Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

koalicija

  • Zavetnici, SNS i SPS sastanak Svrljig

    Zavetnici sa SNS i SPS na listi za lokalne izbore u Svrljigu

    Opštinski odbor Zavetnika saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima, iako su do nedavno bili najveći kritičari lokalne vlasti koju u Svrljigu zajedno čine SNS i Ujedinjena seljačka stranka Milije Miletića, a koji je upravo sa liste SNS-a četvrti put izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

    (9) detaljnije
  • deklaracija

    Koalicija "Niš moj grad" i Novi DSS potpisali deklaraciju o saradnji

    Uz najavu zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima i poziva svim opozicionim političkim organizacijama, udruženjima građana i pokretima na saradnju, Koalicija “Niš, moj grad” i Nova demokratska stranka Srbije potpisali su deklaraciju o saradnji.

    (16) detaljnije
  • zgrada prokuplja

    Dejanu Laziću treći mandat na čelu Skupštine Prokuplja

    Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Prokuplja verifikovani su mandati odbornika sa 5 lista koje su prošle cenzus, a izabran je i novi-stari predsednik Skupštine Dejan Lazić (SNS), kome će to biti u kontinuitetu treći mandat na istom mestu. Na narednoj sednici koja će, kako su najavili iz vladajuće SNS, biti “veoma brzo”, biće izabrano gradsko rukovodstvo Prokuplja.

    (8) detaljnije
  • jv 15+15

    Niški predstavnici koalicija "NADA" i "Dobro jutro Srbijo" saglasni - jug Srbije devastiran, ključna decentralizacija

    Protivljenje francusko-nemačkom sporazumu, kao i borbra protiv korupcije i kriminala zajedničke su tačke programa koalicija "NADA" i "Dobro jutro Srbijo" za predstojeće izbore, naveli su u predizbornom sučeljavanju na Južnim vestima njihovi niški predstavnici Slađana Miletić i Miodrag Stanković. Saglasni su i da je jug Srbije devastiran, pa da je potrebna politička i finansijska decentralizacija zemlje. Iako smatraju da se ne vodi fer kampanja, uzdaju se u glas naroda.

    (5) detaljnije
  • Za Leskovac zajedno
    Izbori 2022

    Leskovačka opozicija sve brojnija, potpisan Sporazum sa novoosnovanim ekološkim udruženjem

    Za ubrzano nestajanje zelenih površina u Leskovcu, nekontrolisanu gradnju koja izaziva promenu mikroklime, zagađenja vazduha i zemljišta, novoosnovano Udruženje ”Leskovačka akcija” krivi lokalnu vlast, a kako bi pokušali da spreče nastavak ”betonizacije” Leskovca, potpisali su Sporazum o saradnji sa jedinom opozicionom opcijom u Skupštini Grada, Grupom građana ”Za Leskovac zajedno”.

    (19) detaljnije
  • boris tadic
    Izbori 2022

    Tribina koalicije "Boris Tadić - Ajmo ljudi" u subotu Nišu

    U subotu 12. marta u prostorijama Simfonijskog orkestra od 17 sati biće organizovana tribina koalicije “Boris Tadić - Ajmo ljudi” na kojoj će biti predstavljen program i kandidati za narodne poslanike.

    (15) detaljnije
  • dobrašinović
    Izbori 2022

    Patriotski blok kandidovao Dobrašinovića iz Prokuplja za premijera buduće Vlade Srbije

    Ukoliko zadobiju poverenje građana na izborima 3. aprila i budu u situaciji da imaju svoje predstavnike u budućoj Vladi Srbije, koalicija okupljena u Patriotskom bloku koju predvodi lider Dveri Boško Obradović za premijera Vlade kandidovaće Dragana Dobrašinovića iz Prokuplja. Dobrašinović se u nevladinom sektoru bavio borbom protiv korupcije i javnim nabavkama, a prošle godine formirao pokret Uspravna Srbija i pridružio se koaliciji.

    (5) detaljnije
  • IMG_20220223_110232
    Izbori 2022

    Na listi ”Moramo” najviše Piroćanaca, priključila im se i leskovačka opozicija

    Listu koju predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, a koju čine udruženja okupljena oko grupacije ”Moramo” koja je nastala iz pokreta ”Akcija” koji, pored Ekološkog ustanka i stranke čini još 29 organizacija, a među njima i leskovačka Odbronička grupa ”Za Leskovac zajedno”, predali su svoju listu za parlamentarne izbore i biće pod brojem 9. Najveće šanse da jug predstavlja u Skupštini ima penzonerka Milinka Nikolić iz Pirota koja se našla na 11. mestu liste.

    (5) detaljnije
  • Zajedno za Leskovac

    Leskovačkoj opoziciji pristupili i pojedini članovi i odbornik Jedinstvene Srbije

    Nezadovoljni ulaskom Jedinstvene Srbije u lokalnu vlast sa SNS-om, oko 20 članova te stranke, među kojima i odbornik u leskovačkoj Skupštini Nenad Stojković, danas su pristupili Grupi građana ”Za Leskovac zajedno”. Ipak, Stojković će ostati odbornik u lokalnom parlamentu do kraja mandata kao deo odborničke grupe JS-a, a razlog za takvu odluku je, kako kaže, što ne želi da izneveri građane koji su ga izabrali.

    (1) detaljnije
  • Za Leskovac zajedno
    Izbori 2022

    Leskovačka opozicija sve brojnija, nekadašnje demokrate opet zajedno

    Nakon ujedinjenja sa Grupom građana ”Pokret za Leskovac”, jedina opoziciona opcija u leskovačkoj Skupštini ”Za Leskovac zajedno” potpisala je sporazum o saradnji i sa Udruženjem Lokalna akciona grupa koju predvodi bivši predsednik DS-a tom gradu. Iz novoformirane asocijacije najavljuju da će u narednom periodu sa još nekoliko udruženja potpisati sporazume o saradnji, te još jednom ponavljaju da će na predstojećim izborima pokušati da sruše lokalnu vlast.

    (2) detaljnije
  • Zajedno za Leskovac

    Opozicija Leskovca se ujedinjuje, žele da zajedničkim snagama sruše lokalnu vlast

    Grupa građana ”Za Leskovac zajedno”, inače jedina opoziciona opcija u leskovačkom parlamentu, potpisala je sporazum o saradnji sa grupom građana ”Pokret za Leskovac” koju čine nekadašnji članovi pokreta Dveri. Iz novoformirane asocijacije najavljuju da će zajedničkim snagama pokušati da na izborima sruše aktuelnu lokalnu vlast.

    (2) detaljnije
  • Dragan Dobrašinović

    Dobrašinovićev Pokret Uspravna Srbija deo novoformiranog patriotskog bloka

    Pokret Uspravna Srbija koji predvodi Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih nabavki i dosadašnji direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, potpisivanjem sporazuma o saradnji postao je deo novog okupljanja na političkoj sceni Srbije formiranjem patriotskog bloka “Novi ljudi za promenu sistema” u kome je, sa juga Srbije, još i "Pirotska Nova snaga". Oni će, kaže Dobrašinović, za predsedničkog kandidata predložiti Boška Obradovića.

    (8) detaljnije
  • IMG_20210624_131351-01

    Koalicija “Niš, moj grad” o problemima u Nišu tokom 9 godina vlasti SNS, najavili protest zbog mosta

    Poklanjanje aerodroma “Konstantin Veliki”, problem zagađenosti vazduha, prava radnika, kao i niske plate u inostranim fabrikama koja se u Nišu otvaraju uz velike subvencije države, neke su od stvari koje odbornici koalicije “Niš, moj grad” zameraju naprednjacima. Navode da je ova vlast u prošlih 9 godina jasno pokazala da ne ume da vodi grad i bude servis građana i najavljuju protest ukoliko se ne ponudi konkretno rešenje za Tvrđavski most.

    (30) detaljnije
  • sps5 foto A.S

    Sve manje SPS i SNS koalicija na jugu - socijalisti gube funkcije i pozicije

    "Mi stojimo postojano" - bio je jedan od slogana pred junske izbore, ali rezultati su takvi da se postojanost socijalista poljuljala u mnogim mestima na jugu Srbije. SPS i SNS su na jugu, u prošlom mandatu, sarađavili u skoro svim gradovima i opštinama, što sada nije slučaj. Socijalisti masovno gube pozicije u preduzećima, ustanovama, odborima, ali i u ministarstvima. Prvi čovek socijalista na jugu Novica Tončev je bez komentara, kaže - do sednice Glavnog odbora partije.

    (14) detaljnije
  • Vranje Vranjancima

    Grupa građana "Vranje Vranjancima" izašla iz koalicije sa Palmom i podržala naprednjake

    Nakon što su, kako kažu, nezadovljni saradnjom istupili iz koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, Grupa građana “Vranje Vranjancima” će na predstojećim lokalnim izborima dati podršku odborničkoj listi Srpske napredne stranke.

    (1) detaljnije
  • Jedinstvena Srbija Vranje

    Jedinstvena Srbija i “Vranje Vranjancima” zajedno idu na lokalne izbore

    Jedinstvena Srbija u Vranju i novoosnovana grupa građana "Vranje Vranjancima" će u narednih desetak dana izaći pred birače sa jedinstvenim programom delovanja, a neki od najznačajnih ciljeva su, kako kažu, briga o socijalnoj kategoriji stanovništva, sprečavanje odlaska mladih iz grada, razvoj poljoprivrede, “Vranje - univerzitetski grad”, dovođenje investitora, a zalagaće se i za to da se ukine funkcija pomoćnika gradonačelnika na koju se nepotrebno troši budžetski novac.

    detaljnije
  • tribina jedinstvena srbija

    Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

    Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

    (5) detaljnije
  • metla 2020 leskovac

    Pokret “Metla 2020” u Leskovcu: Krenuli smo sa čišćenjem Srbije

    Iako novoosnovani politički pokret “Metla 2020”, formiran od Demokratske stranke Srbije, Grupe za prosperitet Srbije, Udruženja starosedelaca iz Kraljeva i Tima za život, još nije osnovao odbor u Leskovcu, svoj politički plan danas su predstavili Leskovčanima. Predstavnik ove političke grupacije Novica Antić kaže da su krenuli sa čišćenjem Srbije, a odluku da li će izaći na predstojeće izbore doneće, kažu, za desetak dana

    (6) detaljnije
  • narodni blok leskovac

    Osnovan odbor Narodnog bloka u Leskovcu, poručuju da hoće da državu vrate narodu

    Predizborna koalicija Narodni blok, okupljena od predstavnika Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana “Iskreno za Niš”, formirala je odbor u Leskovcu, a za predsednika je izabran Goran Kostić. Kako su članovi rekli na predstavljanju nove političke opcije u Leskovcu, u planu je da odbore osnuju i u ostalim opštinama Jablaničkog okruga, a s obzirom na to da će učestvovati na izborima, i da obiđu sva mesta u Srbiji. Ovo je prva stranka, odnosno koalicija koja je u Leskovcu najavila izlazak na izbore.

    (4) detaljnije
  • skupština

    "Pucanje po šavovima" u vladajućoj koaliciji ili umor od preduge sednice?

    Na poslednjoj sednici niške Skupštine, gradonačelnik Niša i odbornici SNS optuživali su koalicione partnere iz SPS da ne brane svoje kandidate za direktore od kritika opozicije. Pored toga, šef Odborničke grupe PS-USS, koja je deo većine, Dobrivoje Ljujić je čak i pretio koalicionim odbornicima. Prvi čovek SPS Žarko Ranković, ipak kaže da koalicija funkcioniše bez problema i da su odbornici verovatno bili iziritirani zbog duge sednice.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: