Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kej

 • Park

  Park na niškom keju se i dalje rekonstruiše, a izvođač tvrdi da su radovi gotovi

  I dok je park na nišavskom keju i dalje opasan ogradom iza koje su radnici koji rade na njegovom uređenju, u firmi Bauvezen koja radi na kompletnom uređenju Trga kralja Milana, pa i ovog dela parka, tvrde da su radovi završeni. S druge strane, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića kažu da su radovi pri kraju.

  (11) detaljnije
 • Proširiće se jedan od simbola Pirota

  Piroćanci pošumljavaju gradski kej

  Novcem koji su dobili od Ministarstva zaštite životne sredine za pošumljavanje, Piroćanci će proširiti gradski kej koji je jedan od simbola grada, a biće posađeno i skoro 40.000 stabljika crnog bora na drugoj lokaciji.

  (2) detaljnije
 • burek-3---foto---vanja-keser

  Niški Dani bureka sredinom avgusta na keju

  Pravljenje bureka za “Ginisa”, kao i bureka sa sirom, mesom, spanaćem i onog slatkog, uz umetnički program, deo su četvorodnevnog gastro festivala “Dani bureka” koji će biti održan od 15. do 18. avgusta na niškom Keju.

  (4) detaljnije
 • eko gerila

  Aktivisti čistili kej i reku u centru Niša i smećem napunili 2 kamiona

  Članovi udruženja građana "Eko gerila Niš" čistili su u nedelju, 21. jula, Nišavu i kej u centru grada i tom prilikom prikupili toliko flaša, kesa i drugog smeća da su napunjena 2 kamiona JKP Mediana. Akcija je imala i edukativni karakter, pa su mališani učestvovali u radionici o značaju reke i zaštiti životne sredine.

  (4) detaljnije
 • kej leskovac

  Od kukastog krsta do cvetova na leskovačkom keju

  Na keju na Veternici, u blizini leskovačke Gradske uprave u petak su “osvanula” 2 kukasta krsta. Građani koji često prolaze ovuda kažu da je bilo kakvo skrnavljenje javnog dobra, naročito fašističkim znacima, za svaku osudu. Kukasti krstovi u međuvremenu su prekrečeni i pretvoreni u cvetove, a nadležni kažu da su slučaj prijavili policiji. Osuda vandalizma, ali i promovisanja fašizma je izostala.

  detaljnije
 • dođi na amfi

  "Dođi na Amfi" osmi put u Nišu

  Hip-hop "borbe", crtanje grafita, rep muzika i drugi oblici takozvane ulične umetnosti i ovog leta promovisaće se na nišavskom keju i to 19. i 20. jula na osmoj manifestaciji "Dođi na Amfi".

  (6) detaljnije
 • whitepower-kej-foto-mz

  Svi ih čistili, a fašistički simboli i dalje na Keju

  Fašistički simboli na bedemu niškog Keja i dalje stoje. “Preživeli su” i jučerašnju izjavu pomoćnice gradonačelnika Marine Kostić da su grafiti u Nišu očišćeni, kao i brisanje odbornika Srđana Nonića i njegovih kolega tokom sinoćnjeg protesta protiv fašizma. U JKP "Mediana" kažu da ne mogu da ih uklone, jer nemaju opremu za kamen.

  (20) detaljnije
 • nisava-otpad4-foto-vk

  Smeće u Nišavi i kraj nje ruži centar Niša

  Kese, plastične flaše, ambalaža od grickalica često su u samoj reci u centru Niša, a građani neretko otpad umesto da bace u kantu ostave na keju. I dok u JKP "Mediana" kažu da imaju posebnu ekipu koja čisti svakodnevno kej Nišave, u JVP “Srbijavode” navode da se đubre u reci blizu Tvrđave zadržava zbog splava.

  (14) detaljnije
 • hitna pomoc foto aleksandar kostic

  Napadnuta ekipa Hitne pomoći na nišavskom Keju

  Ekipa Hitne pomoći izašla je na poziv građana da zbrine čoveka koji je ležao na nišavskom keju, ali je on ustao i odgurnuo doktorku, koja na sreću nije povređena, kažu u ovoj ustanovi. U policiji najavljuju da će protiv muškarca koji je izazvao incident podneti krivičnu prijavu.

  (8) detaljnije
 • kej vlasotince

  Postavljeno novo osvetljenje na vlasotinačkom keju

  Duž keja na Vlasini postavljeno je novo LED osvetljenje, te građani više neće šetati u mraku. Ukupno je postavljeno 46 bandera, a instalacije su koštale oko milion dinara.

  detaljnije
 • vrba-kej-foto-vm

  Nišlije žale za posečenom vrbom na keju, nadležni tvrde "moralo je"

  Žalosna vrba kraj Oficirskog doma nedavno je posečena i od nje je ostao samo panj, što je brojne Nišlije ražalostilo i naljutilo jer smatraju da nije bilo razloga da ovo drvo nestane. Iz JKP "Mediana" ističu da je ona morala da se ukloni iz bezbednosnih razloga.

  (23) detaljnije
 • Kej ponos svih Piroćanaca

  Pirotski kej sagrađen kao odbrana od poplava, sada oaza u centru grada

  Ove godine obeleženo je 95 godina od izgradnje i formiranja pirotskog keja koji je zaštitni znak Pirota, a za njegovu izgradnju najzaslužniji je bio rođeni Užičanin i profesor fizike u pirotskoj Gimnaziji Velimir Vukićević. Da bi dobio današnji izgled potrudio se 1933. godine tadašnji predsednik Opštine Svetozar Misirlić na čiju inicijativu je zasađeno drveće na vrhu nasipa koje je lično zalivao.

  (6) detaljnije
 • kamenje kradja

  Krali kamen sa keja, policija vratila kamenje i podnela krivične prijave

  Protiv dvojice muškaraca koji se sumnjiče da su krajem novembra u više navrata skidali kamen sa bedema Nišave ka Medoševcu i potom ga u više “tura” odvozili automobilom, niška policija će podneti krivične prijave. Iz Policijske uprave Niš navode da su pronašli ukradeno kamenje i vratili ga preduzeću “Srbijavode” koje upravlja vodotokovima.

  (3) detaljnije
 • kamenje kradja

  Uhvaćeni u krađi kamena sa keja kod Medoševačkog mosta

  Dvojicu muškaraca koji krampom odvaljuju kamen sa nedavno sagrađenog bedema Nišave ka Medoševačkom mostu i “pakuju” ga u auto-prikolicu, zatekao je meštanin Medoševca, a potom obavestio “Srbijavode”. Iz vodoprivrednog preduzeća kažu da je krađa blagovremeno sprečena, ali da je ipak oštećena regulacija reke.

  (10) detaljnije
 • Nakon završetka radova keju će biti vraćen stari sjaj

  Nastavlja se uređenje korita Nišave u Pirotu

  Radovi na sanaciji pragova u koritu reke Nišave, u delu koji protiče kroz centar Pirota, ovih dana su intenzivirani nakon što je hidroelektrana Pirot prestala da ispušta vodu iz Zavojskog jezera. Zoran Dinić iz Vodoprivrednog centra “Morava” kaže da će predviđeni radovi biće završeni u narednih desetak dana.

  detaljnije
 • zelenilo-kej3-foto-vkeser

  Čiste kej od rastinja da “doteraju” centar Niša za predstojeće manifestacije

  Kosine na bedemima Nišave već neko vreme su urasle u travu i “ruže” reku koja protiče kroz centar grada. Kako bi ulepšali ovaj deo grada kroz koji će uskoro prolaziti posetioci “Nišvila”, a potom i Filmskih susreta, radnici JKP “Mediana” su počeli da čiste i taj deo kraj reke.

  (7) detaljnije
 • Dodji na Amfi

  Ulična umetnost "preplavila" niški kej [foto]

  Hip-hop koncerti, ples, grafiti i različita takmičenja održavala su se poslednjih dana na amfiteatru na keju Nišave. Ulična umetnost "preplavila" je kej, a festival “Dođi na Amfi - Vol.7” okupio je brojnu publiku i učesnike.

  detaljnije
 • Kik bok amfiteatar

  Pun amfiteatar ispratio kik-boks reviju

  Ring i u njemu borbe kik-boksera iz četiri države dočekali su sinoć građane na amfiteatru na keju Nišave. Preko hiljadu ljudi okupilo se i ispratilo "Kik-bok trofej Niša", u okviru koga je upriličena i aukcija sportskih dresova za pomoć mladom niškom novinaru, a aktivnost se nastavlja i večeras, kada je na programu prezentacija različitih borilačkih sportova.

  (2) detaljnije