Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

karneval

 • karneval leskovac 2019

  Trupa iz Crne Gore najbolja na karnevalu u Leskovcu

  Najviše simpatija žirija na ovogodišnjem Međunarodnom karnevalu u Leskovcu pokupila je grupa iz Crne Gore za performans iz poznatog crtanog filma Lepotica i zver . Nagrade za najbolju koreografiju i najbolju masku ove godine pokupile su leskovačke ekipe. Ulicama grada sinoć je prošlo preko 1.200 maskiranih učesnika, čime je završen 14. Karneval.

  (1) detaljnije
 • karneval 2019 leskovac

  Leskovac 14. put domaćin karnevalskim trupama iz celog sveta

  Karnevalom frizura i oslikanih lica, radionicama za decu, izborom princeze i nastupom mažoretkinja, počeo je 14. Međunarodni karneval koji se u Leskovcu održava od 3. do 6. jula. Centralna manifestacija je poslednjeg dana festivala, kada će ulicama Leskovca prodefilovati više od 1.200 maskiranih učesnika.

  detaljnije
 • Karneval-10,-jul-2018,-foto-Bojana-Antic

  U sredu počinje Međunarodni karneval u Leskovcu

  Defilei karnevalskih trupa, radionice za decu, maskenbali i izložbe, obeležiće ovogodišnji Međunarodni karneval u Leskovcu koji se održava od 3. do 6. jula. Za vreme trajanja festivala, deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, biće zatvoren za saobraćaj.

  detaljnije
 • karnevalska trupa leskovac

  Leskovačni najbolje maskirana grupa na karnevalu u Prilepu

  U konkurenciji više od 30 ekipa iz celog regiona koje su se takmičile na međunarodnom karnevalu “Pročka” u Prilepu, najbolju savremenu grupnu masku imala je leskovačka karnevalska trupa.

  (4) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca kao faraon na karnevalu u Strumici

  Na ovogodišnjem Strumičkom karnevalu, pored trupa iz Makedonije, Bugarske i Srbije, koje su se takmičile za najbolji kostim, odnosno masku, bila je i srpska delagacija predvođena gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem - takođe maskirani. Predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, čiji je predsednik Cvetanović, bili su obučeni u staroegipatske odore.

  (25) detaljnije