Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konferencija

  • DIDS

    "DIDS 2021 Digital" privukao veliki broj gledalaca

    Prva digitalna DIDS konferencija po nekim parametrima je nadmašila svoje oflajn prethodnike. Jedan od njih je broj posetilaca, ovoga puta digitalnih. U okruženju u kom su svi internet sadržaji na samo klik daleko, zadržati pažnju na onlajn konferenciji nimalo nije lak zadatak, ali ovogodišnji DIDS je uspeo u tome. Video platforma, sa koje je vršen prenos uživo na dids.rs sajtu, zabeležila je preko 600 jedinstvenih gledalaca. Sedamnaest učesnika iz zemlje i sveta uspelo je da zaokupi pažnju gledalaca i ponudi raznolikost pristupa osnovnoj temi – internet kao sluga i kao gospodar.

    (1) detaljnije
  • dids 2021

    Još malo vremena ostalo za prijavu na ovogodišnju konferenciju “DIDS 2021 Digital”

    Do 17 sati danas otvorene su prijave za učešće na konferenciji “DIDS 2021 Digital”, a događaj će biti održan bez prisustva publike 17. marta, uz video prenos koji će moći da prate samo oni koji se budu registrovali za konferenciju, kažu organizatori.

    detaljnije
  • izbori

    Birači da glasaju za poslanike, ne za liste - zaključak naučne konferencije “Kako, koga i zašto smo birali?”

    Na dvodnevnoj onlajn naučnoj konferenciji o izborima u Srbiji u poslednje tri decenije od uvođenja višestranačja u Srbiji, učesnici su se saglasili da je osnovna manjkavost aktuelnog izbornog sistema činjenica da birači na izborima ne biraju poslanike po imenu i prezimenu već glasaju za partijske liste, navode iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

    (4) detaljnije
  • Ponovljeni izbori; foto: V. Keser

    O izborima u prošle 3 decenije višestranačja u Srbiji govore stručnjaci na onlajn konferenciji

    Onlajn naučna konferencija ,,Kako, koga i zašto smo birali?’’, koja će biti održana 9. i 10. decembra, okupiće stručnjake koji će sa različitih aspekata govoriti o izborima koji su bili održani u Srbiji u poslednjih 30 godina, od kada je ponovo uspostavljeno višestranačje, a koje su obeležili građanski ratovi, raspad zajedničke i nastanak novih država, promene institucionalnog i ustavnog okvira, ekonomske i političke krize .

    (2) detaljnije
  • Ivan Topalović konferencija

    Konferencija "Move.Link.Engage" - biznis i civilni sektor zajednički za rešavanje nezaposlenosti mladih

    Saradnjom između biznis i civilnog sektora mogu se rešiti ključni izazovi sa kojima se susreću zemlje Zapadnog Balkana: nezaposlenost mladih, nedostatak preduzetničkih inicijativa i razvoj socijalnog preduzetništva, zaključak je sesije poslednjeg dana konferencije Move.Link.Engage, održane preko Zoom-a, a u organizaciji Beogradske otvorene škole.

    detaljnije
  • mediji

    Povratak novinara na konferencije za medije, odvajaju se televizije i štampa

    Proteklih 10 dana u Palati Srbije događao se svojevrsni paradoks - konferencije za novinare na kojima nema novinara, ali epidmiolozi najavljuju da će tome, počev od sutra, doći kraj. Mediji će ponovo moći da dolaze na redovne pres konferencije epidmiologa i uživo postave pitanja, s tim što će jednog dana moći da dolaze televizije, a drugog štampa i onlajn mediji.

    detaljnije
  • zapisi sa konferencije, foto zeljko veljkovic

    Konferencije za novinare o koroni bez novinara - struka rekla "da" bez ozbiljnog razmišljanja

    Iako su stručnjaci do sada, kao primer bezbednog okupljanja u vanrednom stanju zbog korone, navodili upravo redovne konferencije za novinare, od danas se one održavaju bez novinara. Pitanja se šalju mejlom i čitaju u programu uživo. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je razlog to što je virus korona ušao u neke redakcije, a epidemiolog Predrag Kon odgovara da je struka bila saglasna da se one održavaju onlajn, ali bez ozbiljnijeg razmišljanja.

    (26) detaljnije
  • SNS Vranje

    Naprednjaci optužuju i vređaju "Info Vranjske", urednik portala kaže da se SNS plaši javnosti

    Reakcije onih koji smatraju da SNS pravi “tim za uništenje medija”, a povodom najava iz SNS-a da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanje jednog lokalnog portala koji smatraju lažnim, ne jenjavaju. Vranjski SNS reagovao je na izjave onih koji ih osuđuju i pojasnio da su im glavni problem "Info Vranjske", a urednik ovog portala kaže da se naprednjaci plaše javnosti.

    detaljnije
  • SNS Vranje

    Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

    Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

    (6) detaljnije
  • konferencija o nato bombardovanju

    O posledicama NATO bombardovanja ponovo na konferenciji u Nišu

    Drugi međunarodni simpozijum "Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999." biće održan u Nišu od 17. do 19. juna, a organizatori najavljuju učešće stručnjaka iz celog sveta.

    (6) detaljnije
  • wpnis.rs

    Prva konferencija "WordPress" u Nišu

    Druženje programera i svih ljubitelja i korisnika platforme za izradu sajtova WordPress biće organizovano na prvoj zvaničnoj koferenciji WorldPress, koja će biti održana u Nišu 18. i 19. maja. Planirano je da, u prostorijama Elektronskog fakulteta i Visoke tehničke škole, budu održana predavanja za sve one koji žele da svoju poslovni karijeru unaprede ili promene.

    (2) detaljnije
  • Međunarodna konferencija

    Vranjskom učitelju titula najboljeg nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije

    Učitelj vranjske osnovne škole "Svetozar Marković" Miomir Dejanović, svestrani predavač koji piše pesme, crta stripove, ilustracije i koristi ih kao nastavna sredstva, proglašen je za jednog od najboljih nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije na međunarodnoj konferenciji "Svet obrazovanja briše granice", koja je nedavno održana u Skoplju.

    detaljnije
  • Tastatura

    U Niš dolaze svetski developeri, istovremeno i IT sajam zapošljavanja

    Oni koji bi da se zaposle u sektoru informacionih tehnologija ili žele da čuju predavanja svetskih stručnjaka iz ove oblasti, mogu da posete "ITkonekt" konferenciju koja je najavljena za 20. april u Hotelu "Tami" u Nišu. Organizatori najavljuju i prisustvo guglovog developera iz Velike Britanije Harija Robertsa kao i uključenje svetskog java stručnjaka Adama Biena.

    detaljnije
  • hakovanje

    O trendovima u tehnologiji na konferenciji u Nišu

    Razvoj mobilnih aplikacija i računarska bezbednost teme su osme konferencije o informacionim tehnologijama Technology ’n’ Trends (T’n’T) koja se 4. i 5. aprila održava u Startap centru Elektronskog fakulteta u Nišu.

    detaljnije
  • Konferencija porodično nasilje

    Suštinski cilj Zakona o sprečavanju porodičnog nasilja je zaboravljen

    Da se u poslednjih godinu i po dana, od kada je na snazi novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, mnogo radilo na hitnim merama koje su uvedene protiv nasilnika, pokazalo je istraživanje Foruma sudija. Međutim, ne radi se dovoljno na zaštiti same žrtve, te je suštinski cilj novog Zakona zaboravljen.

    (1) detaljnije
  • panel tribina južne vesti

    “Novinarstvo je najpatriotskiji posao - braniš državu od vlasti”

    I vlast i opozicija bi hteli da novinari budu propagandno sredstvo politike, a zadatak novinarstva je da pozivaju političare na odgovornost i svojim radom doprinesu stvaranju uređenog društva, neki su od zaključaka konferencije “Mediji odgovorni građanima” održane juče u Nišu. Ukazano je i na sve veću vulgarnost u javnom političkom govoru.

    (1) detaljnije
  • Učesnice konferencije women in business

    Za uspeh žena u poslu važna upornost, ali i bolji uslovi finansiranja

    Da žene moraju biti uporne i znatiželjne u poslu kako bi bile uspešne istakle su kreatorka Nevena Kragić i voditeljka Snežana Dakić na konferenciji "Women in Business" održanoj u Nišu. S druge strane, direktorka Kuće klastera Danka Milojković ističe da je potrebno boriti se za žene preduzetnice, kako bi se one imale jednake šanse u poslu.

    detaljnije
  • Regionalna privredna komora u Banovini

    IT konferencija u Banovini

    Kako doći do bilo kod posla u IT industriji bez obzira na završenu školu ili stečenu diplomu, kao i o “lokalnim herojima”, koji se uspešno bave poslovima iz ove sfere, govoriće se na IT konferenciji "At Niš", u subotu, 3. novembra u Banovini.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: