Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

jeftini stanovi

 • Stanovi za bezbednjake

  Vučić preispituje sistem "brzi prsti" za dodelu jeftinih stanova i obećava gradnju novih

  Da je sistem "brzi prsti" bio pokušaj da se izbegnu malverzacije prilikom prijave za jeftine stanove za vojsku, policiju i bezbednjake, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da još nisu načisto da li je to bila greška ili nije. Ipak, potom je izneo loše strane ovog "sistema" i rekao da će se gradnja udesetostručiti, ali u Beogradu i Novom Sadu, dok Niš i Vranje nije pominjao, iako je ovde bilo naviše pritužbi na sistem dodele stanova.

  (8) detaljnije
 • vranje stanovi

  Krenula gradnja još 289 stanova za bezbednjake u Vranju

  Druga faza izgradnje stanova za bezbednjake, u kojoj će biti izgrađeno 289 stanova, krenula je u Vranju, a prilikom obilaska gradilišta ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je do kraja 2022. godine završetak skoro 8.000 stanova.

  (4) detaljnije
 • Stanovi za bezbednjake

  U Vranju završeno 186 stanova za bezbednjake, u planu još 289

  Prva faza izgradnje stanova za bezbednjake koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije, a ovih dana se očekuje početak izgradnje 289 stanova u drugoj fazi.

  (4) detaljnije
 • Podela ključeva bezbednjaci

  Uručeni prvi ključevi stanova za bezbednjake u Vranju, na leto još 5 novih zgrada

  Vlasnicima 39 stanova od 186 koliko se za bezbednjake gradi u blizini Osnovne škole “Svetozar Marković” u Vranju, uručeni su danas ključevi, a kako je rečeno, ključevi stanova u preostale 3 zgrade biče podeljeni narednog meseca. Kako je najavio gradonačelnik Vranja, na leto počinje izgradnja još 5 novih zgrada u tom delu grada.

  (14) detaljnije
 • Stanovi za bezbednjake Vranje

  Prvi ključevi za bezbednjake u Vranju biće podeljeni marta, nadležni ćute o kriterijumima

  Iako je ministarka Zorana Mihajlović najavila da će u martu biti podeljeni prvi ključevi stanova za bezbednjake u Vranju, gde se grade 4 zgrade sa 186 stanova, od lokala do republičkog nivoa nadležni ćute i nema nijednog odgovora u vezi sa prodajom stanova u Vranju. Ne zna se koliko ih je prodato, po kojim kriterijumima su dodeljivani, ali ni da li će uopšte do marta biti završeni.

  (6) detaljnije
 • Gradilište naselje Stevan Sinđelić

  Nadležni i dalje ćute o spornoj dodeli stanova za bezbednjake, kandidati bez šanse revoltirani

  Prošlo je više nedelja, a iz Vlade Srbije i dalje ne odgovaraju po kom su kriterijumu dodeljeni jeftini stanovi za bezbednjake i kako je moguće ono što tvrde policajci - da je sve bila igra "brzi prsti" i da stan dobije onaj ko se prvi javi. Redakciji Južnih vesti i dalje se javljaju oni koji komentarima “osećam se poniženo”, “sramota” i “čista prevara” ocenjuju proces selekcije, dok se nadležni ne oglašavaju.

  (23) detaljnije
 • Gradilište jeftini stanovi

  Policajci tvrde: Jeftini stanovi dodeljeni po sistemu "ko se prvi prijavi"

  Kada se nakon brojnih problema stiglo do prijava iz vojske i policije za jeftine stanove u niškom naselju Stevan Sinđelić, stigle su i pritužbe više policajaca. Tvrde da se u prvom krugu proveravalo ispunjavaju li kriterijume, ali je odluka o konačnoj dodeli stanova doneta po tome ko se pre prijavio. Na pitanje o kriterijumima nadležni su prebacivali odgovornost sve do Ministarstva unutrašnjih poslova - odakle takođe ne odgovaraju.

  (25) detaljnije
 • izgradnja

  Zaduživanje razlog za osnivanje 3 državne firme za stanove u Nišu

  U Nišu su osnovane čak 3 privremene firme SPV Nišava, a razlog je, kako kažu u Ministarstvu građevine, ograničenje zaduživanja po preduzeću kod Poštanske štedionice, pa će sa više firmi biti moguće da se više novca uzme. U Ministarstvu dodaju da će se ove firme, pored investiranja, baviti i prodajom stanova za bezbednjake.

  (3) detaljnije
 • gradiliste stanovi

  Stopirana gradnja stanova za bezbednjake u Nišu, bomba eksplodirala na već razminiranom terenu

  Gradnja stanova za bezbednjake u Nišu je stopirana, kažu u Ministarstvu građevinarstva, a ponovo se proverava ima li kasetne municije, kao i dokumentacija koja je garantovala da je bezbedno da radovi u naselju Stevan Sinđelić počnu. Prema podacima Ministarstva, teren na kome se grade stanovi bio je skoro 100 % razminiran, ali pre dva dana je na gradilištu eksplodirala bomba i tri radnika su lakše povređena.

  (5) detaljnije
 • izgradnja stanova

  U Nišu čak 3 državne firme za stanove za bezbednjake - ne zna se zbog čega

  Nakon što je februara ove godine Vlada Srbije osnovala namensku firmu “SPV Nišava”, koja bi trebalo da bude investitor za izgradnju jeftinih stanova za snage bezbednosti u Nišu, nedavno je pokrenut proces osnivanja još dve ovakve firme - “SPV Nišava dva” i “SPV Nišava tri”. Dok stručnjaci pitaju zbog čega se to radi, jer država može da bude direktni investitor, nepoznato je i koja je svrha ovakvih preduzeća i zašto su Nišu potrebna 3.

  (5) detaljnije
 • Gradilište jeftini stanovi

  Ispitivanje zbog kasetnih bombi pomera rok izgradnje stanova za bezbednjake u Nišu

  Na kasarnu "Stevan Sinđelić" su tokom NATO bombardovanja padale kasetne bombe, pa bi parcela na kojoj se grade stanovi za bezbednjake, a bila je deo ovog vojnog objekta, trebalo da se prekontrolište. Ovaj posao će, kako je najavljeno iz Ministarstva saobraćaja, da produži rok za izgradnju.

  (3) detaljnije
 • Stanovi za bezbednjake

  Stanovi za bezbednjake u plamenu i korupciji

  Za državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za ljude koji rade u organima bezbednosti, a deo njih trebalo bi da bude izgrađen i u Vranju, Vlada Srbije 2018. godine raspisala je tender i izabrala izvođače. Od tog dana desilo se mnogo toga, ali ne u korist izgradnje već suprotno - osporavanje tendera, hapšenja zbog korupcije i na kraju paljenje voznog parka privatne građevinske firme. Ipak, ovo nisu prvi kamioni koji su goreli na jugu Srbije.

  (2) detaljnije
 • Zapaljen vozni par firme 5d iz Vranja foto i.m.

  Vlasnik zapaljene građevinske firme u Vranju sumnja na konkurenciju

  Slučaj paljevine kompletne mehanizacije građevinske firme iz Vranja još je u fazi istrage, a u policiji i javnom tužilaštvu kažu da u ovoj fazi ne mogu da daju izjave. Sin vlasnika ove porodične firme koja je nedavno, nakon afere hapšenja oko gradnje stanova za bezbednjake dobila taj posao, kaže da je šokiran svime što se dogodilo i jedino sumnja na konkurenciju jer nikome ništa nažao nisu učinili.

  (11) detaljnije
 • beton

  Uhapšen vlasnik vranjske firme koji je korupcijom dobio posao izgradnje jeftinih stanova

  Zbog sumnje da je za dobijanje posla izrade betona za jeftine stanove za bezbednjake planirao da plati 20.000 evra rukovodiocima Saobraćajnog instituta i direktoru beogradskog ogranka turske firme koja je izvođač radova, uhapšen je vlasnik vranjskog preduzeća "Vodogradnja". Pored njega, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, sa lisicama na rukama završili su i oni koji su tražili mito.

  detaljnije
 • ana brnabic

  Kamen temeljac za stanove namenjene niškim snagama bezbednosti

  Nekoliko dana nakon što je zvanično počela izgradnja, premijerka Srbije Ana Brnabić pritiskom na dugme postavila je kamen temeljac za zgrade, u kojima će se stanovi po niskim cenama prodavati pripadnicima snaga bezbednosti. Postavljanje kamena temeljca u Nišu bilo je sinhronizovano sa onim u Vranju, gde je početak izgradnje stanova ozvaničio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  (15) detaljnije
 • bager kašika foto aleksandar kostic

  Firma koja je rušila u Savamali gradi sa Turcima jeftine stanove u Nišu i Vranju

  Posao državne stanogradnje obavljaće i "Milenijum tim", firma koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za "Beograd na vodi". Iz Ministarstva građevinarstva saopšteno je da će baš oni zajedno sa turskom kompanijom Tašjapi, sa kojom je ugovor potpisan u krajem 2018. godine, graditi 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju za službenike snaga bezbednosti Srbije.

  (5) detaljnije
 • zgrada

  Jeftine stanove za snage bezbednosti u Nišu i Vranju grade Turci

  Kompanija "Tašjapi" iz Turske sa čijim je predstavnikom pre nekoliko dana potpisan ugovor u Vladi Srbije, biće izvođač radova u Nišu i Vranju, te će Turci graditi ukupno 376 stanova koja će u ovim gradovima biti dostupni onima koji rade u snagama bezbednosti - vojsci, policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji. Nedavno osnovana državna preduzeća će, kako kažu u Ministarstvu građevinarstva, u ovom projektu biti investitori.

  (10) detaljnije
 • Majakovskog stanovi

  Na proleće u Nišu počinje izgradnja novih socijalnih stanova

  Ulicu Majakovskog 7, 8 i 9 u Nišu bi na proleće 2019. trebalo da "okupiraju" mašine i radnici koji će graditi nove socijalne stanove, najavljuje direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, a okvirni rok da se izgradi njih 106 je godinu i po dana. Cene za kupovinu i izdavanje trebalo bi da ostanu niske.

  (6) detaljnije
 • Vranje

  Vlada Srbije u Vranju osnovala preduzeće za gradnju jeftinih stanova

  Jeftine stanove za ljude koji rade u organima bezbednosti gradiće posebna preduzeća koja je osnovala Vlada Srbije. Jedno od tih preduzeća osnovano je i u Vranju, gde je najavljena izgradnja 186 stanova.

  (3) detaljnije
 • stambene zgrade

  Opet pomeren rok za početak gradnje jeftinih stanova u Nišu i Vranju

  Proleće i kraj avgusta su prošli, a stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju još nisu počeli da se grade, iako su to bili termini koje su nadležni najavljivali. Novi termin je kraj oktobra, prema najavama ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, koja je rekla da su izdate građevinske dozvole za prve stanove.

  (6) detaljnije