Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

koalicija

 • IMG_20210624_131351-01

  Koalicija “Niš, moj grad” o problemima u Nišu tokom 9 godina vlasti SNS, najavili protest zbog mosta

  Poklanjanje aerodroma “Konstantin Veliki”, problem zagađenosti vazduha, prava radnika, kao i niske plate u inostranim fabrikama koja se u Nišu otvaraju uz velike subvencije države, neke su od stvari koje odbornici koalicije “Niš, moj grad” zameraju naprednjacima. Navode da je ova vlast u prošlih 9 godina jasno pokazala da ne ume da vodi grad i bude servis građana i najavljuju protest ukoliko se ne ponudi konkretno rešenje za Tvrđavski most.

  (30) detaljnije
 • sps5 foto A.S

  Sve manje SPS i SNS koalicija na jugu - socijalisti gube funkcije i pozicije

  "Mi stojimo postojano" - bio je jedan od slogana pred junske izbore, ali rezultati su takvi da se postojanost socijalista poljuljala u mnogim mestima na jugu Srbije. SPS i SNS su na jugu, u prošlom mandatu, sarađavili u skoro svim gradovima i opštinama, što sada nije slučaj. Socijalisti masovno gube pozicije u preduzećima, ustanovama, odborima, ali i u ministarstvima. Prvi čovek socijalista na jugu Novica Tončev je bez komentara, kaže - do sednice Glavnog odbora partije.

  (14) detaljnije
 • Vranje Vranjancima

  Grupa građana "Vranje Vranjancima" izašla iz koalicije sa Palmom i podržala naprednjake

  Nakon što su, kako kažu, nezadovljni saradnjom istupili iz koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, Grupa građana “Vranje Vranjancima” će na predstojećim lokalnim izborima dati podršku odborničkoj listi Srpske napredne stranke.

  (1) detaljnije
 • Jedinstvena Srbija Vranje

  Jedinstvena Srbija i “Vranje Vranjancima” zajedno idu na lokalne izbore

  Jedinstvena Srbija u Vranju i novoosnovana grupa građana "Vranje Vranjancima" će u narednih desetak dana izaći pred birače sa jedinstvenim programom delovanja, a neki od najznačajnih ciljeva su, kako kažu, briga o socijalnoj kategoriji stanovništva, sprečavanje odlaska mladih iz grada, razvoj poljoprivrede, “Vranje - univerzitetski grad”, dovođenje investitora, a zalagaće se i za to da se ukine funkcija pomoćnika gradonačelnika na koju se nepotrebno troši budžetski novac.

  detaljnije
 • tribina jedinstvena srbija

  Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

  Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

  (5) detaljnije
 • metla 2020 leskovac

  Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

  Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

  (6) detaljnije
 • narodni blok leskovac

  Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

  Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

  (4) detaljnije
 • skupština

  "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

  Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

  (13) detaljnije
 • gradsko vece

  SNS tražio od SPS-a predlog za novog zamenika gradonačelnika Niša

  Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur verovatno neće više biti na toj funkciji, pošto će ga, kako potvrđuju iz centrala niških socijalista i naprednjaka, zbog preraspodele kadrova u koaliciji odmeniti odbornik SPS-a.

  (110) detaljnije
 • sps vranje foto i..m.

  Socijalistima "deo kolača" nakon ulaska u vranjsku vlast

  Kadrovi vranjskog SPS-a preuzeće funkcije koje su im pripale nakon koalicionog sporazuma sa naprednjacima, a prema rečima predsednika SPS-a Zorana Antića, oni će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 većnika i 3 direktora i poziciju zamenika načelnika Gradske uprave.

  detaljnije
 • Potpisivanje sporazuma sns sps vranje foto i.m.

  SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

  Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerimaa, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti. O raspodeli funkcija kažu da će biti reči do kraja januara.

  detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Socijalisti u Vranju najavljuju ulazak u vlast

  Vranjski socijalisti najavili su ulazak u gradsku vlast sa SNS-om sredinom septembra kao "krajnju tačku dogovora" sa naprednjacima sa kojima su pregovori o saradnji počeli pre predsedničkih izbora.

  (1) detaljnije
 • potpis-SNS-i-Vasic-foto-FB-strana-SNS-Pirot

  SNS ušao u vlast u Pirotu i dobio 2 većnika i zamenika gradonačelnika

  Nakon višegodišnjeg delovanja u opoziciji, Srpska napredna stranka postala je deo vladajuće koalicije u Pirotu. Potpisivanjem koalicionog sporazuma prošle nedelje Pirot nije više među gradovima i opštinama u kojima je SNS u opoziciji.

  detaljnije
 • sps vranje foto i.m.

  Moguć ulazak vranjskih socijalista u lokalnu vlast sa SNS

  Predizborni miting zajedničkog kandidata SNS-a i SPS-a Aleksandra Vučića u Vranju bio je povod da se netrpeljivost dve stranke na lokalu primiri, pa je za subotu zakazan sastanak na kome će se razgovarati o kampanji, dok socijalisti ne isključuju mogućnost dogovora o ulasku u vlast.

  (2) detaljnije
 • sns-vranje

  Koalicija SNS i SPS u Vranju (ne)moguća

  Iako Srpska napredna stranka u Vranju ima veliku i stabilnu većinu sa svojim koalicionim partnerima, a i izričito su protiv saradnje sa SPS, izgleda da će poslednju reč o mogućoj koaliciji dati lideri stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

  detaljnije
 • JV arhiva

  Pukla opoziciona koalicija u Nišu?

  Iako je u Skupštinu Grada ušla kao deo opozicione koalicije, DS će ubuduće nastupati samostalno. Dok demokrate tvrde da je takav bio predizborni dogovor, spekuliše se da se koalicija "raspada" jer pojedini članovi drugih stranaka navodno daju podršku naprednjacima.  

  (19) detaljnije
 • ds

  Niški DS protiv novog gradskog rukovodstva

  Zbog toga što je "vlast SNS-a u prethodne 4 godine pokazala da ne može uspešno i odgovorno da upravlja gradom", odbornici Demokratske stranke će na sednici Skupštine glasati protiv kandidata vladajuće većine za izvršnu vlast u Nišu. 

  (11) detaljnije
 • SDS

  Tadić „zabranio“ koalicije sa SNS, raspušten odbor u Vranjskoj Banji

  Predsednik SDS-a Boris Tadić saopštio je da je predsedništvo te stranke donelo odluku da nema saradnje sa SNS-om ni na lokalnom nivou i da će svi odbori koji su, protivno odluci i politici stranke, ušli u proces formiranja lokalnih vlasti sa SNS-om, biti raspušteni.

  (2) detaljnije
 • SNS Vranje

  SNS u Vranju u koaliciji sa SDS?

  Iako je napravljen dogovor o koaliciji između SNS i Socijaldemokratske stranke oko formiranja vlasti u Vranju i Vranjskoj Banji, da bi se ovaj dogovor ozvaničio potpisivanjem koalicionog sporazuma, očekuje se potvrda iz centrala u Beogradu.

  detaljnije
 • pregovori

  Pregovori o novoj vlasti u Nišu i dalje nezvanični

  Kako će izgledati nova vladajuća većina u Nišu trebalo bi da bude poznato nakon Predsedništva SNS u petak, kaže kandidat za gradonačelnika ove stranke Zoran Perišić. Lider socijalista Mile Ilić kaže da njih još niko nije zvao, a da će konstitutivna sednica biti 6. juna.

  (7) detaljnije