Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

književni konkurs

  • Pesme, knjiga

    Otvoren 20. konkurs "Između dva sveta" za pesnike sveta

    Udruženje književnika "Branko Miljković" iz Niša raspisalo je 20. međunarodni pesnički konkurs "Između dva sveta", a pravo učešća imaju svi punoletni pesnici sveta. Zainteresovani mogu poslati pesme koje imaju do 20 stihova do 31. jula.

    (1) detaljnije
  • Sveska i olovka

    Konkurs “Studentsko pero” za najbolju pesmu i priču

    Sa svojim pesmama i pričama svi studenti Univerziteta u Nišu mogu do 27. decembra konkurisati za jednu od tri nagrade Akademskog lista “Presing” i Studentskog kulturnog centra koji su i ove godine raspisali književni konkurs “Studentsko pero”, čija je ideja da afirmiše mlade književne stvaraoce.

    detaljnije
  • Knjiga

    Ivani Đurković nagrada za najbolju knjigu topličkog pisca u prošloj godini

    Od pristiglih knjiga topličkih autora koji su objavili svoja izdanja tokom 2020. godine, žiri prokupačke Biblioteke odlučio je da nagrada “Najbolja knjiga topličkog pisca u 2020. godini” pripadne Ivani Đurković iz Prokuplja za knjigu “Ako nije ljubav, neću” u izdanju Književnog društva “Rade Drainac”. Nagrada je dodeljena u okviru tradicionalnih “Drainčevih književnih susreta” koji se ove godine održavaju 52. put.

    detaljnije
  • marković i ognjanović

    "Drainčeva nagrada" književniku iz Trstenika Veroljubu Vukašinoviću

    Prestižna književna nagrada koju dodeljuje Narodna biblioteka "Rade Drainac" ove godine je jednoglasnom odlukom žirija, kojim je predsedavao književni kritičar Goran Maksimović, dodeljena književniku iz Trstenika Veroljubu Vukašinoviću. On je nagrađen za zbirku pesama "Tilić" koju je objavila "Pravoslavna reč" iz Novog Sada prošle godine.

    (3) detaljnije
  • konkurs

    U toku prijave za brestovački književni konkurs za kratku priču

    Sa najviše 2 priče, afirmisani i neafirmisani pisci mogu da se prijave na književni konkurs za najbolju kratku priču “Miša Cvetanović” koji je raspisao Dom kulture u Brestovcu. Konkurs je otvoren do 20. septembra.

    detaljnije
  • drainac

    U užem izboru za "Drainčevu nagradu" 10 knjiga

    Na konkurs za prestižnu Drainčevu nagradu koja se dodeljuje u okviru Drainčevih književnih susreta stiglo je 36 zbirki pesama autora iz čitave Srbije koje su objavljene u 2020. godini, a stručni žiri izabrao je 10 u uži izbor. Koji autor će dobiti ovo visoko priznanje znaće se nakon završne druge selekcije koja će se održati sredinom avgusta.

    detaljnije
  • drainac

    Počinju 52. "Drainčevi književni susreti"

    Polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu, pesnici iz Toplice i svih krajeva Srbije započeće obeležavanje prvog dela tradicionalne 52. manifestacije “Drainčevi susreti pesnika” u organizaciji prokupačke Biblioteke koja i nosi naziv po ovom najpoznatijem topličkom pesniku. Manifestacija traje 3 dana i obeležiće je muzičko-scenski nastupi, tribine i književne večeri, a nastavlja se krajem avgusta, takođe u Prokuplju.

    (1) detaljnije
  • Konkurs

    Raspisan literalni konkurs posvećen Branku Miljkoviću

    Pisci će za literalni konkurs "Između dva sveta" moći da konkurišu slanjem neobjavljenih pesama do kraja jula, a kako najavljuju organizatori, najboljim autorima će kao nagrada biti štampana knjiga.

    (1) detaljnije
  • učiteljice

    Učiteljice iz Prokuplja nagrađene na konkursu prosvetnih radnika u Severnoj Makedoniji

    Na međunarodnom konkursu prosvetnih radnika koje je raspisalo Udruženje prosvetnih nastavnika iz Makedonije, učiteljice prokupačkih Osnovnih škola “Milić Rakić Mirko” i “Nikodije Stojanović Tatko” Jelena Babić i Ljiljana Sokolović nagrađene su pohvalnicom i blagodarnicom. Nagrađeni radovi ovih učiteljica naći će se u prvoj elektronskoj zbirci posvećenoj Ćirilu i Metodiji.

    detaljnije
  • knjige

    Brojne nagrade na čitalačkom konkursu prokupačke Biblioteke

    U konkurenciji 69 pristiglih dnevnika čitanja na literarnom konkursu Narodne biblioteke "Rade Drainac“ u Prokuplju "Knjiška skitanja kroz dnevnik čitanja", nagrađeno je 26 osnovaca iz Srbije i Crne Gore podeljenih u 6 kategorija, 15 za najsadržajnije čitanje, 2 rada su nagrađena kao najkreativnija, 3 najzanimljivija, po 1 za najbolju formu i ilustraciju i 4 nagrade za najaktivnije grupe.

    detaljnije
  • branko miljković

    14 knjiga u širem izboru za nagradu "Branko Miljković"

    Žiri koji dodeljuje jubilarnu, 50. po redu, nagradu „Branko Miljković“ za najbolju knjigu pesama na srpskom jeziku za 2020. godinu, sačinio je prvu selekciju i odabrao 14 naslova za širi izbor, saoštavaju iz Niškog kulturnog centra. Rezultate užeg izbora najavljuju za kraj marta, proglašenje leaureata za sredinu aprila, a dodelu priznanja za maj ili jun.

    detaljnije
  • dom kulture

    Prokupački Dom kulture raspisao Đurđevdanski književni konkurs

    Zainteresovani mladi književnici koji pošalju ciklus pesama, 5 priča ili 20 aforizama mogu učestvoati na tradicionalnom, 21. po redu Đurđevdanskom književnom konkursu koji su raspisali Književno društvo "Rade Drainac" i Književna omladina Prokuplje. Radovi učesnika mogu se poslati do 23. aprila.

    (1) detaljnije
  • konkurs decji likovni

    Do kraja marta prijave na konkurs za decu "Priroda - naš zajednički dom"

    Sa ciljem da crtežima, esejem ili pesmom deca iz pograničnih delova Bugarske i Srbije podele svoja iskustva i znanja o zaštiti prirode u ove dve zemlje, do kraja marta otvoren je konkurs za decu "Priroda - naš zajednički dom“, navode iz Udruženja "Plant" iz Niša. Nagrade su knjige, dvogledi i obrazovne igre, a odabrani radovi malih umetnika biće na izložbi.

    (2) detaljnije
  • biblioteka

    Prokupačka biblioteka raspisala konkurs za najlepši "Čitalački dnevnik"

    Kako bi podstakli prokupačke osnovce na pisanje i čitanje, dečije odeljenje Narodne biblioteke “Rade Drainac“ raspisalo je konkurs „Knjiška skitanja kroz dnevnik čitanja“. Dnevnik treba da sadrži kratke beleške, lične utiske o pročitanom, komentare, stavove, preporuke, zabeležen stih ili pasus, koji je posebno privukao pažnju, a konkurs je otvoren do 1. aprila.

    detaljnije
  • knjiga

    Književni konkurs “Studentsko pero” otvoren za prijave

    Studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Nišu mogu da do 1. decembra šalju svoje poetske i prozne radove na konkurs Akademskog lista "Pressing" i "Studentskog kulturnog centra Niš".

    (1) detaljnije
  • Završen konkurs za kratku priču u Brestovcu, nagrade autorima iz Republike Srpske i Niša

    Na 4. književnom konkursu za kratku priču u Brestovcu, na kom su učestvovali autori iz svih delova Srbije i bivših jugoslovenskih republika, prvu nagradu "Miša Cvetanović" osvojio je Živko Đuza iz Podrašnice kod Mrkonjić Grada u Republici Srpskoj, a za priču "Istina je u buretu".

    (3) detaljnije
  • Konkurs otvoren do 21. maja; foto: ilustracija, flickr - Jo Naylor

    Otvoren konkurs za gradsku književnu nagradu “Slaviša Nikolin Živković”

    Pisci će za nagradu koja nosi ime "Slaviše Nikolina Živkovića" moći da konkurišu slanjem neobjavljenih radova do kraja novembra, a pored ovog događaja Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša najavljuje i izložbu dokumentarnih fotografija Dušana Mitića Cara i roman Ognjena Avlijaša "Vinograd Mehmed-bega".

    (4) detaljnije
  • Knjiga

    Otvoren književni konkurs za kratku priču brestovačkog Doma kulture

    Afirmisani i neafirmisani pisci, sa najviše 2 priče, mogu se prijaviti na književni konkurs za najbolju kratku priču “Miša Cvetanović” koji je raspisao Dom kulture u Brestovcu. Konkurs je otvoren do 14. septembra.

    detaljnije
  • drainac

    Za "Drainčevu nagradu" u užem izboru 5 zbirki pesama

    Na konkurs za prestižnu Drainčevu nagradu koja se dodeljuje u okviru Drainčevih književnih susreta stiglo je 53 zbirki pesama autora iz čitave Srbije koje su objavljene u 2019. godini, a žiri je izabrao 5 zbirki za uži izbor - "Ogledi oko stola " Slobodana Zubanovića, "Soneti" Zvonimira Kostića Palanskog, " 22" Nikole Živanovića, " Na odmorištu" Vase Pavkovića i "Extravaganza" Tanje Kragujević. Konačni dobitnik biće proglašen polovinom avgusta.

    detaljnije
  • knjiga ilustracija

    Raspisan konkurs za kratku priču "Vukašin Conić"

    Afirmisani i neafirmisani pisci mogu se, sa najviše tri priče, prijaviti na književni konkurs “Vukašin Conić” koji je otvoren do 15. septembra. Konkurs, koji nosi ime poznatog leskovačkog pisca, organizuju Conićeva porodica i Leskovački kulturni centar.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: