Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

maline

 • Maline

  Otkupna cena malina u leskovačkom kraju 320 dinara, rod manji nego prethodnih godina

  Voćari na jugu Srbije godinama unazad suočavaju se sa problemima prilikom otkupne cene njihovih proizvoda, a malinari su ove godine konačno dočekali, kažu, dobru cenu. Na većini otkupnih mesta trenutna cena maline u leskovačkom kraju iznosi 320 dinara, dok malinari očekuju da se ona uveća, s obzirom na to da se u pojedinim delovima Srbije za kilogram maline plaća imeđu 350 i 400 dinara, ali i zbog roda koji je dosta manji nego prethodnih godina.

  (1) detaljnije
 • maline

  DSS: Nereagovanjem država uništava proizvođače malina i višanja

  Iako se u Jablaničkom okrugu višnje i maline gaje "na veliko", i ove godine su proizvođači imali problema zbog malih otkupnih cena. Umesto 150 dinara, maline su prodavane za 100 dinara, a cena višnje bila je svega 40 dinara po kilogramu, zbog čega su proizvođači obustavili berbu. Nereagovanjem na probleme poljoprivrednika, smatraju u leskovačkoj Demokratskoj stranci Srbije, država uništava sela i seoska domaćinstva.

  (4) detaljnije
 • malinari protest kursumlija foto lj.m.

  Kuršumlijski malinari protestovali zbog niske otkupne cene

  Nezadovoljni niskom otkupnom cenom od 140 dinara, nekoliko desetina malinara sa područja kuršumlijske opštine okupilo se danas u centru tog grada kako bi izrazili nezadovoljstvo i izneli zahteve koje će, kažu, uputiti Vladi Srbije, a u kojima traže da cena bude na nivou prošlogodišnje, od oko 220 dinara za kilogram.

  (1) detaljnije
 • maline JUZNE VESTI

  Malinari prete blokadom autoputa

  Nezadovoljni jer otkupna cena maline nije ista na nivou cele Srbije, malinari iz Pčinjskog okruga prete blokadom auto puta.

  (4) detaljnije