Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

javne česme

 • Cesma vranje foto i.m.

  Na većini javnih česama u Vranju voda neispravna za piće

  Od 13 javnih česama sa kojih je urađena analiza vode, na 9 je voda i hemijski i bakteriološki neipravna za piće, saopšteno je iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje.

  detaljnije
 • Česma u centru Niša

  Česma u centru još suva, tek ide na popravku

  Iako je već jun i temperature idu do 30 stepeni, česma na Trgu kralja Milana u samom centru Niša još ne radi, a tek treba da ide na popravku. Međutim, kada bude popravljena, čeka je prenos nadležnosti sa Grada na Opštinu Medijana, pa je neizvesno kada će sa nje poteći voda.

  (6) detaljnije
 • Česma kod Suda

  Počelo da radi 16 javnih česama u Nišu, još nema vode u centru

  Od danas će Nišlije moći da piju vodu sa većine javnih česama koje se nalaze na teritoriji Opštine Medijana, a za nekoliko dana, kažu iz Vodovoda, voda će poteći i sa česme u Parku Svetog Save kao i sa „Donine“ česme. Ipak, vode nema u samom centru grada, na česmi na Trgu Kralja Milana koja već godinama nema „vlasnika“.

  (5) detaljnije
 • Česma u Jagodin-mali

  Česma na keju kod Jagodin-male postala "žabokrečina"

  Iako su građani više puta sami čisili "močvaru" koja se pravila oko česme na nišavskom keju uzvodno od Mosta mladosti, ruglo je i dalje tu, već godinama unazad, a uzrok je zapušeni odvod. Opštinska uprava odgovornost prebacuje na građane i najavljuje postavljanje kamera.

  (8) detaljnije
 • Javna česma

  Česmu u Tvrđavi "puštaju u rad" tek posle Nišvila

  Iako će tokom Nišvila koji se održava od 11. do 14. avgusta Tvrđavu postetiti više hiljada ljudi, voda na jedinoj javnoj česmi na ovom prostoru će poteći tek po završetku festivala. Problem nastao zbog imovinsko-pravnih odnosa.  

  (3) detaljnije
 • PARK-VANJA-KESER-JV15

  Šta čeka decu u čairskom parku (foto)

  Mališanima, koji žele da se zabave u Čairu, na raspolaganju su oštećeni tobogani, od klupa na amfiteatru skoro da je ostao samo goli beton, a u ovom niškom parku usred leta nemoguće je popiti vodu jer ni "puž", ni česma kod amfiteatra ne rade.

  (14) detaljnije
 • česme

  Rad česama u Čairu i Tvrđavi koči formalnost

  Iako sve više Nišlija osveženje u letnjim večerima traži u parkovima, dva najveća u Nišu - tvrđavski i čairski su bez vode za piće jer javne česme u njima ne rade. Vode nema ni na česmi na okretnici u Donjoj Vrežini, ni na nekoliko njih van grada.

  (8) detaljnije
 • javne cesme

  Konačno rade javne česme u Nišu

  Nakon što su Nišlije prethodnih nedelja u vrelim danima, kada je temperatura prelazila i 30 stepeni, zaticale “suve” javne česme i negodovale što ne mogu da se osveže, sa 15 česama u Opštini Medijana potekla je voda.

  (4) detaljnije
 • 900x0-cesmaoravni

  Javne česme u Nišu još ne rade zbog 30.000 dinara?

  15 česama u centru Niša još nije u funkciji, jer Opština Medijana, kako kaže direktor Vodovoda Dejan Andrejević, nije platila kontrolu vode u ukupnoj sumi od oko 30.000 dinara. Najavljuje da će to učiniti Vodovod, a u Medijani kažu da oni nemaju pravo da plaćaju analize.

  (17) detaljnije
 • cesma

  Voda na nekim javnim česmama za nedelju dana

  Kako je nedelju dana u Nišu pravo letnje vreme javlja se i potreba za osveženjem, a kako kažu u niškom Vodovodu, ukoliko analize pokažu da je voda ispravna od sredine sledeće nedelje počeće da radi 7 javnih česama na području Opštine Medijana.

  (5) detaljnije
 • cesma-bez-vode-1.jpg

  Izgradili seoski trg i česmu na mestu gde nema vode

  Izgradnja seoskog trga i česme na nekadašnjoj livadi u centru Brejanovca koštala je Grad Leskovac skoro milion dinara. Ipak, česma je izgrađena na mestu gde nema vodovodne mreže, pa će selo uskoro dobiti još jednu česmu i trg.

  (5) detaljnije
 • miloseva cesma

  Da se knez, hajduk i pobunjenik nikad ne zaborave

  Vekovima ljudi sa svih strana dolaze i vraćaju se u Sokobanju zbog njenih lekovitih voda, a onima koju su ovde obitavali, starali se o njoj i borili se za nju podignute su spomen- česme. Da ljude okrepe i podsete na znamenite likove i njihova velika dela napravljena je Miloševa česma, Hajduk Veljkova i česma u čast Ljube Didića.

  (1) detaljnije
 • cesma.JPG

  Za nedelju dana biće vode i na česmi u centru

  Oni koji se u vrelim danima zateknu u Nišu mogu da se rashlade i popiju vodu sa neke od 17 javnih česama, a već za nedelju dana voda će poteći i sa česme na Trgu kralja Milana koja jedina još ne radi.

  (4) detaljnije
 • esma-tvrđava.jpg

  Česma u Tvrđavi svečano "puštena u rad"

  Na godišnjicu niškog Vodovoda gradsko rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem, svečano je “pustilo u rad” česmu u Tvrđavi koja poslednjih godina nije radila.

  (11) detaljnije
 • cesma marger

  Neke niške javne česme počinju da rade 11. maja

  Ukoliko analize Instituta za javno zdravlje pokažu da je voda ispravna, od ponedeljka 11. maja biće pušteno u rad 8 javnih česama koje se nalaze na području Opštine Medijana, kažu u niškom Vodovodu.

  (2) detaljnije
 • cesma-cairska.jpg

  Foto-vest: Vučić rešava i komunalne probleme

  Na popularnoj “čairskoj” česmi u centru Niša već drugi dan nalazi se poruka upućena premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću sa tekstom da naredi, pretpostavlja se, nadležnima u gradu da “našteluju česmu”.

  (21) detaljnije
 • rupa-na-česmi.jpg

  Rupa na česmi ispred Opštine Medijana

  Česma ispred Gradske opštine Medijana, u Ulici Pariske komune, našla se na udaru bahatih sugrađana, koji su na njoj napravili rupu veličine pesnice.

  (7) detaljnije
 • cesma-voda.jpg

  Česme u Medijani puštene u rad

  Nakon potpisivanja ugovora između Gradske opštine Medijana i JKP “Naisus” iz slavina 11 česama sa teritorije ove opštine, ponovo teče voda.

  (3) detaljnije
 • 800x600-cesma-ostecena2.jpg

  Puštena u rad česma na keju

  Česma na nišavskom keju, na platou kod hotela “My place”, koja je izgrađena kao deo projekta “17 česama za 17 vekova hrišćanstva”, puštena je zvanično u rad.

  (3) detaljnije
 • cesma-3.JPG

  Nova česma u Duvaništu

  U niškom naselju Duvanište u Ulici Ktitor, iza OŠ “Dušan Radović”, svečano je puštena u rad deveta česma u sklopu projekta “17 česama za 17 vekova hrišćanstva”.

  (6) detaljnije