Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izložba

 • fotografija

  Fotografije starog Prokuplja u gradskom muzeju

  Ljubitelji istorije Prokuplja mogu da vide šezdesetak starih fotografija ovog gradića koje je pribavio i arhivirao jedan od najboljih prokupačkih novinara Slobodan Nestorović. Izložba će biti otvorena mesec dana u Narodnom muzeju Toplice.

  detaljnije
 • Galerija "Art 55"

  Tradicionalna izložba radova učenika Umetničke škole u Nišu

  Dela koja čine retrospektivu stečenih znanja, veština i kreativnih postignuća učenika niške Umetničke škole, naći će se na izložbi koja će biti otvorena u sredu 30. septembra u 19 sati. U Galeriji “Art 55” biće prikazani radovi koji su “kruna četvorogodišnjeg školovanja” učenika.

  detaljnije
 • Slika Aleksandre Dimitrijević

  Izložba slika i crteža aleksinačke umetnice u Nišu

  „Balans“ je naziv izložbe koja će predstaviti ljubiteljima umetnosti slike i crteže Vesne Dimitrijević iz Aleksinca. Otvaranje je zakazano za 13 sati u utorak 19. septembra u Galeriji NKC-a.

  detaljnije
 • Nemanja Vidić

  Autogrami legenda Mančester junajteda u centru Niša

  Kopačke sa potpisom legendarnog engleskog fudbalera Rija Ferdinanda, lopta i dres sa autogramima Nemanje Vidića i novog miljenika “crvenih đavola” Pola Pogbe, biće izloženi u centru Niša. Ljubitelji Mančester junajteda moći će i da se slikaju sa ovim rekvizitima od ponedeljka 18. do nedelje 24. septembra od 11 do 19 sati.

  (3) detaljnije
 • otvaranje-izlozbe,-foto-VidiHod-tim

  Dela umetnika sa juga Srbije na izložbi u muzeju u Parizu

  Slike, crteži, skulpture, kolaži, ali i instalacije i fotografije srpskih umetnika, moći će da pogledaju i Parižani u okviru izložbe koja je otvorena početkom septembra u muzeju "Halle Saint Pierre".

  detaljnije
 • Dani makedonske kulture već nekoliko godina u Nišu

  Književno veče i predstava u Nišu u okviru Dana makedonske kulture

  Nakon revije filmova koji su se prikazivali prethodnih dana, na manifestaciji Dani makedonske kulture, koja se već nekoliko godina obeležava u Nišu, narednih dana će biti promovisan roman Hrista Petreskog, organizovaće se književno veče, pozorišna predstava, kao i izložbe na zatvaranju 17. septembra.

  (1) detaljnije
 • Umetnik Slovacka

  Izložba slika sa crtanim likovima iz mašte slovačkog umetnika

  Portreti u pop-art stilu, ali i naivna umetnost, ono su što odlikuje slikara Rada Van Ladomerskog, čija će dela biti izložena u niškom Oficirskom domu, a otvaranje je zakazano za petak, 8. septembar, od 19 sati.

  detaljnije
 • izlozba prokuplje foto lj.m.

  U Prokuplju otvorena izložba "Skulptura u službi istorije“

  Izložba sa tridesetak orginalnih minijatura, reljefa i skulptura događaja i ličnosti koje su menjale tok istorije krajem 19. i početkom 20. veka, inače dela poznatih i priznatih majstora umetnosti, otvorena je u prokupačkoj Galeriji “Boža Ilić” i trajaće do 30. septembra. Ulaz je besplatan.

  detaljnije
 • nkc

  Prva samostalna izložba slika niške umetnice

  Razaranje forme bojom i stvaranje zapisa o prostorno-vremenskom pokretu, prema rečima organizatora, mogu se videti na slikama niške umetnice Lane Šukletović. Prva samostalna izložba slika niške umetnice biće otvorena 25. avgusta u 17 sati u galeriji Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • Njegova dela biće izložena u niškoj Galeriji koja je u Oficirskom domu

  Dela istaknutog srpskog slikara biće izložena u Nišu

  Stvaralaštvo umetnika Milana Konjovića uticalo je na tokove srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka, navodi autor izložbe Nebojša Vasić koji kaže i da je on neiscrpnu stvaralačku i pokretačku energiju pronalazio u ljubavi prema čoveku, savršenstvu prirode i uzvišenoj lepoti. Njegova dela biće izložena u Oficirskom domu u Nišu od 22. avgusta, a svečano otvaranje je u 20 sati.

  detaljnije
 • vlasotince

  Izložba fotografija o istoriji plivanja u Vlasotincu

  Kako se razvijalo plivanje u varošici na Vlasini, svi zainteresovani građani mogu saznati kroz izložbu fotografija i zapisa “Istorijat plivanja u Vlasotincu - od banjanje do sporta”, koja će biti otvorena u četvrtak 10. avgusta u 20 sati.

  detaljnije
 • Fotografija Đorđa Odanovića

  Izložba beogradskog fotografa u Nišu

  Pejzaže koje je fotografisao nagrađivani autor i profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu - Đorđe Odanović, Nišlije će imati prilike da vide u Oficirskom domu, gde će biti izložene od 3. do 20. avgusta.

  detaljnije
 • U "Salonu 77" u Tvrđavi

  Mlada beogradska umetnica izlaže grafike u Nišu

  Umetnica Marija Anđelković se u najnovijem ciklusu njenih grafika “Prelazna stanja”, bavi pitanjem promena usled kretanja i protoka vremena, a za vizuelizaciju te teme koristi motiv vodene površine. Njena dela će moći da vidi i publika u Nišu, na izložbi koja će biti otvorena 27. jula od 20 sati, u “Salonu 77” u Tvrđavi.

  detaljnije
 • Otvaranje večeras u 18 sati; foto: NKC

  Izložba troje umetnika iz Beograda u NKC-u

  Dela Irene Nikolić, u kojima dolaze do izražaja jarke boje i naglašena crna kontura, Ružice Mitrović koja likovnim jezikom analizira unutrašnji svet žene, i Miroljuba Filipovića koji je karakterističan po nepravilnim, ritmičkim površinama u eksploziji boja, biće izložena večeras od 18 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra.

  (1) detaljnije
 • Folklor igra

  Večeras folklor u okviru vlasotinačkog "Leta"

  Četvoronedeljna manifestacija "Leto" u Vlasotincu, kako najavljuju, nastavlja se večeras od 20:30 na platou ispred Opštine, gde će biti održano veče folklora.Nastupaju kulturno-umetnička društva "Bratstvo", "Crnilović" i "Sveta Trojica".

  detaljnije
 • Plakat grafike

  Izložba grafika svetskih i domaćih autora u Narodnoj biblioteci

  Međunarodni dan grafičara u Nišu će biti obeležen izložbom radova umetnika iz Srbije, Japana, Perua, Brazila, Australije, Južne Koreje i nekoliko evropskih zemalja, a otvaranje je zakazano za petak 14. jul od 12 sati u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”.

  detaljnije
 • Plakat izlo

  Master studenti dizajna izlažu u Paviljonu

  Radovi šestoro mladih dizajnera biće izloženi u galeriji u Tvrđavi, a svečano otvaranje izložbe “Master 2017” studenata Master akademskih studija sa Departmana za primenjene umetnosti u Nišu, zakazano je za sredu 12. jul.

  detaljnije
 • Na izložbi će biti radovi osmoro studenata

  Tradicionalna studentska izložba u Paviljonu

  Mladi slikari sa master studija niškog Fakulteta umetnosti, predstaviće se građanima svojim delima, na sada već tradicionalnoj izložbi “Diploma 2017”. Svečano otvaranje biće održano u sredu 5. jula od 20 sati, u Paviljonu koji se nalazi u niškoj Tvrđavi.

  detaljnije
 • biblioteka Vranje foto i.m.

  Izložba minijaturnih knjiga u Vranju

  Najmanju knjigu veličine svega 6 milimetara i najveću od 10 centimetara iz fonda Narodne biblioteke Srbije posetioci će moći da vide na izložbi minijaturnih knjiga od 5. do 26. jula u holu biblioteke "Bora Stanković" u Vranju.

  detaljnije
 • Dečjom izložbom počelo “Kulturno leto” u Prokuplju

  Izložbom tridesetak radova mališana iz Predškolske ustanove "Neven“, u prokupačkom Domu kulture zvanično je otvoreno "Kulturno leto 2017" koje se ove godine održava pod sloganom "Ozračite se kulturom“.

  detaljnije