Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

letovanje

  • apoteka

    Saveti lekara - šta poneti od lekova na letovanje

    Kako je i na letovanju ponekad nemoguće izbeći povrede, prehlade i druge bolesti, lekari niškog Doma zdravlja preporučuju građanima da na put obavezno ponesu preparate i lekove za prvu pomoć.

    (3) detaljnije
  • more-foto-tradivojevic

    Nišlijama omiljena Grčka, ali putuju i na Maldive, Kubu i Zanzibar

    Sezona letovanja uveliko je krenula, a većina Nišlija i ovog leta krenuće put Grčke u kojoj najčešće biraju, kako kažu u turističkim agencijama, regije koje su kilometarski najbliže Srbiji. Nakon Grčke, među omiljenim destinacijama su i letovališta u Turskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, a turističke agencije ove godine primećuju da ima onih koji su zainteresovani za egzotična mesta, poput Kube, Maldiva i Balija.

    (2) detaljnije
  • more foto aleksandar kostic

    Besplatno letovanje za 180 prokupačkih osnovaca

    Raspoređeni u dve smene, od 18. do 24. juna i od 19. do 25. avgusta ove godine, najbolji đaci prokupačkih osnovnih škola od 5 do 8 razreda, njih 180, letovaće o trošku Grada u Crnoj Gori, u odmaralištu Buljarice koje drži prokupački Ferijalni savez. Polovina učenika biće najbolji đaci, a drugu polovinu činiće deca iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

    (1) detaljnije
  • Grčka

    Letovališta u Grčkoj skupa, ali i ove godine građanima omiljena

    Iako su hoteli u Grčkoj preskupi za građane sa juga Srbije, kažu u niškim turističkim agencijama, a cene osnovnih namirnica i ručka u restoranima skuplje u odnosu na one kod nas, i ove godine su im grčka letovališta omiljena. Uglavnom vole grčke plaže, jer se do njih brzo stiže, dodaju, a i zato što strahuju od ponovnih terorističkih napada, pa zaobilaze Tunis, Tursku i Egipat.

    (9) detaljnije
  • Čeka se od 30 do 45 minuta na svakom prelazu

    Gužve na granicama, čeka se i po 2 sata

    Tokom leta je uobičajeno da su na granicama velike gužve, naročito vikendom, a prema informacijama Auto-moto saveza, na našim graničnim prelazima čeka se od 30 do 60 minuta. Ipak, vozači će morati da čekaju i do 2 sata ne bi li nastavili put, jer su velike gužve između dve granice. Preporuka je da se koriste alternativni prelazi i da se ne putuje vikendom.

    (3) detaljnije
  • medijana-djaci-B.M

    Prva grupa đaka iz Medijane otputovala u Grčku

    Najbolji učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Niša prvi su koji će o trošku Opštine Medijana provesti 8 dana u grčkom letovalištu Olimpik Bič. Sa njima idu i dve učiteljice i animator.

    (6) detaljnije
  • U blizini Poganovskog manastira

    U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

    Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

    (1) detaljnije
  • Promocija "srpskih letovališta" u centru Niša

    Promocija "srpskih letovališta" večeras na niškom Trgu

    Šta sve može da se vidi u našoj zemlji, kako građani mogu da provedu leto u Srbiji i iskoriste vaučere za odmor, biće predstavljeno večeras od 18 do 21 sat, na Trgu kralja Milana u Nišu. Posetioci će kroz promotivne materijale moći da se upoznaju sa zanimljivim predelima, a biće organizovan i kviz znanja.

    detaljnije
  • "Nišvil" letovanje za one koji nisu iz Niša; foto: Vanja Keser

    “Nišvil” džez letovanje za posetioce iz drugih gradova

    Za one koji dolaze iz drugih gradova, a žele da posete “Nišvil” džez festival i uživaju u muzici tokom četiri festivalska dana, mogu po povoljnoj ceni da nabave komplet ulaznica i smeštaj u Nišu. Festival će biti održan od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi, a nastupiće Peti Ostin, Kendi Dalfer, Al Foster, Nik Vest, Toni Momrel i drugi.

    detaljnije
  • Marmaris

    Ministarstvo i agencije - nema prepreka za letovanje u Turskoj

    Vanredno stranje u Turskoj proglašeno posle pokušaja puča odvraća samo pojedine niške turiste od planiranog letovanja u toj zemlji. U Ministarstvu turizma kažu da ne postoji zabrana putovanja u Tursku, ali ističu da građani traba da sami sagledavaju situaciju.

    (3) detaljnije
  • Rodos

    Letovanja u poslednji čas - spas za kućni budžet

    Niske cene, čisto more, raznovrsna ponuda smeštaja i blizina, glavni su razlozi što je Nišlijama Grčka i dalje omiljena destinacija za letovanje. Veliko je interesovanje i za "last minute" aranžmane koji su znatno jeftiniji, a prodaju se dan - dva pred polazak. 

    (6) detaljnije
  • 490x370-prokuplje-ck.jpg

    Mališani sa posebnim potrebama prvi put na moru

    Šest učenika Osnovne škole za decu sa posebnim potrebama "Vuk Karadžić“ iz Prokuplja proveli su sa roditeljima 10 dana na letovanju u Dobrim vodama.

    detaljnije
  • ovce

    Funkcioneri sa juga neće u inostranstvo na odmor

    Nakon preporuke premijera Srbije Aleksandra Vučića da se letuje u zemlji, gradonačelnici i predsednici opština sa juga Srbije kažu da će poslušati predlog, ali mnogi i ne znaju da li će uopšte odmarati. Uglavnom svako preporučuje svoj kraj.

    (11) detaljnije
  • Karavan

    Letovanje u Srbiji karavan promoviše u Nišu i Leskovcu

    Promotivni karavan "Moja Srbija", kojim Turistička organizacija Srbije poziva domaće goste da svoj letnji odmor provedu na destinacijama širom naše zemlje, u petak 19. juna biće u Nišu, dok će 20. juna posetiti Leskovac.

    (7) detaljnije
  • 1

    Blački osnovci na besplatnom letovanju u Istri

    Nakon bratimljenja Blaca i hrvatskog grada Vodnjan, 45 učenika OŠ “Stojan Novaković” iz porodica slabijeg materijalnog stanja i 3 nastavnika, na poziv gradonačelnika Vodnjana, besplatno letuje u tom gradu od 15. do 21. juna.

    (1) detaljnije
  • Egipat.jpg

    Letuju u Egiptu i tokom vanrednog stanja

    Dva dana posle proglašenja vanrednog stanja u Egiptu i uličnih sukoba u kojima je poginulo stotinak ljudi, broj niških turista koji će letovati u ovoj zemlji za sada nije značajno opao.

    (6) detaljnije
  • Dragica-Pavlovic,-nacelnik-Turisticke-inspekcije-u-Nisu-2.JPG

    Tek svaka druga žalba turista opravdana!

    Polovina svih primedbi turista na agencije koje stižu inspektorima je opravdana. Najviše se žale na usluge i komfor u Grčkoj, jer je to i najpopularnija destinacija.

    (2) detaljnije
  • Dragica Pavlović

    Načelnica Turističke inspekcije u Nišu

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: