Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

krađa šume

 • drva traktor foto lj.m.

  Učestale krađe ogrevnog drveta u Toplici

  Za 9 meseci u Šumskom gazdinstvu "Toplica" od šumokradica je oduzeto 493 kubika ogrevnog drveta, a nadležni kažu da se krade i u državnim i u privatnim šumama. Za znatno veću oduzetu količinu u odnosu na prošlu godinu dosta je pomogla i policija koja, prilikom kontrole saobraćaja, kontroliše i propratnu dokumentaciju za seču i promet, ali u zvaničnim brojkama nema podataka sa administrativne linije sa KiM gde su najčešće krađe šuma.

  (4) detaljnije
 • Najveće količina ogrevnog drveta odlazi na sever zemlje

  Učestale šumske krađe u pirotskom kraju, šteta višestruka

  I dok veliki broj građana tvdi da je nelegalna seča šuma svakodnevnica u pirotskom kraju, u Šumskom gazdinstvu Pirot kažu da je od početka godine do sada otkriveno tek 25 slučajeva nelegalne seče, dok je protiv 16 osoba podneta prijava. Iz Društva za zaštitu životne sredine "Stara planina" navode da je veći problem nepošumljavanje, kao i to što su kazne blage za šumokradice.

  (12) detaljnije
 • krađa

  Policija ih uhvatila u krađi drveta

  Trojicu muškaraca iz okoline Aleksinca policija je zatekla u šumskoj krađi u ataru sela Prugovac, a sumnja se da su oni i proteklih dana na tom području krali drva.

  (1) detaljnije
 • 490x370-seca-drva.jpg

  Uhapšeni zbog šumske krađe

  Leskovačka policija uhapsila je Lj.F. (23) i D.B. (37) iz Kosovske Kamenice zbog sumnje da su ukrali stabla u Kopnenoj zoni bezbednosti na mestu „Velja glava“ u opštini Lebane.

  detaljnije
 • municija-ilustracija-Kosta-Juzne-vesti.JPG

  Šumokradice pucale na policiju

  Grupa šumokradica iz sela u podujevskoj opštini pucala je iz automatskog oružja na policijsku patrolu u ataru kuršumlijskog sela Vukojevca koja je, posle prijave o ilegalnoj seči, krenula u obilazak terena.

  (3) detaljnije
 • 490x370-OBIJANJE-KOSTA-Juznevesti-Ilustracija.jpg

  Prokupčanin uhapšen zbog krađe

  D.D. (23) uhapšen je zbog sumnje da je počinio više krađa, a kod njega je, prilikom pretresa, osim ukradene robe, pronađena i pištoljska municija.

  detaljnije
 • TRMKA-ARHIVA.JPG

  Albanci pucali na šumare

  U ataru kuršumlijskog sela Trmka grupa naoružanih Albanaca iz podujevske opštine pucala je na 4 šumara Šumskog gazdinstva u Kuršumliji koji su obilazili teren kako bi procenili štetu nastalu bespravnom sečom šume. 

  detaljnije
 • seca-drva.jpg

  Albanac uhapšen zbog krađe drva

  U ataru kuršumlijskog sela Trpeze policija je uhapsila Albanca iz Podujeva zbog krađe drva, što je drugo hapšenje Albanaca koji upadaju na prostor kuršumlijske opštine kako bi krali drva. 

  (2) detaljnije
 • Motorna-testera.jpg

  Albanci uhvaćeni u krađi šume

  B.H. (24), A.H. (51) i I.H. (45) iz okoline Podujeva uhapšeni su zbog šumske krađe u kuršumlijskom selu Trpeze koje se prostire duž administrativne linije Kosmeta sa užom Srbijom.

  detaljnije
 • DSC-1412.JPG

  Kuršumlija: uhapšen u krađi šume

  Policija je odredila zadržavanje do 48h H.B. (22) iz okoline Podujeva zbog sumnje da je sa još 4 za sada nepoznate osobe bespravno sekao šumu u kuršumlijskom selu Veliki Trn.

  detaljnije
 • 490x370-DSC-1412.jpg

  Kuršumlija: pritvor zbog krađe šume

  Policija je odredila pritvor do 48h Albancima F.P. (26) i R.P. (20) iz okoline Podujeva koji se sumnjiče za krađu šume u ataru sela Mačija Stena, gde su i zatečeni u bespravnoj seči.

  detaljnije
 • DSC-1412.JPG

  Pritvor zbog krađe šume

  Zbog sumnje da su krali šumu u ataru kuršumlijskog sela Gornje Trebinje J.H (25) iz okoline Podujeva određen je pritvor do 48h, a sedamnaestogodišnjem mladiću do 30 dana. 

  detaljnije
 • P3110042.JPG

  Kamenicama na komšiju

  Srđana Ćirića iz Badnjevca kod Žitorađe komšije V.M. i S.M. napale su kamenicama dok je prolazio automobilom, a prema njegovim rečima motiv je sudski spor zbog seče šume.

  (3) detaljnije
 • DSCF6080.JPG

  Prokupački šumari zadovoljni brzim presudama

  Šumska uprava Prokuplja tokom 2012. godine podnela je 95 krivičnih prijava i prijavila bespravnu seču 957 kubnih metara šume, a sud je već rešio polovinu tih prijava.

  (2) detaljnije
 • kursumlija,-sume.jpg

  "Albanci kradu kuršumlijske šume"

  Albanci iz podujevske opštine, koja se graniči sa opštinom Kuršumlije, bezobzirno kradu šumu na teritoriji Kuršumlije, kaže direktor Šumskog gazdinstva.

  (6) detaljnije
 • suma kradja

  Drvokradice pucale na policiju

  Grupa Albanaca iz Podujeva pucala je iz automatskog oružja na srpsku policiju kod Kuršumlije pri pokušaju da ukrade drva.

  detaljnije
 • seca drva

  Svrljig: uhapšeni zbog šumske krađe

  Svrljižani I.M. (36) i M.M (57) i S.P. iz Vele Polja uhapšeni su zbog šumske krađe u ataru sela Davidovac.

  detaljnije