Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kulturni centar

 • Centar za kulturne delatnosti Vladičin Han

  Kreativne radionice za decu u hanskom Centru kulture

  Sva deca iz Vladičinog Hana, uzrasta od 5 do 15 godina koja imaju interesovanje za crtanje, glumu, sviranje, moći će to da uče i da svoju kreativnost pokažu na radionicama koje Centar kulture u Vladičinom Hanu organizuje od novembra.

  detaljnije
 • Centar za kulturne delatnosti Vladičin Han

  Počela rekonstrukcija Kulturnog centra u Vladičinom Hanu

  Za najviše 4 meseca meštani Vladičnog Hana trebalo bi da dobiju bolje uslove za organizovanje kulturnih događaja i manifestacija, jer je u toku rekonstrukcija objekta Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo. Biće urađena nova fasada, krov i zamena stolarije. Takođe, objekat će biti i nadograđen i urediće se način korišćenja prostorija.

  (1) detaljnije
 • decji hor zvezdice

  Koncert "Zvezdica” sutra u Medveđi

  Ljubitelji horskog pevanja moći će da uživaju u koncertu leskovačkog dečjeg hora “Zvezdice” koji će se održati u utorak, 23. oktobra u 12 sati u sali Kulturnog centra u Medveđi. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • neša galija

  Neša Galija svira u Medveđi

  U najvećim hitovima niškog benda Galija moći će da uživaju meštani Medveđe na koncertu koji će se održati 27. avgusta od 21:30 na platou ispred Kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

  (1) detaljnije
 • Lazar Ristovski

  Lazar Ristovski na premijeri u "Kupini"

  Lazar Ristovski ponovo dolazi u Niš zbog uloge u filmu “Dnevnik mašinovođe”. Ekipa koja je radila film će se u nedelju 18. septembra od 20:30 družiti sa posetiocima “Kupine”, gde će ovaj film biti premijerno prikazan na bioskopskom platnu u Nišu.  

  detaljnije
 • novi-muzej1.jpg

  Niš možda dobije novi kulturni centar

  Iako je prvobitno planirano da u njoj bude muzej, vojna zgrada u blizini Simfonijskog orkestra trebalo bi da postane novi kulturni centar.

  (4) detaljnije
 • leskovac, balet

  Završena radionica klasičnog baleta

  Radionica baleta na kojoj su najmlađi Leskovčani imali priliku da nauče i naprave svoje prve bal3etske korake završena je sinoc.

  detaljnije
 • Uskoro Ruski kulturni centar u Nišu

  Sav posao oko pribavljanja neophodnih dokumenata je završen i uskoro se može očekivati da u Nišu bude otvoren Ruski kulturni centar, izjavio je Aleksandar Konuzin, Ambasador Rusije u Srbiji. Konuzin je najavio i mogućnost da u okviru Kulturnog bude otvoren i Ruski privredni centar.

  detaljnije