju 8. decembra u holu Univerziteta u Nišu, sa početkom u 20 sati. Postavka je retrospektivna i obuhvata radove autorke koji su nastali u poslednjih 7-8 godina.

  (1) detaljnije