Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

karneval

  • Karneval-Leskovac-15-2019,-foto-Bojana-Antic

    Evropski karnevalski gradovi okupiće se u Leskovcu

    Nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović 2018. godine izabran za predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, na njegovu inicijativu Leskovac će od 13. do 20. maja naredne godine biti i domaćin konvencije evropskih karnevalskih gradova, pošto je dobio prednost u odnosu na konkurente iz Kolumbije i Grčke.

    detaljnije
  • 79535731_572005690280684_9222785533300703232_n

    Karneval crtanih junaka u Nišu prvog dana u novoj godini

    Više od 20 kostimiranih junaka družiće se sa decom i roditeljima na Trgu Stevana Sremca kod “Kalče” 1. januara od 12 do 14 sati. Za prvi dan Nove godine i poslednji dan manifestacije “Niš u srcu”, organizatori najavljuju i nastup benda Jayus jazz i predstavu za decu "Put oko sveta".

    detaljnije
  • karneval leskovac 2019

    Trupa iz Crne Gore najbolja na karnevalu u Leskovcu

    Najviše simpatija žirija na ovogodišnjem Međunarodnom karnevalu u Leskovcu pokupila je grupa iz Crne Gore za performans iz poznatog crtanog filma Lepotica i zver . Nagrade za najbolju koreografiju i najbolju masku ove godine pokupile su leskovačke ekipe. Ulicama grada sinoć je prošlo preko 1.200 maskiranih učesnika, čime je završen 14. Karneval.

    (1) detaljnije
  • karneval 2019 leskovac

    Leskovac 14. put domaćin karnevalskim trupama iz celog sveta

    Karnevalom frizura i oslikanih lica, radionicama za decu, izborom princeze i nastupom mažoretkinja, počeo je 14. Međunarodni karneval koji se u Leskovcu održava od 3. do 6. jula. Centralna manifestacija je poslednjeg dana festivala, kada će ulicama Leskovca prodefilovati više od 1.200 maskiranih učesnika.

    detaljnije
  • Karneval-10,-jul-2018,-foto-Bojana-Antic

    U sredu počinje Međunarodni karneval u Leskovcu

    Defilei karnevalskih trupa, radionice za decu, maskenbali i izložbe, obeležiće ovogodišnji Međunarodni karneval u Leskovcu koji se održava od 3. do 6. jula. Za vreme trajanja festivala, deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, biće zatvoren za saobraćaj.

    detaljnije
  • karnevalska trupa leskovac

    Leskovačni najbolje maskirana grupa na karnevalu u Prilepu

    U konkurenciji više od 30 ekipa iz celog regiona koje su se takmičile na međunarodnom karnevalu “Pročka” u Prilepu, najbolju savremenu grupnu masku imala je leskovačka karnevalska trupa.

    (4) detaljnije
  • cvetanovic

    Gradonačelnik Leskovca kao faraon na karnevalu u Strumici

    Na ovogodišnjem Strumičkom karnevalu, pored trupa iz Makedonije, Bugarske i Srbije, koje su se takmičile za najbolji kostim, odnosno masku, bila je i srpska delagacija predvođena gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem - takođe maskirani. Predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, čiji je predsednik Cvetanović, bili su obučeni u staroegipatske odore.

    (25) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: