Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kazne za parkiranje

  • Parkiranje u Nade Tomić, novembar 2023; foto: D. V.jpeg

    Građani ponovo ukazuju na "bahato" parkiranje kod niške policije

    Ulica Nade Tomić u Nišu već dugo je poznata po tome što njenim trotoarima teško može da se prođe od parkiranih automobila. Građani često na to ukazuju, a ponovo su dokumentovali fotografijama "bahato" parkiranje, na koje kažu da Komunalna milicija ne reaguje, a veruju da je tako jer su parkirana vozila njihovih kolega policajaca.

    (32) detaljnije
  • kamion

    Kamion i automobili blokirali trotoar, Prokupčani se dovijaju da prođu ka centru grada

    Kamion beogradske firme "Demetra" koji obavlja koncesione usluge na teritoriji Prokuplja, između ostalog i održavanje zelenila i parkova, od jutros je potpuno blokirao trotoar na ulazu u pešačku zonu u centru grada, pa se pešaci dovijaju na razne načine kako bi mogli da prođu. Da sve bude teže po pešake, odmah pored kamiona je parkirano još nekoliko automobila koji dodatno otežavaju kretanje, a brojni građani negoduju.

    (2) detaljnije
  • oko sokolovo

    “Oko sokolovo” u Nišu naplatilo 450.000 evra u 2023. od parkiranja, a od prekršaja tajna

    Otkako je stiglo u Niš, građani pitaju koliko Oko sokolovo "zarađuje". Više od 53,7 miliona dinara (oko 450.000 evra) ove godine naplatio je samo JKP Parking servis dnevne karte onima koji nisu platili parking mesto, primenom tog sistema. Najproduktivniji mesec bio je mart sa iznosom od oko 10 miliona dinara, a 14. jula naplaćeno je 266.600 dinara. Koliko su kazni zbog prekršaja utvrđenih Okom sokolovim naplatili - iz Komunalne milicije tvrde da ne znaju. Ne znaju ni iz Uprave za finansije, pošto kažu da to sve ide na račun kazni za prekršaje u budžetu.

    (41) detaljnije
  • Soliter O. Venac (7)

    Više od 90 stanova i nula parking mesta - muke Nišlija zbog kazni “Oka sokolovog”

    Iako su se na prostoru oko zgrade, kako kažu, parkirali godinama bez problema, stanari solitera na Obilićevom vencu u Nišu žale se da od uvođenja "Oka sokolovog" ne mogu da izbroje kazne za to. Imaju problem i sa dve napuštene kuće pored zgrade koje se urušavaju, usled čega je jedan automobil već uništen.

    (47) detaljnije
  • parking

    Nova parking mesta u Prokuplju obeležena i u ulicama koje su zatvorene za saobraćaj

    Ulica Miloša Obilića, stotinak metara udaljena od centra Prokuplja gde se nalazi i Osnovna škola “Nikodije Stojanović Tatko”, godinama je zatvorena za saobraćaj u oba smera, a sada su u njoj osvanula obeležena parking mesta. I pored jasne zabrane sa obe strane ulice saobraćajnim znakovima da se automobili u njoj ne mogu kretati, u privatnoj firmi koja vrši naplatu parkinga kažu da su mesta obeležena na osnovu Rešenja o određivanju javnih parkirališta koje je doneo Grad Prokuplje.

    (6) detaljnije
  • dečija zemlja 3

    Plaćaju i privatni vrtić i kazne “Oka sokolovog” - muke roditelja u Nišu zbog nedostatka parking mesta

    Osim toga što plaćaju privatno obdanište, roditelji čija deca idu u vrtić "Dečija zemlja" moraju da plaćaju i kazne "Oka sokolovog", jer se parkiraju na ulici ili trotoaru kada dolaze po dete ili ga dovoze, pošto u tom delu nema parking mesta. Problem ima i sam vrtić kada treba da se dostavi hrana, hemija, materijal za edukaciju ili rublje iz perionice. Zato su zajedno pokrenuli peticiju kojom traže obeležena parking mesta u Prvomajskoj ulici.

    (31) detaljnije
  • IMG-8765261e13e74f3812efd424f234d1ac-V

    Leskovčani protestuju, traže iscrtani parking, stižu im kazne za parkiranje ispred svojih kuća

    Potpuna rekonstrukcija Ulice devet Jugovića nedavno je završena , ali su Leskovčanima koji žive u toj ulici ostali stari problemi. Mnogi od njih nemaju mogućnost da svoje automobile parkiraju u dvorištima pa ih ostavljaju ispred kapija, što ih je do sada koštalo velikog broja kazni za parkiranje. Kako bi rešili taj problem oni su pokrenuli peticiju da se u toj ulici iscrtaju parking mesta, a održali su sinoć i protest.

    (12) detaljnije
  • oko sokolovo

    Na kazne “Oka sokolovog” niškom Prekršajnom sudu žalilo se 126 građana

    Oni koji dobiju kaznu od “Oka sokolovog”, kako su pojasnili advokati, ne moraju je odmah platiti, već imaju pravo da se u roku od osam dana na nju žale. Iz niškog Prekršajnog suda kažu da im je do sada stiglo 126 zahteva za sudsko odlučivanje. U međuvremenu, niški advokati koji su pokrenuli postupak jer ne žele da plate kazne za koje trvde da su apsurdne imali su jedno ročište i navode da su svi njihovi predlozi dokaza usvojeni.

    (27) detaljnije
  • oko sokolovo

    I u Prokuplju "Oko sokolovo", ali na struju

    Da li su vozači u Prokuplju propisno parkirali svoj automobil i platili parking, od 1. decembra proverava sistem "oko sokolovo" koje je uvela beogradska firma "Demetra AB", a koja je pre nekoliko meseci preuzela deo nadležnosti sada već ugašenog JKP Hammeuma u Prokuplju, poput čistoće, tržnice, zelenila, ali i naplate parkinga. Specijalnim električnim vozilom će se dnevno kontrolisati parkiranje vozača koji plaćaju parking putem SMS poruka.

    (27) detaljnije
  • Parking u Dragiše Cvetkovića 1; foto: FB Dragana Sotirovski

    Do juče kažnjavani, pa na istom mestu dobili iscrtan i besplatan parking u Nišu

    Trotoar u Ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu radnici "Parking servisa" su iscrtali i stanari sada mogu da parkiraju automobile na ovom mestu. Dok belih linija nije bilo, kažu stanari, "Oko sokolovo" ih je kažnjavalo, pa zato pitaju da li je realno da ih prvo kažnjavaju, pa tek onda obeleže mesta za parkiranje.

    (32) detaljnije
  • 7. juli oko sokolovo

    Niški advokati protiv “Oka sokolovog”, ko je u pravu odlučiće sud

    Trojica advokata iz Niša ne žele da plate desetak kazni za parkiranje ispred svoje kancelarije jer smatraju da su apsurdne i zato su pokrenuli postupak u Prekršajnom sudu, gde Komunalna milicija treba da dokaže da su zaista napravili prekršaje. Jednom od njih stigla je kazna jer navodno ometa ljude da priđu objektu, iako se na fotografijama koje je napravilo samo "Oko sokolovo" vidi da pešak tu nesmetano prolazi.

    (38) detaljnije
  • oko sokolovo

    Protest protiv “Oka sokolovog” ispred Gradske kuće u Nišu

    Nezadovoljni time kako funkcioniše "Oko sokolovo" u Nišu, građani najavljuju protest za petak, 14. oktobar od 18 sati ispred Gradske kuće. Traže da se reši problem koji imaju vlasnici lokala i dostavna vozila, ali i da sistem ne kažnjava vozače u situacijama poput onih kada stanu da bi otključali garažu ili kapiju.

    (80) detaljnije
  • Ulica Narodnih heroja

    Stanari osam niških ulica upućeni da kupe povlašćenu kartu i koriste Humanitarni parking

    Stanare osam niških ulica dočekalo je obaveštenje JKP "Parking servis" da će ubuduće moći da plaćaju stanarsku kartu za novi Humanitarni parking. Nekima od njih “pauk” je već u četvrtak odneo automobile sa ulice, gde kažu da se parkiraju već decenijama, pa smatraju da je to primoravanje i ne žele da ostavljaju vozila nekoliko ulica dalje od svojih zgrada i da to još i plaćaju.

    (57) detaljnije
  • hajduk veljkova parking3

    U Hajduk Veljkovoj u Nišu 15 parking mesta za više od 80 vozila, stanari najavljuju protest

    Kako u Hajduk Veljkovoj u Nišu ima samo 15 obeleženih parking mesta za više od 80 automobila, stanari sa desne strane ulice poslednjih 50 godina parkiraju ispred svojih kuća, za šta su odnedavno počele da im stižu kazne. Od Grada traže hitan sastanak i dodatna parking mesta kako ne bi plaćali kazne, a ukoliko ne dođe do rešenja najavljuju blokadu ulice.

    (72) detaljnije
  • parking

    Građani bezuspešno pokušavali da plate parking u Nišu, pa dobili kazne

    Brojni građani žale se da u utorak u Nišu nisu mogli da plate parking i da im je stizao odgovor SMS-om da je usluga trenutno nedostupna, ali da su im ipak izdavane kazne. Iz JKP "Parking servis" potvrđuju da je bilo problema sa sistemom i kažu da svi koji su pokušali da plate parking, a imaju dokaz za to, mogu da ulože reklamaciju.

    (23) detaljnije
  • oko sokolovo

    “Oko sokolovo” u Nišu više ne opominje, već kažnjava

    Dva vozila sistema Oko sokolovo počela su sa radom u Nišu 1. jula, a od 1. avgusta vozačima za učinjene prekršaje neće stizati opomene, već će im na kućnu adresu stizati kazne u iznosu od 5.000 dinara. Za one koji plate u roku od osam dana, iznos kazne je 2.500 dinara.

    (68) detaljnije
  • oko sokolovo

    “Oko sokolovo” u Nišu dnevno registruje oko 1.000 prekršaja, još se traži rešenje za taksiste

    Sistem "Oko sokolovo", koji je u Nišu počeo sa radom 1. jula, registruje u proseku oko 1.000 prekršaja dnevno, kaže koordinator Komunalne milicije Dejan Kovačević. Najčešći su prekršaji poput parkiranja na trotoarima i ometanja saobraćaja zaustavljanjem u kolovoznoj traci. Za taksi, kurirske službe i dostavna vozila još se traži prihvatljivo rešenje, navode iz Komunalne.

    (54) detaljnije
  • ooko sokolovo 7

    “Oko sokolovo” od danas na ulicama Niša - do avgusta samo opomene, a onda i kazne

    Na ulicama Niša dva vozila sistema "Oko sokolovo" od danas će putem video-nadzora proveravati da li su vozači propisno parkirali automobile. Najpre će samo opominjati, a od avgusta će i kažnjavati. Za vozače koji nisu platili parking mesto na koje su ostavili automobil biće zadužen JKP "Parking servis", a za one koji su se parkirali na nedozvoljenim mestima Komunalna milicija.

    (56) detaljnije
  • parking

    U Nišu od jula kazne “Parking servisa” onlajn umesto na šoferšajbnama

    "Oko sokolovo" u Niš stiže 1. jula i od tada kontrolori JKP "Parking servis" više neće ostavljati kazne za neplaćeni parking na šoferšajbnama, već će vozači morati na internetu da proveravaju da li su ih dobili. Jedna od promena je i što osobe sa invaliditetom više neće moći besplatno da ostave automobil na bilo kom parking mestu, već samo na onim mestima koja su za njih obeležena.

    (59) detaljnije
  • foto

    Niš do kraja godine dobija “Zelenog pauka”

    Osim sistema “Oko sokolovo”, koji će na ulicama Niša biti od 1. jula, JKP "Parking servis" će do kraja godine nabaviti i vozilo “Zeleni pauk”, najavljuje gradonačelnica Dragana Sotirovski. On će podizati automobile parkirane na zelenim površinama i naplaćivaće se veće kazne u odnosu na one koje sada plaćaju vozači kojima je kola odneo “pauk”.

    (33) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: