Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kafić

 • Niš noću kafići bašte prazne

  Noćni izlazak u Nišu tokom epidemije - ograničeno vreme, ali ne i gužve [video]

  Pre epidemije mladi u Nišu su izlazili od 23 sata, a sada se u to vreme lokali zatvaraju. Ovakva situacija, kažu Nišlije, nije promenila gužvu u kafićima i pivnicama. Tokom izlaska na virus, kažu, pomisle, ali se ne boje.

  (25) detaljnije
 • Niš noću kafići bašte prazne

  Foto-vest: Niški kafići prazni posle 23 sata, na ulicama i Keju bez gužvi

  Zbog lošeg vremena ili zabrane rada kafićima posle 23 sata - centar Niša sinoć nije izgledao poput onoga što se najčešće viđa petkom. Foto-reporter Južnih vesti Vanja Keser zabeležio je prazne kafiće pre ponoći, a ni amfiteatar na Keju Nišave nije, kao što je uobičajeno, vrveo od mladih, mada ih je ovde svakako bilo više nego na drugim mestima.

  (23) detaljnije
 • Kafic korona; foto: Vanja Keser

  Rast broja novozaraženih pooštrio mere - lokali rade do 23 sata i na otvorenom

  Ugostitelji više neće moći da primaju goste nakon 23 sata ni na otvorenom i ova odluka Kriznog štaba Republike Srbije važiće od sutra. Do zaoštravanja mera došlo je, kaže zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević, jer je poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja zaraženih koronom.

  (11) detaljnije
 • Rivero

  Nastavili se sukobi između vlasnika "Rivera" i pojedinih komšija, intervenisala i policija

  Iako kafić "Rivero" u Donjoj Vrežini ne radi, te probleme sa bukom više nemaju, Nišlije koje tamo stanuju kažu da i dalje nemaju mira zbog jednog od vlasnika objekta, koji je i pored svih dozvola pokušao da spreči postavljanje strujnog kabla. Intervenisala je i policija i patrolirala ovim naseljem. Ipak, jedan od vlasnika "Rivera" Goran Stamenković tvrdi da je verbalni sukob nastao zbog kopanja na njegovoj budućoj parceli i da je sa komšijama u dobrim odnosima.

  (30) detaljnije
 • nargila

  Nargile zabranjene u Dimitrovgradu

  Kao jednu od mera za sprečavanje virusa korona, opštinski Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu zabranio je upotrebu nargila u ugostiteljskim objektima i propisao kazne do 150.000 dinara ako se ova mera ne poštuje.

  detaljnije
 • Prokuplje kafić

  Ugostiteljski objekti na jugu počeli sa radom, prvog dana bez velikih gužvi

  Nakon mesec i po dana ugostiteljski objekti su odlukom Vlade danas otvorili svoja vrata za mušterije. Uz propisane mere zaštite, većina njih u gradovima na jugu Srbije je otvoreno. Međutim, ima i onih vlasnika koji još vagaju da li da krenu sa radom ili ne, pojedini su odlučili da ne otvaraju, a vanredno stanje uticalo je na to da i građani tradicionalno ispijanje kafe u kafićima odlože za još neko vreme. Iako je svima taj vid druženja nedostajao, danas se mogao videti tek po neki građanin koji je izašao na kafu, na šta je, osim straha od zaraze, uticalo i loše vreme.

  (5) detaljnije
 • zatvoreni kafići

  U Nišu većina ugostitelja neće otvarati kafiće zbog strogih mera

  Većina ugostitelja u Nišu danas neće početi da radi, jer im se ne isplati da otvaraju lokale u kojima gosti treba da sede na dva metra udaljenosti, ali i zbog radnog vremena do 17 sati. Predsednik Udruženja ugostitelja Bojan Mitić objašnjava da su fiksni troškovi za rad veliki, a mere koje treba da se primenjuju zbog korone u kafićima i restoranima i dalje stroge, te da je većina niških privrednika saglasna da još ne počne sa radom.

  (32) detaljnije
 • kafiči vanja keser

  Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Nišu

  Niški Štab za vanredne situacije odlučio je da će od sutra, 19. marta, biti zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima. Jedini izuzetak biće kuhinje, u kojima će ljudi moći da preuzmu hranu, a biće dozvoljena i dostava.

  (28) detaljnije
 • rivero

  Srušen nelegalni objekat “Rivera” izgrađen nasred ulice

  Deo kafića “Rivero” koji je nelegalno sagrađen nasred još neizgrađene Geteove ulice u niškom naselju Donja vrežina, srušen je nakon intervencije gradske vlasti. Meštani su zadovoljni, ali kažu da je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević zauzvrat tražio da potpišu dokument za izmenu Generalnog urbanističkog plana, da bi se u tom delu napravila krivina, jer je komšija iz “Rivera” i glavnim objektom “izašao” par metara na ulicu. Milošević ovaj slučaj ne komentariše.

  (18) detaljnije
 • rivero

  Građani se žale na buku iz kafića kraj Niša, vlasnici negiraju, Komunalna ne priznaje da su ikada obavešteni

  Građani koji u vikend naselju Donja Vrežina kraj Niša traže mir, kažu da ne mogu da ga nađu već godinu dana, koliko dugo je u komšiluku i klub "Rivero". U peticiji koju su predali niškoj policiji i komunalnoj miliciji pišu da su ugroženi zbog velike buke i traže zaštitu jer vlasnika označavaju kao "jačeg od vlasti". Vlasnik, međutim, tvrdi da rade isključivo u skladu sa propisima, a da se na njih žale oni koji uopšte i ne žive u naselju.

  (69) detaljnije
 • Joy

  30 godina od zatvaranja kultnog niškog kafića "Joy"

  Kafić "Joy" u Dušanovoj ulici u Nišu bio je labudova pesma zlatnih osamdesetih, priča bivši vlasnik Jovan Mandić, i omiljeno mesto mladih Nišlija, ali i jugoslovenskih muzičara koji su dolazili u grad. Zatvoren je uz svirku grupe "Leb i sol" u Dušanovoj, pre 30 godina, i tako otišao u legendu.

  (36) detaljnije