Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

joga

  • panta

    Prokupčanin od kuće napravio biblioteku, završio fakultet sa 55 godina, a jogu trenira već 4 decenije

    Dela o filozofiji, teologiji, o pravu, medicini, ekonomiji, sportu, pripovetke, pesme, romani, domaći i strani pisci, bukvalno, nema oblasti i knjige koja ne postoji u privatnoj kolekciji Milivoja Pantića iz Prokuplja. Od nedavno penzioner, ovaj 68-godišnjak je oduvek imao za današnje prilike neobičan hobi da sakuplja i kupuje knjige, ali to nije sve, Panta kako ga Prokupčani zovu je kao jedan od najstarijih studenata završio fakultet u 55-oj godini, pored toga je i majstorski kandidat u šahu i jedan od najboljih šahista ne samo u gradu, već i u čitavoj Toplici, a svakog dana već 4 decenije trenira jogu.

    (1) detaljnije
  • joga

    Joga za parove koji idu na vantelesnu oplodnju

    Bračni parovi koji žive u Opštini Medijana i kojima je Komisija Sveta Petka omogućila besplatnu vantelesnu oplodnju, ubuduće će raditi i jogu. To bi trebalo da im olakša period vantelesne oplodnje, koji je obično stresan za parove koji pokušavaju da dobiju dete.

    (2) detaljnije
  • Joga ilustracija

    Nedelja vežbanja joge u niškoj Tvrđavi

    Oni koji žele da se upoznaju sa jogom i imaju trening, to mogu učiniti od ponedeljka 9. jula do nedelje 15. jula na javnim časovima u niškoj Tvđavi.

    (2) detaljnije
  • Umašankar

    Jedan od najvećih svetskih učitelja joge posetio Niš

    Učitelj sunčane joge iz Indije Umašankar je u Nišu govorio o ovoj drevnoj disciplini, kojom se bavi već 23 godine i koja je postala njegov način života. Praktikovanje ove vrste joge, kako kaže, pomaže fizičkom, mentalnom, duhovnom, pa čak i ekonomskom stanju, a majstor tvrdi da sunčevi zraci mogu i da izleče različite vrste bolesti.

    (11) detaljnije
  • Joga ilustracija

    U Parku Svetog Save besplatni treninzi joge

    Pored teretane i bazena, mladi sada u Nišu mogu besplatno da pohađaju i časove joge. Treninzi se održavaju u Parku Svetog Save, svake subote od 18 sati, a pre odlaska potrebno je registrovati se na sajtu SOFA.

    detaljnije
  • cas-joge-u-Vranju-foto-IM-Juzne-vesti.jpg

    Javni čas joge u nedelju u Vranju

    Javnim časom joge koji počinje u podne u nedelju, 19. juna u gradskom parku u Vranju, biće obeležen Međunarodni dan joge. Času mogu prisustvovati svi zainteresovani i potpuno je besplatan.

    detaljnije
  • joga

    Javni čas joge u niškom parku

    Međunarodni dan joge, osim u gradovima širom sveta i Srbije, biće obeležen i u Nišu u nedelju 19. juna javnim časom otvorenim za sve zainteresovane u Parku Sveti Sava od 9 do 10:30.

    (3) detaljnije
  • 490x370-teretana-cair.jpg

    Mladi ipak bez besplatnih termina za jogu i teretanu

    Iako je bilo najavljeno da će studenti i mladi od 18 do 25 godina imati besplatne termine za bavljenje sportom u niškom Sportskom centru, u “Čairu” kažu da se to odlaže za septembar jer nije potpisan ugovor sa Udruženjem SOFA.

    (1) detaljnije
  • joga

    Javni časovi joge i na jugu Srbije

    Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: