Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

maskenbal

 • Leskovački kulturni centar

  Humanitarni maskenbal u Leskovcu na nekoliko lokacija

  S obzirom na to da zbog trenutne epidemiološke situacije iz Fondacije Pokreni život nisu u mogućnosti da organizuju bazar, u prikupljanje novca za lečenje Ognjena Milčića i Stefana Ranđelovića, kojima je hitno potrebna pomoć, biće uključeni maskirani super heroji sa kojima će deca imati priliku da se fotografišu. Donacije će građani moći da ostave od 11 do 15 sati ispred Kulturnog centra u Niškoj ulici, Gradskom parku, ispred Zlatnog traga u Dubočici i kod Kapitol parka.

  (1) detaljnije
 • decji festival svrljig foto a.k

  Dečiji festival tokom vikenda na svrljiškim bazenima

  Brojne zabavne igre u kojima će se, po uzrastima, takmičiti mališani, dečja predstava, karaoke i maskenbal samo su deo ovogodišnjeg festivala koji će se od petka do nedelje održati na kupališnom kompleksu u Svrljigu.

  detaljnije
 • karneval leskovac

  “Leskovački karneval” početkom jula okuplja preko 1.000 učesnika

  Tradicionalna manifestacija "Leskovački karneval" ove godine održaće se od 4. do 7. jula, a povorke će prolaziti Bulevarom oslobođenja. Centralni događaj je međunarodna karnevalska povorka sa preko 1.000 učesnika, koja će ulicama proći 7. jula od 21 sat.

  detaljnije
 • decji festival svrljig foto aleksandar kostic

  Dečji festival u Svrljigu okupio mališane i iz okolnih gradova

  Na Dečjem festivalu koji je održan na kupališnom kompleksu u Svrljigu, tokom prethodna 3 dana u maskenbalu, igrama bez granica i karaokama takmičilo se preko 100 mališana od iz Svrljiga, Niša i Bele Palanke. Najbolja je maska pileta koju je nosila Nikolina Đorđević, a "Dečaci iz ulice" i "Drim tim" pobednici su u "igrama bez granica".

  detaljnije
 • Zavesa pozorisna

  Na Kulturnom letu u Žitorađi za svaki uzrast po nešto

  Počev od utorka, 8. avgusta, u Žitorađi će biti održano 4. Kulturno leto, a 4 večeri ovog festivala, prema najavama organizatora, ponudiće za svakoga po nešto. Tako će zainteresovani moći da pogledaju filmove, predstave, čuju horove, a svoje veče će imati i mladi.

  detaljnije
 • Ilustracija maskenbal

  Kulturni program i različita takmičenja na 24. "Brestovačkom letu"

  Od najstarijih do najmlađih, svako će imati čime da se zabavi u večernjim satima u Brestovcu,. Za 19. jul od 21 sat zakazano je otvaranje 24. Brestovačkog leta, a prvog dana manifestacije posetioce očekuje dečji maskenbal, folkloraši i muzički program.

  detaljnije
 • Karneval međunarodni Leskovac

  I Rusi učestvovali na 12. Leskovačkom karnevalu

  Žongleri sa vatrom, veseli klovnovi, mažoretkinje, te makedonska grupa sa koreografijom isterivanje duhova uz numeru Tošeta Proeskog “Igra bez granica”, nastupili su na Leskovačkom karnevalu. Među 36 grupa, koje su plesale na ulicama, našli su se gosti iz okolnih zemalja, ali i daleke Rusije.

  detaljnije
 • Maskenbal-2

  Mališani na maskenbalu proveli publiku kroz zemlje sveta

  Letnja pozornica na kojoj je održan 24. maskenbal mališana Predškolske ustanove "Pčelica" bila je popunjena do poslednjeg mesta, a da bi videli kako najmlađi predstavlju 11 zemalja sveta i jednu iz mašte, mnogi su stajali u gužvi kakvu ne pamte.

  (5) detaljnije
 • maskenbal

  Doček "Srpske" pod maskama

  Oni koji žele da podrže rad grupe "Pomoć ugroženim Nišlijama" mogu da dođu na humanitarni maskenbal "Light up your other side" koji će 13. januara biti održan u kafeu "Mirror".

  (1) detaljnije
 • deciji-festival-svrljig-2014.JPG

  Završen Dečiji festival u Svrljigu

  Sinoć je u gradskom parku u Svrljigu maskenbalom i lutkarskom predstavom završen 13. Dečiji festival u organizaciji Centra za turizam, kulturu i sport, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig.

  detaljnije
 • Deciji-festival-Svrljig-JUZNE-VESTI-Kosta.jpg

  U Svrljigu počinje 13. Dečiji festival

  Od 25. do 27. avgusta u gradskom parku u Svrljigu održava se Dečiji festival koji će po 13. put okupiti mališane uz "Igre bez granica“, karaoke i tradicionalni maskenbal. Festival počinje od 17h.

  detaljnije
 • deciji-maskenbal.jpg

  Počeo 9. Međunarodni karneval u Leskovcu

  Velikim dečjim maskenbalom i izborom male princeze karnevala, u Leskovcu je sinoć počeo tradicionalni 9. Međunarodni karneval koji će trajati do subote uveče.

  detaljnije