Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

medicinska oprema

  • aparat

    Aparat za zračenje pokvaren, u KC Niš kažu da svi pacijenti dobijaju terapiju

    Jedan od ukupno četiri aparata za zračnu terapiju u niškom Kliničkom centru ne radi, a dok neki pacijenti kažu da duže čekaju na zračenje, iz KC Niš tvrde da svi onkološki pacijenti bez ikakvih smetnji i u previđenom roku primaju terapiju, kao i da nijedan nije upućivan u neki drugi zdravstveni centar.

    (1) detaljnije
  • sanitet foto Opsta bolnica Prokuplje

    Nova oprema i sanitetsko vozilo za Opštu bolnicu u Prokuplju

    Kako bi se poboljšao kvalitet lečenja pacijenata, ustanovila brza i tačna dijagnostika bolesti, radile pravoremene i uspešnije hiruške intervencije, prokupačka Opšta bolnica je kupila savremeni ultrazvučni aparat za Odeljenje urologije vredan oko 3 miliona dinara, sistem za bušenje i sečenje kostiju za Odeljenje ortopedije za oko 2,2 miliona i sanitetsko vozilo koje je plaćeno oko 4,8 miliona dinara.

    detaljnije
  • ginekologija

    Godinu dana u KC Niš ne radi aparat za pripremu pred vantelesnu

    Žene koje se leče od steriliteta i pripremaju za vantelesnu oplodnju ili je potrebno da im se uklone polipi i miomi iz materice, više od godinu dana ne mogu da to reše metodom histeroskopije u niškom Kliničkom centru, jer aparat za ovu proceduru ne radi. I dok u GAK “Narodni front” imaju 3 ovakva aparata, u KC Niš ne preciziraju koliko dugo se on kod njih ne koristi i kažu da je u toku tender za nabavku delova koji nedostaju.

    (7) detaljnije
  • ekg

    Novi aparati vlasotinačkom Domu zdravlja

    Novi EKG aparat i 2 monometarska merača krvnog pritiska čija je vrednost nešto više od 2.700 evra, ambasada Poljske donirala je Domu zdravlja u Vlasotincu. Aparate je Dom zdravlja dobio putem konkursa “Mali grantovi” koji Ambasada Poljske u Srbiji sprovodi već 11 godina.

    detaljnije
  • Opsta bolnica leskovac

    Počinje rekonstrukcija glavne zgrade leskovačke bolnice

    Stare prozore, krov i nameštaj u Opštoj bolnici u Leskovcu u narednom periodu zameniće novi. Pored rekonstrukcije spoljašnosti i unutrašnjosti, direktor Nebojša Dimitrijević kaže da će se uraditi i reorganizacija ambulanti, a biće nabavljena i nova oprema. Radovi bi trebalo da traju 3 godine, a koštaće oko 15 miliona evra, dok će za nabavku opreme biti uloženo još 6 miliona evra.

    detaljnije
  • Medicinski fakultet

    Niš prvi u Srbiji pred dobijanjem laboratorije za genetska istraživanja

    Američkom donacijom vrednom 400.000 evra, koju je najavio šef Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, Niš bi trebalo da dobije laboratoriju za genetska istraživanja i HLA tipizaciju, prvu te vrste u Srbiji. Planirano je da bude smeštena na Medicinskom fakultetu, a najavljeni donator je humanitarna organizacija “Spirit of America” iz SAD.

    (6) detaljnije
  • bolnica

    Kompletna rekonstrukcija bolnice u Pirotu

    Zamenom stolarije, sveobuhvatnim unutrašnjim radovima, ali i sređivanjem 5. sprata Opšte bolnice u Pirotu koji trenutno nije u funkciji, kako kaže direktor Goran Petrović, izvršiće se kompletna rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove. Pedijatrija i ginekologija u saradnji sa Opštinom Montana iz Bugarske već dobile opremu vrednu oko 25 miliona dinara.

    detaljnije
  • kardiohirurgija

    Američka vojska donirala niškoj kardiohirurgiji opremu od 400.000 evra

    Kardiovaskularnoj i transplantacionoj hirurgiji u Nišu vojska Sjedinjenih Američkih Država poklonila je aparate i tehniku u vrednosti od 400.000 evra, kako procenjuje šef klinike Dragan Milić. Time će se povećati broj operacija, a "zauzvrat" je otvoren operacioni blok “Vudro Vilson” na toj klinici.

    (22) detaljnije
  • Novi aparat preciznije i brže otkriva rak dojke

    Porodica Karađorđević donirala Kliničkom centru nove aparate

    Digitalni 3D mamograf koji košta oko 300.000 dolara, a omogućava da se ranije i preciznije otkrije rak dojke, sa kojim se suočava veliki broj žena, zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine Karađorđević ubuduće će koristiti niški Centar za radiologiju. Dečija hirurgija je dobila monitor koji vredi 10.000 dolara, a koristi se za precizniju i bezbedniju anesteziju.

    (5) detaljnije
  • ekg

    Fondacija šeika donirala EKG i defibrilatore niškoj Hitnoj

    Četiri EKG uređaja i dva defibrilatora Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu donirala je fondacija šeika Halife bin Zajeda Al Nahjana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: