Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

lečenje

 • milan milošević

  Mladiću iz Leskovca potreban novac za lečenje u Turskoj

  Kako bi nastavio lečenje karcinoma jednjaka u privatnoj klinici u Turskoj, Milanu Miloševiću iz Leskovca potreban je novac. Oni koji žele da pomognu, to mogu uraditi slanjem poruke ili uplatom na namenski račun, kažu u Fondaciji "Budi human". Akciji prikupljanja novca priključile su se i ustanove kulture koje će u narednom periodu organizovati humanitarne koncerte i predstave.

  detaljnije
 • tim spebo

  Leskovčani 11 godina pomažu parovima da postanu roditelji

  Preko 800 mališana rođeno je uz pomoć stručnog tima leskovačke Specijalne bolnice za lečenje sterilteta koju predvode genetičar Miodrag Stojković i ginekolog Nebojša Marković. Iako je posao zahtevan i težak, obojica napominju da nema većeg zadovoljstva od pružanja mogućnosti ljudima da postanu roditelji.

  (3) detaljnije
 • Teodora Cvetkovic Budi human

  Jednogodišnjoj Aleksinčanki potreban novac za transplantaciju koštane srži

  Kako bi se jednogodišnjoj Teodori transplantovala koštana srž u inostranstvu potrebna je novčana pomoć, navode iz fondacije Budi human. Mala Aleksinčanka boluje od autoimune bolesti HLH, a oni koji žele da pomognu to mogu učini tako što će poslati poruku ili uplatiti novac na namenski račun.

  (2) detaljnije
 • Test HIV

  Organizacije i lekari: Testirajte se, sa HIV-om se živi i do 50 godina

  Za 1. decembar koji se već 30 godina obeležava u svetu kao Dan borbe protiv HIV-a i side, organizacije koje se bave ovom bolešću i lekari pozivaju ljude da se testiraju na virus. Napominju da su u Srbiji dostupni lekovi novije generacije, te da oni koji se leče mogu da žive i do 50 godina bez problema.

  (5) detaljnije
 • Jelena Lazarević

  Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

  Već više od 20 dana nema nikakvog odgovora iz Ministarstva zdravlja povodom navoda Jelene Lazarević iz Aleksinca da su joj lekari u Nišu postavili pogrešnu dijagnozu karcinoma grlića materice, što ona dokazuje tvrdnjom da su joj lekari u Švedskoj rekli da je zdrava žena i činjenicom da je i dalje živa.

  (7) detaljnije
 • klinicki centar

  KC Niš: Navodi Aleksinčanke netačni, greška eventualno u nalazu biopsije

  Iz niškog Kliničkog centra odbacili su optužbe Aleksinčanke Jelene Lazarević da su joj postavili pogrešnu dijagnozu i nesavesno je lečili, ističući da je dijagnoza postavljena na osnovu analiza i da je greška jedino mogla da se dogodi isključivo zbog nalaza biopsije iz privatne klinike. Takođe tvrde da je revizija biopsije pokazala da je reč o istom tipu karcinoma.

  (21) detaljnije
 • Jelena Lazarević

  Aleksinčanki u Nišu pronašli tumor, u Švedskoj proglašena zdravom

  Uprkos tome što je 42-godišnjoj Aleksinčanki na proleće prošle godine u Nišu dijagnostikovan rak grlića materice, za koji su lekari rekli da je metastazirao i da je kasno za operaciju, ona se, sumnjajuću u nalaze, nije lečila propisanom terapijom. Tražeći drugo mišljenje stigla je do Švedske gde se posle svih analiza ispostavilo da nije bolesna.

  (27) detaljnije
 • Nenad Ristic Budi Human Screenshot

  Niškom docentu potrebno još para da plati lečenje i nastavi kontrole

  Još 25.000 evra docent Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Nenad Ristić koji se leči od retke vrste limfoma duguje nemačkoj klinici, pa njegova supruga Marina još jednom apeluje na ljude koji su u mogućnosti da pomognu. Pare su im sada potrebne da plate račun za lečenje komplikacija nastalih usled transplantacije matičnih ćelija.

  (1) detaljnije
 • Aca Nikolić

  Mladom niškom novinaru potrebna pomoć u borbi protiv leukemije

  Fondacija “Budi human” je otvorila SMS za pomoć Nišliji Aleksandru Nikoliću, 27-godišnjem sportskom novinaru koji je oboleo od akutne mijeloidne leukemije, koja brzo i agresivno napada organizam. Poruku sadržine 499 treba poslati na broj 3030, a pomoć je moguće uplatiti i na posebne račune.

  detaljnije
 • Sestre Bašović

  Sestrama iz Niša potrebna pomoć za lečenje teške genetske bolesti

  Roditelji 13-godišnje Natalije i godinu dana mlađe Ive Bašović iz Niša traže pomoć za lečenje svojih ćerki u Kijevu. Devojčice boluju od teške genetske bolesti Fridrajhove ataksije, a prvi tretman u kijevskoj bolnici za obe košta 20.000 evra.

  detaljnije
 • Nikolina Ranđelović

  U vrtiću “Plavi čuperak” prikupljali novac za lečenje male Nikoline

  Mališani i vaspitači niškog vrtića “Plavi čuperak” su smislili i izveli predstavu “Limun i bombone”, a od prodaje ulaznica sakupili su nešto više od 50.000 dinara koje su, kako kažu, uplatili na račun dvogodišnje Nišlijke Nikoline Ranđelović, kojoj je hitno potrebna operacija i presađivanje koštane srži.

  detaljnije
 • Vladimir Jovanović

  Niški doktor leči rane “lepkom” od krvi pacijenata

  Jedinstvena metoda lečenja je namenjena pacijentima kojima rane teško zarastaju, priča Vladimir Jovanović, a “lepak” se pravi od venske krvi u specijalnom aparatu. Zasad se primenjuje samo u privatnoj niškoj Klinici, ali doktor ističe da je pokrenuo inicijativu da počne da se koristi i u Kliničkom centru u Nišu.

  (15) detaljnije
 • Nenad i Marina Ristić

  Niškom docentu potreban novac za novo lečenje

  Nakon transplatacije matičnih ćelija u Nemačkoj, niški docent Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nenad Ristić je ponovo u bolnici, kaže njegova supruga Marina, zbog veno-onkluzivne bolesti jetre. Terapija je jako skupa i potrebno mu je još 70.000 evra za izlečenje.

  detaljnije
 • dijabetes

  Besplatno merenje šećera u krvi na jugu Srbije

  Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, koji se obeležava 14. novembra, u Nišu, Prokuplju i Vranju biće organizovano besplatno merenje šećera u krvi, jer je prema mišljenju stručnjaka prevencija najvažnija kada je ova bolest u pitanju.

  detaljnije
 • Humanitarna pomoć

  Prikupljanje novca SMS-om ili putem računa za Mateu Lazarevića

  Neophodni lekovi, rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i operacija tetiva, olakšaće detinjstvo 5-godišnjem Matei Lazareviću iz Pirota, koji je do sedmog meseca života operisan sedam puta, a sada mu je neophodna još jedna, već oktobra ove godine.

  detaljnije
 • vranje foto i.m.

  Naplata parkiranja u četvrtak u Vranju za pomoć mladom Stefanu

  Sav prihod od naplate parkinga putem SMS poruka u četvrtak, 17. avgusta, biće namenjen za lečenje mladog Vranjanca Stefana Arsića obolelog od tumora karlične kosti, a kome je novac neophodan za lečenje u Atini.

  detaljnije
 • Operacija trajala 10 sati

  Mali Stefan uspešno operisan u Nemačkoj

  Trogodišnjak iz Niša Stefan Miladinović, za čije lečenje su organizovane mnoge humanitarne akcije, operisan je u bolnici u Štutgartu. Tokom operacije koja je trajala 10 sati, kako je napisala njegova majka Ljudmila na Fejsbuku, dečaku je izvađen tumor iz tela.

  detaljnije
 • Nenad Ristić sa suprugom

  Još jedna humanitarna žurka za niškog docenta

  Studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta organizuju još jednu akciju za pomoć svom docentu Nenadu Ristiću koji boluje od retkog oblika limfoma. Za njegovo lečenje prikupljaće pare na žurci koju organizuju u klubu “Lo Co” u četvrtak 6. jula. 

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  SMS za lečenje niškog docenta

  Da bi se Nenad Ristić, docent niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, izlečio od retke vrste limfoma, neophodno mu je lečenje u Nemačkoj, što ne pokriva zdravsteni fond. Oni koji pošalju SMS poruku sadržine 328 na broj 3030, pomoći će Nenadu u najvažnijoj borbi života, poručuju iz fondacije “Budi human”.

  detaljnije
 • Nenad Ristić

  Humanitarna žurka u “Saloon”-u u Tvrđavi

  Docentu niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nenadu Ristiću, koji boluje od retkog i agresivnog oblika karcinoma, potrebno je lečenje u Nemačkoj, što ne plaća zdravstveni fond. Zbog toga će u “Saloon”-u biti organizovana humanitarna žurka u nedelju 25. juna, na kojoj će se prikupljati novac za Nenadovo lečenje.

  (1) detaljnije