Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kej

 • Kej ponos svih Piroćanaca

  Pirotski kej sagrađen kao odbrana od poplava, sada oaza u centru grada

  Ove godine obeleženo je 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja koji je zaštitni znak Pirota, a za njegovu izgradnju najzaslužniji je bio rođeni Užičanin i profesor fizike u pirotskoj Gimnaziji Velimir Vukićević. Da bi dobio današnji izgled potrudio se 1933. godine tadašnji predsednik Opštine Svetozar Misirlić na čiju inicijativu je zasađeno drveće na vrhu nasipa koje je lično zalivao.

  (6) detaljnije
 • kamenje kradja

  Krali kamen sa keja, policija vratila kamenje i podnela krivične prijave

  Protiv dvojice muškaraca koji se sumnjiče da su krajem novembra u više navrata skidali kamen sa bedema Nišave ka Medoševcu i potom ga u više “tura” odvozili automobilom, niška policija će podneti krivične prijave. Iz Policijske uprave Niš navode da su pronašli ukradeno kamenje i vratili ga preduzeću “Srbijavode” koje upravlja vodotokovima.

  (3) detaljnije
 • kamenje kradja

  Uhvaćeni u krađi kamena sa keja kod Medoševačkog mosta

  Dvojicu muškaraca koji krampom odvaljuju kamen sa nedavno sagrađenog bedema Nišave ka Medoševačkom mostu i “pakuju” ga u auto-prikolicu, zatekao je meštanin Medoševca, a potom obavestio “Srbijavode”. Iz vodoprivrednog preduzeća kažu da je krađa blagovremeno sprečena, ali da je ipak oštećena regulacija reke.

  (10) detaljnije
 • Nakon završetka radova keju će biti vraćen stari sjaj

  Nastavlja se uređenje korita Nišave u Pirotu

  Radovi na sanaciji pragova u koritu reke Nišave, u delu koji protiče kroz centar Pirota, ovih dana su intenzivirani nakon što je hidroelektrana Pirot prestala da ispušta vodu iz Zavojskog jezera. Zoran Dinić iz Vodoprivrednog centra “Morava” kaže da će predviđeni radovi biće završeni u narednih desetak dana.

  detaljnije
 • zelenilo-kej3-foto-vkeser

  Čiste kej od rastinja da “doteraju” centar Niša za predstojeće manifestacije

  Kosine na bedemima Nišave već neko vreme su urasle u travu i “ruže” reku koja protiče kroz centar grada. Kako bi ulepšali ovaj deo grada kroz koji će uskoro prolaziti posetioci “Nišvila”, a potom i Filmskih susreta, radnici JKP “Mediana” su počeli da čiste i taj deo kraj reke.

  (7) detaljnije
 • Dodji na Amfi

  Ulična umetnost "preplavila" niški kej [foto]

  Hip-hop koncerti, ples, grafiti i različita takmičenja održavala su se poslednjih dana na amfiteatru na keju Nišave. Ulična umetnost "preplavila" je kej, a festival “Dođi na Amfi - Vol.7” okupio je brojnu publiku i učesnike.

  detaljnije
 • Kik bok amfiteatar

  Pun amfiteatar ispratio kik-boks reviju

  Ring i u njemu borbe kik-boksera iz četiri države dočekali su sinoć građane na amfiteatru na keju Nišave. Preko hiljadu ljudi okupilo se i ispratilo "Kik-bok trofej Niša", u okviru koga je upriličena i aukcija sportskih dresova za pomoć mladom niškom novinaru, a aktivnost se nastavlja i večeras, kada je na programu prezentacija različitih borilačkih sportova.

  (2) detaljnije
 • Naissus fight night 2017

  Međunarodna revija kik-boksa na keju Nišave

  Amfiteatar na keju Nišave ugostiće brojne borce 8. i 9. jula od 20 sati, pošto je za prvi dan zakazana revija profesionalnog kik-boksa, kažu u Kik-boks klubu Niš, dok će se sutradan održati prezentacija raznoraznih borilačkih veština.

  detaljnije
 • spomenik caru konstantinu

  Uklonjeni kukasti krstovi sa spomenika caru Konstantinu

  Fašistički simboli iscrtani na spomeniku caru Konstantinu na niškom keju, doniranom od Rimokatoličke crkve 2013. godine, uklonjeni su. Tako je jučerašnje poslednje vandalsko oštećenje sanirano, ali ono od kraja maja kada su skinuti brojevi sa pijedestala spomenika još nije.

  (1) detaljnije
 • kukasti krst kej

  Car Konstantin na niškom keju “okićen” duplim kukastim krstom

  Spomenik rimskom imperatoru caru Konstantinu na keju u Nišu osvanuo je iscrtan fašištičkim simbolima. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" kažu da su poslali ekipu da ukloni sporni grafit, iz policije kažu da su podneli prijave, a sociolozi kažu da oni koji to crtaju “ni ne znaju šta to znači”.

  (15) detaljnije
 • Dresovi aukcija

  Humanitarna aukcija dresova na keju Nišave

  Pred utakmicu Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u fudbalu, 27. juna od 20 sati, održaće se i humanitarna aukcija dresova i sportskih rekvizita na amfiteatru keja Nišave, gde je organizovan i prenos meča. Prihod od prodaje dresova brojnih sportista, među kojima i reprezentativaca Srbije, poput Miloša Teodosića, Aleksandra i Luke Mitrovića, otići će za lečenje mladog novinara Aleksandra Nikolića, obolelog od leukemije.

  detaljnije
 • kej-medosevac-foto-sj

  Kej do Medoševca skoro završen, kraj radova “stopira” jedna parcela

  Iako je kao rok za završetak uređenja keja od Železničkog do mosta u Medoševcu bio najavljen za novembar 2017. godine, radovi još nisu kompletirani. Kako kažu u Vodoprivrednom centru “Morava”, rok je “probijen” zbog zaostalih bombi, izmene projekta i zaštite Medoševačkog mosta, a radovi sada “stoje” zbog sporne parcele.

  (4) detaljnije
 • Sadašnji izgled keja na Nišavi

  Istorija pirotskog keja na jednom mestu

  Izložbom fotografija i dokumenata pod nazivom “Kej - nekad i sad”, Muzej Ponišavlja Pirot i Istorijski arhiv u Pirotu obeležiće 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja, zaštitnog znaka grada i ponosa svih Piroćanaca.

  detaljnije
 • Amfiteatar kej

  Otkazan prenos na amfiteatru prve utakmice Mundijala

  Zbog loših vremenskih uslova, kažu u Opštini Medijana, prenos današnje utakmice između Rusije i Saudijske Arabije, koja je trebalo da se prikazuje na amfiteatru na keju Nišave, otkazan je.

  (8) detaljnije
 • Amfiteatar kej

  Na niškom keju prenos svih utakmica sa Mundijala

  Amfiteatar na keju Nišave ugostiće ljubitelje fudbala, pošto će na njemu biti postavljen ekran na kome će se puštati prenosi svih utakmica sa Svetskog prvenstva u fudbalu, najavili su Opštine Medijana.

  (12) detaljnije
 • Kafić bašta kej

  Na keju ponovo bašta kafića, iako je inspekcija uklonila početkom godine

  Na mestu sa koga je inspekcija u februaru naložila uklanjanje konstrukcije koja je služila za letnju baštu kafića, ponovo su postavljeni stolovi i stolice. Gosti kafića mogu tako da ispijaju kafu ili neko drugo piće tik uz Nišavu, iako Opština Medijana za ovo nije izdala dozvolu.

  (30) detaljnije
 • Bahato parkiranje

  Foto-vest: Bahato parkiranje na nišavskom keju

  Tri automobila parkirala su se nasred nišavskog keja, preko puta Oficirskog doma, a čitalac koji je ukazao na ovo bahato parkiranje nije video kako su vozači uspeli da dođu dotle i tu parkiraju kola, jer pristupnog puta nema.

  (18) detaljnije
 • dubre

  Foto-vest: Nakon zabave na niškom amfitetru ostala srča i pikavci

  Razbijene staklene flaše, pikavci i papir razbacani na sve strane, osvanuli su jutros na nišavskom keju kod amfitetra. Nemar građana objektivom foto-aparata zabeležio je Vanja Keser.

  (14) detaljnije