Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

letovanje

 • turizam

  Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore pozivaju Nišlije da letuju kod njih i najavljuju popuste

  Da će građani Srbije moći da letuju u Crnoj Gori bez testova, ali i bez potvrda o vakcinaciji i ostale informacije o svemu što ih interesuje, danas su mogli da dobiju od predstavnika Turističke organizacija Tivat i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Sa pulta postavljenog ispred Informacionog centra Turističke organizacije Niš poručili su da će sve biti preduzeto kako bi se turisti osećali bezbedno tokom svog boravka u Crnoj Gori, sa kojom ih iz Niša povezuje direktna avio linija do Tivta.

  (10) detaljnije
 • Godfri na Staroj Planini

  Američki ambasador letuje u Srbiji, odmor počeo na Staroj planini

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri je od pre tri dana na odmoru, a kako piše na Tviteru ne planira da putuje van Srbije. Letovanje je započeo na jugu, obilazi prirodne lepote Stare planine i Pirota i svakodnevno kroz fotografije i kratak tekst izveštava o tome šta je obišao.

  (10) detaljnije
 • Nisava korona 1; foto: Vanja Keser

  Korona preživela i visoke temperature, neophodno poštovati mere i na kupalištima

  Iako su stručnjaci najavljivali da će leto proći skoro bez korone, virus je i dalje tu i maske su osim u zatvorenim prostorima, obavezne i na otvorenom. Preporuka je da se ne ide na more ove sezone, pa mnogi i na jugu spas od vrućine traže na jezerima i rekama. Iz Kriznog štaba upozoravaju da, uprkos tome što se korona ne prenosi pod vodom, građani moraju da budu oprezni i na kupalištima.

  (6) detaljnije
 • Ljubitelji prirode zabrinuti

  Planine, jezera i banje ovog leta zamena za letovanje na moru

  Epidemija korona virusa i većina trenutno zatvorenih granica za građane Srbije, glavni su razlozi da se većina ljudi sa juga Srbije koji su prethodnih godina odmore provodili na letovanjima u inostranstvu, ove godine odluči za destinacije u Srbiji, a najčešće su to obližnja izletišta, jezera i planine.

  (3) detaljnije
 • alarm

  Savet policije: Stan štitite od krađe ako ne objavljujete statuse sa letovanja

  Najbolja zaštita stanova i kuća dok je porodica na letovanju jeste da su objekti obezbeđeni alarmima i kamerama, ali za one koji nemaju tu mogućnost savet policije i agencija za obezbeđenje jeste da građani pre odlaska na odmor sklone dragocenosti iz domova, dogovore sa komšijama ili rođacima da im obilaze stan i prazne poštansko sanduče, ali i da na društvenim mrežama ne objavljuju da su na odmoru.

  (1) detaljnije
 • apoteka

  Saveti lekara - šta poneti od lekova na letovanje

  Kako je i na letovanju ponekad nemoguće izbeći povrede, prehlade i druge bolesti, lekari niškog Doma zdravlja preporučuju građanima da na put obavezno ponesu preparate i lekove za prvu pomoć.

  (3) detaljnije
 • more-foto-tradivojevic

  Nišlijama omiljena Grčka, ali putuju i na Maldive, Kubu i Zanzibar

  Sezona letovanja uveliko je krenula, a većina Nišlija i ovog leta krenuće put Grčke u kojoj najčešće biraju, kako kažu u turističkim agencijama, regije koje su kilometarski najbliže Srbiji. Nakon Grčke, među omiljenim destinacijama su i letovališta u Turskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, a turističke agencije ove godine primećuju da ima onih koji su zainteresovani za egzotična mesta, poput Kube, Maldiva i Balija.

  (2) detaljnije
 • more foto aleksandar kostic

  Besplatno letovanje za 180 prokupačkih osnovaca

  Raspoređeni u dve smene, od 18. do 24. juna i od 19. do 25. avgusta ove godine, najbolji đaci prokupačkih osnovnih škola od 5 do 8 razreda, njih 180, letovaće o trošku Grada u Crnoj Gori, u odmaralištu Buljarice koje drži prokupački Ferijalni savez. Polovina učenika biće najbolji đaci, a drugu polovinu činiće deca iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

  (1) detaljnije
 • Grčka

  Letovališta u Grčkoj skupa, ali i ove godine građanima omiljena

  Iako su hoteli u Grčkoj preskupi za građane sa juga Srbije, kažu u niškim turističkim agencijama, a cene osnovnih namirnica i ručka u restoranima skuplje u odnosu na one kod nas, i ove godine su im grčka letovališta omiljena. Uglavnom vole grčke plaže, jer se do njih brzo stiže, dodaju, a i zato što strahuju od ponovnih terorističkih napada, pa zaobilaze Tunis, Tursku i Egipat.

  (9) detaljnije
 • Čeka se od 30 do 45 minuta na svakom prelazu

  Gužve na granicama, čeka se i po 2 sata

  Tokom leta je uobičajeno da su na granicama velike gužve, naročito vikendom, a prema informacijama Auto-moto saveza, na našim graničnim prelazima čeka se od 30 do 60 minuta. Ipak, vozači će morati da čekaju i do 2 sata ne bi li nastavili put, jer su velike gužve između dve granice. Preporuka je da se koriste alternativni prelazi i da se ne putuje vikendom.

  (3) detaljnije
 • medijana-djaci-B.M

  Prva grupa đaka iz Medijane otputovala u Grčku

  Najbolji učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Niša prvi su koji će o trošku Opštine Medijana provesti 8 dana u grčkom letovalištu Olimpik Bič. Sa njima idu i dve učiteljice i animator.

  (6) detaljnije
 • U blizini Poganovskog manastira

  U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

  Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

  (1) detaljnije
 • Promocija "srpskih letovališta" u centru Niša

  Promocija "srpskih letovališta" večeras na niškom Trgu

  Šta sve može da se vidi u našoj zemlji, kako građani mogu da provedu leto u Srbiji i iskoriste vaučere za odmor, biće predstavljeno večeras od 18 do 21 sat, na Trgu kralja Milana u Nišu. Posetioci će kroz promotivne materijale moći da se upoznaju sa zanimljivim predelima, a biće organizovan i kviz znanja.

  detaljnije
 • "Nišvil" letovanje za one koji nisu iz Niša; foto: Vanja Keser

  “Nišvil” džez letovanje za posetioce iz drugih gradova

  Za one koji dolaze iz drugih gradova, a žele da posete “Nišvil” džez festival i uživaju u muzici tokom četiri festivalska dana, mogu po povoljnoj ceni da nabave komplet ulaznica i smeštaj u Nišu. Festival će biti održan od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi, a nastupiće Peti Ostin, Kendi Dalfer, Al Foster, Nik Vest, Toni Momrel i drugi.

  detaljnije
 • Marmaris

  Ministarstvo i agencije - nema prepreka za letovanje u Turskoj

  Vanredno stranje u Turskoj proglašeno posle pokušaja puča odvraća samo pojedine niške turiste od planiranog letovanja u toj zemlji. U Ministarstvu turizma kažu da ne postoji zabrana putovanja u Tursku, ali ističu da građani traba da sami sagledavaju situaciju.

  (3) detaljnije
 • Rodos

  Letovanja u poslednji čas - spas za kućni budžet

  Niske cene, čisto more, raznovrsna ponuda smeštaja i blizina, glavni su razlozi što je Nišlijama Grčka i dalje omiljena destinacija za letovanje. Veliko je interesovanje i za "last minute" aranžmane koji su znatno jeftiniji, a prodaju se dan - dva pred polazak. 

  (6) detaljnije