Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

koalicija

 • Za Leskovac zajedno
  Izbori 2022

  Leskovačka opozicija sve brojnija, potpisan Sporazum sa novoosnovanim ekološkim udruženjem

  Za ubrzano nestajanje zelenih površina u Leskovcu, nekontrolisanu gradnju koja izaziva promenu mikroklime, zagađenja vazduha i zemljišta, novoosnovano Udruženje ”Leskovačka akcija” krivi lokalnu vlast, a kako bi pokušali da spreče nastavak ”betonizacije” Leskovca, potpisali su Sporazum o saradnji sa jedinom opozicionom opcijom u Skupštini Grada, Grupom građana ”Za Leskovac zajedno”.

  (19) detaljnije
 • boris tadic
  Izbori 2022

  Tribina koalicije "Boris Tadić - Ajmo ljudi" u subotu Nišu

  U subotu 12. marta u prostorijama Simfonijskog orkestra od 17 sati biće organizovana tribina koalicije “Boris Tadić - Ajmo ljudi” na kojoj će biti predstavljen program i kandidati za narodne poslanike.

  (15) detaljnije
 • dobrašinović
  Izbori 2022

  Patriotski blok kandidovao Dobrašinovića iz Prokuplja za premijera buduće Vlade Srbije

  Ukoliko zadobiju poverenje građana na izborima 3. aprila i budu u situaciji da imaju svoje predstavnike u budućoj Vladi Srbije, koalicija okupljena u Patriotskom bloku koju predvodi lider Dveri Boško Obradović za premijera Vlade kandidovaće Dragana Dobrašinovića iz Prokuplja. Dobrašinović se u nevladinom sektoru bavio borbom protiv korupcije i javnim nabavkama, a prošle godine formirao pokret Uspravna Srbija i pridružio se koaliciji.

  (5) detaljnije
 • IMG_20220223_110232
  Izbori 2022

  Na listi ”Moramo” najviše Piroćanaca, priključila im se i leskovačka opozicija

  Listu koju predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, a koju čine udruženja okupljena oko grupacije ”Moramo” koja je nastala iz pokreta ”Akcija” koji, pored Ekološkog ustanka i stranke čini još 29 organizacija, a među njima i leskovačka Odbronička grupa ”Za Leskovac zajedno”, predali su svoju listu za parlamentarne izbore i biće pod brojem 9. Najveće šanse da jug predstavlja u Skupštini ima penzonerka Milinka Nikolić iz Pirota koja se našla na 11. mestu liste.

  (5) detaljnije
 • Zajedno za Leskovac

  Leskovačkoj opoziciji pristupili i pojedini članovi i odbornik Jedinstvene Srbije

  Nezadovoljni ulaskom Jedinstvene Srbije u lokalnu vlast sa SNS-om, oko 20 članova te stranke, među kojima i odbornik u leskovačkoj Skupštini Nenad Stojković, danas su pristupili Grupi građana ”Za Leskovac zajedno”. Ipak, Stojković će ostati odbornik u lokalnom parlamentu do kraja mandata kao deo odborničke grupe JS-a, a razlog za takvu odluku je, kako kaže, što ne želi da izneveri građane koji su ga izabrali.

  (1) detaljnije
 • Za Leskovac zajedno
  Izbori 2022

  Leskovačka opozicija sve brojnija, nekadašnje demokrate opet zajedno

  Nakon ujedinjenja sa Grupom građana ”Pokret za Leskovac”, jedina opoziciona opcija u leskovačkoj Skupštini ”Za Leskovac zajedno” potpisala je sporazum o saradnji i sa Udruženjem Lokalna akciona grupa koju predvodi bivši predsednik DS-a tom gradu. Iz novoformirane asocijacije najavljuju da će u narednom periodu sa još nekoliko udruženja potpisati sporazume o saradnji, te još jednom ponavljaju da će na predstojećim izborima pokušati da sruše lokalnu vlast.

  (2) detaljnije
 • Zajedno za Leskovac

  Opozicija Leskovca se ujedinjuje, žele da zajedničkim snagama sruše lokalnu vlast

  Grupa građana ”Za Leskovac zajedno”, inače jedina opoziciona opcija u leskovačkom parlamentu, potpisala je sporazum o saradnji sa grupom građana ”Pokret za Leskovac” koju čine nekadašnji članovi pokreta Dveri. Iz novoformirane asocijacije najavljuju da će zajedničkim snagama pokušati da na izborima sruše aktuelnu lokalnu vlast.

  (2) detaljnije
 • Dragan Dobrašinović

  Dobrašinovićev Pokret Uspravna Srbija deo novoformiranog patriotskog bloka

  Pokret Uspravna Srbija koji predvodi Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki i dosadašnji direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, potpisivanjem sporazuma o saradnji postao je deo novog okupljanja na političkoj sceni Srbije formiranjem patriotskog bloka “Novi ljudi za promenu sistema” u kome je, sa juga Srbije, još i "Pirotska Nova snaga". Oni će, kaže Dobrašinović, za predsedničkog kandidata predložiti Boška Obradovića.

  (8) detaljnije
 • IMG_20210624_131351-01

  Koalicija “Niš, moj grad” o problemima u Nišu tokom 9 godina vlasti SNS, najavili protest zbog mosta

  Poklanjanje aerodroma “Konstantin Veliki”, problem zagađenosti vazduha, prava radnika, kao i niske plate u inostranim fabrikama koja se u Nišu otvaraju uz velike subvencije države, neke su od stvari koje odbornici koalicije “Niš, moj grad” zameraju naprednjacima. Navode da je ova vlast u prošlih 9 godina jasno pokazala da ne ume da vodi grad i bude servis građana i najavljuju protest ukoliko se ne ponudi konkretno rešenje za Tvrđavski most.

  (30) detaljnije
 • sps5 foto A.S

  Sve manje SPS i SNS koalicija na jugu - socijalisti gube funkcije i pozicije

  "Mi stojimo postojano" - bio je jedan od slogana pred junske izbore, ali rezultati su takvi da se postojanost socijalista poljuljala u mnogim mestima na jugu Srbije. SPS i SNS su na jugu, u prošlom mandatu, sarađavili u skoro svim gradovima i opštinama, što sada nije slučaj. Socijalisti masovno gube pozicije u preduzećima, ustanovama, odborima, ali i u ministarstvima. Prvi čovek socijalista na jugu Novica Tončev je bez komentara, kaže - do sednice Glavnog odbora partije.

  (14) detaljnije
 • Vranje Vranjancima

  Grupa građana "Vranje Vranjancima" izašla iz koalicije sa Palmom i podržala naprednjake

  Nakon što su, kako kažu, nezadovljni saradnjom istupili iz koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, Grupa građana “Vranje Vranjancima” će na predstojećim lokalnim izborima dati podršku odborničkoj listi Srpske napredne stranke.

  (1) detaljnije
 • Jedinstvena Srbija Vranje

  Jedinstvena Srbija i “Vranje Vranjancima” zajedno idu na lokalne izbore

  Jedinstvena Srbija u Vranju i novoosnovana grupa građana "Vranje Vranjancima" će u narednih desetak dana izaći pred birače sa jedinstvenim programom delovanja, a neki od najznačajnih ciljeva su, kako kažu, briga o socijalnoj kategoriji stanovništva, sprečavanje odlaska mladih iz grada, razvoj poljoprivrede, “Vranje - univerzitetski grad”, dovođenje investitora, a zalagaće se i za to da se ukine funkcija pomoćnika gradonačelnika na koju se nepotrebno troši budžetski novac.

  detaljnije
 • tribina jedinstvena srbija

  Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

  Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

  (5) detaljnije
 • metla 2020 leskovac

  Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

  Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

  (6) detaljnije
 • narodni blok leskovac

  Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

  Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

  (4) detaljnije
 • skupština

  "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

  Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

  (13) detaljnije
 • gradsko vece

  SNS tražio od SPS-a predlog za novog zamenika gradonačelnika Niša

  Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur verovatno neće više biti na toj funkciji, pošto će ga, kako potvrđuju iz centrala niških socijalista i naprednjaka, zbog preraspodele kadrova u koaliciji odmeniti odbornik SPS-a.

  (110) detaljnije
 • sps vranje foto i..m.

  Socijalistima "deo kolača" nakon ulaska u vranjsku vlast

  Kadrovi vranjskog SPS-a preuzeće funkcije koje su im pripale nakon koalicionog sporazuma sa naprednjacima, a prema rečima predsednika SPS-a Zorana Antića, oni će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 većnika i 3 direktora i poziciju zamenika načelnika Gradske uprave.

  detaljnije
 • Potpisivanje sporazuma sns sps vranje foto i.m.

  SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

  Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerimaa, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti. O raspodeli funkcija kažu da će biti reči do kraja januara.

  detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Socijalisti u Vranju najavljuju ulazak u vlast

  Vranjski socijalisti najavili su ulazak u gradsku vlast sa SNS-om sredinom septembra kao "krajnju tačku dogovora" sa naprednjacima sa kojima su pregovori o saradnji počeli pre predsedničkih izbora.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Njene izjave su na nivou "If you are homeless - just buy a house."

Braca Čitalac

Tekst: Gradonačelnica Niša: "Ne mogu da kažem da živim gore nego pre 10 godina"

Pronađite nas na: