Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kapitalna ulaganja

 • postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda leskovac

  Novo obećanje Leskovčanima: Kolektor će proraditi naredne godine

  Višegodišnji projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu, za koji je još 2005. godine podignut kredit, a gradnja počela 2008, prema najnovijim obećanjima, trebalo bi da bude završen za godinu dana. I pored problema poput propadanja cevi gradskog kolektora, smene rukovodioca projekta zbog ugrožavanja radova i loše komunikacije, nadležni najavljuju da će postrojenje početi da radi naredne godine.

  detaljnije
 • Aerodrom

  “Ne damo aerodrom”: Ulaganja u nišku vazdušnu luku još se nisu desila

  Iako su sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” poručili da su ulaganja države u nišku vazdušnu luku od kada je preuzela upravljanje veća od 250 miliona dinara, iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” pojašnjavaju da se ta ulaganja uopšte nisu ni desila i podsećaju na niz drugih neispunjenih obećanja.

  (3) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Rukovodilac projekta za izgradnju kolektora smenjen zbog ugrožavanja radova

  Zbog toga što direktorka leskovačkog "Vodovoda" i predstavnik firme koja radi projekat smatraju da rukovodilac projekta za gradski kolektor ne radi posao kako treba, ali i zbog toga što je, kako kažu, međusobna saradnja veoma loša, Nenad Cvetković smenjen je sa ovog mesta. Gradski većnici za novog rukovodioca imenovali su diplomiranog mašinskog inženjera Budimira Stojiljkovića.

  (1) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Počinje izgradnja novog kolektora u Leskovcu

  Novi kolektor u Leskovcu trebalo bi da bude završen do aprila 2020. godine, kada bi konačno krenulo sa radom centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Za izgradnju novog kolektora biće izdvojeno još skoro pola milijarde dinara, nakon što je stari, za koji je Grad podigao kredit od 1,2 miliona evra, proglašen neupotrebljivim.

  (1) detaljnije
 • Ivica-Dacic-GEOX-VRANJE.jpg

  Italijani grade fabriku u Vranju

  Italijanska fabrika "Geox" počela je izgradnju fabrike ženske obuće na 21.000 kvadrata u Slobodnoj zoni. Vrednost radova je 9 miliona evra, a rok za završetak 300 dana.

  (5) detaljnije
 • gradonacelnik

  Slovačka želi da ulaže u Niš

  Firme iz Slovačke zainteresovane su za otvaranje novih radnih mesta, najavio je ambasador Slovačke. Slovačka zainteresovana i za izgradnju akva-parka na Loznom Kalemu.

  (3) detaljnije
 • Usvojen gradski budžet

  Posle 13 sati rasprave, Skupština grada Niša usvojila budžet za 2010.godinu

  detaljnije