Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kamp

  • kamp

    Edukativni kamp na Staroj planini za očeve i njihovu decu

    Uz druženje, rad i zabavu, stručnjaci će na kampu na Staroj planini raditi sa roditeljima da se nose sa raznim izazovima u vaspitanju dece i ukazati na značaj učešća oca u svim aspektima života porodice. Kamp traje od 29. do 1. oktobra, a broj mesta je ograničen.

    detaljnije
  • Džedajski pokret

    Niški "Džedaji" organizuju kamp za decu bez roditelja, potrebne su im donacije

    Priliku da upoznaju sa oblastima definisanja ciljeva i prioriteta, ali i mentalnog zdravlja, preduzetništva, javnih nastupa i asertivne komunikacije mladi bez roditeljskog staranja sa juga Srbije imaće na kampu “Sila prati hrabre” koji će biti održan od 11. do 17. septembra na Vlasinskom jezeru. Troškovi kampa su oko 600.000 dinara, a organizatori iz Džedajskog pokreta pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava.

    (1) detaljnije
  • temska

    Istraživački i edukativni kamp u selu Temska kod Pirota

    Sekcije botanike, herpetologije, ornitologije, ali i mikološka, pčelarska i razne geografske i druge sekcije, u ponudi su učesnicima kampa "Stara planina - Temska", koji će se od 12. do 25. jula održati u tom staroplaninskom selu.

    detaljnije
  • Kamp na Vlasinskom jezeru

    "Balkan kamp" za boksere i kik-boksere iz regiona na Vlasinskom jezeru

    U organizaciji Bokserskog kluba Vitez od nedelje, 15. avgusta, do kraja meseca na Vlasinskom jezeru održava se šesti po redu ”Balkan kamp” za boksere i kik-boksere. Na kampu će u dve smene učestvovati preko 200 boraca iz Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

    (3) detaljnije
  • izvidjaci svrljig

    Svrljiški i niški izviđači uvežbavali veštine u prirodi na kampu u Niševcu

    Četrdeset izviđača i planinki Odreda "dr Milenko Hadžić" iz Svrljiga i "Josif Pančić" iz Niša provelo je 10 dana, od 4. do 14. avgusta na izviđačkom kampu ”Koloseum” u Niševcu kod Svrljiga, gde su kroz igru i pesmu na izletima u okolini kampa učili i usavršavali izviđačke veštine, poput šifrovanog pisma i osnova orijentacije u prirodi.

    detaljnije
  • Kamp. tekvondo

    Niš bio domaćin tekvondo kampa za takmičare iz 9 država

    U okviru priprema za Evropsko prvenstvo za kadete i mlađe i seniore koje se održava u estonskom Talinu od 23. do 28. avgusta, tekvondo klub Asteriks iz Niša organizovao je kamp u balon sali SC ”Čair”.

    (2) detaljnije
  • it camp

    Otvorene prijave za IT Bootcamp, rok do 15. juna

    Prijave za novi ciklus škole IT Bootcamp, koji organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, u toku su i traju do utorka 15. juna. Za besplatni kurs mogu se prijaviti svi koji su zainteresovani da naprave prve korake u IT svetu, a jedini uslov je da nemaju pređašnjeg iskustva u toj oblasti.

    (5) detaljnije
  • kamp brzi brod foto Milica milojevic kostic

    Otvoren kamp u Brzom Brodu, oaza u prirodi za umetnike i decu

    Svi koji vole umetnost i boravak u prirodi, a poštuju pravila i jednog i drugog, dobrodošli su u kamp u Brzom Brodu koji je danas otvoren, kaže jedna od inicijatorki Jelena Rudić. Ovo "parče prirode" objašnjava kao mesto gde će svi građani moći da dolaze kako bi odmorili, ali i da iskažu svoju kreativnost.

    detaljnije
  • kamp

    Otvara se Kreativni kamp u Brzom Brodu

    Oaza za kreativce, mesto gde je slobodan duh jedina propusnica, a poštovanje prirode prioritet – tako iz „Fabrike umetnika“ opisuju (re)Kreativni kamp koji će otvoriti u subotu, 29. maja od 12 sati u Brzom Brodu, kod visećeg mosta na Nišavi.

    (4) detaljnije
  • kamp

    Čišćenjem obale Nišave pored mosta u Brzom Brodu počinje uređenje Kreativnog kampa

    U Brzom Brodu će posle Uskrsa niški kreativci i umetnici dobiti prostor za rad, a iz Fabrike umetnike navode da otvaranju prethodi velika akcija uređenja kampa, te će od sutra početi sa čišćenjem cele obale Nišave pored pešačkog mosta u tom naselju.

    (3) detaljnije
  • kamp

    Kreativni kamp - novo mesto za sve umetnike i kreativce u Brzom Brodu

    Prostor za rad, stvaranje i planiranje novih aktivnosti, niški umetnici i kreativci dobiće u novom prostoru u Brzom Brodu, gde nastaje (re)Kreativni kamp ili Kamp fabrike umetnika. Ideja je nastala je na festivalu PozitivNi, kada su organizatori shvatili da Niš nema prostor na kome bi se okupljali svi umetnici po završetku festivala, a otvaranje kampa, ali i celokupne kampanje, planirano je za nedelju nakon Uskrsa, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

    (6) detaljnije
  • leskovac znak

    Prvi Dečiji naučni kamp "Krojimo mape" u četvrtak u Leskovcu

    Kartografija, mape, tekstilni materijali i šivenje neke su od aktivnosti koji će iskusiti 20 dečaka i devojčica uzrasta šestog i sedmog razreda osnovnih škola iz Leskovca, na prvom Dečijem naučnom kampu “Krojimo mape”. Kamp će se održati u četvrtak, 8. oktobra u 12:30 sati u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

    detaljnije
  • IT Bootcamp

    Otvorene prijave za IT Bootcamp u Nišu

    Motivisanim ljudima koji se nisu školovali za rad u IT industriji, kako kažu organizatori, pruža se mogućnost da tokom 10 nedelja pohađanja intenzivne nastave u IT Bootcamp-u ovladaju osnovnim znanjima iz odabranih IT oblasti. U toku je prijava kandidata za treći ciklus škole u Nišu.

    detaljnije
  • Na otvorenom danu preko 400 posetilaca

    Avanturisti uživali 5 dana u kanjonu reke Jerme

    Preko 100 avanturista iz Srbije, Makedonije i Hrvatske okupilo se u Specijalnom rezervatu prirode Jerma i okušalo u planinskom trčanju i biciklizmu, sportskom penjanju, istraživanju pećine, planinarenju, balansiranju na traci i učestvovalo u više radionica koje su pripremili organizatori Avanturističkog festivala na otvorenom Jerma . Najveću pažnju privukao je besplatni "Avanturistički otvoreni dan" i dečija trka sa preprekama.

    detaljnije
  • vlasinsko jezero

    Humanitarni kviz u petak u Leskovcu

    Svoje znanje o pop kulturi moći će da pokažu Leskovčani u kvizu koji će se održati u petak, 23. avgusta, od 19 sati u Murphy pabu. Kotizacija za učešće je 300 dinara po osobi, a sav novac biće doniran za organizaciju kampa na Vlasini za decu bez roditeljskog staranja.

    (1) detaljnije
  • Kamp traje od 12. do 27. jula

    Štetnost mini-hidroelektrana tema kampa u selu Temska kod Pirota

    Čišćenje i prikupljanje podataka o biodiverzitetu staroplaninskih reka, ali i analizu štetnosti mini-hidroelektrana na tim vodotokovima, radiće studenti iz cele Srbije koji posete naučno-istraživački kamp Stara planina u pirotskom selu Temskaod 12. do 27. jula. U okviru kampa, 20. jula održaće se Festival staroplaninskih jela.

    detaljnije
  • Ljubitelji prirode zabrinuti

    Niški džedaji sakupljaju novac za kamp namenjen deci bez roditelja

    Turnirima u različitim sportovima, kvizom znanja i drugim zanimljivim aktivnostima koje organizuju od 12. jula, niški "Džedajski pokret" sakupljaće novac koji im je neophodan za organizaciju kampa na Vlasini, namenjen deci bez roditelja.

    (1) detaljnije
  • Celodnevne aktivnosti za učesnike kampa

    Istraživački kamp u selu kod Babušnice okupio đake iz Srbije, Bugarske i Makedonije

    Šetnje i istraživanje u prirodi, predavanja na temu morfologije i paleontologije, učenje o gljivama i leptirima, kao i radionice spremanja hrane, samo su neke od aktivnosti koje su iskusili učenici iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije, njih oko 40 na Dečijem obrazovno-istraživačkom kampu u selu Strelac kod Babušnice. Svi đaci koji su učestvovali na kampu uzrasta su od 3. do 6. razreda.

    (1) detaljnije
  • Kamp traje 5 dana

    Avanturistički festival u kanjonu Jerme polovinom avgusta

    Planinsko trčanje i biciklizam, sportsko penjanje, joga i kampovanje u prelepom kanjonu reke Jerme, samo su neke od aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji prirode, početnici ili ozbiljni sportisti na drugom a vanturističkom festivalu na otvorenom Jerma. Festival će se ove godine održati od 14. do 18. avgusta, a prijave su moguće do 1. avgusta.

    detaljnije
  • kamp glas prirode

    Utočište za ljubitelje prirode nadomak Sokobanje [video]

    Skriven na obroncima planine Rtanj, u selu Sesalac, nalazi se eko-kamp “Glas prirode“ čiji je idejni tvorac Pančevac Marjan Arsenov. U nadi da će u kampu okupiti istomišljenike koji prihvataju načelo saglasja sa prirodom, nekonzumiranje alkohola i mesa, Marjan nudi besplatan smeštaj svima onima koji bi da se odmore od gradske svakodnevice.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: