Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kulturna manifestacija

  • Vranje panorama

    Ana Bekuta, "Piloti", Milica Pavlović i Angelina na "Danima Vranja"

    Manifestacija "Dani Vranja" biće održana 20. put u tom gradu, od 28. do 31. avgusta, a nastupiće pevačice Ana Bekuta, Angelina i Milica Pavlović, kao i grupa "Piloti". Posetioce očekuju i bazari, izložbe, folklorni nastupi, trubači, predstave, književne večeri i revija oldtajmera. Koliko će sve to koštati Vranjance, iz Gradske uprave ne odgovaraju.

    (4) detaljnije
  • folklor

    Miholjski susreti u Boljaru kod Vlasotinca

    Deca iz vrtića, tri vlasotinačka folklorna ansambla, duo Anđela i Veljko, Nemanja Stevanović, vatromet, di džej, bili su deo sinoćnjih Miholjskih susreta u Boljaru kod Vlasotinca. Manifestacija je održana u organizaciji Turističke organizacije uz podršku Ministarstva za brigu o selu.

    (1) detaljnije
  • dom kulture

    Kulturno leto u Prokuplju, veliki broj događaja za 20 dana trajanja manifestacije

    Veliki broj događaja prilagođenih svim uzrastima na kojima će učešće uzeti sve sekcije koje rade pri Domu kulture, od članova KUD "Abrašević", književnog društva, amaterskog pozorišta, likovnih umetnika, obeležiće ovogodišnje “Kulturno leto” koje se održava od 24. juna do 12. jula u Prokuplju.

    (1) detaljnije
  • dani šljive

    Blačani biraju ko će da im peva - Haris, Breskvica, Karleuša, Desingerica, MC Stojan...

    Tradicionalna manifestacija "Dani šljive" koja se održava 22. godinu zaredom u Blacu krajem avgusta, pored privredno-turističkog značaja za tu opštinu, poznata je i po tome da svake godine okuplja pevače i grupe iz Srbije i okruženja. Ko će ove godine nastupati u muzičkom delu odlučuju građani koji mogu glasati za svog favorita na zvaničnom sajtu opštine.

    (7) detaljnije
  • Opština Vlasotince

    Predstave, folklor i litija za Dane Vlasotinca

    Povodom proslave gradske slave u Vlasotincu će od 19. do 23. maja biti održana manifestacija Dani Vlasotinca, Kulturni centar je pripremio nekoliko predstava, a građani će moći da pogledaju i nastupe folklornih ansambala.

    detaljnije
  • ulica iznad parka u Prokuplju

    Prokuplje čeka Vučića: Ulice se zatvaraju, a centar grada ubrzano sređuje

    Da je prethodnih dana u Prokuplju sve predodređeno dolasku Aleksandra Vučića u nedelju 24. marta, kada će se obeležiti 25. godišnjica NATO agresije na SRJ, govori užurbano “šminkanje” centra grada. Iz centrale SNS-a uporno danima pozivaju građane za skup, dok radnici privatnog preduzeća "Demetra" sređuju park, seku korene drveća i nivelišu glavnu ulicu. Telekom uređuje instalacije na banderama u centru, a deo Kosovske ulice iznad parka zatvoren je od danas u 10 sati pa sve do ponedeljka 25. marta do 9 sati.

    (14) detaljnije
  • Salon knjiga i grafike Pirot foto arhiva JV

    Salon knjige i grafike u Pirotu i ove godine, raspisan tender vredan 3 miliona dinara

    Salon knjige i grafike biće 25. put održan u Sportskoj dvorani “Kej” u Pirotu od 7. do 14. februara, pa je Dom kulture raspisao tender vredan 3 miliona dinara, preko kojeg traži firmu koja će štampati propusnice, postere, bilborde i plakate, ugovoriti reklamiranje na lokalnim televizijama i portalima, obezbediti nagrade i dovesti najmanje pet domaćih pisaca.

    detaljnije
  • Nova godina Niš (1)

    "Novogodišnji dani" u Nišu - program na tri lokacije

    Predstave za decu, plesni i muzički program, sportske aktivnosti, animirani zabavljači, kao i degustacija tople čokolade, čajeva i kolača, očekuju građane tokom obeležavanja “Novogodišnjih dana” koji će biti održani od 26. decembra do 7. januara na tri lokacije - Trgu kralja Milana, Keju kola srpskih sestara i u parku ispred Gradske kuće.

    (6) detaljnije
  • zaplanjski orfej

    Poetske svečanosti posvećene Branku Miljkoviću u petak u Gadžinom Hanu

    27. Miljkovićeve poetske svečanosti biće održane u petak, 8. decembra, u sali Narodne biblioteke “Branko Miljković” u Gadžinom Hanu, a tada će biti i uručena nagrada “Zaplanjski Orfej” Radetu Tanasijeviću za pesmu “Mali tužni vrt”. Deca pesnici govoriće svoje stihove, a organizatori najavljuju i izložbu i pesničko veče sa desetoro učesnika.

    detaljnije
  • muzej prokuplje

    Dani evropske baštine u prokupačkom Muzeju

    Brojne aktivnosti vezane za tradiciju, kulturu, istoriju Topličkog kraja, ali i predavanja, radionice i izložbe, deo su bogatog kulturnog programa koji je pripremio prokupački Muzej tokom dva dana obeležavanja Dana evropske baštine u sredu, 27. i četvrtak, 28. septembra. Ulaz za sve aktivnosti koje su planirane da se organizuju u Muzeju, Galeriji Boža Ilić i na Hisaru je besplatan.

    detaljnije
  • manastir

    "Nemanjini dani" u Kuršumliji - spoj prošlosti i sadašnjosti uz koncert Trkulje

    Brojni programski edukativni, kulturni, dečiji i zabavni sadržaji, etno radionice, vitezovi i princeze, koncert Slobodana Trkulje i Balkanpolisa samo su neki od događaja koji će se organizovati u okviru ovogodišnjih "Nemanjinih dana“ koji se održavaju u Kuršumliji 14. i 15. septembra.

    detaljnije
  • vino

    Boban Zdravković na "Danima sićevačke berbe"

    Na ovogodišnjem festivalu vina i tradicije - "Dani sićevačke berbe" koji će biti održan 02. i 03. septembra u Sićevu, publiku će zabavljati Biljana Jevtić i Aca Ilić, kao i Boban Zdravković.

    (8) detaljnije
  • centar kuršumlije

    Riblja čorba i Aco Pejović na "Kulturnom letu" u Kuršumliji

    Nizom kulturno-zabavnih manifestacija prilagođenih svim uzrastima, a pre svega mlađioj populaciji u Kuršumliji će se 5. i 6. jula organizovati “Kulturno leto”. Centralni događaj manifestacije koja se održava u centru grada su koncerti Riblje čorbe i Ace Pejovića, koji su zakazani za 6. odnosno 7. jula od 22 sata.

    (4) detaljnije
  • dom kulture

    Počinje "Kulturno leto" u Prokuplju, program prilagođen svim uzrastima

    Svečanom akademijom kojom se obeležava 30 godina postojanja Književne omladine Prokuplja koja se od 19 sati održava u sali Doma kulture, večeras počinje kulturno-zabavna manifestacija “Kulturno leto” koja će trajati do 13. jula.

    (3) detaljnije
  • 355532960_217537717822904_3010180503025045857_n

    U takmičenju za najbolju mućkalicu i šopsku pobedila leskovačka "dva drugara"

    Posle nekoliko otkazivanja usled loših vremenskih uslova u dvorištu ”Šop-Đokićeve kuće” u Leskovcu je održana manifestacija ”Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora”, a u pripremanju oba specijaliteta pobedu su, po oceni stručnog žirija, odneli kuvari restorana ”Kod dva drugara”.

    detaljnije
  • ALE_4281

    Za ”Vlasina fest” od Ministarstva turizma i omladine 500.000 dinara

    U Vlasotincu će od 7. do 9. jula biti održan drugi ”Vlasina fest”, a posetioci će, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine od 500.000 dinara, moći da uživaju u spustovima na vodi, raznim sportovima, kao i propratnim manifestacijama.

    detaljnije
  • STETOSKOP lekari zdravstvo KOSTA

    Prokupačka Podružnica organizuje 61. Susrete lekara Toplice 2023.

    Izložbom “Valjevo je 1914-1915. bilo grad-bolnica, a njen upravnik pukovnik dr Milan Pecić”, promocijom knjige i nizom stručnih predavanja iz medicine, kao i dodelom nagrada istaknutim institucijama i pojedincima, Podružnica Srpskog lekarskog društva u Prokuplju 9. juna organizuje 61. junske Susrete lekara Toplice.

    detaljnije
  • poljoprivredna škola

    Odložena "Pogačijada" u prokupačkoj poljoprivrednoj školi

    Okupljanje učenika na četvrtoj "Pogačijadi" koju organizuje Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja" zakazano za petak, 5. maja, zbog tragedije u beogradskoj osnovnoj školi i proglašene trodnevne žalosti u državi, otkazano je do daljeg, a novi termin će biti naknadno određen.

    detaljnije
  • leskovac

    Manifestacija "Sa tehnologijom na ti" u organizaciji Tehnološkog fakulteta u Leskovcu

    Manifestacija “Sa tehnologijom na ti” koju drugi put zaredom organizuje Tehnološki fakultet u Leskovcu i ima za cilj da kroz interaktivne postavke, naučno popularne eksponate i modele tehnoloških procesa predstavi trendove u različitim oblastima tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem, održava se u petak 5. maja na centralnom gradskom trgu u Leskovcu od 12 do 18 sati.

    (1) detaljnije
  • pk-biblioteka2-foto-ljmitic

    Nizom manifestacija prokupačka Biblioteka obeležava svoj dan

    Nizom kulturnih manifestacija, od dodele priznanja i zahvalnica najaktivnijim članovima, promocije slikovnice koju je objavila ta ustanova, do književnog memorijala postavke o Radu Draincu i promociji knjige "Moralni svedok - savremena poetika memoara" koju je napisala Mirjana Bojanić Ćirković, Narodna biblioteka "Rade Drainac“ u Prokuplju danas obeležava svoj dan.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: