Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

joga

 • panta

  Prokupčanin od kuće napravio biblioteku, završio fakultet sa 55 godina, a jogu trenira već 4 decenije

  Dela o filozofiji, teologiji, o pravu, medicini, ekonomiji, sportu, pripovetke, pesme, romani, domaći i strani pisci, bukvalno, nema oblasti i knjige koja ne postoji u privatnoj kolekciji Milivoja Pantića iz Prokuplja. Od nedavno penzioner, ovaj 68-godišnjak je oduvek imao za današnje prilike neobičan hobi da sakuplja i kupuje knjige, ali to nije sve, Panta kako ga Prokupčani zovu je kao jedan od najstarijih studenata završio fakultet u 55-oj godini, pored toga je i majstorski kandidat u šahu i jedan od najboljih šahista ne samo u gradu, već i u čitavoj Toplici, a svakog dana već 4 decenije trenira jogu.

  (1) detaljnije
 • joga

  Joga za parove koji idu na vantelesnu oplodnju

  Bračni parovi koji žive u Opštini Medijana i kojima je Komisija Sveta Petka omogućila besplatnu vantelesnu oplodnju, ubuduće će raditi i jogu. To bi trebalo da im olakša period vantelesne oplodnje, koji je obično stresan za parove koji pokušavaju da dobiju dete.

  (2) detaljnije
 • Joga ilustracija

  Nedelja vežbanja joge u niškoj Tvrđavi

  Oni koji žele da se upoznaju sa jogom i imaju trening, to mogu učiniti od ponedeljka 9. jula do nedelje 15. jula na javnim časovima u niškoj Tvđavi.

  (2) detaljnije
 • Umašankar

  Jedan od najvećih svetskih učitelja joge posetio Niš

  Učitelj sunčane joge iz Indije Umašankar je u Nišu govorio o ovoj drevnoj disciplini, kojom se bavi već 23 godine i koja je postala njegov način života. Praktikovanje ove vrste joge, kako kaže, pomaže fizičkom, mentalnom, duhovnom, pa čak i ekonomskom stanju, a majstor tvrdi da sunčevi zraci mogu i da izleče različite vrste bolesti.

  (11) detaljnije
 • Joga ilustracija

  U Parku Svetog Save besplatni treninzi joge

  Pored teretane i bazena, mladi sada u Nišu mogu besplatno da pohađaju i časove joge. Treninzi se održavaju u Parku Svetog Save, svake subote od 18 sati, a pre odlaska potrebno je registrovati se na sajtu SOFA.

  detaljnije
 • cas-joge-u-Vranju-foto-IM-Juzne-vesti.jpg

  Javni čas joge u nedelju u Vranju

  Javnim časom joge koji počinje u podne u nedelju, 19. juna u gradskom parku u Vranju, biće obeležen Međunarodni dan joge. Času mogu prisustvovati svi zainteresovani i potpuno je besplatan.

  detaljnije
 • joga

  Javni čas joge u niškom parku

  Međunarodni dan joge, osim u gradovima širom sveta i Srbije, biće obeležen i u Nišu u nedelju 19. juna javnim časom otvorenim za sve zainteresovane u Parku Sveti Sava od 9 do 10:30.

  (3) detaljnije
 • 490x370-teretana-cair.jpg

  Mladi ipak bez besplatnih termina za jogu i teretanu

  Iako je bilo najavljeno da će studenti i mladi od 18 do 25 godina imati besplatne termine za bavljenje sportom u niškom Sportskom centru, u “Čairu” kažu da se to odlaže za septembar jer nije potpisan ugovor sa Udruženjem SOFA.

  (1) detaljnije
 • joga

  Javni časovi joge i na jugu Srbije

  Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

  (2) detaljnije
KOMENTAR DANA