Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konkursi

 • mediji foto aleksandar kostic

  Novinarska udruženja traže od gradonačelnika Niša da povuče sporne izmene konkursa

  Koalicija novinarskih i medijskih udruženja protestuje zbog načina na koji je raspisan medijski konkurs u Nišu i maksimalan iznos koji jedan medij može da dobije povećan sa 4 na 9 miliona dinara. Od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića traže da se, kako navode, sumnjive izmene hitno povuku i da komisija bude kompetentna.

  (2) detaljnije
 • Više od 200 ljudi na protestu fudbalera vranjskog Dinama

  Zbog odluke Komisije za sport da na gradskom konkursu ne dodeli ni dinar Fudbalskom klubu Dinamo koji je najozbiljniji kandidat za ulazak u Super ligu, u Vranju je protestovalo oko 200 građana i igrača svih selekcija kluba, optužujući gradonačelnika i većnika za sport da žele da postanu deo kluba i prisvoje njihov uspeh.

  detaljnije
 • lap top, novinari, mediji

  Grad Niš po medijskom projektu daje više para od Ministarstva informisanja

  Iako je 8. marta objavljen niški konkurs za sufinansiranje informisanja, prema kojem su mediji mogli da se jave sa projektima vrednim do 4 miliona dinara, već narednog dana ovaj iznos povećan je na 9 miliona. To je više para nego što je i Ministarstvo informisanja spremno da da. I dok načelnik Gradske uprave tvrdi da se radi o nameri da niški mediji "zarade više", pojedini medijski radnici smatraju da se “priprema teren za malverzaciju”.

  (6) detaljnije
 • Za košarkaše Prokuplja nema novca iz gradske kase

  Opštinsko Veće ove godine Košarkaškom klubu Prokuplje, trenutno četvrtoplasiranom u Prvoj regionalnoj ligi istok, po konkursu nije dodelilo ni dinar, jer prema rečima većnice za sport Maje Ranđelović, nisu opravdali ranije dobijena sredstva. Ipak, ona nije želela da odgovori na pitanje kako su prošle godine dobili novac, dok predsednik kluba Vule Vuković ističe da neko na ovaj način želi da preuzme klub.

  (2) detaljnije
 • konkurs

  Fakultet umetnosti Niš raspisao konkurs za muzičke i likovne umetnike

  Svi umetnici koji žele da izlažu svoje radove, kao i muzičari koji su u potrazi za koncertnim prostorom, imaju priliku da se jave na konkurs Fakulteta umetnosti u Nišu, koji će im takav prostor obezbediti.

  detaljnije
 • Knjiga

  Konkurs za prijem u Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

  Književnici i prevodioci koji imaju najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, kao i kritičari čije su kritike objavljene u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom, mogu da konkurišu za prijem u niško Društvo književnika. Konkurs je otvoren do 10. marta.

  (2) detaljnije
 • mediji foto aleksandar kostic

  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

  I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara. Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.

  detaljnije
 • Konkurs za novinara

  Konkurs Južnih vesti: Tražimo novinara u Pirotu

  Želite li da se pridružite novinarskoj ekipi Južnih vesti i izveštavate iz pirotskog kraja? Kako bismo unapredili informisanje građana samog Pirotskog okruga, ali i ostatka Srbije i sveta o dešavanjima u tom kraju, tražimo pojačanje.

  (2) detaljnije
 • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

  Poništen dimitrovgradski konkurs za sufinansiranje medija

  Zbog toga što planirana raspodela para za medijske sadržaje Opštine Dimitrovgrad, kako je rekla predsednica Komisije za sufinansiranje medija Zorica Milev, “ne bi zadovoljila javni interes”, ona je podnela ostavku, nakon čega je i sam konkurs poništen.

  detaljnije
 • mediji

  Za skupštinske prenose 6, a za medijske projekte u Nišu 51 milion

  Ove godine za projekte koji se bave proizvodnjom medijskog sadržaja budžetom Grada Niša predviđen je oko 51 milion dinara, što je za 30 miliona više nego prošle godine, ali skoro 20 miliona manje nego 2016. godine.

  (1) detaljnije
 • Dosta je bilo

  Najviše ekonomista i pravnika među izabranim kandidatima DJB za nadzorne odbore

  Iako su prvobitno rekli da se više od 50 građana prijavilo da bude u nadzornim odborima u 18 niških institucija, iz Pokreta Dosta je bilo sada kažu da je bilo 49 prijavljenih i da su nakon razgovora sa kandidatima izabrali ko će da ih predstavlja. Među njima je najviše ekonomista i pravnika, a samo jedan kandidat je član DJB.

  (11) detaljnije
 • Vranje medijski konkurs foto aleksandar kostic

  Televizije povlašćene u 2 medijska konkursa u Vranju

  Pravdajući "ideju" da televizije imaju znatno veće troškove od bilo kojih drugih medija, portparol vranjskog Veća Zorica Jović najavila je da će Vranje u 2 konkursa izdvojiti 17 miliona iz budžeta za sufinansiranje medijskih projekata, od čega čak 13,5 miliona za televizije i 3,5 miliona za "ostale medije". Sekretar NUNS-a Svetozar Raković smatra da se iza toga krije politički dirigovana raspodela javnog novca.

  detaljnije
 • Mladi istraživači

  Stipendije za mlade i u novom ciklusu programa "Pokreni se za nauku"

  Obezbeđeno je 8 stipendija od po 600.000 dinara za mlade stručnjake koji bi da se bave istraživanjem u oblasti medicinskih nauka, farmacije, bilogije, hemije, kao i za multidisciplinarna istraživanja, a konkurs "Pokreni se za nauku" je otvoren do 1. aprila 2018.

  detaljnije
 • Nagrada "11. januar"

  Objavljen konkurs za dodelu najvišeg priznanja Grada Niša

  Oni koji smatraju da su svojim dostignućima doprineli afirmaciji grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima, mogu da se prijave do 15. decembra za nagradu “11. januar” - najviše priznanje Grada Niša.

  (6) detaljnije
 • BEST kursevi

  Uskoro prolećni kursevi u inostranstvu za studente

  Studenti niškog Univerziteta mogu da se prijave do 26. novembra i na proleće provedu desetak nezaboravnih dana sa studentima iz cele Evrope u nekoj od zemalja, kažu organizatori, a pri tom i nauče nešto kroz predavanja stručnjaka iz različitih oblasti.

  detaljnije
 • Vozač

  Poziv mladim vozačima iz Niša za besplatan trening bezbedne vožnje

  Nišlije koje imaju do 21 godinu i probnu vozačku dozvolu, mogu preko lokalne samouprave da se prijave za besplatan trening na poligonu Nacionalne vozačke akademije NAVAK. Oni će proći simulaciju čeonog sudara, prevrtanja vozilom, a biće testirana i njihova reakcija na specijalnom trenažeru Formule 1.

  detaljnije
 • Izložba NAF

  Otvoren konkurs za Bijenale umetnika u Vranju

  Narodni muzej u Vranju raspisao je Konkurs za 6. Bijenale umetnika Vranja koje će biti održano od 26. decembra do 19. januara sledeće godine.

  detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Vranjski Omladinski savez se odrekao gradskih para

  Omladinski savez Vranja odrekao se u humanitarne svrhe 120.000 dinara koje su dobili za projekat na gradskom konkursu iz oblasti društvenog i humanitarnog rada, smatrajući da ovaj, kako kažu, simboličan iznos, licemerstvo i da su novac dobile organizacije koje postoje tek par meseci ili godinu dana.

  detaljnije
 • Bolonja

  Otvoren nagradni konkurs za dvodnevno putovanje u Bolonju

  Studenti koji bi da otputuju u najstariji univerzitetski grad na svetu mogu da učestvuju u nagradnom konkursu koji je otvoren do 9. oktobra, a 20 onih koji najbolje predstave sebe kroz autorsku fotografiju i kratak opis provešće dva dana u Bolonji.

  detaljnije
 • mikrofoni

  Pare Nišlija za medije bliske SNS-u

  Za "Kopernikus sistems", firme koja je u vlasništvu porodice Zvezdana Milovanovića poverenika Srpske napredne stranke u Nišu, Televiziju "Zona plus", čiji je vlasnik sin visokog funkcionera SNS i direktora BIA Bratislava Gašića i "Nišku televiziju" koja je delimično u vlasništvu "Zone plus", prema rešenju dostupnom na gradskom sajtu, odobreno je najviše para na konkursu za javno informisanje Grada Niša. I dok pojedini vlasnici medija negoduju, predsednik Komisije kaže da je sve rađeno po propisima.

  (9) detaljnije