Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

lekar specijalista

 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

  Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

  Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

  (6) detaljnije
 • ambulante

  Nakon napada na medicinskog tehničara, radnici KC Niš traže status službenog lica

  Medicinskog tehničara na niškoj Klinici za urologiju juče je udario u glavu sin pacijentkinje, a ovaj zdravstveni radnik tvrdi da je napadnut bez ikakvog razloga. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da je nedopustivo da neko ko časno radi svoj posao dobije batine na radnom mestu i da će sa sindikalcima tražiti da svi zaposleni u zdravstvu dobiju status službenih lica i time budu zaštićeni.

  (55) detaljnije
 • zlatibor lončar

  Lončar: Nova zapošljavanja i ulaganja u leskovačku Bolnicu

  Novih 7 lekara i 15 medicinskih sestara biće zaposleno u Opštoj bolnici u Leskovcu, najavio je ministar Zlatibor Lončar. Novi radnici na posao bi trebalo da krenu u toku sledećeg meseca, kaže on, ali ne precizira kada će biti raspisan konkurs za ova radna mesta. Najavio je i proširenje Odeljenja nefrologije i Odeljenja za palijativno zbrinjavanje.

  (7) detaljnije
 • mito

  Doktorka iz “Gornje Toponice” primila mito i posredovala u ostvarivanju invalidske penzije

  Zbog toga što je, kako pišu iz policije, tražila i primila 3.500 evra kako bi “pomogla” odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, uhapšena je 63-godišnja doktorka Specijalističke bolnice “Gornja Toponica” kraj Niša. Lisice su stavljene na ruke i dvojici muškaraca koji su dali i posredovali u davanju mita, a podneta je krivična prijava protiv jednog veštaka.

  (8) detaljnije
 • slusni aparat

  Južnjaci po slušne aparate ubuduće samo u KC Niš, lekari to nazivaju diskriminacijom

  Pacijenti sa juga zemlje kojima je potreban slušni aparat ili umetak od sada će umesto u bolnicama i domovima zdravlja u svojim gradovima za prepisivanje ovih pomagala morati da odu u Klinički centar Niš. I dok lekari specijalisti jugoistočne Srbije tvrde da se ovim degradira njihova stručnost, kao i da će se stvoriti nepotrebne liste čekanja, iz niške ORL klinike ističu da su spremni za veći broj pacijenata koji će, tvrde, dobiti najkvalitetnije lečenje.

  (3) detaljnije
 • mito

  Uhapšen lekar iz Svrljiga koji je primio mito da bi omogućio invalidsku penziju

  Lekar specijalista iz Svrljiga je osumnjičen da je uzeo preko 1.000 evra da bi omogućio pacijentima invalidsku penziju, saopštili su iz MUP-a, a osim 61-godišnjaka uhapšen je i njegov pomagač sa kojim je podelio novac, kao i oni koji su davali mito. Sva četvorica su saslušani, kažu u Višem javnom tužilaštvu, pritvor im nije određen i istraga je u toku.

  (2) detaljnije
 • klinicki

  KC Niš traži 12 lekara i 24 radnika

  Klinički centar Niš raspisao je oglase za zaposlenje 12 doktora, od kojih će 10 biti primljeni “za stalno”, a dvoje na određeno vreme. Biće primljeno i 20 zdravstvenih i 4 nemedicinska radnika na neodređeno vreme. Rok za konkurisanje je 21. jun.

  (19) detaljnije
 • Antibiotici

  Farmakolozi: Roditelji vrše pritisak na lekare da decu leče antibioticima

  Lekari koji ne posvećuju dovoljno pažnje pacijentima, kućno lečenje, ali i roditelji koji vrše pritisak na doktore da decu i za najmanju prehladu leče antibioticima, ističu farmakolozi, neki su od najvećih problema što se oni u Srbiji koriste 5 puta više nego u Holandiji i duplo više nego u Nemačkoj.

  (3) detaljnije
 • lekar i pacijent

  Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

  Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

  (16) detaljnije
 • Brže do izabranog lekara Foto: ilustracija; domzdravljanis.co.rs

  Ministarstvo: Zakazivanje pregleda za 50 sekundi

  Brže i efikasnije zakazivanje lekarskih pregleda, kažu u Ministarstvu zdravlja, od danas je moguće i za građane na jugu Srbije putem Nacionalnog kol centra.

  (9) detaljnije
 • pregled.jpg

  Dijagnoza: "upala krajnika", a krajnika nema

  To što je Nišlijki Danijeli Stanisavljević na pregledu u Domu zdravlja lekar specijalista otorinolaringologije postavila dijagnozu "tonzilitis" ili "upala krajnika" ne bi bilo ništa čudno da ona još pre 23 godine krajnike nije operisala. Dakle - uopšte ih nema.

  (17) detaljnije
 • lekar mito

  Niški lekar uhapšen zbog primanja mita

  Zbog sumnje da je tražio i primio novac za obavljanje operacija uhapšen je lekar niške Klinike za bolesti uha, grla i nosa M. S. (55).

  (85) detaljnije
 • Saša Živić

  Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš

  detaljnije