Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konzulat

 • Donji Neradovac

  Narodna stranka traži otvaranje mađarskog konzulata u Vranju

  Nakon što je je u javnosti Vranje proglašeno za grad Mađara zbog nezvaničnih rezultata izbora po kojima je Savez vojvođanskih Mađara u ovom gradu osvojio preko 1.200 glasova, Gradski odbor Narodne stranke Vranje uputio je Vladi Srbije inicijativu za otvaranje mađarskog konzulata u Vranju.

  (5) detaljnije
 • studenti

  Besplatne studije u matici za Bugare iz Srbije

  Maturanti koji žive u Srbiji, a koji se izjašnjavaju kao Bugari, odnosno oni koji mogu da prilože dokaz o bugarskom poreklu, svoj put ka akademskoj zajednici mogu da nastave u Bugarskoj, a uslovi za njih su promenjeni. Zakon o visokom obrazovanju je izmenjen pa od sledeće školske godine student sa bugarskim poreklom neće plaćati školarinu, kažu iz bugarskom Konzulata u Nišu.

  (12) detaljnije
 • nacionalni savet

  Nacionalni savet traži albanski konzulat na jugu Srbije

  Smatrajući je potrebno da u Bujanovcu ili Preševu postoji konzulat Albanije jer u tim mestima živi najveći broj Albanaca u Srbiji, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa poslao je zahtev Ministarstvu inostranih poslova Albanije da otvori konzularno predstavništvo na jugu Srbije.

  detaljnije
 • Bugarske umetnice

  Novogodišnji koncert bugarskog kvarteta i orkestra Muzičke škole

  U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, u Narodnom pozorištu u Nišu nastupiće kvartet “Četiri grofice” iz Bugarske, uz muzičku pratnju orkestra niške Muzičke škole. Njihov koncert će se održati u petak 22. decembra od 19 sati.

  (4) detaljnije
 • Konzul Goran Jovanović

  Niški privrednik postao počasni konzul Austrije

  Jedan od osnivača i vlasnika austrijsko-srpske firme “Tagor” Goran Jovanović postao je počasni konzul Austrije u Nišu i ubuduće će, kaže, uticati na ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje, kao i na investicije i druge privredne teme. Konzulat Austrije se nalazi u prostorijama ove firme, u kompleksu bivše Elektronske industrije u Nišu.

  (6) detaljnije
 • austrija

  Austrijski konzulat u Nišu?

  Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner prilikom posete Nišu rekao je da će u narednom periodu u najvećem gradu juga Srbije možda biti otvoren počasni konzulat ove zemlje.

  (1) detaljnije
 • parlamentarni izbori

  Većina Bugara iz Srbije glasala sa pobedničku listu u Bugarskoj

  Građani juga Srbije, koji su kao bugarski državljani glasali na vanrednim parlamentarnim izborima u Bugarskoj, najveće poverenje dali su pobedniku izbora, odnosno listi PP GERB - Građani za evropski razvoj Bugarske.

  detaljnije
 • 409540-335708429805019-596994797-n.jpg

  Dimitrovgrad: poklon koncert maturantima

  Povodom završetka školovanja prve generacije maturanata dimitrovgradske Gimnazije sa kompletnim obrazovanjem na bugarskom jeziku 23. maja će u Centru za kulturu biti održan besplatan koncert poznate bugarske grupe „Mastilo“.

  detaljnije
 • Košarka: Student pobedio Radnički

  Košarkašice Studenta savladale Radnički rezultatom 79:62 u 7. kolu plej-auta Prve A lige. Potrebna još jedna pobeda za opstanak.

  detaljnije
 • Zatvara se grčki konzulat u Nišu

  Konzulat će sa radom prestati sredinom decembra, prenosi RTS.

  detaljnije
 • Otvoren Madjarski konzulat u Nišu

  U Nišu je otvoren Konzulat Republike Mađarske čiji će osnovni cilj biti jačanje privredne, kulturne i sportske saradnje ovog dela zemlje i Mađarske, poručili su na svečanom otvaranju gradonačelnik Niša Miloš Simonović, počasni konzul Mađarske u Nišu, Miloje Branković i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Mađarske, Jeno Faler.

  detaljnije