Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konkursi

 • Mladi istraživači

  Stipendije za mlade i u novom ciklusu programa "Pokreni se za nauku"

  Obezbeđeno je 8 stipendija od po 600.000 dinara za mlade stručnjake koji bi da se bave istraživanjem u oblasti medicinskih nauka, farmacije, bilogije, hemije, kao i za multidisciplinarna istraživanja, a konkurs "Pokreni se za nauku" je otvoren do 1. aprila 2018.

  detaljnije
 • Nagrada "11. januar"

  Objavljen konkurs za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša

  Oni koji smatraju da su svojim dostignućima doprineli afirmaciji grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima, mogu da se prijave do 15. decembra za nagradu “11. januar” - najviše priznanje Grada Niša.

  (6) detaljnije
 • BEST kursevi

  Uskoro prolećni kursevi u inostranstvu za studente

  Studenti niškog Univerziteta mogu da se prijave do 26. novembra i na proleće provedu desetak nezaboravnih dana sa studentima iz cele Evrope u nekoj od zemalja, kažu organizatori, a pri tom i nauče nešto kroz predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.

  detaljnije
 • Vozač

  Poziv mladim vozačima iz Niša za besplatan trening bezbedne vožnje

  Nišlije koje imaju do 21 godinu i probnu vozačku dozvolu, mogu preko lokalne samouprave da se prijave za besplatan trening na poligonu Nacionalne vozačke akademije NAVAK. Oni će proći simulaciju čeonog sudara, prevrtanja vozilom, a biće testirana i njihova reakcija na specijalnom trenažeru Formule 1.

  detaljnije
 • Izložba NAF

  Otvoren konkurs za Bijenale umetnika u Vranju

  Narodni muzej u Vranju raspisao je Konkurs za 6. Bijenale umetnika Vranja koje će biti održano od 26. decembra do 19. januara sledeće godine.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

  Omladinski savez Vranja odrekao se u humanitarne svrhe 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, smatrajući da ovaj, kako kažu, simboličan iznos, licemerstvo i da su novac dobile organizacije koje postoje tek par meseci ili godinu dana.

  detaljnije
 • Bolonja

  Otvoren nagradni konkurs za dvodnevno putovanje u Bolonju

  Studenti koji bi da otputuju u najstariji univerzitetski grad na svetu mogu da učestvuju u nagradnom konkursu koji je otvoren do 9. oktobra, a 20 onih koji najbolje predstave sebe kroz autorsku fotografiju i kratak opis provešće dva dana u Bolonji.

  detaljnije
 • mikrofoni

  Pare Nišlija za medije bliske SNS-u

  Za "Kopernikus sistems", firme koja je u vlasništvu porodice Zvezdana Milovanovića poverenika Srpske napredne stranke u Nišu, Televiziju "Zona plus", čiji je vlasnik sin visokog funkcionera SNS i direktora BIA Bratislava Gašića i "Nišku televiziju" koja je delimično u vlasništvu "Zone plus", prema rešenju dostupnom na gradskom sajtu, odobreno je najviše para na konkursu za javno informisanje Grada Niša. I dok pojedini vlasnici medija negoduju, predsednik Komisije kaže da je sve rađeno po propisima.

  (9) detaljnije
 • Vranjske novine

  Vlada kaže da su "Vranjske" dobile dovoljno para, Obradović traži pravdu u Poreskoj upravi

  Zbog sumnje da je reč o pritisku i selektivnoj primeni zakona kada su u pitanju Vranjske, koje su nakon 23 godine prestale da izlaze, vlasnik i glavni urednik ovog nedeljnika Vukašin Obradović, uputio je otvoreno pismo Poreskoj upravi u kome postavlja niz pitanja. S druge strane, Vlada Srbije u svom saopštenju poručuje da su Vranjske dobile dovoljno para.

  detaljnije
 • vranjske tuzba foto printscreen Vranjske

  "Vranjske" tužile Grad Vranje zbog medijskog konkursa

  Tražeći poništenje konkursa, nedeljnik Vranjske je Upravnom sudu u Beogradu podneo tužbu zbog niza nepravilnosti i nepoštovanja zakona - od imenovanja konkursne komisije, do raspodele novca za javno informisanje medijima koji, kako se navodi u tužbi, nisu ni bili upisani u Registar medija.

  detaljnije
 • lopta sport fudbal foto aleksandar kostic

  Veće promenilo odluku Komisije, klubovi nezadovoljni novcem

  Dok pojedini predstavnici klubova najavljuju da će istupiti iz takmičenja zbog, kako kažu, samovolje resorne većnice koja je preinačila odluku Komisije za sport o dodeli novca klubovima, ni većnica Maja Ranđelović, ni predsedavajući Veća i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ne odgovaraju na pozive novinara.

  (1) detaljnije
 • pozorište lutaka

  Raspisan konkurs za direktora niškog Lutkarskog pozorišta

  Pošto uskoro ističe mandat direktorki Ivani Savić, Upravni odbor ove ustanove je raspisao konkurs za novi 4-godišnji mandat. Rok za prijavu je do 23. avgusta, a od kandidata se traže uglavnom zakonom propisani uslovi.

  (3) detaljnije
 • vatrogasci

  Raspisan konkurs za obuku za vatrogasce na jugu Srbije

  U Svrljigu i Beloj Palanci po 4, u Babušnici 3, u Bosilegradu, Doljevcu i Bojniku po 2, dok u Bujanovcu i Medveđi Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva po jednog kandidata na obuku za vatragosce. Kandidati će nakon obuke, kažu u MUP-u, moći da se zaposle u vatrogasnim jedinicama.

  (5) detaljnije
 • Prvo zasedanje Komisije u tajnosti

  O novim direktorima niških preduzeća na tajnoj sednici

  Iako je konkurs završen još 15. jula, i dalje se ne znaju ni imena prijavljenih kandidata za direktore niških preduzeća, a po svemu sudeći javnost njihova imena neće saznati ni na sutrašnjoj sedinici Komisije za izbor dirketora, jer predsednica Komisije Olivera Igić nije želela novinarima da otkrije lokaciju i vreme održavanja sednice. Direktori javnih preduzeća, kako stvari stoje, biraće se iza zatvorenih vrata.  

  (6) detaljnije
 • slika

  Vranjske i OK radio neće gradske novce

  Lokalni nedeljnik Vranjske i OK Radio saopštili su da neće iskoristiti sredstva koja su im dodeljena na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Vranja za 2017. godinu, jer kako su ranije rekli, smatraju da je konkurs bio namešten za pojedine medije koji su bliski vlasti.

  detaljnije
 • Stojković Irić Obradović protest novinara u Vranju foto i.m.

  Protest novinara zbog konkursa za informisanje u Vranju

  Dok su nezavisni mediji na gradskom konkursu za informisanje u Vranju dobili "mrvice", televizije i portali bliski SNS su dobili preko 10 miliona dinara. Medijska i novinarska udruženja smatraju da je reč o politički motivisanoj odluci konkursne komisije, a predstavnici nedeljnika "Vranjske“ i "OK Radija" protestvovali su ispred zgrade Skupštine grada, optužujući vlast da želi da "zavede medijski mrak na jugu Srbije".

  (1) detaljnije
 • kosnica

  Od para EU mladić iz Bujanovca pokrenuo proizvodnju košnica

  Kada imate do 30 godina i želite da pokrenete svoj posao gotovo je nemoguće uštedeti ili zadužiti se kod banke 10.000 evra, smatra Stefan Manasijević iz Bujanovca, pa je zato pomoć koju je dobio putem konkursa Evropskog PROGRES-a, kaže, velika šansa.

  detaljnije
 • Devojčice će održati koncert nakon kampa

  Otvoren poziv za prvi rok kamp za devojčice

  Devojčice koje žele da nauče da sviraju bubanj, gitaru, bas gitaru ili klavijature, a imaju od 10 do 14 godina, mogu da se prijave do 25. juna na rok kamp koji će biti održan krajem avgusta na Avali u Beogradu. Svoje veštine i šta su naučile na kampu, pokazaće na zajedničkom koncertu.

  detaljnije
 • javni konkurs

  Raspisan konkurs za direktore niških preduzeća

  Pošto dosadašnjim direktorima ističe mandat, konkursi za odabir novih rukovodioca raspisani su za 11 javnih preduzeća u Nišu. Prema javno dostupnoj konkursnoj dokumentaciji, između ostalog, kandidati moraju da dostave i dokaz da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci ili da su im zamrznute stranačke funkcije.

  (8) detaljnije
 • Konkurs za plakat

  Otvoren konkurs za dizajn plakata za jednu od bina na “Nišvilu”

  Kreativni mladi ljudi i dizajneri mogu da se prijave sa idejom za izgled plakata i banera za “Midnight Jazzdance Stage” na konkurs "Nišvila". Dizajnerska rešenja mogu da se pošalju do 1. jula, a pobednici će biti nagrađeni besplatnim kartama za niški džez festival.

  detaljnije